Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz smallmer #35915 üzenetére
Első körben azok. Elég lehet valami olcsóbb sima vagy RGB49: [link] vagy VL66 ami kicsit hajtogathatóbb: [link]
Aztán majd meglátod mi lesz az irány, mert nem olyan egyszerű, hogy egy darab lámpával majd egy irányból valamit megvilágítasz.
Meg persze a tárgyfotóról nekem mindig a bonyolult bemutatók jutnak eszembe:
-
faki_
senior tag
válasz smallmer #26338 üzenetére
Asztalos csipesz barkácsboltból vagy sima ruhaszárító csipesz és esetleg alá valami puha, pl. gumidarab.
-
scarabaeus
őstag
válasz smallmer #25646 üzenetére
Én ilyen esetben lehet, hogy kiemelném ezt a hímestojás állapotot. Valami sötét alapra fektetve, kistelével olyan szögben néznék rá, hogy a képernyő valami kiterjedt homogén világos dolgot tükrözzön, ha elég kiterjedt, akkor lehet normál látószögből is, aztán ugyanezt a hátlapjával is, így látszani fog, hogy karctalan.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Rapid136
őstag
válasz smallmer #25395 üzenetére
Pl. vegyél egy 50x50x50-es szoftboxot a tetejére rakhatod az akváriumi lámpát. Én csináltam magamnak fa- és más felületutánzatú tapétából 50x70-es lapokat. Lehet rusztikus fa az alap és téglamintás a háttérnek, a fotóról nem mondják meg hogy nem igazi.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
total90
veterán
válasz smallmer #25397 üzenetére
Ha jól megvilágítod, akár lámpával, akár mással, az is elég lehet.
Vaku téma... attól függ, hogy mekkora a kereted. Nekem van egy olcsóbb Yungnou (50 euro környéke volt) meg egy drágább Nissin (200+ euró). Ilyesmi dolgokra az olcsóbb bőven elég lehet
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
copass
veterán
válasz smallmer #20774 üzenetére
30k alatt semmire se raknék rá egy dslr-t max ha fogom közben, de annak meg mi értelme!
nézz szét az állványos topikban.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
_seth_
veterán
válasz smallmer #20367 üzenetére
Jofogas.hu, index.hu fotós adok veszek fórumai. PH aprós része, stb
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Lassú Víz
addikt
válasz smallmer #20362 üzenetére
Pénzügyileg sosem térül meg az esetek 99%-ában. Ülsz a monitor előtt és örülsz, hogy el tudtad készíteni a képet. A tökéletesség felé haladva mindig az utolsó pár százalékért (amit a legtöbb ember észre sem vesz) kell a legkomolyabb áldozatot hozni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
_seth_
veterán
Keress használtat! Én pár hete vettem egy giottos állványt egy hatalmas giottos fejjel 34e forintért. Ehhez képest még a 20e forintos cullmann állványom is csak játékszer. Használtan 40 körül már kapni manfrotto állványokat, vagy más minőségi használhatót.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Byk01
őstag
A rosszat veszel, azzal költesz a legtöbbet, mert kiadsz pénzt valamire, ami nem látja el a feladatát. Akkor inkább keress valami szilárd felületet, amire le tudod tenni a gépet, és gyűjts még egy olyan állványra, ami alkalmas is a gép biztonságos és bemozdulásmentes megtartására.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Lassú Víz
addikt
válasz smallmer #20354 üzenetére
Pénzkidobás. Az ilyen olcsó, műanyag cuccok nagyon drágává tudnak válni, ha leesik róla a gép, vagy felborul vele együtt. Egy jó állvány drága, mert azon túl, hogy a gépet is megtartja elég stabilitást biztosít, hogy az expozíció se rázza be. Távkioldó vagy időzítő így is kötelező. Itt kezdődik, aztán határ a csillagos ég.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
_seth_
veterán
válasz smallmer #20354 üzenetére
Az első az egy mezei Hama, itthon használtan kb 3-4e, újonnan is 5e körül van, én még egy kitobis nikon alá sem ajánlanám.
A második kép alapján akár még jó is lehetne de mindene olcsó műanyag...
A harmadik talán a mélypont
Nem, a negyedik a mélypont.Ezekért szerintem pénzt ne adj, ha mindenképp ilyen kaliberűt akarsz akkor legalább ne kínlódj az ebayel: hama star 61 6200 ft itton. Ilyenem volt, kb ugynaz a minőség mint a fentiek, nekem csak egy bridge volt rajta de szélben már az is be tudott remegni rajta, viszont olcsó, könnyű és táska is van hozzá.
Itt van sok olcsó állvány, hama is van már 4e forinttól is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest