- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
Segítségeteket kérném...
Van értelme egy DVI-D-s ((!!!) videokártya kimenetbe VGA-s monitort dugni? Adapterrel, természetesen... Másik topikban azt a választ kaptam, hogy nem fog képet adni...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Adott egy probléma, bár gondolom mindenkinek, aki idejön. Amd R270-es kártyám van, amit két monitorral, plusz egy tv-vel használok. A TV-t ritkán használom, Hdmi-Hdmi (nem gagyi) kábellel csatlakozik. Namost egyszer, amikor bekapcsoltam a gépet, és ki akartam terjeszteni a TV-re, akkor vettem észre, hogy az fekete-fehér. Sosem volt előtte ilyesmi. Az elsődleges, másodlagos monitor tökéletes, csak a TV fekete-fehér.
Eljutottam odáig, hogy leszedtem az AMD drivert és felraktam egy régebbit. De sajnos ugyanaz mindegyiknél a tünet. Amíg bootol a windows, addig színes a kép, onnantól, hogy feláll a rendszer (Windows 8.1 Pro), egyből fekete-fehér lesz a TV. Már többször legyalultam az AMD drivert és érdekes, hogy olyankor a Windows tökéletesen jeleníti meg a színeket a TV-n is. Csakhát ilyenkor, amíg nincs illesztőprogram, addig csak egy monitort lát, azt klónozza a TV-re.
Amint kész a driver telepítése kéri, hogy indítsam újra a gépet. Szép, színes a bootolásnál, majd a windows logó is, aztán amint felállt a windows (betölt a driver), rögtön fekete-fehér...
Valakinek valami tanácsa?
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Van egy R9 270-em, win 8.1 alatt, Radeon 15.12-vel.
Van rá kötve 2 db. monitor, illetve egy tv. Az érdekelne, hogy lehet-e előre profilt csinálni, amit egy ikonként elmentek az asztalra. Konkrétan egy olyan ikont szeretnék létrehozni, amit ha elindítok, akkor a 2-es monitorom tartalmát kiterjeszti a hármasra. A mellette lévő ikonra kattintva pedig egyből a 2-es monitorom tartalmát terjessze ki a TV-re... Hogy ne kelljen mindig -> Asztal jobb klikk -> Képernyőfelbontás -> stb, stb...
Van erre valamilyen lehetőség?
-
Vertigo18
addikt
válasz gabo860518 #57394 üzenetére
Az előbeállításokat megtaláltam, de hogy hogyan kellene használnom...?
-
Vertigo18
addikt
válasz gabo860518 #57394 üzenetére
Sikerül létrehoznom előbeállítást, viszont nem tudom, hogyan rendeljek hozzá ikont, vagy gyorsbillentyűt...
-
Vertigo18
addikt
válasz Danshee #57410 üzenetére
Pontosan?
Egy ikont szeretnék az asztalra, amire, ha rákattintok, akkor az elsődleges monitoromat kiterjeszti egy másodikra. Aztán, ha egy mellette lévő ikont indítok, akkor az elsődleges monitort a TV-re terjeszti ki.
Azt szeretném, hogy ne kelljen ezt mindig manuálisan megcsinálnom: Asztal jobb klikk -> Képernyőfelbontás -> monitorra klikk -> asztal kiterjesztése... stb...
Hanem előre lescriptelni, aztán csak ikon és katt... Catalyst jó lenne, sikerült is profilokat elmentenem, de az új verzában nincs már lehetőség hotkeyek profilokhoz való hozzárendeléséhez, ikon alapú meg nem is volt eddig sem tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz bobalazs #57419 üzenetére
Régebbi catalystben volt ilyen beállítási lehetőség. Csináltam egy profilt, hozzárendeltem egy hotkeyt és azzal elő lehetett hívni bármikor.
De az újban kivették a hotkeyt, így mire előszedem a catalyst főablakot, ott rákattolok az "Előbeállításokra", majd elindítom a mentett profilt, akkor majdnem ugyanott vagyok, mint a "képernyőfelbontásos" kattolásokkal.
-
Vertigo18
addikt
A minap vettem egy használt videókártyát innen, egy megbízható fórumtárstól. Maximálisan elégedett vagyok a kommunikációjával, segítőkészségével. Talán elkövettem egy hibát, hiszen a régi, 6670-es helyére simán betettem a 7790-et, ami ment is, nem volt vele baj, kicsit játszottam is vele, csak amúgy teszt-jelleggel. Aztán estére, amolyan letöltő-gépként bekapcsolva hagytam.
Másnap reggel, amikor kapcsolom be a monitort, EZ a látvány fogadott. Nekem tipikusan memória-hibának tűnt, már bánom, hogy nem néztem hamar egy GPU-Z-t dehát, mint látható, alig volt bármi is olvasható, így újraindítottam a gépet.
Újraindítás után 26 fokos volt a GPU, tökéletesen működött minden, aztán (jobb később, mint soha) legyalultam a régi Radeon drivereket és feltettem a legújabbat (16.3.2 Crimson), azóta több órás játék, illetve 36 órás folyamatos bekapcsolva tartás, illetve egy 2-3 perces AIDA64 GPU teszt is sikeresen lefutott, semmi problémával..
Szerintetek megnyugodhatok és a driver volt a ludas?
Jah, egy 3DMark 11-et is végigfuttattam, az sem jelzett hibát, nem pixelesedett, semmi gond nem volt vele.
-
Vertigo18
addikt
válasz Danshee #57971 üzenetére
Igen, én is hardver-hibára gyanakodtam, de amióta újratettem a frissebb drivert, egyszer sem jött elő, előtte is ugyebár egyszer csak, ráadásul teljesen pihent állapotában a gépnek, ezért sem értem.
Tunningolva sohasem volt kártyám.
Most akkor várok.
-
Vertigo18
addikt
Üdv!
Vásároltam egy Rx580-ast és a Gpu-Z progi folyamatosan 100% Gpu load-ot mutat... Ez mitől lehet? Még semmit sem állítottam rajta, egyetlen egy játékot sem indítottam el vele, éppen csak felállt a Windows...
-
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
Üdv! Radeon RX580-as videókarim van, Radeon 19.20-as szoftververzióval ("Adrenalin").
Azt tapasztaltam, hogy bármilyen Android emulatort telepítek (Bluestack, MeMu), amint elindulna, a gép azonnal lefagy. Az újraindulást követően az értesítések között a következő üzenetet kapom, utolsóként ez szerepel:
"Deafult Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure"
Ez mit jelent, hogyan oldhatnám meg az Android emulátor futtatását és mit kellene átállítanom?Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz veteran8 #75572 üzenetére
Ha jól tudom, ennek a kártyának a hűtője egy négy pines csatlakozóval van csatlakoztatva a kártya alján egy fekete csatira. A csati biztosan jó? Lehet, hogy vagy nem kap elég áramot már maga a kártya ahhoz, hogy eleget le tudjon adni a ventinek, így az meg se mozdul, vagy elromlott az a csatoló. Ki tudod próbálni egy másik táppal, úgy, hogy annak a csatlakozóit dugod a kártya tetejére? Mert ugye kell külön tápellátás, nem elég neki a PCI-E áramfelvétel szempontjából.
A másik, hogy egy kisebb áramfelvételű ventit nem tudsz rákötni erre a csatira, hogy hátha azt meghajtja? Lehet, hogy jó a csati, csak kevés az áram, amit kap, illetve amit le tud adni a ventinek.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz veteran8 #75581 üzenetére
Figyelj, a videókártya alapvetően a kép megjelenítésére szolgál, ha az a része működik, akkor semmiképp sem kuka. Esetleg be lehetne lőne a molex tápcsatival a rajta lévő ventiket, ha nem zavar, hogy folyamatosan ugyanolyan fordulaton pörögnek. Azért ebben az esetben én erősen figyelném, hogy minden rendben van-e a hőfokkal a kártyán. Amit még el tudok képzelni az az, hogy a molex és a kártya ventijei közé tenni egy hőfokszabályozót, vannak filléres megoldások is, meg komolyabb, előlapra kivezetett fajták is. De ezesetben is nagyon fontos, hogy figyelve legyen az elején a hőmérséklet, nehogy megfőjön a kártya.
Egyébként nem tudom, hogy mi lehet konkrétan a baj a kártyán. Mivel azt írtad, hogy nem megy a világítása sem, így biztosan nem a ventik 4pines csatlakozója. Ha az lenne, azt még potom pénzért ki is lehetne cserélni. Így viszont "előrébb" van valami gond.
-
Vertigo18
addikt
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy vettem ma egy Samsung U32J590 monitort. Eddig 24 colos monitorom volt, azt az XFX 580-as videókarival tökéletesen használtam a játékokkal (Pl., Lego The Hobbit, Shadow of War). Most azt tapasztaltam, hogy az új monitoron nem volt első bekapcsoláskor Freesync. Ezt még megoldottam valahogy, a Samsung olyan hülyén oldotta meg a dolgot, hogy csak a Hdmi2-es porton lehet a monitor menüjén belül aktiválni a Freesyncet. Ezt megtettem, így már a 29 Hz-ről felment 60 Hz-re a képfrissítés, viszont ahogy elindítom a fent említett játékokat, azonnal behülyülnek. Konkrétan pár másodperc játék után monitor feketébe burkolózik, kiírja, hogy "Hdmi2", majd 1-2 másodperc után visszaugrik a játék.
Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy ez így használhatatlan. Amd Radeon software-en ha kikapcsolom a Freesyncet, az se segít, ugyanez történik. Viszont a Lego Hobbitot elindítva, a Képfrissítést ha leveszem 30Hz-re, akkor nem villog, minden jó, csak ugyebár olyan kicsit, mintha akadozna (a 30 Hz miatt).
Valaki segítsen ezt megoldani nekem okosba! Azóta történik ez, mióta feltettem a legújabb Radeont és bekapcsoltam a Freesyncet. Ez persze azért volt szükséges, mert anélkül 29 Hz volt a max.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Vertigo18
addikt
Üdv! Ma reggel frissítettem a gépemet a legújabb Radeon Software-re, erre utána, amikor indítani akartam a játékomat, amivel minden nap órákat játszom, egyszerűen kék halált dobott a gép. Utána újraindítottam, majd meglepődve tapasztaltam, hogy a 4k-s monitoromban már nem ismeri fel az 1920x1080 feletti felbontásokat a Windows, "csupán" FullHd-ban hajlandó járatni a monitort.
Radeon 20.11.3 Software
Radeon Rx580 Vga
Samsung U32J59x Monitor...Egyébként játékokban sem tudom feljebb emelni a felbontást, nem csak Win10-ben...
-
Vertigo18
addikt
válasz Vertigo18 #78207 üzenetére
Baromira nem értem, eddig Hdmi kábelen keresztül kapcsolódott a gép a monitorhoz, simán ment minden 4K-ban. Most jött a frissítés, többé nem ismerte a 4K-t, csak a FHd-t. Kicseréltem a kábelt és a DisplayPortot használom, ezzel kötöm össze a gépet ugyanazzal a monitorral és láss csodát: 4K...
Nem értem. Kiherélte a frissítés a Hdmi csatlakozást 4K-ban? Lehetséges ez?Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
Üdv!
A mai napon Fortnite közben egyszer csak elment a kép mindkét monitoromon. kiterjesztett módban használok egy 32 colos Samsung és egy 24 colos Benq monitort már elég régóta, Adrenalin 22.11.2 verzió az amd driver, azt írja, ez a legújabb.
A gépet csak a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával tudtam kikapcsolni. Mikor bekapcsoltam és elindítottam megint a játékot, megint elsötétült minden.
Ezután újratelepítettem az amd drivert, de a hiba nem szűnt meg.
Valaki járt hasonlóan? Az az érdekes, hogy az egész délutánt végigjátszottam, aztán egyszer csak előjött, de azóta se tudok játszani. A GPU 66 fokos volt, amikor elsötétült minden, tehát nem volt melegedés...
up: elindítottam a Death Stranding-et, ugyanezt csinálta, tehát nem a Fortnite-tal van a baja...
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz Grave_444 #84041 üzenetére
Bocs, nem jutott eszembe, hogy a táp is lehet ludas...
32 Gb (G-Skill Aegis) 3200 memória (CL16)
Kolink Continum 1200W platinumViszont most eltávolítottam magát az Adrenalint, újraindítottam a gépet, hagytam, hogy telepítse magától azt az illesztőprogramot, amit Ő akart és nem jön elő azóta a probléma...
Akkor nálam is az Adrenalin lehetett a probléma?Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Vertigo18
addikt
válasz bobalazs #84060 üzenetére
Szétszedtem a gépet, portalanítottam és közben a következőre lettem figyelmes...
A videókártyámba 8+6 pines csatoló kell... A tápomból 2 darab 6+2 pines csatlakozó jön ki. Azt vettem észre, hogy a nyolc pines csatlakozóba a 2 pines rész nem volt rendesen bedugva. Ez okozhatta a problémát?
-
Vertigo18
addikt
válasz pandras83 #84085 üzenetére
Nem tudom még
Pénteken gebegtem vele, Windows reinstall lett a vége. Ezután délután már sikerült játszanom vele vagy 3 órát probléma nélkül. Sajnos szombat-vasárnap nappalos vagyok, reggeltől késő-estig, így nem tudtam folytatni a tesztelést.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz Aprósólyom #84138 üzenetére
Pontosan ezért nem vásároltam jómagam sem, csupán csak böngészgettem náluk. Meg ez az egy hónap garancia eléggé eltántorított...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest