Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
köszi, ismerem a PowerStrip progit, csak még nem szerettem volna feltenni, mert normál esetben ott kellene lenni az 1360x768-as felbontásnak is. így nem kellene akkor semmi okosság hiszen alap dolog lenne.
Dany007: ha nem marad más választásom ,akkor kipróbálom őket...
katt777: az ATI oldalán már nem található driver az adott kártyához.lehet h kicsit régebbi,de azt a pár mb-ot igazán kibírta volna az oldal...nagyon nagyon sok driver-es oldalt néztem és vicces de nem találtam működő linket. írják h fent van és letölthető pl softpédia-s oldalak, de a linkek halottak. gondolom az ati oldalára mutatott a cím ,amit egy ideje már töröltek.
a kijelző egy Samsung LCD tv,amihez nem adtak és szerintem nincs is külön driver.az oldalukon sem láttam.
Az asztali gépre,amikor rákötöttem kiírta h új kijelzőt észlelt akkor a display részen a default annyi lett h Samsung...de a köv. bekapcsolás óta Default Monitor on SAPPHIRE RADEON 9200 ATLANTIS. ha a laptopra kötöm ,akkor multiple monitort vagy plug and play vagy sonyt ismer...( sony vaio laptop ). -
katt777
félisten
Nem volt ilyen problémám, amióta LCD-m van, mert DVI kábelt használok.
De már értem, mit akartál mondani (úgy jött le, hogy a megfelelő felbontásod nincs meg, lehet, fáradt vagyok már). Viszont akkor nem jó megjelenítőt vettél, ha nincs benne megfelelő opció a képbeállításra.
Új CCC-ről nem tudok nyilatkozni, régóta jól elvagyok nélküle, de ezek szerint jó lesz körültekintően TV-t választanom majd, ha eljön az ideje.
-
katt777
félisten
Ha nem nyúlsz a feszekhez, 2D módban fog indulni, ergo 3D órajelekkel nem megy!
Honlapom linkje az adatoknál, keresd a Segítség-et.JoolsNOS: Akkor erre hivatkozz, ne a CPU-score-ra, aminek semmi köze a 3D pontszámokhoz (mint már írtam, de hiába: az, mint a neve is mutatja, CPU teszt). Ha ismételten is rosszul fejezed ki magad (amiből az jön le, hogy lövésed sincs arról, amiről beszélsz), ne csodálkozz, ha másképp értik, amit mondasz, és főleg ne tégy szemrehányást ezért másoknak.
Esetleg írd le bővebben a problémát, v. hogy játékokban mi a helyzet, akkor segíteni is tudok.
karakpecze21: Ha érdekel egy 30% tuningos HD4650, írj pü-t.
Dany007: Próbálkozz az órajelek levételével, nem feltétlenül halott ez a kártya.
-
katt777
félisten
Nagy eséllyel te is 2D feszre küldted rá a játékokat, kezdő ATT felhasználók tipikus hibája. 1. alkalommal, bármily meglepő, én is elkövettem, bár mentségemre szóljon, hogy akkor még külön fülön voltak a fesz. beállítások. Nem olvastad még el a cikkemet róla? Kb. 20.000-en már megtették.
Egyébként sokkal többet tud, mint a RivaTuner, sokkal jobb is ATI kártyákhoz.
pckownz: Olyan szaküzletben, ahol foglalkoznak ilyesmivel, centire levágják és elkészítik neked a megfelelő kábelt. Persze nem biztos, hogy mindenfélét, esetleg elektroműszerésznél érdemes lehet próbálkozni, ahol árulnak és szerelnek is.
jani00: ATI-nak is vannak ilyen bemutató programjai (pl. Froblin demo, nagyon aranyos, és vezérelhető is), oldalukról letöltheted, ill. a golyós Physics szoftveresen szintén működik.
-
katt777
félisten
No de az akkori, ill. a mostani kártyák messze nem generálnak akkora adatforgalmat, amekkorára az 58xx kártyák képesek lesznek.
Nekem majd az védje a jogait, aki az enyémeket is tiszteletben tartja legalább annyira, hogy hibátlan, működőképes programot adjon ki.
Miért vegyek hetente/havonta avuló programokat?
Letöltöm inkább a FREE-ket. Játékot akkor veszek meg, ha már kész, azaz GOTY kiadás, vagy már amúgy minden patch megvan hozzá, stb. Addig jó a haveroké, úgyis csak felhasználási jogot vesznek, ergo 1 gépen mindig fent lehet az adott játék.
MZsoltee: De van pontos kihajtás. Az már más kérdés, hogy a játékokat nem megfelelően optimalizálva adják ki, ezért a pontos kihajtás leginkább szintetikus tesztekben mérhető csak.
-
atesss
addikt
Igen, ez így van, ja.
Hát a kiosztás így elsőre tényleg érdekes, mert az előbb linkelt oldalon csak 4-et írtak, hogy az kell az analóg jelhez, pedig annál több kell, és több is van a 15 tűs D-Sub-on.
De ott van valahol a többi pin is a DVI-on, ami kell a VGA jelhez pl. egy CRT monitornak.
De szerintem felesleges is foglalkozni ezzel, ilyen átalakítót lehet kapni már kb. 700ft-ért is, úgyhogy nekiállni otthon építgetni ilyet eléggé hülyeség lenne...Akkor a TV-Out-os dologra nincsen neked sem ötleted ?
MOD:
Pedig a SCART-ban, mint csatiban benne van az R G B, ez tuti.
Igen, de ezt úgytudom a régebbi (képcsöves) TV-k többsége nem tudja kezelni.
Aztán lehethogy a mienk pl. pont tudja, ennek megpróbálok utánanézni.De ez tudod pontosan milyen RGB jel ?
Szerintem nem ugyanaz mint ami egy CRT monitornak kell.
Pl. egy monitronak külön kell sorfrekvencia (asszem így hívják), stb.MOD2:
Kiosztás: [link] -
atesss
addikt
Persze, az csak a jelet veszi le (persze ha tartalmazza az analóg jelet a DVI csatlakozás, azaz DVI-I, rajta vannak a 4 irányba álló vastagabb csatlakozók is). [link]
Hát egy laptop VGA-ját pl. nem tudnám elcserélni...
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, én S-Video vagy RCA jelet akarok "készíteni" VGA csatlakozóból (digitális jelről kéne egy A-D átalakító is, tehát az még sokkal bonyolultabb) !
A képcsöves TV-k többsége egyáltalán nem tudja az RGB jelet kezelni Scart-ról, illetve ami tud is ilyet, az se tudom pontosan milyen jelet is tud, de nagy esélye van, hogy nem jó neki az, ami jó egy CRT monitornak. -
atesss
addikt
Ja én azthittem hogy nem az analóg, hanem a digitális jelet használja bejövőnek ez a linkelt képen lévő eszköz.
De mivel a HDMI-n már nincsen analóg, így azt nem tudja használni.Ez mi is pontosan amit linkeltél, hogyan tudnám ezt VGA - Composite (vagy S-Video) átalakításra használni ?
Tudomásom szerint a DVI-I -ben VGA jel van ugyan, de az ugye más mint a Composite Video.
Illetve hogy kerül ide pl. FireWire ?
Van olyan DVI csatlakozó, amiben benne van ez is ?Amúgy mindenképpen érdekel a dolog legolcsóbb megvalósítása, ha vennék laptopot, azokon sincs már manapság TV-Out sajnos.
-
atesss
addikt
Analóg VGA csatlakozásról egyszerűbb a dolog (és olcsóbb).
Azt pedig a DVI-ról a "szokásos" átalakítóval könnyen tudsz csinálni.Én annó láttam egy olyan kapcsolás leírását is, amivel (ha értesz egy kicsit az elektronikához), elvileg sajátmagadnak is tudsz csinálni, és az alkatrészköltsége nem több néhány ezer forintnál. Hogy működik-e a gyakorlatban, nem tudom, végül nem építettem meg.
-
katt777
félisten
Ez kicsit nagy az én mobil netemnek adatkorlátostul. Szerkeszteni lehet, hogy tegyek bele más progikat? Mondjuk Win alá is akad elég sok ügyes kis segédprogi, csak most TuneUp pl. éppen nem megy x64 W7-en, pedig egy frankó kis defragmenter jól jönne. (Ja, most találtam O&O 64-biteset, ezt megnézem.)
UAC utoljára Doom-ban érdekelt.
Amúgy meg az összes OS minden biztonsági szolgáltatása nagy kamu, attól még titkosszolgálatok, meg ügyes kis hackerek vígan járnak ki-be a rendszereden, másképp nem is árulhatnák ezeket. Aztán, ha nyilvánosságra kerül egy ilyen "rés" akkor jön a javítócsomagnak nevezett résáthelyező csomag, és kezdődik elölről a dolog. De azért jól mutat a mezei usernek, hogy Tűzfal, UAC, stb.
-
Nyugi kidobni nem fogom, már jeleztem egy boltos ismerősömnek, hogy ha kell nekik, és tudnak vele mit kezdeni, akkor nekikadom.
Közben meg nézegettem a vga-kat, XFX ATI HD 4870 1GB DDR5 DUAL DVI TV "Lite Version" PCI-E . Ennél mit takar az a "lite" ? mert 40k-ért jó vételnek tűnik..
-
katt777
félisten
Az a probléma, hogy a ref. driverek ugyanezt megteszik.
A refnyák is megtévesztő lehet ám! ASUS-nál pl. totál ref. kinézetű ref. kártyák sem azonosak az igazi ref. kártyákkal, és MSI-nél, meg még pár gyártónál előfordul ez. És elég a hibához, ha pl. egy "ref." ASUS, + egy "ref." MSI kártyát teszel egymás mellé, és akkor driver-ről még nem is volt szó...
Én még most is azon a véleményen vagyok, hogy megvannak a GPU-knak a maguk utasításai (a DX API-nak szintén), és azokat kell használniuk a programoknak. Ha ezt nem képesek megoldani a "programozók", akkor jönnek a "játékokra optimalizálások", és egyéb marhaságok, amitől ATI drivereinél minden hónapban azt látjuk, hogy míg egy-egy újabb alkalmazásban javul a megjelenítés, addig 10 régebbi játék kb. játszhatatlanná válik.
Tök mindegy, hogy a játékgyártók alkalmaznak félkegyelmű kódolókat, vagy a VGA-gyártók nem képesek egy 'all-in' drivert összekalapálni, a végén a user fog szívni. Ez is olyan, mint a játékkészítés: 99X annyian foglalkoznak vele, mint ahányan értenek is hozzá.fagy53: NFS4 v. F1 Challenge-nél, de még rFactor-nál sem láttam CPU-érzékenységet. Utóbbi óta meg még igazi autós játékot sem.
(Ja, TDU még elmegy.)
vergilx: 9.10-es Catalyst-ig úgysem reménykedhetsz normális megjelenítésben ATI kártyán.
-
gabo89
senior tag
A biosban azt a pontot mindig auton hagytam. Nem néha beakad a játék, hanem mintha diavetítésbe menne, miután elkezdem a játékot, 5 perc után. Több mint féléve játszok vele, ilyen még nem volt. De mindegy, ha lesz nagyobb baja akkor gariztatom, kibírom. Lehet nem is a kártya hibája. Nem tudom.
-
katt777
félisten
Hát én egyszer beruháztam 29k-t a mostani házba, és soha többé nincs ház-gondom, legalábbis PC-t illetően.
DJDudi: Ha a táp nem küld legalább 18A-t a 12V-os ágon a VGA-nak, könnyen lehet az a hunyó. Önmagában a 400W nem feltétlenül elég, de nem is feltétlenül kevés. Catalyst-ből egyszerre mindenképpen csak 1 lehet fent, mert az egyik felülírja a másikat.
tanker1: Ha így jött elő a probléma, akkor vagy belül koszolódott el a venti annyira, hogy nem pörög rendesen, vagy tényleg a paszta ment tönkre. jaja1981 javaslatait kiegészíteném annyival, hogy nehogy valami alkoholos, vagy egyéb oldószeres tisztítót használj!
-
katt777
félisten
Az azért már tisztázódni látszik, hogy más baja (is) van a kártyádnak, de mint azt többször is említettem, Európában és USA/Kanada területén nem úgy építenek gépet, hogy vesznek egy bika kártyát bika procival, aztán beteszik egy 6-9k Ft-os házba (úgy ált.).
Jut eszembe, Kanada elég hűvös éghajlatú ország... -
katt777
félisten
Van egy nagy probléma: a ventiket a GPU hőérzékelője vezérli, aminél a GPU egyéb hőmért részei is nem kevéssel melegebbek, pl. a régi 4870-em is megfőtt és lefagyott, mielőtt energiatakarékos módba kapcsolt volna (a Sapphire-nek van ilyen!!!), mert a GPU csak 85°C volt, a MemIO meg már 110. A RAM-okat, VRM-eket meg semmi nem méri! Ha még a hőérzékelő is rossz, vagy a venti motorjával/vezérlésével van gond...
pd: Geometria-kérelem engedélyezését próbáltad?
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ott nem (csak) hűtésgond volt. De ha az X2-t nem hűtötte meg a víz az komoly gond. Pedig a GX2 elvileg forrófejűbb mint a 4870X2. Havernak volt 2db GX2-je is (Asus & XFX) léghűtéssel, hát csoda, hogy nem folyt ki a házból mikor neki indultak egy-egy bench-nek húzva.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem a régi GTS-em volt ilyen, hogy boott ideje alatt 100%-on tekert a ventije.
Reméljük a következő ATi-d már rendesen kezeli a ventit. Bár katt777 biztos megmondja a frankót, hogy szoftveres vezérlés nélkül egyik sem ér semmit.Hiába túl sok hőt termel a 4870X2, nem lehet hatékonyan és csendesen meghűteni léggel.
-
pd
tag
Kipróbáltam az összes patchet, ami létezik. Directxszel biztos nincs gond, mert Vista alatt is próbáltam, annál frissebbet XP-re nem is tudok rakni. A drivereket is végigpróbáltam a 8.6-tól kezdve (az első, ami a 4800-as sorozatot támogatja), de mindig ugyanaz. Rátaláltam közben a C&C fórumán valakire, akinek ugyanez volt a gondja csak 4870-essel, és nem talált rá megoldást, úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy ezzel így jártam. Minimum beállítással 800x600-on nem csinálja egyedül ezt a krikszkrakszozást, de azért az már vicc ilyen hardverrel. Számomra továbbra is érthetetlen a dolog, de mást nem tudok már vele csinálni. Köszönöm a segítséget minden esetre!
-
Qru
MODERÁTOR
Sztem is hülyeség, hogy automatice átteszi alapértelmezetnek. Elég kevés ember van még aki hdmi-n küldené ki a hangot tv-re.
Radik ref hűtése nem a legjobb. Gondolják legyen csendes, hadd legyen elégedett az átlag user hogy csendes a kari. 100 fokig meg lazán elszaladnak ezek a gpu-k. Hamarabb beadja a kulcsot? Nem baj, majd veszel másikat, nekik úgy is az a jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest