Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Mathiask #15079 üzenetére

Vártam ezt a kommentet.

Nem vagyok elfogult vele kapcsolatban. De amit látok az az, hogy az összes gyártó hibázik itt, vagy ott. Néha hibázik, néha pedig kevesebb figyelmet és szakmaiságot fordít 1 adott témakörre, a hifi pedig mint az IT, sok szeletű torta. Nagyon kevés van, aki a torta összes szeletét jól megfogja.

Szerintem Richie igenis úttörő, de az, hogy vannak nem feltétlen ASR oldalakra illő megmozdulásai, hát na. (Tény). Ebben PS Audio sem kivétel, pocsékra mérődő cuccok garmadája, és lehet előbb vennék tőle hangsugárzót, mint erősítőt.

Bruno Putzeys tolja korrektül szerintem a Hypex-Purifi vonallal, erősítő pipa, hangszórókra gyúrt rá nagyon egy ideje, de lassan halad :( pedig ő nagy "diszruptív" elem a teljes hifi érára nézve. De amíg alig van hangszóróválasztéka, maradnak a többiek (számomra).

Szóval ne értsen félre senki, a hibákat látom én is és tök egyetértek.. ki milyen emberileg is. De én meg nem álmodnék egy olyat, hogy a hangsugárzó oldalát középtájon kinyitom valamennyire, a hátlapját egyik oldalt leszedem, másik oldalt nem, közben még a mélyek körül merevítőket teszek és társai, pfűh, nagyon morbid a motyó, de mégsem a bóvli kategória. (Szóval megjelenik show-n, elismerik, de itt az ízlés, mint mindenben, ugyanúgy megjelenik).

Ezért fogalmaztam úgy, hogy építésben ő nagyon megelőzi szerintem a mezőnyt és passzív váltókhoz sem hülye.

Én úgy gondolom, a hifiben nem szabad EGYETLEN dologra esküt tenni. Egy gyártóra, egy emberre, egy modellre, egy szériára. Mindenből ki lehet venni azt, ami Neked hasznos belőle, a maradékot pedig ignorálni, szem-fül becsuk és továbblép. Sem eszköz, sem ember nem tökéletes, de én például úgy mozgok e téren, hogy próbálom kivenni a jót mindenből és ezeket ötvözni.

Nyilván ezt ők is így gondolják, de meggyőződésem, hogy saját márkájuk, cégük iránt érzett "bias" (hajlás, kb.) gátolja őket abban a "kívülről mindet látom" szemléletben, ami Neked, nekem, többieknek innen a fórumról, simán megy. Minket nem köt érzelmi dolog (jó esetben) semmihez: hallgatjuk ezt, azt, amazt, könnyen alkotunk véleményt róla, elismerjük vagy leszóljuk, satöbbi. Gyártóknál ez nehéz, mert szvsz nem nagyon látnak ki a dobozból, ez humán dolog, de így van. És lehet, ha én gyártanék, én is így járnék, úgyhogy nem pálcát török, csak ismétcsak inkább amolyan tényként.

Ha nála tényleg ilyenek a hallgató session-ök, vagy ilyen a természete, az baj amúgy. Hát .. hja. Mondjuk ettől függetlenül behallgatóznék hozzá is. Mosolyogva, akkor is, ha szar. Legalább a szájíz maradjon jó, hogy egymást nem rugdossuk meg, amiért meg elmentem, megkaptam. Hiszen amikor elmegyek, nem az a cél, hogy kritikát gyakoroljak a rendszer felett, hanem információt nyerjek arról MAGAM számára, az mit tud nekem adni. Ergo, akár némán, vakon is mehetnék, csendkirály read-only üzemmódban.

Illetve utolsó gondolat részemről: ne legyenek illúzióink, van sok bunkó :( (Ügyfélként), ami megintcsak emberi jellemző. Ahogy autószalonba is bemennek kretének, úgy ide is.

Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák