- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI Claw
- E-book olvasók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Daemon09
őstag
válasz
jano_77 #5800 üzenetére
Hali!
Az Xpress Recovery2 arra való, ha elrontod a bios-frissítést, akkor a 2. bios chipböl visszatudod írni az eredeti bios-t. Mert bual bios-os a lap.
Ha engedélyezed a Hyper-Threading-et, akkor az eszközkezelöben így fogja kiírni a procit. Olyan, mintha 2magos lenne, de nem az. Van róla teszt, hogy miért jó a HT.
Remélem, nagyjából érthető volt.
Üdv! -
sgergi
veterán
válasz
jano_77 #5797 üzenetére
ha van 2 Gb ramod, akkor már érdemes lehet Vistát feltenni. Biosban pedig a bootsorrendet kell beállítani, hogy a cd-ről bootoljon, és ne vinyóról. Ezt a Advanced bios features-ben tudod beállítani. Első helyre tedd a cd/dvd meghajtódat, telepítés után viszont állítsd vissza a vinyót első helyre.
-
válasz
jano_77 #5550 üzenetére
Nem a használtakat, hanem a régebbi kiadásúakat, amelyek túlnyomórészt már nem kaphatók boltokban, csak a használtpiacon. E4500-at is lehet húzni, kb. ugyanoda, mint az E2180-at, persze a dupla L2 cache miatt egyes alkalmazásokban nagyobb a teljesítménye. Más kérdés, hogy szerintem az általad megjelölt felhasználási területre simán elég az E2180, és mivel olcsóbb, ezért azt ajánlanám inkább.
-
válasz
jano_77 #5543 üzenetére
Elég rendesen lehet babrálni, plusz remek a lap tuning-támogatása is, köszönhetően egy fekete szárnyas fáradságos munkájának.
-
Chalez
őstag
válasz
jano_77 #5462 üzenetére
Igen, biosfrissítés esetleg, de valószínű hogy a memóriákat nem komálja az alaplap. A tápod megfelelő hozzá elméletileg. Próbáld meg 1 db memóriamodullal kis ideig, történik-e valami javulás...
Ui: Azt az alaplapot a helyedben sürgősen lecserélném, valami komolyabb 965 vagy p35 chipesre...
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
jano_77 #5462 üzenetére
Nem az 500Watt az tutira nem kevés szerintem frissíts biost és ha akkor sem oldódik meg akkor valószinüneg tartom, hogy az alaplapod nem komálja a vga-t, vagy a memóriát.
tildy: 2.5 GB? 1* 1GB +3*512MB? vegyél ki egy 512-es modult és akkor marad 2GB-od nálam DDR-I-nél volt ilyen hiba.
-
-
válasz
jano_77 #5408 üzenetére
Jobb, erősebb, gyorsabb, mint az E2160, ellenben majdnem a duplájába, 26k-ba kerül. A nagyobb cache-t ki lehet aknázni, ha futtatsz olyan alkalmazásokat, amik kihasználják. Az E2160 sokkal jobb ár/érték arányú proci, nekem személy szerint nem érne meg plusz 11k-t az E4500, de ez a te döntésed.
-
válasz
jano_77 #5406 üzenetére
Ez részletkérdés.
Az alacsonyabb órajel és kisebb cache ellenére csúnyán alázza mindkét procit alapórajelen is, amint az ismert. Check this out! Ha ehhez hozzáveszed, hogy egy 3.6GHz-re húzott D960-at alapórajelen lenyom bizonyos tesztekben, akkor vedd hozzá, hogy 3GHz környékére húzod. -
válasz
jano_77 #5402 üzenetére
Persze, hogy együtt tudnak működni, ahogy azt írtam is. Mindössze a tuning van kilőve ezzel a lappal, pont amire a kérdésed irányult. Fenntartom, hogy nem érdemes dual-core procit venni, amikor 15k-ért kapsz C2D-t, és hozzá való jól húzható lapot 21k-ért. Ettől függetlenül természetesen lenne gyorsulás a HD2900Pro-val és a D925-tel az X1300 és 524-hez képest.
-
válasz
jano_77 #5398 üzenetére
1. nem, se BIOS-ból, se OS alól nem tudod húzni. Egyrészt, mert BIOS-ban ezek a menüpontok inaktívak, OS alól meg azért nem, mert az ien lapokat nem veszik figyelembe az eféle tweaker progik készítésekor.
2. belemegy a HD2900-as, kérdés, hogy mennyire hajtja ki egy dual-core CPU.
3. LGA775-ös hűtő nyilván rámegy egy LGA775 socketes lapra.Szerintem ezzel a lappal nem érdemes foglalkozni, ha tuningolni szeretnél, nem érdemes dual-core procit sem venni manapság. Szerintem add el a procival együtt, a RAM-ot, meg a hűtőt pedig dobd be az új konfigba a VGA-val együtt.
Giga P35 DS3L 21k
Intel C2D E2160 15kEzzel aztán nyomulhatsz már vígan tuningban is.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest