- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen processzort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
csobanandras
tag
Hali!
Nemrég vettem egy Dell 7520at.
Ma felraktam rá a win8at, driverek stb.
Az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy battlefield 3 közben az ivy i5ös proci miért csak 60%körül hajtja a 7730m et amit simán ki kéne hogy hajtson? -
Tapu
csendes tag
Sziasztok! Újra. FJ Amilo l7310w összeállítási rajzát illetve service manual-ját. Szeretném megkapni. Segítsetek ebben. Köszönöm!
-
thomeef
őstag
Sziasztok, egy Toshiba A300 21c típusú notihoz kéne szereznem egy új akksit mert meghallt a régi. 10.8v/44wh-ás van benne.
Ha valaki tudja mo.-n honnan lehet ilyet rendelni az ne tarsta magában pls -
choco01
addikt
Miért nem működik a Catalyst Control Center rendesen,és az ati radeon 7730 vga-m?
Hiába állítom be Dell 7520-as gépemen hogy mihez mit rendelek hozzá ő automatikusan felülírja ezt..miért?hozzá teszem elmentem! -
keszo
őstag
válasz
iref-h #47989 üzenetére
így meg elég kicsik a lemez méretek
látatlanba úgy kellene kinézniük
"lemez:0 particio:1 150MB 150MB elsődleges" ez egy recovery part. mondjuk ezen vannak a linuxos dolgok
"lemez:0 particio:2 100MB 71MB rendszer" ilyen 100megás területet a win7 szokot lecsípni ezt békén kell hagyni de törölni is lehet a következővel együtt. A win7 úgy is létrehoz majd egyet újra
"lemez:0 particio:3 465,5MB 436,9MB elsődleges" ennek GB-osnak kellene lenni-e ezt lehet egyszer törölni majd újra partíciónálni akár úgy is hogy több részre ebből lesz a "C" amire települ a win op.rendszer -
iref-h
tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Belőlük erőt merítve újra bekapcsoltam a gépet, s most az alábbi telepítési fázisban vagyok.
Hova kívánja telepíteni a Win 7 – et,Név Teljes méret Szabad terület Típus
lemez:0 particio:1 150MB 150MB elsődleges
lemez:0 particio:2 100MB 71MB rendszer
lemez:0 particio:3 465,5MB 436,9MB elsődlegesLehetőségek: Frissítés, törlés, formázás, illesztőprogram
Az előbbi nem jól működő Win 7 – nél azt megnéztem hogy a start, számítógép, katt, a „C”-n látszik minimális elfoglalt hely,, valószínűleg itt fut a Win 7. A helyi „D” is látszik, de a tulajdonságok menüben ez áll: foglalt:0 szabad:0
A merevlemezt nem merem kivenni a garancia miatt. A táblázat állása szerint a formázást, vagy a törlést válasszam.Üdv.: iref-h
-
choco01
addikt
Olyat hogy lehet hogy wifis led tv-re wifin keresztül a notebookom képét kirakni?
-
Axel007
tag
válasz
nussa5 #47973 üzenetére
Mint fent említettem natív Sata módban tökéletesen müködik, csak lassú, ha viszont AHCI-ba rakom akkor okés a gyorsaság, a TRIM funkció is műxik, csak 1SSD + 1HDD + 1DVD felosztásból csak az 1SSD + 1DVD kombót látom. Az AHCI drivert kipróbáltam a windows-ost és az INTEL-t, de vélhetően nem itt lesz a probléma, mert már a BIOS sem ismeri fel a HDD-t. A BIOS a legfrissebb van fent amit a gyártó kiadott.
-
keszo
őstag
válasz
iref-h #47981 üzenetére
szia valamit néz meg jobban mert amit írtál a három partícióhoz az 740GB és nem 500GB
a linuxnak saját partíció formátuma van először azt kell teljesen törölni, akár úgy is hogy a vinyot kiveszed és egy másik gép segítségével törölsz minden partíciót
utána vissza a laptopba és mehet a partíciónálás win7 telepítővel (szét lehet osztani )
szerintem ha nem akarsz linuxot akkor a hozzá kapott linuxos dolgokat is törölheted -
iref-h
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy PackardBell F4087-GN-659 HG típusú linuxos laptopot.
Fel akartam rá tenni a Win 7 - et, amikor a telepítő felkínálta hogy törlés, - töröltem, particionálás következett stb. azután telepítés vége
Sajnos a laptoppal nem tudok mit kezdeni, a particionálás nem sikerült. A merevlemez 500GB. A "c"particio 490GB, a "D" 150GB, szabadhely "0" elfoglalt hely "0" és még 100GB van valamire. Tehát összesen 3 particióféle látható. Telpítés után indul a gép, internetezni lehet vele, de
ha másolni akarok a gépre nem engedi, - a funkciós billentyűk sem működnek,- a webcam az eszközkezelőben rendben van, de nem működik.
Programokat installálni lehet rá, de a könyvtárak nem nyithatóak, nem hívható elő a "D" particióÚjra próbáltam újra telepíteni, amikor a particionáláshoz értem: a "C" 495gb, a "D" 150gb, de azon ugyanúgy semmi nincs, és nem is hívható elő.
Lényeg az hogy törölni akartam vagy formatálni a gépet, de figyelmeztetés jött, hogy a gyári laptop programok is törlődnek.
Kérdés:
Arra gondolok, hogy a gyárilag telepített programokat amelyek linuxosak lehettek, (ha voltak ilyenek egyáltalán rajta) letörölhettem.
Úgy emlékszem, hogy még mielőtt a linuxos állapotban megnéztem a merevlemezt, mintha lett volna rajta valami.
Gyárilag telepített programok lehetnek esetleg a funkció billentyűkön?
Pl.: Packard Bell My Backup, kijelző váltás, háttérvilágítás, érintőmező lezárás, média billentyűk stb.
Mi a teendő?Üdv.: iref-h
-
Nescafé
őstag
Üdv!van 1 asus eeepc 900 am csak sajnos nem birok rátenni semmilyen oprendszert,mert azt irja hogy nem lehet formázni a winchestert,mi lehet a baj?nem enged semmien op rendszert feltenni,cd nincs...csak pendrive...
-
Greag
csendes tag
Úgy néz ki tényleg a lemez volt rossz, köszi.
-
nussa5
aktív tag
Telepítés előtt töröltél minden partíciót a merevlemezről? Ha igen, akkor remélem nem olyan telepítővel estél neki amibe integrálva van valamilyen windows "okosító". Mennyi memória van a gépben, mert ha 4GB, akkor a 64bites rendszert kell telepítened. A biost állítsd vissza alapra. Ha mindent jól csinálsz és mégis állandóan újraindul, ezt okozhatja még memóriahiba is.
-
Greag
csendes tag
Sziasztok.
Vadi új Asus X55A gépre feltettem 32 bites W7-et, és mikor vége a telepítésnek, az utolsó ujraindítás után nem áll fel a HDD-ről, hanem mindig újraindul 5 mp-ként. AHCI és IDE módban is telepítettem, ugyanaz.
Megköszönném az ötleteket. -
nussa5
aktív tag
válasz
Axel007 #47964 üzenetére
Legelőször csinálj egy bios default beállítást, ha a legfrissebb bios van fent, akkor ellenőrizd, hogy a sata mód enhanced legyen. Telepítés után ellenőrizted, hogy működik-e a TRIM? HD Sentinel 4.10.7 megmutatja. A lassúság oka lehet, ha feltelepítetted a chipset drivert, ami már nem mai darab és ez felülírta a windows 7 AHCI driverét. Ezért is kellene ellenőrizni. Mértél sebességet az ssd-n? Aztán még itt a legújabb IRST driver is 11.7 , de jó lenne előbb látni mit mutat a HDS.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cerdoblaise #47966 üzenetére
Szia,
CPU-Z programmal nézd meg az alaplap számát, akkor már többet tudunk, én integráltnak látom....
-
Kbali
nagyúr
Mert 13,3-as, matt kijelzője van, a ház magnézium-alumínium, világítós billentyűzet, rázkódás védett merevlemez, 7-8 óra akkuidő, dokkolható - nagyjából ezekben különbözik, persze a Vaio nevet is meg kell fizetni.
Márkaoldali leírás. -
Muerte
addikt
válasz
Cerdoblaise #47966 üzenetére
Ha GT 220M nem integrált akkor igen.
-
Cerdoblaise
tag
Sziasztok!
Van egy Asus Pro78VG-m, benne egy GT220M videókari. A napokban, fillérekért hozzájutottam egy Asus-ból (típusát nem tudom) kiszerelt GT240M-hez.
Kérdésem az lenne hogy, ki tudom e a kettőt cserélni?
-
izomhod
őstag
uj samsung laptopban hitacsi vinyó? létezik?
-
Axel007
tag
Sziasztok!
A problémám van egy Asus notebook melyben van 1SSD és 1HDD, enhanced-re állítva a biosba, így tökéletesen működik, csak egy kicsit lassú. Ha viszont compatible-re (AHCI) állítom akkor csak az SSD-t látom a másodikat azaz a HDD-t nem.
Mit ronthattam el, várom a tanácsokat. -
izomhod
őstag
válasz
hunderbörd #47959 üzenetére
2 ujjal tényleg megy, de komoly
köszi -
szabop27
tag
Sziasztok!
Samsung ES7000-res tévén szeretnék Full HD 3D-s filmet nézni. Ehhez külső médialejátszó szükséges, azon belül is a csúcskategóriások. Azt mondták nekem, hogy a 3D képes videókártyával rendelkező PC-k HDMI csatlakozóval ezt ki tudják váltani.
A kérdésem: HP Pavilion dv6-os laptopom van. Honnan tudom eldönteni, hogy z ebben lévő dedikált kártya képes-e erre? -
izomhod
őstag
olyan touchpadal, ahol csak 2 gomb van, hogy lehet egy oldalon scrollozni?
ilyet még nem használtam
-
Hunt3r22
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy B970 2 magos procival 4 gb rammal hd, full hd-s youtube filmek elfutnak?
Bocs a kérdésért, de soha nem volt még notebookom..
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy egy 11.6-os laptophoz mekkora táskát kell venni? Láttam 12"-os táskát az jó lenne hozzá? Ehhez kéne a táska [link]
Köszönöm előre is.
-
rwin5
őstag
Sziasztok, lehet kérdésem nem ideillő. Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Sony Vaio SVS1311E3E -ban mi kerül 200-250ezer forintba?
-
evo21074
csendes tag
Királyak vagytok fórumozók,egyem a szíveteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Köszönöm szépen a segítséget!!!!!
-
evo21074
csendes tag
itt lesz
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Feltettem mindent az Új Dell 7520-as gépemre..de nem nagyon értem ezt a két vidi kártyás dolgot..mikor melyik megy?Miért van hogy Aida-ba nem látom a vidi kari hőmérsékletét?Hol lehet beállítani hogy mi melyiket használja? -
evo21074
csendes tag
azt irja 8-8 gigabite....
-
-
hunderbörd
tag
Sziasztok!
Olyan laptopra való programot keresek, amivel be tudom állítani hogy az akku hogyan és mikor töltsön (arra gondolok, hogy pl. csak akkor kezdjen el tölteni, ha lecsökken a töltöttség 50 %-ra és akkor is csak 95%-ig töltsön). Egyszóval valami Thinkpadeken lévő Power Manager szerű prog kéne
Köszönöm: HB -
evo21074
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kellene nekem SOS be.
Vettem a laptopomba 16 giga memóriát de minden hol azt olvastam hogy csak 8 ig lehet bővíteni.De az a furcsa hogy mindenhol felismeri a 16 ot,a biosba is meg a Windowsba is.Szerintetek mi ilyenkor a hihető,hogy lehetne ezt leellenőrizni hogy mennyit ismer fel és mennyit tud használni..Köszönöm szépen előre is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ACER aspire 7551g -
keszo
őstag
-
natë
nagyúr
Sziasztok, a Lenovo G580-am cpu élményindex pontszáma 6.6-ról valamiért 4.9-re csökkent...Nem is áll vissza bármit is teszek (új telepítés, stb). Mi lehet az oka?
-
Muerte
addikt
válasz
Zuperapuka #47923 üzenetére
Vezérlőpult-Minden Vezérlőpultelem-Programok és szolgáltatások-Program eltávolítása vagy módosítása-AMD Catalyst Install Manager-Módosítás-Express uninstall all ATI driver-Reboot-Express install az új CCC-Reboot-Enjoy.
-
Zuperapuka
csendes tag
VGA Drivert szeretnék cserélni egy laptopon (7670m)
Az előző driver eltávolítását az eszközkezelőben, a VGA eltávolításával lehet elérni?
-
capafog23
őstag
Ismerősnek régebben újraraktam egy fujitsu amilo Li3710 laptopot, elég gyenge proci van benne, meg kevés ram, így XP kéne rá.
De égen földön nem találom meg újra a windows xp drivereket a neten.Ha valaki esetleg tudna ehhez a típushoz windows xp drivereket bárhonnan nagyon megköszönném.
-
bul07
nagyúr
Most lett véve egy használt Asus A54H
Kérdésem az lenne hogy milyen programokkal teszteljem le hogy miden rendben van e?
Esetleg mire kell figyelni a legjobban? -
ravail
senior tag
válasz
izomhod #47917 üzenetére
Ha az elsőként leírt esetben nem jó, akkor az újratelepítés a jó megoldás. Ugyanis, ha a BIOS-ban jók a beállítások, vagyis ott nem kellett semmit állítni a képfájlba kiírt majd vissza tett megoldás azért nem jó, mert nemcsak a hibákat de a régi partíció struktúrát is vissza teszed. Ezt az egészet meg pont azért teszed, hogy a korábbi rosz particionálás, és az esetlges rejtett particiók megszünjenek, illetve az ebből következő hibásan működő windows 7 végre jól működjön. De Te tudod. (Mivel az XP-nél a formázatlanul hagyott 7,5 vagy 7,8 MB-os partíció darab boot illetve a rendszerindításhoz szükséges dolgokat nem tartalmazott, ott meg lehetett volna tenni, hogy csak a "C"-t Ghostolod, vagy más módszerrel pl. "acronissal" vagy "Keriver"-rel vagy bármi mással lemented, a fentieket helyre teszed, majd vissza írod. Win7 alatt ez -pont a 100MB-s barab és annak tartalma miatt- nem működik.) Persze, lehet, hogy ez csak az én véleményem.
-
izomhod
őstag
válasz
ravail #47903 üzenetére
tehát ha a boot dvd-s indítás után csak a c+d+100megás partíciót látom, akkor jó a dolog, felteszem a drivert és elvileg jónak kell lennie.
ha esetleg formázni kéne, akkor olyat lehet, hogy acronissal leszedem a vinyót egy mobilvinyóra, és format után azt teszem vissza image-ről?
-
Kormi76
aktív tag
Tudtok olyan ventiszabályzó progit, ami notebookkal is működik? A SpeedFant nem tudtam működésre bírni. Windows 8 alatt már viszonylag jó az automata szabályozás, de jó lenne, ha manuálisan tudnám belőni, mikor menjen a venti, mert egyébként elég hűs a gép, jó a szellőzése.
Köszi!
-
válasz
timarcell #47904 üzenetére
Ez esetben a BIOS-ban (is) be kell állítanod a kettős kijelzőt, hogy menjen a belső monitor és a külső is.
Vagy; amikor a boot folyamán még a windows a nem indult el, akkor nyomkodd a külső-belső monitor gombot (Fn + F-akármi) és elméletileg ilyenkor a külső monitorra kell kiraknia a képet, vagy BIOS alatt is megpróbálhatod ezt, de ezt már gépe válogatja. -
ravail
senior tag
válasz
Athanáz9 #47908 üzenetére
Nem tudom miként értékelni a hozzászólásodat, remélem, akinek válaszoltam, azaz izomhod megírja, hogy értette e a válaszomat, az útbaigazításomat, vagy sem. Minden esetre, mielőtt magamban besorolnám a hozzásólásodat, a szerint, hogy ez dícséret, vagy kritika volt e, arra kérnélek, akát itt, akár PM-ben írd meg légy szíves: Mi nem volt érthető abból, amit itt leírtam? (Persze azon kívül, hogy a gyorsaság okozta, azonban remélhetőleg az érthetőséget nem befolyásoló elírás van benne: "pertició" --> partíció, vagy "mődszert" --> módszert) Köszönöm!
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
ravail #47903 üzenetére
Üdv értő és magas színtű megoldásodért. Bocs, ha nem az illető válaszol, én csak azért, mert hasonló tanácsaidat abszolut laikus felhasználóként nem tudnám "kezesíteni", végrehajtani. Ha hivatásos javító vagy, majd hozzád vinném a gépemet, addig figyelemmel olvaslak, tanulok sokmindent.
-
timarcell
tag
Tudna segíteni valaki (#47874)?
-
ravail
senior tag
válasz
izomhod #47898 üzenetére
A win7 nem látja a Linux, a FreeDos, az RxDos, és még néhány, számára ismeretlen partíciót, vagy partíciókat, de az esetlegesen ott lévő, nem a win7 által készített rejtett partíciót, vagy partíciókat sem. Korábban leírtam egy módszert itt a fórumon a törlésre. A lényege, hogy pl. egy asztali PC-re töltsd le, és telepítsd föl az "EaseUS Partition Manager Home Edition"-t, ami ingyenes. Majd a laptopból kivett HDD-t a PC-hez csatlakoztatva törölj róla minden partíciót ("Delete all patitions"). Ez után, a laptopba visszahelyezve telepítsd újra a win7-et. Vélhetően így már hibátlan lesz. A másik módszer, hogy ugyanennek a programnak a "Server" verzióját telepíted egy másik gépre (PC-re vagy laptop-ra), azt elindítva a menüsorban a "Tool"-ra kattintva, a lenyíló ablakban a "Create WinPe boottable disk"-re kattintva készítel egy boot-eszközt (pendrv-t, vagy CD/DVD-t). Az így lértehozott -kizárólag az "EaseUS Partition Manager"-t tartalmazó- boot-eszközről boot-olsz a laptopoddal, és letörlöd az összes partíciót a laptop HDD-ről. Ez után telepítheted újra a win7-et. Sajnos a "Server Edition" nem ingyenes.
szerk: A HDD üresre törléséhez használható a HirensBootCD-t is. Erről a lemezről boot-olva, a "Parted Magic" linux alapú programmal is le lehet törölni üresre a HDD-t. [ Induláskor megjelenő menüben a "Linux based rescue environment (Parted Magic 2012-10-10) ]. Vagy a miniXP felülettel indítva, a felületen a HBCD menüt elindítva, a "Programs"-ra kattintva, a "Partition/BOOT/MBR" szekcióban a "Patition Wizard Homme Edition"-is alkalmas minden partíció eltávolítására.
Sok sikert!
[ Módosította: dabadab ]
-
Ment PM!
-
rii
nagyúr
sziastzok
tudtok mutatni rendelhető HDD beépítő keretet DVD olvasó helyére Dell Latitude E6400 notebook-hoz?
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest