- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Hobby elektronika
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
üzenetére
Most én is "akcióban" vettem a Jetway NC9C-N550-es lapot.. Nem hinném, hogy ennél olcsóbban jönne ki a microserver..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fogyasztása? HDD nélkül szerintem kb. ugyan annyi lesz, bár ami már papírforma szerint is sántít, hogy míg az N550 8,5W addig az N40L 15W TDP... Arról nem is beszélve, hogy az enyém PicoPSU-ról megy.. (Üljünk össze és mérjük meg ugyanolyan mérővel a lapokat
)Szolgáltatásai? Mondj párat amit a Jetway lappal nem tudok megoldani! Arról nem is beszélve, hogy kinek mire van szüksége ugyebár..
(Így gyorsan végiggondolva talán az ECC Ram ami tényleg nem megoldható bár ennek a "finomságnak" a hiányát sosem vettem észre és nem is hinném, hogy ilyen otthoni vagy kisirodai környezetben bárkinek is hiányozna)A teljesítménye? Kíváncsi lennék, hogy mi alapján állítod, hogy a microserver erősebb?? És pláne miben erősebb?? Mert ugye ez szintén elég szubjektív és nagyon nem mindegy, hogy milyen szolgáltatásokat futtatsz és ahhoz pl épp az N550 2mag/4szál, vagy az N40L 2x1MB L2 ami az előnyösebb.. Valami konkrét feladatot (netán összehasonlítási tapasztalatot) tudnál írni??

Szerelhetőség.. na itt szakad a cérna..

Érdekes módon Mindenki aki beszállt ebbe a kis (szerencsére eddig troll mentes) vitába, egy összerakott gépet hasonlít egy kopasz laphoz..
Azon kívül, hogy senki sem beszélt még rajtam kívül arról, hogy milyen házba rakja (én meg ugyebár házügyileg design-ra és zajmentességre megyek, nem feltétlen a szerelhetőségre) azért mindegyikőtök állítja, hogy ez a legjobb konstrukció.. 
Hát azon kívül, hogy ha én összerakok készre egy gépet akkor szerelgesse utána a fene, áruljátok már el nekem, mi az egyszerűbb?
Egy miniPCIe Wifi kártyát bepattintani a helyére, vagy venni hozzá még átalakítót és azzal mókolni?

Használni az alapból 2db hálókártyát, vagy másikat belemókolni, reménykedni, hogy nem ütközik semmivel és az x16 foglalat lekezeli-e egyáltalán (mert ugye az x1-be már a Wifi-t raktuk) ?

Külön keretekbe csavarozni a hangosabb, jobban melegedő, többet fogyasztó 3,5"-es HDD-ket, netán a keretbe-kerettel a 2,5"-es hdd-ket, vagy a kopasz 2,5"-es hdd-t beletolni az annak való keretbe?(ami szintén akciós, ha az ebay-en veszed
)...stb.
"Egy normál PC lesz nem server."
Egyrészt ez a Jetway NC9C-N550 LF egy alaplap! és nem egy PC! Azt építesz belőle amire szánod..
Másrészt: Szerinted ezt a lapot mire találták ki az integrált 2db gigabittel és az opcióban megvásárolható másik 3xgigabit portos kártyával? Biztos gamer gépnek...

....Vagy netán valami hálózati kiszolgálónak..???
Á, arra biztos nem
, az általában szerverlapokon alap második port valószínűleg csak azért van rajta, hogy ha az egyik port meghal, akkor legyen másik...
és ha a másik is, akkor sem kell kidobni a lapot, hanem elég egy bővítőkártyát venni és még van 3lehetőség "elröppenteni".. Ez ám az előrelátás.. 
Engem csak kicsit az zavar, hogy kezd ez a vita arra hasonlítani, mint amikor az elvakult intelesek "ölik" az AMD-seket és fordítva, vagy a Linuxosok a Windows-osokat (amin a MAC-esek mellesleg jókat röhögnek)...
Pedig Sir Psycho már az elején megmondta a frankót: "Nyilván igények és ízlések kérdése az egész, de ezekhez kell még az alapos utánajárás is. Azt hiszem ebben egyetértünk." és ennyi a lényeg, ezt kellene megérteni..Az alapos utánajárást még kiegészíteném azzal, hogy TESZT...
Nagyon szívesen benne vagyok egy fogyasztás mérésbe ugyanazon fogyasztásmérővel,
hálózati sebességmérésbe ugyanazon tesztprogival, hogy tényleg összehasonlítható legyen,
stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ARCANE egérpadok, led világítással /ÚJ/
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- iPhone Air 256GB BONTATLAN (1év Gyártói Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Azon kívül, hogy senki sem beszélt még rajtam kívül arról, hogy milyen házba rakja (én meg ugyebár házügyileg design-ra és zajmentességre megyek, nem feltétlen a szerelhetőségre) azért mindegyikőtök állítja, hogy ez a legjobb konstrukció.. 

, az általában szerverlapokon alap második port valószínűleg csak azért van rajta, hogy ha az egyik port meghal, akkor legyen másik...
és ha a másik is, akkor sem kell kidobni a lapot, hanem elég egy bővítőkártyát venni és még van 3lehetőség "elröppenteni".. Ez ám az előrelátás..