- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #45794 üzenetére
Mennyire régen? Régen még nem voltak fent ilyen formátumú videofájlok. Persze lehet, hogy fogja valami a géped és ezt feladatkezelőben meg is todod nézni, de az már szerintem sokat nem oszt-szoroz.
Hát igen, pl Firefoxnál az Adblock Plus kiegészítő szűrővel le lehet állítani a betolakodókat. Gondolom a többinél is van hasonló lehetőség.
-
Dell XPS
veterán
-
-
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #45791 üzenetére
Hali!
Egyszerű a válasz. Kevés hozzá a hardver. Ha jól látom valami int. SIS VGA Sempron procival. A 3D megjelenítés alap fokát is csak alulról fejelgeti. A mai netstreamekhez nem elegendő. Pont ezért manapság nem lehet már rá elmondani hogy "egész jó kis netezős gép" sajnos. -
-
fasterware
aktív tag
válasz
Dzsabba #38057 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen eléggé felhasználó ellenes ez a fajta linpus.
Tegnap megcsináltam úgy, hogy betettem a win xp lemezt még sata driver nem volt bele integrálva, a biosban a hdd kezelést IDE - re tettem, felment félig az xp, még kékhalál előtt tudtam formázni a hdd - t, aztán betettem a win7 home premium lemezt és felment hiba nélkül a win7 persze AHCI hdd kezeléssel.
Szóval 6-7 óra szívás után, jól működik a noti. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Dzsabba #37876 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Nem a majdnem üresjárati sebességnövekedésre gondoltam, hanem mondjuk akkor, mikor 70-80%-os memória load van, szerintem akkor azért sokat jelent az a plusz 1GB. Kiabálni szokott, hogy zárjam be ezt, meg azt, mert kevés a memória. Köze van hozzá, hogy a lapozófájl ki van kapcsolva.
SSD tervben van, de majd akkor ruházok be rá, ha anyagilag jobban állok, mert akkor még kell beépítő keret is a winyóhoz. Tudom mennyit jelent, az asztalimba már vettem még régebben, és anno teszt gyanánt betettem a notiba is picit, mintha új gépet kaptam volna.
A memóriabővítéses ötlet most amiatt jött, hogy egy ismerősömnek szerezni kellene 1 gigás modult a laptopjába, és ha nem apróról veszünk neki egyet, hanem az enyémet kapja meg, akkor kicsit olcsóbb nekem az upgrade.
-
Bagira01
veterán
válasz
Dzsabba #37761 üzenetére
Akkor mi tévő legyek? Win alatt, ha már elindult semmi baja. Van mikor behülyül a rendszer és elkezd ablakokat megnyitni meg bezárni ok nélkül, aztán memóriahibával leáll, az meg nem hiszem, hogy vga gond. Viszont indításnál meg mindkét modullal ezt csinálja, szóval nem tudom, hogy pontosan hol a bibi. Most 2 éves a gép, ebből ténylegesen bekapcsolva 304 napot és 5 órát volt, szóval elég sokat ment, de attól még nem kéne beszarnia
Lehet, hogy egy win reinstall megoldja a gondomat
-
quart
csendes tag
-
quart
csendes tag
válasz
Dzsabba #37726 üzenetére
Dzsabba
Nem tudom a helyes választ.
Úgy képzeld el az egész helyzetet, mintha most megnyomnád a Bekapcsolás gombot, áram alá helyeződik a laptop, de a tényleges indulás mintha 10 perccel késleltetve lenne.
Már futtattam Aida 64-et, MemTest-et, stb. minden 100 %-os (vagy ahhoz közeli) állapotban van. Ezért "rejtélyes" számomra az egész.- - -
(Az Energiagazdálkodást csak az esetleges alvó üzemmód miatt írtam, nincs köze a boot-hoz. Volt már dolgom olyan laptopokkal, amelyek "nehezebben ébredtek" az átlagosnál.)
-
köszörü
tag
válasz
Dzsabba #37665 üzenetére
az lcd kábelt végig kell nézni az csinál ilyen csikozásokat
meg kell nézni hogy mozgatásra mit reagál az öszevisza csikok árnyékolási gondra utalnaka bios pas egyszerü alaplapi gombelem kiszed az acernél a bios beál alapra
arra azért kiváncsi lennék hogy másik lcd vel is csikozodik e -
válasz
Dzsabba #37647 üzenetére
Hát ha zseblámpával átvilágítva látszik az LCD-n a kép, akkor úgy tűnik, működik, csak a háttérvilágítás nem jó.
Egyébként érdekes amit írtál, mármint, h próbáltál hozzá rakni elvileg kompatibilis invertert, de mégsem lett jó. Lehet mégsem volt tökéletesen kompatibilis?Jó lenne, ha valami aki ténylegesen szokott is cserélni invertereket, válaszolna neked, de szvsz ezen nincs mit elemezni, ez inverter hiba.
Egyébként egy nagy erejű írásvetítővel átvilágítva az LCD-d, máris használhatnád a notid kivetítőként.
-
Aktív témák
- Apple Macbook Air 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest