- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ValeRossi
csendes tag
válasz Osynho #42901 üzenetére
Kenwood bt53u fej, Focal 165 as szett, Hifo Olympus Gen X3, Mac Audijóóó Maximus 3000 nyomó zártban!
Skoda Octavia kombiban, ajtók és ajtókárpit szigetelve, kiemelt és kiforgatott mélyközepek!
Ic-14 m, hsz. kábel 15-15 m, 4 pár dugó.
Bruttó összeg!GEM rendezvénytechnikai Kft.
Pintér Krisztián, 20-7717242
Ezek a kábelek studió- és hangosítási kábelek, maga a cég is ezzel foglalkozik értelem szerűen! [link][ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #42735 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy minden kábel átmérőhöz van egy javasolt maximális biztosíték érték a kábel védelmének (és a tűzeset elkerülésének) érdekében. Mondjuk én ilyen szabványról még nem hallottam, de biztosan létezik, már csak a józan ész logikáját követve is.
Azzal semmi baj nincs, ha a főbiztosíték nagyobb, mint az erősítő(k)ben lévő, hiszen az kizárólag tűzvédelmi célokat szolgál.
Ő arra gondol, hogy (egy szándékosan eltúlzott példával élve) ha egy 6-os kábelre teszel egy 200 Amperes biztosítékot, akkor az sanszos, hogy egy testzárlat esetén maga a kábel hamarabb fog elégni/kigyulladni/megolvadni, minthogy a biztosíték kiégne. -
ValeRossi
csendes tag
válasz Osynho #42554 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást !
Bufo bufo : Nem ismerem a Klotz-ot, de egyébként igényesebb kábelekből eddig csak Kácsát hallottam, de azt sem saját rendszerben, tehát nincs valódi tapasztalatom kábel terén (de egyébként is tapasztalatlannak tartom magam az itt lévő úriemberek egy részéhez képest)!
Gondolom te is most tervezel kábelcserét, ha beszerezted és beszerelted, kíváncsi lennék a tapasztaltakra![ Szerkesztve ]
-
ValeRossi
csendes tag
válasz Osynho #42530 üzenetére
Hétfőn akkor megrendelem a kábeleket sztem, aztán megírom a tapasztaltakat, mástnem azt h, h kell szakszerűen leégetni a kábelről a műanyagot, mielőtt elvinném a méh-telepre!
Viccet félre téve, eddig Kácsán gondolkodtam, de meghatott a sok hűhó amit írtak erről a Van Damme márkáról!
Azt viszont nem tudom, h milyen árnyékolása lehet, megállja-e a helyét autóban (valójában csak ezért hezitálok). -
AthlonXP
őstag
válasz Osynho #42534 üzenetére
Pont ez a lényeg a leírás szerint!
Nem kell erősítő, direkt passzív subhoz van az a kimenet. Aktív subhoz is van, de az más.
Mint írtam fentebb:
4db rca van hátul a fejegységen.
Ebből 2 az első hangszóróknak, 2 pedig a hátsóknak, vagy a subnak.
Meg ott van még az iso csatlakozó, ahol vezetékek formájában is megvannak ezek a kimenetek. Elvileg oda is ráköthető lenne a passzív sub.
Én most konkrétan az egyik rca dugóra kötöttem rá a subot és a menüben is bekapcsoltam a mélynyomót külön.
De így nem jó.
Lehet, hogy az iso csatlakozó vezetékeire kéne kötnöm?
Ott ugyanis 2 féle bekötési lehetőség is van ( zöld/zöld-fekete, lila/lila-fekete ) a hátsó hangszóróknak/subnak.
Ezt nem tudom. De nem egyértelmű számomra a leírás sem. -
ValeRossi
csendes tag
válasz Osynho #42450 üzenetére
Énis nagyon töprengek a van damme IC-n, nagyon poritív írások vannak, majdhogynem mesébe illő ódát zengenek róla, azonban csak egy helyet találtam ahol értékesítenek, de itt tekercsekben adják, viszont nekem elég lenne 18-20 m! Te honnan rendelnéd, tudnál linket küldeni(ha nem 100 m-es tekercsben adják)!
-
AthlonXP
őstag
válasz Osynho #42458 üzenetére
Haveromnak egy SAL XB-10-es csöve van már vagy 10 éve. Bőven elég amit tud, szépen is szól, bár nem kicsi. Nem High End cucc kell nekem, felesleges. Az, hogy láda vagy cső, végül is mindegy volna nekem, csak aktív legyen. Lehet jobb ami külön van ( sőt, biztos! ), de nekem jobb lenne egyben az egész.
Használtat meg nem akarok, csak újat. -
LógaGéza
veterán
válasz Osynho #42458 üzenetére
Lehet nincs elég helye. Én se tudom még hova fogom tenni ezt a batár nagy fém dobozt - bevallom, kisebbre számítottam
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #42445 üzenetére
Én nem igazán szeretem az ilyen noname dolgokat.
Persze attól még lehet jó, de én meghallgatás nélkül nem venném meg.
Autóban pedig egy kábel "meghallgatás" szinte lehetetlen.Ha jól emlékszem, te otthon házimozizol is. Vegyél 2x2 métert, kösd be a frontokhoz és hallgasd meg úgy. A semminél az is több.
Egyébként én kácsás kábeleket használok.
Hangszóró kábel: [link]
IC: [link]
Sub: [link][ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Osynho #42428 üzenetére
Eddig kb 10-12 órát voltak használva... A hétvégén kb ennyi időt voltak járatva...
A gyáriak valóban papír membránosak és jóval gyengébbek ( 15W max ), ezek meg inkább ilyen "tejszínű" membránnal vannak, nem tudom milyen anyagból ( talán valamiféle műanyag? ).
Eleve nem volt cél a "nagy zene", csak az volt a lényeg, hogy szépen szóljon és kész. Ez rendben is van már, csak baromi kevés a mély....
Valszeg vennem kell egy SUB-ot.[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
válasz Osynho #42431 üzenetére
miért inkább ezek?
ennyit nem akarnék rászánni, de pl. ez az Audison Voce System komponensenként összevadászva sokkal többe kerülne (~244), tehát itt tényleg sokkal kedvezőbb az ár ha így csomagban venné az ember. ebben több rációt találnék (amennyiben valóban ennyivel jobb minőségű termékekről van szó).
tboy93: miért is? mert próbálok logikát és értelmet találni a különböző véleményekben, összehangolni próbálva azokat a csöpp kis agyacskámban?
[ Szerkesztve ]
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
válasz Osynho #42413 üzenetére
En ennek is indultam neki csak mindenki beszel mar mindenfeleket, h az az erosito nem jo mert d-s, az a melynyomo nem jo mert csak, es ide jutottam.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
-
stargazer
senior tag
válasz Osynho #42409 üzenetére
Ok de most mar ott tartunk h lehet inkabb 2 kulon ab eroskodo kene egy mono a melynek es egy sztereo a hangszoroknak. Es akkor mar a hangszorokat is cserelnem.
[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
-
kavics325i
őstag
válasz Osynho #42321 üzenetére
Nekem nem így van. Nem kell levennem az előlapot. Ha kihúzom a kulcsot van az 5 pitty és utána hallom,hogy leáll a vinyó. Mondjuk nekem nem is kapcsolgat össze-vissza a fej indítózáskor
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
stargazer
senior tag
válasz Osynho #42280 üzenetére
akkor nem tudom hogy mondjam másképp
a lényeg hogy nem akarok nagyobb hangerőt mint most, ergo azt gondolom hogy ha kisebb teljesítményű (bármit is jelentsen ez wattban vagy ohmban vagy fenetudja) erősítőt veszek, talán az is elég, és talán olcsóbb. azért azt linkeltem mert az az egyik legkisebb wattú erősítő (tudom hogy még mindig sokkal több mint a 20w rms-e a fejnek, de 20w-os erősítő nincs, legalábbis a jobbak/ajánlottak között nem látni), mivel mindenhol csak a wattokat adják meg, én is csak ez alapján tudok választani.
akkor most mi alapján válasszak ha a lehető legköltséghatékonyabb, nem atomhangos rendszert szeretném?
mint pl a jvc fej. biztos másnak egy semmi, de nekem tökéletesen megfelelő. és elfogadható volt az ára is. tehát valahogy így.köszi!
üdv,
sui.: Pioneer 80PRS? na ne már
látom nem fog jót tenni a bukszámnak ha rád hallgatok[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
válasz Osynho #42272 üzenetére
Toyota Yaris I
először rosszul írtam, úgy emlékeztem hogy a hátsó ajtókban is van hangszóró, de ma meglepetten tapasztaltam hogy mégse... (csak kb. 10 éve van nálunk az autó végülis... )
tehát elől van 4.
oké, és ha egy csatornára kötöm őket, akkor nem jut rájuk kevesebb kraft ezt miatt?
fogalmam sincs milyen hangszórók lehetnek benne, a műszerfalit ki tudom könnyebben szedni hogy megnézzem, abból következtethetünk az ajtókban lévőkre is?
jó akkor tegyünk engem képbe az ohm-ok oldaláról. tehát akkor hány ohm-os legyen az erősítő, és a hangszórók, hogy ne füstöljenek el?
Akkor tegyük föl veszek pl. egy ilyet (mivel a 20W RMS nekem ezek szerint bőven elég)
akkor ehhez milyen hangszórók lennének jók, mármint hány Wattos, hány Ohm-os, milyen sensitivity-s? vagy mittudomén...köszi!
üdv,
sFegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
Snoop27
őstag
válasz Osynho #42249 üzenetére
Koszi, lehet az lesz, hogy elviszem egy szakihoz, az legalabb tudja mit csinal Viszont a fem kalitkat es kulso keretet mindenkepp meg kell vegyem, a fem reszt a befogas miatt (ha jol tudom), a kulso keretet pedig hogy "szip" legyen
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #42226 üzenetére
okés, erre nem is gondoltam, ki is próbálom köszönöm
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #42224 üzenetére
9882ri van bent, azon tudok állítani a mélyben valami féle hz tartományt, ahol a kevesebben érezhetően jobb a mély... az első szettet lefotózom majd holnap -mármint ahogy állnak tekerők az erősítőn, de azzal teljesen me vagyok elégedve, de hát ha
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #42222 üzenetére
a kis tekerőre gondolsz az erősítőn? no azt nagyjából ugyan oda tekertem, mint ahol a régin volt a régi közös erősítőn értem gondoltam ott jó lesz, hisz ha azon jó volt úgy a hz érték, akkor itt is.... tévedtem volna? és ugye a lupoban azért is tudtam frankón belőni, mivel az utastérben volt az erősítő így beültem és tekergettem de most erre nincs mód, mivel a csomiba költöztek a dolgok.... így is be lehet azért lőni rendesen, csak gondolom picivel több idő
-
Snoop27
őstag
válasz Osynho #42210 üzenetére
Valoban alap dolog kellene legyen, csakhat sokan sajnaljak ra a penzt. Nekem jelenleg az Alpine hangszorok alatt muanyag gyuruk vannak, csereljem le oket mdf-ekre? Lenne ki megcsinalja, viszont amikor vettem azt mondtak, hogy nem olyan nagy a kulonbseg koztuk es ezen a szinten meg nem erzik annyira (erosito nelkuli szettnel).
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #42151 üzenetére
Talán még PiciPeti írta valamikor,hogy a RAM 3 versenyeken rövid ideig még 0,5 Ohmot is kibír (nagyobb biztosítékokkal). Persze eszemben sem volt kipróbálni, de az 1 Ohmot simán bírta tartósan is, csak a hangja nem tetszett (mondjuk ez hivatalosan is 1 Ohm stabil).
Tehát gondolom valamennyire túlméretezik (vagy inkább alulspecifikálják) ilyen téren az erősítőket, de azért "jobb a békesség". -
borat26
aktív tag
válasz Osynho #42108 üzenetére
Főleg ha válaszolna a kibaszott megkeresésre!
Daywalker: nem kívánom én, hogy legyen 45, 75-80-at adnék egy jó fejért.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
gyikhuszar
tag
válasz Osynho #42099 üzenetére
Abból gondolom, hogy bizonyos zenéknél (számoknál) szépen szól nagyobb hangerőn is. Persze lehet, hogy téves a következtetés . Egyelőre még nem volt lehetőségem másik erősítővel próbálni, illetve a sajátomtól csak gyengébb akadna...
Mindenképpen zártba menne a Gladen is, viszont ha nem muszáj, akkor nem vennék másik erősítőt, inkább akkor már a meglévőhöz választanék másik subot, ha az RS12-höz gyenge a jelenlegi.
-
Daywalker
addikt
válasz Osynho #42066 üzenetére
Biztos, hogy nem. Nekem a házimozim tud ilyet, de az sem tökéletes, bár az még Audyssey kutyaf.sza csodalámpa stb...
Mcleod: Én csak azt látom, hogy az LG-ket sorban adják el. Kicsit ráraksz és sokkal jobb fejet kapsz használtan.
Más téma: most beszélem egy sráccal aki arról beszélt, hogy ő az ajtóba csinált egy zárt dobozt a hangszórónak. Ezen már én is gondolkodtam korábban, hiszen lehetne egy jó zárt láda kitömve és faszán csillapítva, de nem gondoltam volna, hogy ez jó ötlet, hiszen nem úgy látom, hogy sűrűn használt megoldás lenne. Meg aztán fura alakúra is kéne tervezni...szóval ti nem gondolkodtatok hasonlón?
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #42047 üzenetére
még megy az ebayes ügy, addig nem szeretném kibontogatni stb.
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #42045 üzenetére
-tudom nekem jött a válasz- de é szívem szerint már rajta lennék a 92sd-n, hogy egyáltalán mégis milyen a hangja az alpinehoz képest, de hát mivel hibásat kaptam ezért ez nem jön össze és az is probléma, hogy ezt még tanácsként sem tudom megkérdezni, mivel mindenkinek másik lejátszó hangja jön be fülre
-
fnsteam
tag
válasz Osynho #42008 üzenetére
nagy hangerőn így is betorzul, de lehet hogy csak a láda hibája, vagy csak nekem fura ez a szobaihoz képest , mert ott szép tisztán jönnek ki a mélyek , ezen meg a levegő suhanását lehet hallani. Az a baj, hogy másnál még nem hallottam ilyen ládát , hogy annak milyen a hangja , de az biztos hogy 2ohmon nagy áramot vett fel , járó motornál 14,5V-ról 12Vig levitte simán úgy hogy kondim is van , meg nagy akkuval is próbáltam....
Majd úgy is szeretnék venni komolyabbat , hátra rendes pótakkuval , milyen szettet ajánlanátok , aminek szép a hangzása ? plusz erősítőt hozzá
-
Snoop27
őstag
válasz Osynho #41965 üzenetére
Koszi a valaszt. Igen, igy terveztem en is. Sajnos hozza valo JVC mikrofont csak ebay-en kaptam, de sajnos ide nem postazzak, szoval vagy rendelek egy masik JVC modellhez illo mikrofont vagy egy olcso darabot (ugy erzem az utobbi lesz, s ha megse jo nem veszitek vele sokat).
(#41966) Daywalker : kivancsian varom a beszamolodat, velemenyedet a termekrol. En is gondolkodom, hogy tegyek valami szigetelest legalabb az ajtokba, sok helyen olvastam, hogy nagyon sokat szamit.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41553 üzenetére
az a baj, hogy olyant sem találok most használtan jó árban
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Osynho #41440 üzenetére
Hallgass meg egy skrillex szamot es utana mond hogy nem kell hozza pontos lada. Olyan gyorsan valtakoznak a hangok hogy alig lehet kovetni Mutass egy reflex ladat ami ehhez eleg pontos es gyors.
Bencenek es PiciPetinek ugyan olyan erositoje van, Bence eloszor jbl reflexet hajtott vele, Peti kis zart rockit. Elektronikus zeneben (is) szet picsazta a reflexet. Utana vette Bence a 38-as zart rokit, kurva nagy ugras minosegben. Sokkal pontosabb a 38-as rocki mint a 30-as jbl
-
Akos1994
aktív tag
válasz Osynho #41392 üzenetére
Bocs,akkor félreértettelek, nem láttam azt annó csak azt, hogy írtad, hogy tulajdonképpen jó lesz az úgy is 4 külön csatin.
Nekem is fura ez a módszer, aztán elgondolkoztam azon, hogy 30-35 ezres minőségi szettet csak nem úgy hánynak össze, hogy "jóó lesz az úgy!" Ha lenne marginálisabb különbség biztos raktak volna valamit a mélyközépre is.
Viszont amellett én sem tudok elsiklani, hogy elméletileg így jobban meg lesz "terhelve" a mélyközép és elméletileg ha kevesebb "felesleges" tartományt kell megszólaltatni akkor hatékonyabban tud dolgozni.
A fejem sajna nem aktív, erősítőn nincs semmi.
Vagy megpróbálok egy hozzá passzoló hangváltót szerezni, de szerintem ott a vágási frekin kívül még van egy pár tényező (meredekség stb.) ami miatt akár ronthat is rajta. Talán azt lehetne,hogy egy vállalkozó kedvű egyénhez elmegyek egy próbára, mert az is tuti, hogyha vennék egy váltót 7-8 ezer ft-ért és utána nem hallanék semmi különbséget akkor az elég kellemetlen lenne.
Vagy: ebayen láttam két hete egy fémhengert, két RCA-apa véggel, LPF filter néven egy bizonyos fix frekivel (80 vagy 100hz). Rém egyszerű szerkezetnek tűnt, biztos nem lehet bonyolult, utána kéne néznem,hogy hogy csinálják ezeket. Sajnos most már nem találom, pedig igényes passzív szerkezetnek nézett ki, nem kínai bóvli volt. Azt kéne meg tudni, hogy milyen alkatrész kéne hozzá ami mondjuk 3500-4000 alatt szűr csak. -
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41395 üzenetére
itt valóban olcsóbb, no mindegy, keresgélek én itt is ott is, maximum -ha nem gáz- linkelgetek aztán valaki csak rámondja az áment, ha volt már vele tapasztalat
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41392 üzenetére
az pl. 45 amit linkeltem. És a többi az oldalon?
-
Akos1994
aktív tag
válasz Osynho #41387 üzenetére
Erre a beszélgetésre még emlékszel?
(#41028) Osynho válasza Akos1994 (#41026) üzenetére 2015-01-06 17:05:33
Osynho
(PH! addikt)
Tulajdonképpen, most is teljes freki tartományt kap akkor az a mélyközép, a magas pedig azzal az ellenállással van védve. tehát elméletileg kötheted külön-külön erősítő csatornákra.Aztán Picipeti mondta, hogy mehet az nyugodtan hídba, bírni fogja a 1,5Ohmot a Hifo, de a napokban meg helyeseltek arra itt a topikban páran (valaki más kérdésére),hogy bizony időkorr.nál az a legjobb ha mind a 4 hsz. négy külön csatiról megy. Meg elvégre így minden hsz.-re 35 watt fog jutni, hsz. részről érzékenység 94db, 3 ohmos ellenállás, csak ki tudja hajtani normálisan azt a nyomorult Etont...
Egyébként a nyomorult vizsgaidőszak miatt tartok még mindig itt, hogy az eddig összevásárolt komponensek a szekrényben pihennek, de már nincs sok hátra, csak két hét.Szerk.: a gyári bekötési rajzon is párhuzamosan van kötve a magas és a mélyközép, szerintem ez is arra utal, hogy a kettő egymástól teljesen független.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz Osynho #41344 üzenetére
Ezzel a kesztyűtartóval az a bajom, hogy menet közben úgy nem nagyon cserélek USB-t ha olyanom van. Tudom, kell 1 nagyobb pendrive v. vinyó és nincs ilyen gond Mondjuk most a FLAC miatt használok 2db 8gb-os meg 1db 16gb-os pendrive-ot. Az új fejjel, MP3-al nem lesz hely problémám valószínűleg.
Kifúrtál egy akkora nyílást, amin átfér a kábel és kész? -
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41295 üzenetére
van külön bemenet rajta, összesen 3pár csatlakozó van rajta, ha jól láttam 1 a magasé 1 a mélyközép és 1 pedig egy bemenet lesz az erősítőről
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41293 üzenetére
"kinyitottam" a hangváltót, nincsenek benne jumperek, szóval szerintem a junior szetté tudja már, az element még nem ezzel a biampolással "sokkal" jobb hangképet lehet elérni? mert van 10pénzért egy junior hangváltó+magas eladó olxen, akkor abba még beruháznék
az picit nagy költség lenne most, hogy vegyek egy aktív fejet
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41276 üzenetére
akkor mutatom ajtó belső takaró leszedése erre gondoltam, itt látod, hogy hol fekszik fel a hangszóró. Elég ezt erről az oldalról lebituzni, vagy szépen végig kell csinálni ezt a "macerát" és ami kasztni belső oldala elém tárul a videó vége felé, azt is le kellene szigetelni?
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #41278 üzenetére
Én meg a kenwood BT60U-n gondolkozom, amit hirdetsz a facebookon.
Gondolom a tiéd lehet, a végfokhibából kikövetkeztettem.
Kérdés, hogy hangban mennyire lenne előrelépés a mostani Alpine 171RR-hez képest.
Jó lenne kipróbálni.
Sajnos amióta eladtam a Pio 77MP-t azóta semmi sem elég jó. -
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41273 üzenetére
végül is láttam neten ilyen és olyan képeket is, valaki leszedte valaki nem szóval ezért a kérdés, semmi másért
de én is legszívesebben leszedném, de majd kiderül mennyire macerás a dolog
és ha teszek pl. az ajtó belső felére -a kasztni belső felére- akkor tennem kell még -mondjuk, ha részletekben is arra a belső lemezre is? végül is arra fekszik ám fel a hangszórótartó kerete is.
-
kraden
csendes tag
válasz Osynho #41210 üzenetére
Ennyire rossznak ítéled azt a fejet? Egyébként nekem van a sony 7750-es fejem is. Az a kardinális problémám, hogy CD-t nem hallgatok, hiszen nincs lejátszóm/írom (ezek a modern ketyerék...). Ott egyetlen megoldás marad, egy rca-jack kábellel átvinni telefonról a zenét. Így, ilyen körülmények között is jobb minőséget produkálna szerinted, mint az x560 akár usbről, akár BT-on telefonról hallgatva? Utóbbi fej még nincs megvásárolva, szóval képlékeny. Inkább várjak egy picit, és a kompaktból csippentsek le a fejegység javára?
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41198 üzenetére
rcam már van de pl találtam gladen szettet, amiben ugyan csak eco rca van magában a szettben is
de hallgatom -privátban is akár- hogy mennyit kóstálni a tápod.... inkább innen veszek mindent -pörögjön forogjon a pénz, az áru- mint hogy a boltot támogassam szóval hallgatlak
de a tiéd annyiból is jobb lenne, mivel nekem most 5m tápom van kb. és félő, hogy nem fog elérni a passat csomitarijába és a kettőből tudnék 6-6m csinálni, ami már frankó.... biztiházad is és mindened van rajta? szóval cakk-pakk eladó? na de a többit privátban
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41184 üzenetére
huhh, na ez az ohm itt ohm ott dolog magas nekem még mindig, de a lényeg az az, hogy ha hozzajutok ahhoz a másik mikro erositohoz akkor 1*450 Watt rms mehet a ladahoz és a mostani jr 4.300 pedig 2*150 watt-tal hajthatja az első szettemet?
Amennyiben így van az korrekt lenne.
Így kellene behúznom másik tápot, mondjuk még egy húszas táp elég lenne az első szettnek?balazska92: telefonról vagyok, guuglizz rá a hanno protecto 830 kifejezésre és meg lesz az :-) és ahhoz képest, hogy nem kifejezetten hifis cucc nekem baromira bevált, már csak ha az adatait nezed, hogy hány kg/nm és, hogy milyen vastag, már ezek elég jó értékeknek számítanak
-
zsolt19900
őstag
válasz Osynho #41181 üzenetére
csüüü tyüüü nem mondod, hogy 1x450et tud 4ohmon aztapaszta az nem is rossz
-Hifonics BX1500D Brutus 25.000.- még ezt találtam aprók között, és a linkjeee szerint 1xmajd' 500W-ot tud
melyik lenne zeneibb szerinted a kettő közül? vagy ha "beleszerelesedtem" az udim cuccokba, akkor tökmindegy?!
szerk.: most nézem az az oldal szerint amit adtál, hogy a mostani erőmet pedig ráhidalom az első szettre, akkor 2x150w kakót tudok adni az első szettnek a mostani 50el szemben, az úgy nem rossz
van esetleg valami bekötési segédlet, hogy miként kell bekötni, hogy ezt a teljesítményt adja le
szerk2.: valóban szerepel, csak az eladóra rákérdeztem és nem tudott pontos adatot mondani sajnos, de így már kóser - és a hirdetésben szereplőnek pedig nem hittem a szememnek az az igazság
[ Szerkesztve ]
-
tothm1991
csendes tag
válasz Osynho #41155 üzenetére
Az autó passat b5 kombi.
Első, hátsó ajtóba:
http://patricar.hu/autohifi/hangszorok/6-5-komponens-szett/audio-system-mx-165-plus-detail
Ezeknek egy 4 csatis spectron erősítő.
Mély egy dld dl12, gyári ládával. Ennek egy monoblock.
Ajtószigetelés lesz, első, hátsók, csomagtérajtó is.
Csak fejegységet nem tudom eldönteni. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz Osynho #41097 üzenetére
Előnyei: azt minimum tudhatja mint egy mai multimédiás fejegység (audio, video lejátszás, tolatókamera, GPS, telefon kihangosítás, netrádió, ....) és amit egy PC-vel meg lehet csinálni és persze van is értelme.
És egy jó hangzás lehetősége.Ha jól emlékszem az Audigy2-nél van időkorr. (WIN7-nél nálam nem működik), aktív vágás nincs. De szerintem létezhet olyan hangkártya ami az is tudja, ha van rá igény (engem ez idáig nem foglakoztatott).
Nekem nem volt gondom a párásodással (zárlat,korrozió), de ez a hiba lehetőség ugyan úgy fen all a gyári fejeknél is. Ezért is szokták egyes gyártók a mai fejek bizonyos részeit lakkozni, amit lehet egy PC-nél is. Vagy vannak ipari célokra készített PC-k (alaplapok, ....) amik "mostoha" körülményekre vannak tervezve/legyártva.
Anyagiak: szerintem minimum 40-50e. Ft és ez akkor használt alkatrészekből egy nagyon alap rendszer.
Befektetett energia (és idő): akinek van egy hobbija annak szerintem ez nem kérdés és valahol a pénz része sem. -
s4tch
veterán
válasz Osynho #41054 üzenetére
Öreg 5.5gen iPod, Pio P88RS2 fej, meg ugye az ip-busos iPod adapter, ami a hangzást részben hazavágja. De a kényelem eddig kárpótolt, nálam az előző kocsiban úgyis az autó volt a szűk keresztmetszet a láncban. Ott aztán építhettél ajtópanelt, szigetelhettél, játszhattál az időkorrekcióval, cserélhettél erősítőt, hangsugárzót, végül mindig volt egy tartomány, amit csak EQ-val lehetett előbányászni.
"...a szobai hifi, mint fogalom is satnyul. Előtérbe kerültek a szolgáltatások..."
Szerintem inkább arról van szó, hogy keletkezett egy új piac, azaz talán inkább átalakult egy régi piac. Korábban is voltak plasztik dobozos hifitornyok, amik egy korrekt erősítő + CD + tuner trió árának töredékéért adtak azonos szolgáltatást és töredék hangminőséget, most szerintem hasonló folyamat játszódik le: filléres wifi egységeket, DLNA klienseket építenek be filléres dobozokba. Ezzel együtt a hálózati zene nem zárja ki a minőséget, pl. egy Linn Majik vagy egy UnitiQute megfelelő láncban csodásan tud szólni. A csicsásodás sem jelentkezik mindenhol, elég megnézni mondjuk a Heed vagy az Electrocompaniet kínálatát. Szerintem most jóval egyszerűbb pénztárcától függően szobába hifi komponenseket/rendszereket vásárolni, mint akár 6-8 éve. Pl. vagy 5 éve kerestem otthonra olcsó hálózati lejátszót, és gyakorlatilag semmi mást nem találtam, csak a squeezeboxot. Most meg kapásból tudnék mondani 5-6 olyan terméket, amit bevállalnék, és nem kerül fél millába. Persze sok a szemét is, de legalább hatalmas a kínálat. Az átlagembernek már a hétzenés kvarcóra idejében is elsősorban a szolgáltatás számított...
Az autóhifi gázosabb terület. Ha így haladunk, pár év múlva alig lesz 1-2 időkorrekciós aktív fej a piacon.
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #41047 üzenetére
Igen, pontosan erre gondolok.
Az USB tényleg valós igény, sőt a BT is, ezért vagyok úgy, már régóta, hogyha lesz "kedvem" akkor 80PRS...
Viszont sokszor látom, hogy viszonylag jó komponensek mellé kerül be a 20e alatt újonnan vásárolt fej, mert arra van keret. Ezt teljes mértékben meg is értem, csak ezt a nagy USB imádatot nem. És ezek a fejek ezért esnek ki a kosárból mert nincs rajta USB, meg nem változtatható a világítása, nem akar valaki CD-vel foglalkozni, stb...
És ezekért az (szerintem mondva csinált, illetve marketingesek által belénk diktált) érvekért, pont a hangminőséget hagyják el. Nekem ez kicsit szomorú, de elfogadom, hogy mások az igények, illetve a prioritások.
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #41035 üzenetére
Köthető persze, de akkor 2 pár RCA kell, hsz kábeleket végig húzni erősítőig, és lehet, hogy az a 35W kevéske lesz a kick-nek. Mondjuk ha tervben van valami fejlesztés, akkor érdemes lehet így kábelezni...
Amúgy:
Hifonics Jupiter VIII
4 x 35W @ 4 ohms (11.5 to 16V - 0.02% THD)
4 x 60W @ 2 ohms (11.5 to 16V - 0.15% THD)
2 x 120W @ 4 ohms bridged (11.5 to 16V)
Fuse: External 15A (25A for 2 ohms)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest