Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
Halihó. Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi a különbség beeső fénymennyiségben, vagy Fé-ben a fullfram és a Canon APS-C közt? Arra gondolok, hogy ha a Canon 350D-men beállítok mindent és hasonló gyújtótávolsággal, rekesszel és ISO(din)-val beállítok egy Filmes gépet, akkor hány lépéssel lesz világosabb a kép? Ha a FF és az APS-c közt lévő 1.6-os váltószámot használom visszafele akkor az kifejezi ezt is?
Köszi!
-
kem
addikt
A nagyobb érzékelő lapka nem kap több tényt? Vagy csak annyival amennyivel nagyobb, és akkor a kép ugyanolyan világos lesz?
Igazábol egy Canon 350D-t szeretnék arra használni, hogy egy Zenit/Praktika gépet beállítsak manuálisan, manuális vakuhoz.
Köszi!
-
csakb
őstag
A rekeszérték definíciójában sehol sincs az érzékelő mérete, csak az optika átmérője és gyújtótávolsága. Vagyis ugyanazon az optikán, ugyanazon a rekeszen ugyanannyi fény fog átmenni, bármi is van mögötte.
A különböző optikák között viszont lehetnek kisebb-nagyobb eltérések. Ha filmre fotózol, akkor ez talán nem annyira lényeges. Diánál sokkal fontosabb a pontos fénymérés.
-
kem
addikt
Köszi srácok. Valahonnan szerzek majd könyvet, már biztosan nincs meg 1db általános iskolai könyvem se, fizika helyett meg szinte mindig osztályfőnöki volt
Köszi!
-
qfm
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdés:
Egy 0.66-os, vagy 0.7-es előtét mennyit torzítana/rontana a minőségen, egy 18-70, vagy egy 18-55-ös objektíven használva? (aps-c)
[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
Hali! Olyan problémám van , hogy ustream.tv weblapon sugárzunk élő adást de sehogy se tudjuk, a hangot megcsinálni ( output ) . win7.operációs rendszerem van, és a felvételnél nem adja be az output lehetőséget, csak input van.
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Ágyő -
kiskornel
addikt
Ő nem erre gondolt! Sztem ő az érzékelőre jutó fény mennyiségét akarja meghatározni (inkább fényt mérni a 350D-vel). Neki meg a záridő és az iso érték is meghatározó adat lesz, ahogy a megvilágítás mértéke is.
Jó nehéz beállítgatni az a Zenitet. De hát ő tudja.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
Tud valaki olyan programot, ami sok képből csinál (bármilyen igénytelen) weboldalt? A cél az tehát, hogy a szerverre a képeket és a html kódot kelljen feltölteni...
Köszönöm a segítséget.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Igen, arra gondoltam. Van sok képem, és a CD-n 150 emberhez körbeadás helyett inkább feltöltöm valahova. És mégis stílusosabb egy alap galéria, mint egy könyvtárba feldobált JPEG halmaz.
Közben én is találtam: Arles Image Web Page Creator.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Henker2
addikt
Üdv! Nem tudom tudtok-e segiteni. Kodak EasyShare Z981 -es géphez tudtok kiegészitőket amiket itt Mo.-on meg tudnék vásárolni? Szűrőket, napellenzőt ilyesmiket? És ne külföldi oldalakat ajánljatok, mert azt én is találtam.
Köszi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
Találtam egy ilyet a Z981-hez Ezzel mit is lehet elérni?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
04ahgy
nagyúr
-
Ramius
őstag
Üdv. Van olyan raw feldolgozó program a camera raw-on kívül, ami tud csoportosan jpg-be konvertálni?
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
bladee12
csendes tag
Hali olyan kérdésem lenne bicikliseket erdőben legkisebb rekesszel/záridővel,de mekkora iso-n vagy hogyan fotozzak bicikliseket nagy sebességnél? tudnátok tanácsokat adni? illetve hogyan lehet olyan képeket csinálni pl ez [http://farm5.static.flickr.com/4151/4977259313_d7bca91387.jpg] ,de úgy hogy mondjuk a biciklis 3-4szer jelenjen meg a képen tehát az útvonal ahol jön azon is látszódjanak a fáziasi tehát a kanyarban bejön full éles kép aztán a közepén szintén ott van, ezt valaki eltudná magyarázni? előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz bladee12 #8880 üzenetére
Hát azért az függ az adott fényviszonyoktól is, iso-nál nyílván mindig törekedjünk arra, hogy lehetőleg minnél alacsonyabban legyen, záridőnél meg hogy ne legyen elmosódott ugye a biciklis. nem hinném hogy vannak konkrét értékek előre, függ a helyi viszonyoktól, verőfényes napsütésben kint a szabadban valószínűleg más érték lesz jó, mint borult égnél egy erdőben a fák között.
-
ClintEastwoo
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez az állványhoz milyen foglalatú vaku és esernyő tartó való ? Tudtommal van type B,C,D,E stb és nem igazán tiszta hogy mit jelölnek a betűk.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
egy noob kérdés
van az f érték (blende/fényerő).
az f értéket egy objektívnál mi alapján számoljuk ki, illetve az élességet hogy befolyásolja az f ? (tudom, hogy f2-4-en lágy a kép általában, aztán f7-11 körül élesedik) csak maga az elv kellene, vagy egy szemléltető ábra.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ISZOLE
senior tag
válasz Mr.Csizmás #8883 üzenetére
A blendét az objektív fókusztávolságához képest szokás megadni, eredetileg egy tört volt ami mutatta, hogy hányad része a rekesznyílás átmérője a fókusztávoldágnak. Mostanság csak a tört nevezőjét használják mert a számláló midig egy. Tehát például ha a rekesz fele a gyútávnak akkor 1/2 vagyis f=2.
A mélységéleséggel kapcsolatban pl. itt olvashatsz, megtalálod a rekeszfüggés képletét is.Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
expander
senior tag
sziasztok, az lehetseges valamilyen programmal, hogy utolag idöbelyeget (timestamp) tegyek több szaz kepre ? muszaj lenne megcsinalni, de egyenkent nagyon sok idö... eddi irfanview-el csinaltam ha kellett 1-1 kepre, de esetleg lightroomba vagy valami komolyabb programba nem lehet valahogy ezt beautomatizalni, hogy ne egyenkent kelljen ? :\ elöre is köszi
-
válasz expander #8885 üzenetére
Nem másik programot kell keresned, hanem megismerni azt amit használsz.
File -> Batch conversion -> Use advanced options -> Advanced -> Add overlay text -> Setting
És itt tobzódhatsz a lehetőségekben.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kem
addikt
Hali!
Elképzelhető, hogy ha egy régi vakut ráteszek Canon 350D-re, akkor az megsüti? Zenittel működik rendesen a vaku, de amikor összezártam a 2 pólusát, hogy elvillantsam akkor kicsit megrázott. Ilyet még nem tapasztaltam más vakuknál. Ez normális? Eléggé féltem a Canonomat, de jó lenne segédvakunak.
Köszi!
-
Alexios
veterán
válasz Mr.Csizmás #8889 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy 12v-nál magasabb feszültségűt nem szabad rárakni a mai gépekre.
-
ToBeY
nagyúr
Érdekel a fotózás szeretném megtanulni mit hogyan kell.Tudnátok ajánlani egy weboldalt amin elindulhatok?(magyart lehetséges)
-
Tőlem letöltheted a Spektrumon leadott hostshots (fotósuli)-t
itt is találsz egy csomó linket a témában.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Streky89
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy a mellékelt képen a sárgával bekarikázott területen mi lehet az a piros kis folt? kb. minden képen rajta van ami az elmúlt 2 napban készült.A pesszimista a sötétséget látja az alagútban. Az optimista a fényeket az alagút végén.A realista a vonat közelgő lámpáit. A mozdonyvezető meg három idiótát..
-
ClintEastwoo
tag
válasz ClintEastwoo #8882 üzenetére
Erre valaki ?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, egy SD kártyán a fényképek írásvédettek lettek, és így nem tudom törölni őket, properties fülön belül sem lehet csinálni velük semmit:S ilyenkor mi a teendő? üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest