- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Egy régi géppet vettem (ASUS X51R) és valamilyen Win7 volt rajta. vinyot cseréltem, és rá szerettem volna rakni a saját Win7-em. De telepités elején kér egy drivert (gondolom SATA) és az pedig nincs. ASUS oldalán csak Vista driver-ig van hozzá minden, de SATA Driver nincs.
BIOS-ban semmit nem enged állítani a SATA-val kapcsolatban. Nagyon kellene egy kis segitség. -
Dell XPS
veterán
válasz
Attila2003 #49392 üzenetére
Szia,
Szerintem itt is kérdezz rá: [link]
-
Attila2003
tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Kaptam egy Sony Vayo PCG F-104K típusu laptopot, csak netezésre való. (Intel 650 mhz proci, 512 mb. sdram+xp sp2) Az egyetlen probléma pont a netezés, mert csak 1.1 -es USB portjai vannak, 2 drb, ami bármilyen megoldással lassú. A bármilyen az USB-s mobil internet (Digi) vagy USB-s wireless adapter. Erre befektettem egy Delock PCMCIA - USB átalakitóra (61604). Minden ok, felismeri, minden nagyságú rendes stickel működik, de a probléma az ha illesztem a mobilinternetet, felismeri de ha csatlakozom az internetre, lefagy az egész gép. Ugyanaz a wireleszes pendrival, felismeri, telepiti, de amikor kezd csatlakozni a netre lefagy. Próbáltam feszültséget adni a tápkabelével, másik gép USB-re vagy nokia USB kábeles töltőre is tenni, ugyanaz. Mi lehet a probléma, vagy a megoldás? Köszi
-
Prambo1
csendes tag
válasz
Dell XPS #49385 üzenetére
45 perc után ezt az eredményt kaptam.
[url=http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_1_5_bu1mjm5kob.png][img=http://www.kephost.com/thumb/2013/1/5/a1_2013_1_5_bu1mjm5kob_tn.png][/url]Viszont felraktam a Core Temp nevű progit 1-2 napja. Az ugye listázza mp-ről mp-re a hőfokot. és játék közben felkúszott 98-100ra is.
-
Kevin1986
csendes tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem, nem régiben vettem Samsung 7 Chronos notebookot, lefutattam rajta az AIDA64-et és nekem magasnak tűnnek a hőmérséklet adatok:
Alaplap: 63 C
CPU 1.mag: 62 C
CPU 2.mag: 60 CÉppen netezek rajta, játéknál még nem mértem.
Gép adatai:
CPU: i5 3210m
integrált videó: Intel HD4000
GPU2: GeForce GT640m
HDD: 1000GBOlvastam hogy az Ivy Bridge.es processzorok magasabb hőfokon üzemelnek, de sajnos mivel nem értek hozzá örülnék ha valaki tudna segíteni.
Köszönöm előre is!!!
-
Prambo1
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 9 hónapos HP 630-as Intel Celeron B800-as gépem van(1.5 GHz,4 GB ram, 500GB winchester)
Szoktam cimborámmal unaloműzés képpen online játszani COD2-t. Semmi probléma nem szokott lenni vele.
2-3 napja elkezdett túlmelegedni és játék közben kikapcsol.
Mikor újra indítom, akkor kiírja, hogy túlmelegedett. Gondolom a proci a ludas.
Mi lehet vajon a probléma? Por, esetleg hűtőpaszta? Vagy más egyéb? Hűtőpad is van alatta.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Peti -
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy HP Probook 4520s-re ( Intel P4500 proci, 4GB DDR3 1333MHz RAM) Windows 7-ből melyiket éri meg felrakni? A 32bitest vagy a 64-est? -
cozmo
őstag
válasz
KillHates #49314 üzenetére
Nincs mit!
Igen az volt a gond, a kijelző panel. Figyelembe véve, hogy a gép saját kijelzője borzasztó ritkán volt használva, mert mindig külső monitorra lett kiküldve a kép. Mert az nagyobb szebb.
Elég nagy szégyen egy HP ProBook-ba épített kijelzőpanelre, nézve ennyi munkaóra utáni elhalálozás. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
KillHates #49374 üzenetére
Belefújtam, de semmi. Nem is vagyok annyira poros környezetben, meg ha hordozom magammal akkor általában végig tokban van, csak akkor nem ha használom. A noti 3 hónapos sincsen még. Kétlem, hogy a por vagy a hűtőpaszta lenne a baj, mert ez semennyi idő még egy ilyen notinak. Másrészt nem is terhelem nagyon, nem is játszottam még vele egészen a napokig és ott lettem rá figyelmes, hogy melegedik.
Tehát még alig ment a hűtője az IDLE érték fölé, és ez alapjáraton alig szállít valami port...
Nem dohányzik senki sem a családban.
Dell XPS: Jól mondod, kb. 4800 RPM körülre megy.
Szumma:
Tehát avval semmit sem veszítek, ha hétfőn felhívom a Dell MDB-t és elmondom nekik, hogy mi van, igaz?
-
válasz
BlackPriest #49372 üzenetére
Akkor minden hepi! Fötör a gép rendesen és az asszony is megmaradt!
-
válasz
Vasinger! #49371 üzenetére
Hát azt mondom, ha koppra terheled a gépet, akkor éppen vállalható lenne a 95 fok, de elég közel van a 105 fokhoz, amikor elkezd degradálódni a SiCuFe 32 nanométeren... Szóval csak e miatt sopánkodok.
Egy slukk sűrített levegőt (vagy nyálmentes befújást) azért megreszkíroznék, hogy mi jön ki a ventirácson. Ha jön ki por akkor kosz gyanús lesz, ha nem akkor szerintem már az extra melegtől már elkezdett kikeményedni a hővezető pasztád.Tényleg, dohányzol a gép mellett? (közben)
-
Dell XPS
veterán
-
BlackPriest
őstag
válasz
KillHates #49367 üzenetére
akku nélkül is, a töltő áramkör akár lehet is hibás, mert az akku is kuka, de mivel most került hozzám, sajna az előéletéről nincs infó. mindenesetre most épp abbahagyta, nem tudom mitől, a win telepítés élmény volt, már csak nekem kellett volna aláírni a válási papírokat, mire felmászott az xp
most kussol, szóval nem válok el
-
válasz
Vasinger! #49369 üzenetére
Maszkolófóliát a GPU-n, ez most nagy divat náluk és Lenovo-éknál
Néha kiskanálnyi hűtőpasztát kellek a magra és persze hiába húzzák ütközésig a csavarokat, az nem tud kiszorulni a mag és a hűtés közül...
Nem jól teszik fel a gap-padokat a VRM-ekre vagy a VGA memóriákra (bár ez inkább ACER-PB sláger)
De a legjobb, hogy egy E6420-asnak a heatpipe-ja teljesen össze volt nyomva egy helyen és e miatt volt folyamatosan forró a Quadro benne. -
válasz
BlackPriest #49362 üzenetére
Kontaktos akku?
Rossz töltő-áramkör? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
KillHates #49352 üzenetére
A noti nincs még csak pár hónapos. Nem koszos a hűtő egyáltalán, ebben biztos lehetsz.
Egyébként egy Dell Latitude E6430-ról van szó. A05-ös BIOS van fent ha jól emlékszem. Van fent azóta A07 az oldalon, de azt csak Win 8-hoz ajánlják: katt
Esetleg Win7 beállításaiban nem lehet valamit módosítani?
Valami 5let?
-
-
skatebab
tag
na már most akkor csak cserélheti nem javíthatja az esetemben? akkor a jegyzőkönyvben miért ezt írta hogy
"átvétel típusa:szerviz"
" a vásárló által érvényesíteni kívánt igény:szerviz csere"
"a kifogás rendezésének módja: szervizbe küldés,bevizsgálásra/a hiba kijavítása,időtartama kb 30 munkanap"nekem végig cseréről beszélt hogy bevizsgálják és ha gyári hibás akkor adnak a boltból újat.
ha meg engem hibáztat érte akkor ennyi erővel a beszállító is lehetne a hibás az összeszerelés miatt... -
nexia
tag
válasz
KillHates #49347 üzenetére
és akkor csak sima pasztát tegyek oda? mert egy msi ex630-am van az integrált nvidia 9100m-es vga-val és kis munka után olyan 80 fokos a gpu everest szerint amit én sokkalok, és gyárilag is gap pad van rajta és gondoltam tennék oda újat, vagy tegyek helyette pasztát? vagy ne is nyúljak hozzá? Szerintetek nem sok ez a hőmérséklet?
-
Ruszki
senior tag
válasz
Zuperapuka #49350 üzenetére
Driver
Remélem nem gond Dell XPS,most néztem vissza,hogy majd linkeled! -
válasz
BlackPriest #49353 üzenetére
Ma szereltem Marsu ügyfelének (18 éves csajszi) a gépét. Mondhatni ki volt fugázva szösszel a gépe belül. Az északi hídon a gap-pad kerámia keménységű volt és úgy vezette a hőt kb mint a vákuum
BGA-zni is kellett, mert a gép már nem indult el, és bekapcsolás után azonnal 94 fokos lett az RS880-as chip -
Dell XPS
veterán
válasz
Zuperapuka #49350 üzenetére
Mindjárt belinkelem, de előtte megkérdezném (mivel vannak gondok ennél a Radeon-nál), hogy még nem raktál fel semmit? 12.8; 12.10; Egyből a 12.11-esel indítanál?
-
Vasinger!
nagyúr
Az egészséges, hogy egy eléggé izzasztó játék alatt 94 fokra forrósodik a GPU a notimban? A hűtőventilátor eléggé pörög, de lehet hogy még tudna feljebb menni, nem tudom.
-
Zuperapuka
csendes tag
Win 7 64bit, Toshiba noti
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zuperapuka #49345 üzenetére
Szia,
DELL gondod van?
-
Ruszki
senior tag
válasz
Milyen operációs rendszerre szeretnéd!?
-
Hunyika2
tag
válasz
amd.com-on nincs fent?
-
Zuperapuka
csendes tag
Belinkelné valaki a legfrissebb 7670m drivert?
-
nexia
tag
Sziasztok!
egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy hogy hivják azt a paszta szerűséget amiket a pl a laptop videókártyára lehet tenni? úgy értem hogy nem a sima paszta hanem vagy az a rágó szerű anyag ami ott szokott lenne gyárilag mert nem jut eszembe a neve
-
Dell XPS
veterán
válasz
spanyoll #49327 üzenetére
Ha meg tudod csinálni, akkor nincs gond. Engem egy kicsit megijesztett ez a "hirtelenség" és arra gondoltam jó volna rámérni ellenőrizni (MCP), nehogy más is legyen, mert ez nagyon erős jószág. Igazából a kollégát akartam ajánlani Neked (biztos, ami biztos alapon, meg segédanyagok), de akkor várom a holnapi visszajelzést...
-
Kbali
nagyúr
válasz
skatebab #49316 üzenetére
Mert megteheti, meg mert nem akarja saját költségre bevállalni a cserét.
Ha te boltos volnál, és a vevő által visszahozott termékről nem tudod eldönteni, hogy ő rontotta-e el már az első használatba vételkor vagy gyári hibás, akkor cserélnéd saját szakálladra (költségedre) vagy pedig megvizsgáltatnád egy hozzáértővel (szakszerviz).
Sajnos szívás az eseted, de szerintem nem kirívó. Tömegtermékekről beszélünk, még a drágább kategóriákban is becsúszik a gyártási hiba lehetősége.
Arra is lehet figyelni, hogy a PTK szerint max. 60 napja van, hogy teljesítsen, sajnos ezt a hivatkozott kereskedelmi, garanciális szabályok nem tartalmazzák, csak annyit, hogy "törekednie kell a mielőbbi kijavításra).
Arra is felhívnám,a figyelmed, mivel 3 napon belül vitted vissza, nem állhatsz el a vásárlástól, hanem alap a termékcsere, elállni pedig akkor állhatsz el emlékeim szerint, ha nem tud ugyanolyan, de hibátlan termékkel kiszolgálni. -
válasz
BlackPriest #49325 üzenetére
Nem lehet, hogy melege van?
-
Hunyika2
tag
Sziasztok!
Lenne egy Sony Vaio SVE1512E6W lapos... most telepítettem rajta új windowst. Egy win 8 professionalt, de lenne egy olyan problémám, h akksi hibát ír ki, amit nem nagyon értek.
Azt írja, h nincs rendesen csatlakoztatva az akksi vagy nem megfelelő.
majd ha az okéra megyek, akkor hibernálja a gépet és majd ha vissza kapcsolom, akkor 1-2 perc múlva ugyan azt írja ki :/
kérlek segítsetek -
spanyoll
addikt
válasz
Dell XPS #49326 üzenetére
Mármint hogy érted? Takarításilag meg tudom oldani. Azon felül már tényleg nem hiszem. Ellenőrizni pedig lehet progival. Félre ne érts, nem akarok nagy hozzáértőnek tűnni, de próbálom megoldani minél kisebb költséggel az egészet. Persze új gép vétele drágább, de annyira értek hozzá, hogy ne csesszem szét a laptopom.
Mit javasolsz? A takarításon ,procipasztázáson és progis tesztelésen kívül mármint... -
BlackPriest
őstag
sziasztok!
hozzám került egy elég lelakott acer travelmate 630as és lég fura hibát produkál: menet közben a speaker random csipog. legtöbbször dupla rövid csippanás. biosban nem, oprendszer alatt, telepítéskor igen. amúgy működik, de nem tudom mitől lehet ez (az adaptere utángyártott, gyengébb, mint a gyári, én erre tippelek, de ezt nem tudom ellenpróbálni másikkal :S)
-
spanyoll
addikt
válasz
Dell XPS #49323 üzenetére
Köszi, holnap nagytakarítok akkor, szétkapom a gépet, bár inkább asztalik mókolásában vagyok otthon, de nem hiszem, hogy akkora művelet lenne. Pasztát tudok kölcsönkérni, majd kenek akkor a procira. A hűtési házirendben majd kérek segítséget, ahhoz nem értek sajnálatos módon.
Addig is köszönöm a gyors segítséget, holnap jelentkezek! -
spanyoll
addikt
Program letöltve, elkezdtem tesztelni, és egyrészt brutál mód melegszik már most az egész, másrészt a venti nem hűt szerintem rendesen.
A magok hőmérséklete (max 98-97), átlagban 90 és 87 egyelőre 5 perc után, az alsó kis diagramon pedig írja, hogy a cpu usage 100%, a cpu throttling 0%, overheating detected ...
Amennyire én kiveszem ebből (leállítottam, nem akarom megsütni a gépet), nem hűt eléggé a venti, de mindenképp melegszik a processzor mint állat.
Venticsere, pasztázás, ventis alátét, vagy micsodi? -
#spanyoll: Szerintem egy félórás Aida64 stabilitás tesztből kiderülne, mennyire melegszik a gép. Ha nem túlmelegedés, akkor meg lehet tovább szűkíteni a hibalehetőségeket.
Laptop fedlapjáról mivel lehet eltávolítani a mélyebb karcokat? Sajnos az előző tulaj nem igazán vigyázott rá. A belső részeken, kijelző kereten a fogkrém+sok víz+polírozókorongos barkácsgép szép eredménnyel zárult, de a fedlapon nem tűntek el a karcok. A belseje az fekete zongoralakk hatású műanyag, a fedlap is hasonló, de mintás.
-
spanyoll
addikt
A laptopom játék közben (swtor) random elkezd durván lagolni (nem a net miatt, ez garantált), olyankor mintha jobban is melegedne. Pörög a hűtő, a játék lagol, egyszer csak puff, véget ér a lag (ami akár pár percig is tarthat), és megy minden rendesen tovább. Ötlet, hogy mi lehet ez?
Én talán melegedésre gyanakszom, de nem hiszem, hogy az lenne a baj. Mivel nézzek mit, és mit csináljak?
Válaszotok előre is köszi! -
-
empir3
tag
Sziasztok!
Van egy Acer 7745G laptopom (i5, 4GB RAM, HD 5650 2GB).
Szeretném frissíteni a VGA driver-ét csak az a helyzet, hogy mellette van egy alaplapi Intel VGA. A Catalyst-ben van a Switchable Graphics opció. S azt hallottam, hogy ezt másképp kell updatelni, mint az "egyedülálló" VGA-kat.
Végülis hogyan kell eljárni a frissítésben? Ugy, hogy minden jól müködjön. -
cozmo
őstag
Többiek okulására!
Előzmény:
"Adott egy HP laptop.
A szitu a következő: Bekapcsolom fekete képernyő se boot képernyő se semmi full fekete. Proci hűtő pörög fujja a meleget.
Ugyan ez a helyzet ha külső monitort csatlakoztatok hozzá azon sincs semmi.
Hallani hogy megy a gép felbootol meg minden, de nincs kép."Hiba:
A hibás képernyő letiltotta a külső DSUB valamint HDMI csatlakozókon a külső monitor működését!Megoldás:
A képernyő eltávolítását követően kitűnően megy a gép, külső megjelenítővel. Mind DSUB és HDMI portokon. -
Megy már marsu gépe is:
Ajánlom mindenki figyelmébe az NB hőmérsékletet!
-
Dell XPS
veterán
válasz
szenti89 #49302 üzenetére
Szia,
Itt nagyobb esélyed van: NOTEBOOK beárazás topic!
-
szenti89
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy off-e vagy nem de szeretnék érdeklődni.
Van egy ASUS lapim amit el szeretnék a közeljövőben passzolni.
Még Garanciás semmiféle sérülés nincs rajta és kitűnő állapotban van
Szerintetek mennyiért tudnám eladni?K53SV SX078D
A Specifikációja a következő:
PROCESSZOR: Intel Core i3-2310M 2.1GHz
MEMÓRIA MÉRET: 4GB
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTLÓ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: NVIDIA GeForce GT 540
MEREVLEMEZ (HDD): 320 GB
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
OPERÁCIÓS RENDSZER: Nincs
WLAN (WIFI): Igen
VEZETÉKES HÁLÓZAT: 10/100/1000MBps /Gigabit/
BLUETOOTH: Igen
USB PORT: 3 db
FIREWIRE /IEEE1394/: Nem
KAMERA: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
HDMI: Igen
MINI HDMI: Nem
MICRO HDMI: Nem
DISPLAYPORT: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
LOKALIZÁCIÓ: Magyar
Aktív témák
- Apple Macbook Air 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest