Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gnoll
csendes tag
válasz Taifa Díaz #27688 üzenetére
Csak valószínűleg Molex-ről jön,de lehet hogy a Tápból.
Kérlek olvasd el az előbbieket,és a lényegre léci.válaszolni.Pl. a két pines az mind a kettő fekete? stb... -
Hgovi
aktív tag
válasz maxxenergie #27669 üzenetére
Szivesen.
Azt hiszem az advanced menüben van,de megfogod találni.
Ó már látom rendben van.
Van ilyen sajnos,de örülök,hogy megoldódott.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Ha adott alaplapon 1 x SATA3 és 5x Sata2, akkor ha a rendszer SSDmet az egyetlen SATA3 portba dugom sorrend szerint a másodlagos HDD met a SATA2 1-es 2-es csatoloba dugjam!? Hisz adattárolo szempontjábol a 2odik, de mint sata 2-3 szempontjábol első sata2es meghajtó!? Sztetek!?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Gnoll
csendes tag
válasz zsigus #27682 üzenetére
A két pines ugyanaz a csatlakozó család,olyan mintha a hatosból lenne kivágva két pines külön részként!!
Ha megnézed az általad elküldött képet,látható hogy valamelyiknél kettő sarok egy kicsit le van kerekítve!
Az én esetemben a 8-as helyére be lehet dugni a 6-osat,és mellé a 2-eset.
Mivel az én 2-esem mindkét pinje kettő-kettő sarkán lekerekített,(mivel ugyan az a feszültség mindkettő fekete) beledugható az egyik szögletes,a másik kettő sarkán lekerekített párban lévő szabad VGA csatiba a 6-os mellé? -
zsigus
őstag
Így látatlanban nem tudok mit mondani. Ha formára nem stimmel a csatlakozó része akkor nem tudom...
De 2 pin-est még nem láttam külön, és általában a korábbi képen lévő módszert (rövid kábel) szokták alkalmazni a gyártók.Én nem tudok mit mondani. Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább a VGA-hoz kapott molex átalakítót használd. Gondolom adtak ilyesmit hozzá: KÉP
-
Gnoll
csendes tag
-
Apollo_21
addikt
válasz adamcsik #27678 üzenetére
Lehet zár egy áramkört a hibás slot..és ezáltal kakukkolnak az egész gépnek....
Vga-s kérdésre pedig
Van 2kis fülecske a +2es csatin..az a 6os felé fordítva illik csak be a helyére "elvi" síkon
Az h miért nem sárga-feketére kreálták a +2es részt nemtudom..ennek nincs jelentősége...de a 2 kis "fülecske a +2es csatin mindenképp a 6pin felé legyen fordítva![ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
adamcsik
aktív tag
-
Apollo_21
addikt
válasz Kal-El #27675 üzenetére
Igen, de figyelni kell hogy a 2.es sín milyen sebességre képes...ha 8x-os akkor még elmegy...de ha csak x4-es akkor lassú lesz a kártya..akármit teszel bele...
adamcsík: Az 1esbe mindegyik memód müködik? Ha igen akkor slot hibás a lapod...hanem akkor kikell próbálni a memókat másik gépben is... nemkell állítani semmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Lehet egy videokártyát a 2. foglalatba rakni, ha mondjuk nem az elsőbe szeretnénk tenni? -
Apollo_21
addikt
válasz adamcsik #27668 üzenetére
Ha a slot hibás akkor nincs kihatással sztem másra...ott nemmegy semmi ha beleteszed..ennyi gondja lehet max 1-es 3-as slot felállásba megy? vagy bármilyen felosztásba a 2es kivételével? mert ha igen akkor jóaz úgy..persze ha nincs szükség a 4foglalatra mindenképp.
-
Gnoll
csendes tag
Kérlek nyugtassatok meg!
ASUS R9 280x DC2T kártyát ma hozták meg.
1db 6pin,és 1db 8pin táp-csatija van.
A tápomból jön 1db 6pin,és 1db 6pin+mellette fityeg
egy kettő pin-en csati,amelyikre mind a kettő pinre fekete vezeték megy!!!Rá lehet dugni?? Fizikailag menne,mert mindkettő pin lekerekített,bár a kártyán az egyik szögletes!!
Gondolom a szögletesbe bedugható a lekerekített.
Ha igen miért kell a két pinre +Tápot adni? Az egyiknek nem sárgának kellene lennie??NEM AKAROM ZÁZLATTAL ELFÜSTÖLNI!!
Már alig várom hogy kipróbáljam.Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
adamcsik
aktív tag
Ha a kettessel van gond, az be tudja zavarni a másikat is?
-
petyuci
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítséget kérnék. Van egy Epox 9NPA+ Ultra alaplap. A boot alatt furcsa karakterek jelentek meg (BIOS-ban is), aztán win XP logó után pontok lettek a képen és annyi. Gondoltam VGA hiba. Vga a másik gépben viszont megy, nincs gond. Lehet, hogy az alaplapnak annyi? Vagy a táp?
Köszi előre is. -
adamcsik
aktív tag
-
Eduardo89
aktív tag
Hoppá köszi szépen! Egy ilyesmi cucc még talán jobb megoldás is lenne mint egy kártya!
Gondolkoztammár rajta, hogy létezik-e ilyen de még nem találtam sehol.
Mo-n beszerezhető egyáltalán ilyen valamelyik webshopban ?http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy ASUS B75M-A alaplapom egy 4Gb-os memóriával.
Vettem bele még egy 4Gb-os memóriát, de ha beleteszem nem indul el a gép.
Újra kipróbáltam, ha egy van benne elindul, ha kettő akkor nem. Mi lehet a baj? -
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Kicsit off a kérdésem viszont egyáltalán nem találtam neki megfelelő topikot de kapcsolódik az alaplapos témához ezért ide írom.
Szóval most tervezem megvenni az új konfigomat a lényeg az, hogy Z87-es alaplapom lesz amin már sajnos nincs IDE csati. Viszont nekem van egy 500Gb-s Maxtor HDD-m amit nem szeretnék kidobni mert hibátlanul teszi a dolgát egyrészt másrészt nincs keret helyette Satás HDD-t venni.
Ha jól látom a dolgot csak I/O kártyával tudok IDE csatit varázsolni a deszkára.
Egész pontosan egy GA Z87X - UD3H alaplapom lesz és egy ilyen bővítő karit néztem ki hozzá - >
http://www.ipon.hu/webshop/product/delock_89143_pci_express_controller_card_2x_sata_1x_ide/125741Sima PCI-s bővítő kártya olcsóbb lenne azt tudom de csak egy sima PCI slot van az alaplapon és oda a TV Tuner fog beköltözni.
Egyrészt fogalmam sincs, hogy ez a gyártó megbízható cuccokat csinál-e illetve hogy megfelelően működne -e majd az alaplappal. Bootolnia nem kell csak adattárolóként lenne használva az IDE-s HDD.
Tapasztalatokat, ötleteket vagy alternatív megoldásokat várok!( Ha van ennek a kérdésnek megfelelő topik akkor légyszi irányítsatok át oda mert én nem találom.)
Köszönöm előre is !
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
nagyúr
Sziasztok! Asus M5A97 Evo R2.0 + FX8350 eseten lehet szamitani throttling-ra?
-
BSR
csendes tag
A RAM-okról lehetne esetleg többet tudni? Mondjuk modul szám? (valami hasonló lesz, mint pl.: FLGE85F-B8KG9)
(#27652) keroatis
A prociba integrált HD4400-t használod? Mert akkor annak a drivere még lehet nem tökéletes win8 alatt. Esetleg nézhetsz hozzá más verziós drivert itt: >>LINK<<
[ Szerkesztve ]
Végső megoldás: CTRL + ALT + Kisbalta
-
MeroM
senior tag
Jó estét! adott egy konfig: ga g41mt-sp2, q6600, 1x4 gb kingmax ram modul most vettünk bele egy 4gb os kingstone-t low profilos nem volt jó önmagában sem meg sehogy sem, kicseréltettük egy kingmaxra ami annyiban különbözik a benne lévőtől hogy csak egyik oldalt vannak memória chipek és ez se működik önmagában sem meg a másik mellett sem valaki HELP!!!!!! legújabb F3 as bios van rajta!
-
hugi0
őstag
válasz maxxenergie #27650 üzenetére
Alaplapon a juper be van rakva ? - en is igy jartam.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-p55-ud3l(us3l)-(tpm)_v2.3_e.pdf
21. oldal 1-7-es tetel 12-es csatlakozo.
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Hgovi
aktív tag
-
keroatis
tag
Sziasztok.
Volna egy technikai kérdésem vásároltam ezt a procit, mitől lehet az hogy használom a gépet ezzel a lappal asrock B85M-HDS.
A lényeg hogy egyszer csak szétesik a kép és csak villog szinessen vagy csikossan de semmit nem látni rajta, a HDMI jel meg megy tovább hibátlanul.
Volt mikor 4. vagy 5. alkalomra bootol be mert a windows8 inditásáig eljut üdvözöl és mikor bejönne a metro felület csak a csikok fogadnak de kép nincs.
Bios mindig minden probléma nélkül bejön és egészen hibátlanul eljut mint mondtam a felhaszáló üdvözléséig.
Már tettem fel 2 különböző fajta win 8-at mindig ezekbe a problémákba ütközöm.
Ha hdmi -n nézek filmet kikapcsolom a tv-t majd bekapcsolom hdmi nem küld hang jelet csak high definition audio problemra panaszkodik kép van hibátlanul?
Valaki tudna segitteni?[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
Jó estét! adott egy konfig: ga g41mt-sp2, q6600, 1x4 gb kingmax ram modul most vettünk bele egy 4gb os kingstone-t low profilos nem volt jó önmagában sem meg sehogy sem, kicseréltettük egy kingmaxra ami annyiban különbözik a benne lévőtől hogy csak egyik oldalt vannak memória chipek és ez se működik önmagában sem meg a másik mellett sem valaki HELP!!!!!! legújabb F3 as bios van rajta!
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség mivel nem tudom hangot varázsolni egy vadi új Gigabyte GA-P55-UD3L (rev.2.3) lapban. Át van húzva lent a hangszóró, WIN7 automatikusan sem a LAN drivert nem találta, sem ezt ezek szerint. LAN-t feltoltam neki ok. De a hang nem akar menni, egy driver van az oldalon win7 64 bit alá. letölt, kicsomagol, elindít de csak nem sikerül a dolgo, valakinek valami ötlet ???? Át van húzva lent a hangszóró, és semmi. Vezérlőpulban sem lehet kiválasztani alapértelmezett eszközt, fülest dugtam be neki de semmi. Ötlet valakinek, mit és hol kéne csesztetni még ???
Köszi előre is.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Bjørgersson
félisten
válasz #65675776 #27647 üzenetére
Akkor nem értem mi a gond. Majd valamikor szenvedek vele, ha lesz sok szabadidőm..
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27646 üzenetére
A Realtek oldalán viszont ez is szerepel: "All analog jacks (port-A to port-G) are stereo input and output re-tasking " Szóval tudnia kellene.
-
Bjørgersson
félisten
válasz #65675776 #27645 üzenetére
Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- Blu-ray audio layer Content Protection
- DTS Surround Sensation UltraPC
- Optical S/PDIF out port(s) at back panelIlyen.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27644 üzenetére
Az igen. Milyen vezérlő ez? Mert erre már az ALC650 is képes volt anno.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Thrawn #27643 üzenetére
Igen, az enyém is így néz ki, fel is ugrik a kis ablak, de nem lehet pl. a kékre is fejhallgatót állítani.
-
Thrawn
félisten
válasz Bjørgersson #27642 üzenetére
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
ung.mario
tag
Sziasztok, csak egy gyors kérdésem lenne. Van 1 pcix 16x csatlakozó és mellette egy 8x-os. Kérdés az, hogy a pcix1x-es wifi kártyát bele lehet rakni a nagyméretű x8-ba? Bele rakni belefér szerintem, csak működik e rendesen? Olvastam olyat is, hogy ha mind a 2-ben vga van, akkor mind2 csak 8x-os lesz. Ha működik benne a wifi akkor annál is lecsökkenti a vga-m sebességét?
Köszi -
törölt tag
válasz Bjørgersson #27638 üzenetére
Ami azt illeti volt régen valahol képernyőmentésem róla, de nem találom. Majd ráérő időmben engedélyezem az alaplapi vezérlőt. Feltéve ha valamiért újraindítom a gépet mostanában.
-
Bjørgersson
félisten
-
Wiz Khalifa
veterán
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #27635 üzenetére
Aprón aránylag jó áron lehet szerezni ilyen coolereket. Vettem már SI-128SE-t 4k-ért ott, és az bizony nem gyenge cooler. Persze a C-12/14 az még ott is irreális áron van. Ahhoz képest meg nem erősebbek a fent nevezett Thermaltight bordánál.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Taifa Díaz #27633 üzenetére
Akkor megpróbálom megvenni minél hamarabb. Ha hamarabb nem is talán csak kibírja március, áprilisig.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27612 üzenetére
Nem, ez a Realtek Audio Managerben van. Vagy legalábbis régebben ott volt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Wiz Khalifa #27632 üzenetére
Nemcsak azért. Gyengébb lapban még alapórajelen sem hűti le kielégítően az FX-et.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Taifa Díaz #27615 üzenetére
Tudom hogy azért mondod mert hangos de most arra nincs lóvém. De azért köszi.
Smoke some weed nigga!
-
Thrawn
félisten
válasz tboy93 #27629 üzenetére
Támogatja, de meg is csillagozták a procit:
* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.
Tehát muszáj olyan hűtést tenni rá, ami a VRM-et is szellőzteti.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
nagyúr
válasz Taifa Díaz #27624 üzenetére
Igazad volt, az elado tajekoztatott is a problemarol, rendes volt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Thrawn #27625 üzenetére
Hopsz, ez Pro, elnézést, ami nem támogatja már hivatalosan az FX8320/8350 processzorokat: 990FX Extreme3 és
970 Extreme4Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Thrawn
félisten
válasz Taifa Díaz #27624 üzenetére
Már miért került volna le a támogatási listáról?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
nagyúr
Sziasztok! AsRock 970 Pro3 -ról mik a vélemények? Jelenlegi PII 965-öm, préselném bele, később pedig egy FX8350-et, és egy HD7870-et. Használtan venném.
[ Szerkesztve ]
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Ebbe az alaplapba bele rakhatok PCI-s csatlakozású videokártyát? Az AGP-s X1950 pro-hoz nem találok win7 drivert ami működne.
Köszönöm a válaszokat! -
Taifa Díaz
őstag
válasz Wiz Khalifa #27611 üzenetére
Figyelj, a lap szerintem faxa - mondjuk jó lenne, ha sikerülne rev 3-ra szert tenned -, a gond a processzor gyári hűtőjével lesz, de majd magad is rá fogsz jönni, és lecseréled. Vannak olyan platformok, ahol elvan az ember a gyári megoldásokkal - az AMD FX nem tartozik ezek közé
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok
Egy kisebb kérdésem lenne. Adott egy alaplap amely Hewlett-Packard HP d530 SFF(DF371A)
Spec:
DDR-SDRAM DIMM memóriamodulok
A rendszer megfelelő működése érdekében DDR-SDRAM DIMM
modulokat támogató rendszer esetében használjon olyan DIMM
modulokat, amelyek:
a szabványnak megfelelően 184 érintkezősek
nem pufferelt PC2100 266 MHz-es, PC2700 333 MHz-es vagy
PC3200 400 MHz-es működési sebességűek
2,5 V feszültséggel működő DDR-SDRAM DIMM
memóriamodulok
A DDR-SDRAM DIMM moduloknak
támogatniuk kell a 2 (CL=2) vagy a 2,5 (CL=2,5) órajelnyi
CAS-késleltetést.
tartalmazniuk kell a JEDEC előírásainak megfelelő
SPD-adatokat.
A már említetteken kívül a számítógép támogatja
a 128Mb-es, a 256Mb-es és az 512Mb-es nem ECC modulokat
és az egy és kétoldalas DIMMS modulokat.
Az x8 és x16 DDR-ből álló, valamint az x4 SDRAM-ból álló
DIMM modulok nem használhatókHasználható ehhez a laptophoz egy Samsung - PC3200U-30331-Z 512MB DDR PC3200 CL3?
[ Szerkesztve ]
-
dsandor
csendes tag
Üdv. Mindenkinek !
Szerintetek az Asus P5VD2-MX SE alaplapnak kell-e a -5 V ? Ugyanis hozzám került egy olyan táp, amiből már hiányzik ez a tápfeszültség, viszont a nagy, csendes ventilátora miatt jobb lenne, mint a régi.
Köszönöm ! :-) -
-
Wiz Khalifa
veterán
Hi all!
Alaplap vásárlás előtt állok. Szerintetek ez a lap jó lenne az alábbi konfighoz? ( rev. 3.0-ásat akarok ha nincs marad sajna a rev. 1.x )
A konfig:
FX-8320 + gyári hűtés egyenlőre!
2x4Gb Crucial 1333Mhz ECC ram
XFX GTX280 (egyenlőre)Egy ideig a gyári hangkarit fogom használni. Lehet hogy 1év de lehet kevesebb...
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27608 üzenetére
Elméletileg feltétele az aktív Jack Sensing is, szóval ha az le van tiltva, akkor nem is lesz ilyen lehetőség. Bár régen mintha a megjelenített kimeneteken jobbgombbal kattintva is feljött volna a választóablak.
-
Bjørgersson
félisten
válasz #65675776 #27605 üzenetére
A Realtek HD Audio Managerben semmi ilyen lehetőséget nem látok, pedig egy előző sokkal butább lapomnál ezt meg lehetett csinálni és azon is Realtek chip volt.
(#27607) zsigus: Akkor valószínűleg marad az front panel.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Bjørgersson #27604 üzenetére
Attól függ, hogy milyen az integrált hangkártya. Ha jól emlékszem az előző alaplapomnál VIA volt, és mintha ott lehetett volna ilyet csinálni (de sohasem próbáltam), a mostani Realtek-nél nem találtam ilyen funkciót a driver-ben.
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27604 üzenetére
Amennyiben a hangvezérlő drivere ezt támogatja, akkor igen.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Valahogy meg lehet oldani, hogy az alaplapi jack csatlakozókba a zöld mellé mondjuk a kékbe dugva egy fejhallgatót a kék is úgy viselkedjen, mint egy zöld csatlakozó?
Remélem érthető.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz P.Dude #27601 üzenetére
Nem feltétlenül. Azonos chipsetek mellett biztos, hogy nem - de mondjuk az is számít, milyen operációs rendszerről is beszélünk éppen...Viszont Intel - AMD váltásnál persze, hogy szükség van reinstallra.
-
törölt tag
válasz GhostRider23 #27598 üzenetére
Ez azért van, mert a második foglalat csak nyolc sávval van bekötve. Nem meglepő, a prociban levő PCI-E vezérlő ennyit tud.
Egyébként nem lehet érdemi különbséget mérni a 8x és a 16x között, ahogy a 2.0 és a 3.0 között sem.
Zola01: [link]
[ Szerkesztve ]
-
P.Dude
őstag
válasz GhostRider23 #27600 üzenetére
Nem azt kérdeztem, hanem ha pl én cserélem ki a mostani alaplapomat egy másikra, akkor kell-e újratelepítés vagy ajánlott-e
Zoll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)