Hirdetés

Aktív témák

• Ceree

senior tag

Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni...

A tűzfalam (Zone Alarm) összeakadt az msn programmal, állandóan kidobott a rendszer. A beállítások hasztalan módosítása után gondoltam felrakok egy másik verziót belőle (barátomnál ez megoldotta a problémát). A biztonság megtartásáért kiléptem az internetet használó alkalmazásokból, majd kikapcsoltam a quicklunch-ön található gombbal a wifi-t (itthon wlan router-rel van megosztva az internet). Tűzfalat uninstalláltam, majd újraindítottam a gépet. Felraktam az új tűzfalat, majd bekapcsoltam újra a wifi-t. A gép nem kapott megfelelő hálózati címet, az ip cím újítása sem volt lehetséges. Gondoltam a routerrel lesz baj, átnéztem a beállításait, de minden rendben van, a többi gép (vezetéken) kapja a netet. Próbáltam a notebook-ot is vezetékkel csatlakoztatni a routerhez, de akkor sem kap megfelelő hálózati címet! Mindkét esetben ugyan az a hibaüzenet:
    "Elképzelhető, hogy az internet vagy egyes hálózati erőforrások nem érhetők el. A probléma azért merült fel, mert nem sikerült hálózati címet kiosztani a számítógépnek." A notebook sem a routerrel, sem másik géppel nem tud kommunikálni (másik hálózatban sem). Próbáltam az eszközkezelőben eltávolítani a hálózati eszközöket, majd újra felrakni a drivereket, de nem hozott eredményt. A hálózati beállítások manuális megadása után (ip, alhálózati maszk, átjáró, dns kiszolgáló) a kapcsolat mellől eltűnik a korlátozottságot jelző ikon, de valódi kapcsolat, adatforgalom továbbra sincs. Windowsban a javításra kattintva nem csinál semmit, egyből kiírja, hogy sikertelen!
    Mi lehet a probléma, s a megoldás?

(Op rendszer: win xp prof sp2, a notebook hp nx6325, Broadcom NetLink Gigabit és Broadcom
    Wireless LAN 802.11a/b/g hálózati csatolókkal.)

A válaszokat előre is köszönöm!

Aktív témák