Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
richies
senior tag
Sziasztok!
nemreg vettem egy gepet a kovetkezo alkatreszekkel:
i5 4670k (3.4 GHZ - 3.8GHz Turbo)
-Gigabyte B85M-HD3
-1db 8 GB Corsair CMX8GX3M1A1600C11aida64-ben (3.2 beta) is alacsony ertekeket kapok, ezek normalisak, vagy valami nincs jol beallitva a BIOS ban?
Olvasas: 12257 MB/mp ( DDR3-1600 SDRAM 11-11-11-30 CR2)
Iras: 12520 MB/mp
Masolas: 12524 MB/mp
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Késleltetés
Kesleltetes: 67.1 nspassmarkban meg ezeket.
a ram 1600 on megy.Memory Mark
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 1882
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 2215
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 1950
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 2299
This Computer 1933Memory - Database Operations
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 60.6
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 70.4
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 71.3
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 81.6
This Computer 85.8Memory - Read Cached
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 19018
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 25256
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 22911
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 26481
This Computer 28617Memory - Read Uncached
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 10996
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 13563
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 11112
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 12927
This Computer 11134Memory - Write
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 8384
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 9343
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 7800
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 9233
This Computer 5449Memory - Available RAM
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 6853
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 6350
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 7874
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 9500
This Computer 6581Memory - Latency
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 30.1
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 26.8
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 35.7
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 28.9
This Computer 25.8Memory - Threaded
#3 - 8GB Samsung PC3-12800 17650
#4 - 8GB Nanya Technology PC3-12800 20705
#5 - 8GB Corsair PC3-10600 15978
#6 - 16GB G Skill Intl PC3-12800 18714
This Computer 11847Rozsomak of Power
-
skulled
csendes tag
Sziasztok. Véleményt szeretnék kérni Asrock 880G Pro3 nevezetű lapról.
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26194 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy tudnak ott segíteni, de majd elválik.
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26193 üzenetére
Kösz!
Tudtam, hogy Te megtalálod! -
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26192 üzenetére
Ez a topic kell neked szerintem:http://prohardver.hu/tema/rgb_osszekotes_tv-vel/friss.html
[ Szerkesztve ]
-
Vanekvanek
csendes tag
Sziasztok megint!
Azért hozzátok fordulok, mert ti itt jobban pörögtök, mint bármelyik másik topik. Videokártya kérdés lenne most. Persze annyiban idetartozik, hogy alaplapi
Egy Acer Aspire One D270 laptopocska vidokártyáján valóban nem támogatott a TV-s beállítás? Ez hardweres kérdés vagy driveres?
Egy régi TV-re kísérletezünk rárakni a képet, S.Video kábellel, ami egy VGA csatlakozóból jön átalakítóval. WIN7 alatt azonnal felismerte, hogy egy másik kijelző érkezett hozzá, de a jelet nem kalibrálja úgy, ahogy kellene, mi több, nem is engedi a TV beállításokat. OK, a TV régike, HDMI nélkül, de akkor is...
Ha tudtok olyan videokártyás topikot, ahol az utóbbi időben megfordult valaki, kérem, irányítsatok oda. Csak van valami megoldás...
Előre is kösz az ötleteket, gondolkodást! -
TaylorXIII
őstag
válasz fail0verflow #26189 üzenetére
Ne mtdom miért tőle kérdezed de te tudod. Hát ezt nehéz megmondani. Ez szerintem olyan dolog, hogy csakis élesben deríthető ki.
-
Soraszemp
tag
válasz fail0verflow #26189 üzenetére
működik,persze!
-
Soraszemp
tag
válasz TaylorXIII #26186 üzenetére
de az a durva,hogy belőttem őket!
Ha nem tévedek,akkor CPU-Zbe a 2133 MHz felét kell látnom,tehát 1066 az reális?ez -
TaylorXIII
őstag
válasz Soraszemp #26185 üzenetére
Fenn szerintem azt jelzi, hogy 2133 Mhzes RAMjaid vannak és lenn meg azt, hogy éppen mennyin mennek. Feljebb kéne tornásznod az órajelét. pl XMP profilban nincs ennél magasabb? Ja látom korábban leírtad, hogy betetted XMP profilban 2133ba. Akkor nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Soraszemp
tag
válasz TaylorXIII #26183 üzenetére
-
Soraszemp
tag
válasz TaylorXIII #26183 üzenetére
Igen,ez egy ritka nagy kib*szás!
-
TaylorXIII
őstag
-
Soraszemp
tag
válasz Wiz Khalifa #26180 üzenetére
Számomra nem idegesítő! Ha meghibásodik,akkor gariztatom és kész!
Illetve még annyi,ugyan megnéztem hány MHz-es ramokat támogat a lapom!
Jelenleg 4x2gb 2133mhz-s Kingston HyperX-ek vannak!
De még is ahol kiírja a BIOS ott 1333MHz-t mutat! ez miért van?
XMP profilba pedig betettem 2133ba![ Szerkesztve ]
-
Soraszemp
tag
válasz TaylorXIII #26179 üzenetére
Megnéztem beállítottam mindent,illetve áttanulmányoztam az alaplap füzetét!
Sajnos nincs rá mód,hogy másik USB portra átrakjam a "töltést"![ Szerkesztve ]
-
Soraszemp
tag
válasz Wiz Khalifa #26176 üzenetére
Letöltöttem azt a programot ami kellett hozzá!
De képzeld el nem volt mindegy,hogy melyik USB portba dugod be!
Először én a front panelnél próbálkoztam,majd szépen sorba hátul is....a "mörfi" befigyelt! Hát nem az utolsó USB port volt az?! )
De köszönöm szépe na segítséget!!!Illetve meglett az eredménye az alaplapi elem cseréjének!! Tényleg le volt merülve és ezért nem jegyezte meg a BIOS beállításaimat! Érdekes pedig nem régi az alaplapom és beletettek egy lemerültet!
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Soraszemp #26175 üzenetére
Na.
A te lapodhoz itt a progi neve.
ASUS Ai Charger V1.03.00 for Windows 7/8 32bit & 64bit.
A Driverek és illesztőprogramoknál a Windows 8 64bit-résznél a segédprogramok között megtalálod.
Ahogy a neve írja jó ez a progi Win7 és Win8 32 és 64bit-re is.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Soraszemp #26175 üzenetére
Azt egy progival tudod megtenni.
ASRock 970 Extreme3-omnál a Driver részen lehet letölteni. A neve AppCharger. Gondolom a te ASUS SABERTOOTH Z87-es lapodnál is a gyártó oldalán lesz.
Szerk.: Az én esetembe ki lehet választani melyik USB-t akarom állandóra hagyni. És akkor ha abba dugsz valamit folyton fogja tölteni.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Soraszemp
tag
Üdv!
Milyen címszó alatt találom a BIOSban azt az opciót,hogy engedélyezze az "okos" telefonom töltését kikapcsolt gépnél? -
TaylorXIII
őstag
válasz fail0verflow #26173 üzenetére
S mikor kivetted hol fogtad meg? Am végülis mind1. Cseréltesd.
-
fail0verflow
csendes tag
válasz TaylorXIII #26172 üzenetére
senki nem nyúlt hozzá előtte, az ujjamat is csak épp hogy rátettem mikor megláttam az elváltozást hogy nézzem meg hogy mi lehet a probléma.
-
TaylorXIII
őstag
válasz fail0verflow #26171 üzenetére
Akkor vagy eleve meg volt hajolva vagy véletlenül úgy nyúltál hozzá. Ilyennel már lehet cserélni lapot szerintem. Otthoni visszahajlítgatást nem tudom megpróbáld-e. Szerintem ne próbáld.
-
fail0verflow
csendes tag
nagyjából egy értelmes választ sem kaptam...
az a lényeg hogy azért simogattam mert láttam rajta hogy 3 tű nem úgy áll ahogy kellene..és lám feljebb vannak és még görbék is... -
Wiz Khalifa
veterán
válasz TaylorXIII #26169 üzenetére
Terhes a tűd. Nemsokára 775 tű helyett 776 lesz. Csak procit találj bele.
Smoke some weed nigga!
-
TaylorXIII
őstag
Értem mire gondolt de én meg arra gondoltam, hogy PGA-nál csak lyukak lennének a foglalatban mivel a processzor alján vannak a tűk és ezért simogathatta volna a kérdező legfeljebb azt, bár azt sem kéne. Azt hittem egyértelmű, hogy a simogatásos dolog kire vonatkozik. Arra akinél a probléma van. Egyébként erre te sem tudsz magyarázatot, hogy akkor az Intel DG35EC alaplapban miért volt az egy tű hosszabb és még egy kis gömb is volt a tetején? Mert most itt Thrawn azt írja nincsenek sensorok csak tűk. De akkor az mégis miért olyan? Használtan vettem egyébként szóval talán így lett megjavítva?
-
Lenry
félisten
válasz TaylorXIII #26161 üzenetére
A proci nem simogatja, de általában nincs is statikusan feltöltődve, ezért kevéssé is veszélyes az alaplapra nézve, ellenben az emberi testtel. Gyanítom, hogy erre utalt guruló-csipogó kollégánk.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
soldierboy
tag
Kedves Fórumtársak!
Egyik ismerősömnek problémája akadt a számítógépével (4gb ram, 2*320gb merevlemez, 1gb amd videókártya, 2*3,2ghz processzor).
A hiba megjelenése: bekapcsolásnál a bootolásnál, a Windows 7 logónál becrashel, és újbólindul a bootolás. Erre ő csak azt a megoldást találta, hogy újból telepíti a Windows-t, és akkor működött. Ezt viszont nagyon sokszor kellett eljátszania, és már napi szinten többször történik ez meg. Olykor a gép működés közben, teljesen lefagy, megáll a kép stb.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!
Ui.: nem tudtam, hogy pontosan melyik fórumba is írjak.
-
Wiz Khalifa
veterán
Azóta a tápom már egy 500W-os Cooler Master. Csak még nem írtam át.
Neki inkább integrált procis lap kellet volna. Azt simogathatja talán abba kárt nem okoz.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Thrawn
félisten
Ez egy procifoglalat, tűk vannak benne, nem szenzorok.
Gery15: Ahol gap-pad volt oda azt tegyél, ahol paszta volt azt pasztázd újra.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, szabad-e az alaplap és a gap-pad közé pasztát tenni? (Gigabyte X48-DS5) Sem az északi hídon, sem a déli hídon nincs paszta illetve a feteken sincs. Lenne értelme közé tenni MX4 pasztából vagy felesleges? Jól van úgy simán a gap-pad paszta nélkül? Eddig úgy ment. Válaszotokat előre is köszönöm! 1, 2, 3
HyperX
-
jaladar
csendes tag
Sziasztok
USB gondok.
Van egy ilyen lapom: http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88X%20Extreme4+/ a megfelelő usb 3 driver le van hozzá töltve fel van rakva a 8 usb 3 ból csak 4 megy a hátlapról kettő halott az hdmi felett és kettő az előlapon. Ha megnézem a biosban ott tökéletesen működik az összes.
a válaszokat előre is köszönöm -
TaylorXIII
őstag
válasz Wiz Khalifa #26154 üzenetére
Picit ez már lehet sok lenne a tápnak de kártyahossz úgy látom a te házadban egyáltalán nem probléma De én szerintem okosabb döntés egy újabb kártyát választani. pl 7790. Elvégre DX 11.2, Mantle. Ezek fontosak lesznek szerintem. De úgy egyébként az 5870 a legjobb 20-25k körül.
(#26160) Thrawn De ott egyébként vannak olyan tűk amik igazából nem is tűk hanem sensorok? Egyszerűen nem találtam meg a neten, hogy most akkor, hogy van ez Egyébként neki PGA foglalat kellett volna mert azt legalább simogathatta volna. Nem? Elvégre ott nincsenek tűk Procit meg csak nem simogatja
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz fail0verflow #26155 üzenetére
Kezdhetsz imádkozni, hogy nem vágtad tönkre a lapot. Mifenének simogatod a CPU-foglalatot? Egy kis kóbor statikus áram és mehet a lap a kukába...
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Mister_X
nagyúr
válasz nemszamit #26157 üzenetére
A proci combosan vissza fogja fogni a VGA-t, azt is megkockáztatom, hogy nem fogsz semmi változást tapasztalni.
De rossz topic, itt konkrétabbat is tudnak majd mondani.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
nemszamit
tag
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani:
Asus P5k
Intel Core 2 Duo E6650
4GB DDR2
Chieftec 550W CTG-550-80P
Kingston SSDNow V+100 96 GB
+ATI MSI 4850 VGAAmennyiben a VGA le lenne cserélve egy: SAPPHIRE HD 7790 1GB
Ez mennyiben lenne "előrelépés"? (tudom hogy érdemes lenne szinte mindent cserélni de most csak ennyi a keret... )Gondolom a játékok egy fokkal jobban futnának de közel se hajtaná ki a gép a VGA teljesítményét ugye?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
apevia
aktív tag
Á szerintem nem jó a lap ,mert úgyan az a baj !! Nincs kép ha be rakom a vgát !
Nem felelhetsz gyűlölettel a gyűlöletre! - Mégis, milyen világban élsz te, mondd? - Egy olyan világban, ahol a rosszra csak jó lehet a felelet. Hát nem érted? Csak fénnyel lehet elűzni a sötétséget. 88+ 0 - .
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz TaylorXIII #26151 üzenetére
Látom eléggé tudod a dolgokat. Az lenne a kérdésem hogy szerinted(vagy ha másnak is van ötlete akkor írhatja) milyen VGA lenne a legjobb használtan 20-25k között? Én 5870-re gondoltam első körben.
Valami más ami talán jobb lenne játékokra? ( Crysis 3-ommal nem játszom. )
Smoke some weed nigga!
-
törölt tag
válasz TaylorXIII #26151 üzenetére
Egyetértek.
A kép alapján meg sejtelmem nincs miről lenne szó.
-
TaylorXIII
őstag
válasz #65675776 #26150 üzenetére
Most nem tudom, hogy egyetértesz--e velem vagy csak ironikusan írtál? Ja és szerinted is sensorokat érezhet? Igazából próbáltam rákeresni többféleképpen is, hogy a tűk közül van pár ami más de nem igazán találtam ilyet. De a Pentium Dual Core E5300 processzort mikor beraktam akkor én is láttam egy tűt ami hosszabb volt és volt is a tetején valami és akkor én nekem azt mondták az sensor.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TaylorXIII #26149 üzenetére
Igen, fekete alaplapon érdemes feketével megjelölni dolgokat. A neonzöld lenne a jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz fail0verflow #26148 üzenetére
Bocs de mit jelöltél te most meg? Nem lett volna egyszerűbb pirossal karikázni? Mint fekete pöttyöket rakni amik nem látszanak? Magasabb tűk ezek egyébként? S csak 1 darab mindegyik? Szerintem azok a szenzorok és jó lenne ha nem piszkálnád őket.
[ Szerkesztve ]
-
fail0verflow
csendes tag
Helló!
Úgy egy hete vásároltam egy B85M-HD3 alaplapot.
még nem volt alkalmam kipróbálni mivel nincs még ram a gépembe.A problémám az hogy ahova a cpu-t kell tenni ott mintha lenne valami probléma.csatoltam egy fájlt, kis fekete pontokat tettem oda ahol mintha feljött volna az a kis cucc.amikor ráteszem az ujjam akkor érdes, érződik hogy nem sima...Ha kicserélik azzal csak jól járok, mivel szeretnék egy normális mobot venni és nem egy minit..
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26143 üzenetére
De, bocs Ez a másik
http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650E1GD5/ -
Lenry
félisten
válasz hattrickuser #26142 üzenetére
igen, az
egyébként nem lesz semmi baja, ha ennyin fut, ha ettől károsodna, akkor komolyabb bordát kapott volna anno, bár ha újrapasztázod a borda alját, az sosem árt[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26138 üzenetére
Az első két link ugyanaz... vagy nem?
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-M720-US3 (Rev. 1.0) alaplapom, tehát ilyen: [link]
Az AIDA programmal ellenőriztem a hőmérsékleteket, és kiugróan magas az "MCP":Meg tudja valaki mondani, hogy ez konkrétan melyik alkatrészt takarja?
Van egy ilyen rajzom is:(Én az Nvidia Nforce720D-re tippelek, de jó lenne ha költekezés előtt biztosra mennék.)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
kungzi
veterán
Na újabb fejlemények a gépemmel kapcsolatban. Tegnap kipróbáltam másik táppal, rammal, vga-val nem indult el. Most kipróbáltam egy másik procival nem indult el. Ugyanúgy piros cpu led fogad indításnál. Nincs kép, de nem dolgozik a proci. Gondolom akkor ez alaplap csere lesz. Mivel nincs fizikai sérülés, meg semmi, gondolom garancia az nem akadály?
-
KaakukK16
aktív tag
SziasztoK!
Mi a megfelelő topik rendszer kompatibilitás ellenőrzésére ?Van egy i5-4670K + ASRock Z87 Extreme 6 + FSP Raider 650W + VTX3D 7870...és fps dropjaim vannak..miért lehet ez ?
Gyenge ez a VTX3D kártya ? Nagyon rákezd játék közben... -
rolko
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus P5GCMX/1333 alaplap + egy Seagete 250GB SATA HDD
Hiba a következő, nemrég jelentkezett, eddig jó volt.
Mikor elindul a gép felismeri, kiírja, de a bios-ba nem tudok belépni csak az entering setup... látható, kb "megfagy" tőle a bios töltésénél.
Ha lehúzom rögtön betudok lépni. Cseréltem sata kábelt. Kipróbáltam minden sata portot de mindig ugyanaz ha rajta van. CMOS reset/elemcsere is volt. DE kipróbáltam egy másik Seagate 80gb SATA vinyóval és tökéletesen megy vele, oprendszer is installálható. Ha USB-n feldugom oprendszer alatt rögtön felismeri, hd sentinel szerint 100/100-as a 250-es. Mi lett vele miért hal le tőle a bios? Több ötletem nincs. Jah BIOS-t nem enged frissíteni mert az update utility szerint nem egyezik a lap biossal minden p5gcmx fajtához való biossal próbáltam már[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26136 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy 7750ből elvileg mindegyik ilyen VISZONT GTX 650ből csak ez a kettő olyan:
http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650E2GD5/http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650E2GD5/
7750ből ez jó lenne szerintem.
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11202_00_20g_hd7750_1gb_gddr5_pcie/199838Monitorod vga csatis? Mikor töltöd már ki végre az adatlapodon a cuccaid vagy legalább ezt a gépet amiről szó van?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Vanekvanek #26136 üzenetére
A sört én is elfogadom. PayPal-on egy rekesz Borsodit át tudsz nyomni?
Smoke some weed nigga!
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26135 üzenetére
Világos. Ha kártyacsere egy jobbra, akkor tápcsere is kell.
Kösz!
A sör-ajánlat még áll! -
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26134 üzenetére
Egy HD 7750 vagy speciális GTX 650nél meg tudod oldani mivel nem kell neki plusz táp de egy 7770 vagy 7790 vagy gtx 650 tinél már nem tudod megoldani ha nincs szabad molex csatlakozód. Az jó ha 31 cm és akkor olyan 27 cm lehet mert a HDD gondolom belóg a kártyával egy szintben most is. De igazából ez így oké mert ennyi hely elég.
(#26133) Mister_X: Na király, hogy találtál és ebben a pdf viewer szerint 84 . oldal de a lapok szerint 78. oldalon vannak a Beep Symptomsok.
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26132 üzenetére
Olyan 31cm a ház végétől a HDD keret kezdetéig.
Ha a tápot első körben nem tudom megoldani a meglévő elosztókkal-átalakítókkal, akkor persze, hogy kell. -
Mister_X
nagyúr
Szerintem leszűkítettem a kört processzorra. Memória nélkül rövid-rövid-rövid-hosszú (másmilyen hangú, mint a rövid-rövid) hibakóddal indul.
Lenovo-s hibakódokat esetleg hol találok? Ilyesmit találtam, de ebben nem tudom, hogy a hibakódokat hol kéne keresnem.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26131 üzenetére
Sehová de most akkor mi a válaszod? 2 hónap múlva nem tudom, hogy lesznek az árak Csak annyit kéne lemérned mekkora kártya fér el a házban amiben az, hogy a ház milyen hosszú nem igazán segít mivel a HDD keretig kell mérni a kártya hosszát hacsak nem kivehető de ugye neked 6 darab HDD-D van szóval valszeg nem vennél ki egyet sem és ráadásul még így a keret előtt üköznek a kártyával ha ütköznek Ezt kéne lemérned. Most akkor lesz táp?
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26129 üzenetére
Huh, szép jövő!
Maradok az ASUS-nál, a többi meg szépen, nyugodtan.
Hova küldjem a sörödet a segítségért? -
őstag
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26128 üzenetére
Akkor viszont alaplapot gondolom már eldöntötted, hogy ASUS M5a97 EVO R2.0. A tápodon valszeg egy szabad molex sincs így csak 7750 és esetleg R7 250 jöhet szóba de 7750 erősebb. Ez sem rossz kártya de 7770 azért 25-30%-kal jobb. A 7770 a legjobb ár/teljesítmény arányú kártya ha jól tudom viszont ehhez már kéne PCI-E 6 tűs csatlakozó. Esetleg vennél tápot is? Chieftec CTG 500-80P például? 6 sata tápcsatlakozó van rajta szóval nem kéne átalakítókkal bajlódni. Legfeljebb csak 1 darabbal mivel kell a dvd írónak is. 3 molex van ezen a tápon egyébként és 2 PCI-E tápcsatlakozó. Ez kb majdnem minden kártyát elbír.
[ Szerkesztve ]
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26126 üzenetére
Igen, sok átalakítóval és elosztóval oldottam meg. Főleg WD HDD-k vannak benne 1-2 TB-sek, csak a C Hitachi és 250Gb.
A memória 4 Gb
DVD írót kell venni, mert az IDE volt. -
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26124 üzenetére
Ház: 48x43x20
A kártyacsere úgy 2 hónap múlva lesz esedékes, természetesen a pénzkapás függvényében. Addig tudok ezzel is dolgozni.
Igaz, nagy játékokat nem hajtok vele, mert tényleg nem volt hajlandó bírni azokat, de a vágáshoz, rendereléshez és effekteléshez nem volt vele gond. -
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26122 üzenetére
De ha jól látom egyetlen egy SATA tápcsaltkaozó van a tápodon és 4 molex. Neked a vinyóknál, hogy van a SATA tápcsatlakozás megoldva? Az összes molex fel van használva? Mert kettő molex bizony kéne vagy legalább egy. Ha nincs akkor viszont HD 7750 mert annak nem kell plusz tápcsatlakozó vagy esetleg GTX 650ből is van olyan amihez nem kell csak a jövőre nézve a 7750 ígéretesebb.
-
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26122 üzenetére
Nem tudom hány éves a táp de egy HD 7770nél nem kéne tápot cserélni csak majd átalakítót kell használod amit elvileg adnak a kártyákhoz is általában. Tudod molex-PCI-E átalakító. Mégis mikor lenne az a később? Mert az árak ugye csökkennek idővel. Házad lemérhetnéd milyen hosszú kártya fér bele 30 ezerért már HD 7790 az ami van és még ez is oké lenne a tápoddal.
-
őstag
Sziasztok !
Az lenne a gondom,hogy nem tudok csak sata hhd-re telepíteni! Ide hdd látja ugyan a gép ,de telepíteni,meg formázni sem engedi,de mondjuk nem is látja helyesen 250gb helyett csak 160gb nak látja de mi lehet baj?
a lap neve asus M2N68-AM
hdd meg egy hitachi deskstar 250 gb ide hdd.Köszi a válaszokat!
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26121 üzenetére
20-25 újonnan, ha lehet. De mehet 30-ig is. A pénz számít, de a megbízhatóság és a minőség méginkább.-
Azt mondod, hogy tápot is kell cserélnem?
A videokarit későbbre gondoltam cserélni, nem most izibe... -
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26120 üzenetére
Táp nem egy bika Házat kártya hossz miatt kérdeztem bár ha 20 ezer amit szánsz rá akkor olyan nagyon erőset nem tudsz venni és azok nem is túl hosszúak Újan 20k vagy használtan 20k? Ha jól látom ezen a tápon nincs PCI-E 6 tűs tápcsatlakozó. Na de előbb derüljön ki, húgy új vagy használt kártyára 20k a keret. CF vagy SLi ilyen kisebb teljesítmény kártyákból nem réi meg és a táp sem igazán bírná. Szóval kéne egy tápcsere is még egy HD 7770 CFhez is. De már a 7770 is nagy előrelépés lesz GT 220-hoz képest. Én továbbra is ASUS M5A97 EVO R.20 lapot mondom mivel CF és SLI ilyen kártyáknál értelmetlen mivel simán tudsz venni a CFnél jobban teljesítő kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26118 üzenetére
Igen, írtad, de hajlottam az ASUS márkára és Te is szépeket mondtál róla. Meg is rendeltem, de egy másik boltba is bementem, ahol viszont ezt kezdték el ajánlani. Naná, hogy összezavartak
Még van egy órám dönteni, ha azt akarom, hogy hétfőn nekikezdhessek a szerelésnek...
Kérlek, rakj rendet a fejemben! -
Vanekvanek
csendes tag
válasz TaylorXIII #26118 üzenetére
ATX ház, sok szellőzővel, meg két jóóóó naaaagy ventillátorral. Márkát nem tudok. Táp: FSP400-60 THN-P
Kártyára még egy 20e-t. KB -
TaylorXIII
őstag
válasz Vanekvanek #26117 üzenetére
Gondolom Syd volt az akit meghallgattál. Bár nem értem miért új a 990xa-UD3 mikor én is írtam már legelőször is. Na mind1. Ha játszik a Crossfire vagy SLI és tuning is szempont akkor jó de azt tudnod kell, hogy a te GT 220 kártyádnál már egy 24 ezres kártya is 4-szer erősebb(HD7770) és az 5870 CFnél már az is számít, hogy milyen tápod van de szerintem ne építs 5870 Cf-et. Milyen tápod van egyébként és milyen házad? Mennyit költenél kártyára? Miért nem töltöd ki a cuccaid?
[ Szerkesztve ]
-
Vanekvanek
csendes tag
Ismét tanácsot kérek, mert megint meghallgattam valakit:
GIGABYTE GA-990XA-UD3
vagy
Asus M5A97 EVO R2.0Aztán már tényleg döntök!
Jaj, jaj, jaj..... -
Xymon87
csendes tag
válasz Taifa Díaz #26106 üzenetére
És akkor sehogy nem tudom megcsinálni házilag gondolom ,
-
-
apevia
aktív tag
Köszöszönöm szépen Uram! Szerinted ezért nem adott képet ?
[ Szerkesztve ]
Nem felelhetsz gyűlölettel a gyűlöletre! - Mégis, milyen világban élsz te, mondd? - Egy olyan világban, ahol a rosszra csak jó lehet a felelet. Hát nem érted? Csak fénnyel lehet elűzni a sötétséget. 88+ 0 - .
-
apevia
aktív tag
Köszönöm szépen sokat segítettél !! Amúgy meg van minden tartozéka a lapnak !! Most már csak annyit kellene tudni hogy mit jelent A3 IDE Enable / A6 SCSI Detect . ?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz TaylorXIII #26109 üzenetére
Mert nem volt még akkor kint amit te írtál.
Smoke some weed nigga!
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Valaki tud linkelni egy Lenovo IS6XM kapcsolási rajzot (power, reset, ledek, stb. miatt)?
-
TaylorXIII
őstag
válasz Wiz Khalifa #26108 üzenetére
Ezt most minek írtad le ha már én leírtam? Na mind1
-
TaylorXIII
őstag
válasz apevia #26105 üzenetére
Nem is tudom. Használati útmutató vagy User Manual fogalma ismerős számodra? Továbbra sem tüzelni valónak adják az alaplapok mellé mert ugye neked ez meg is van nyomtatott példányban. 43. oldaltól kezdődik
-
apevia
aktív tag
Köszönöm meg próbálom ! Remélem segít !
Azt nem tudod hogy hol tudom meg nézni hogy milyen hibákat ír a lap ? A3 és A6 vagy b . Ezek vajon mit jelentenek ?!
[ Szerkesztve ]
-
apevia
aktív tag
Segítene nekem is valaki ? hsz 26097.
-
ma.ci23
tag
Üdv!
Mit csináljak ha az asus crosshair formula V lapom bios frissítés után nem hajlandó beindulni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic