Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Valami csoda szállta meg a 3850-emet. Tegnap a Sapphire hűtő 50 fokon volt idle a 30 fokos lakásban, de most, ogy menéztem 20 fokosnak írja 50%-on hajtva a ventit (mint tegnap is). Ez komoly? GPU Caps Viewer-rel kicsit szőrös fánkoztam, így 45-ig ment fel egy idő után és aztán vissza 21 körülre. Lehetséges ez vagy a szenzor bevadult? Értetlenül állok az eset előtt.
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29984 üzenetére
Jó ház, ZÁRVA, jó ventikkel, sokkal jobb lenne. Mondjuk egy olyan, amelybe elöl-hátul betehetsz 2-2 Noctua NF-P131200-ast, az 200 m3 levegőt visz át a házadon óránként. Szobahűtésed is lenne. Én most a hátsó SATA csatik tápjára kötöttem rá egy 8cm-es ventit, kellemes hűvöset nyom az asztal alól.
Ember, mégis milyen procit akarsz tennie egy 4870X2 alá, főleg AMD-t!!!
zkiss0: ASUS P5Q (CF kell a francnak). Bagóért adják, főleg Gigához képest, és korszerű, jól tuningolható. Arra gyűjtök én is.
ll-kobe: Kéne még oda 300MHz, ha megy.
Frenk: Futás cserélni! (Kihajtásról majd gondoskodsz később.) 3GHz-re viszont fel lehet vinni a procidat sztem, amitől kihajtva nem lesz, de már nem is vesztesz sokat. Gondolom, a számla szerinti áron számítják be a régit. Ha nem, akkor asztalra csapás!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #30002 üzenetére
szia katt addikt
ventiknek utánna nézünk
"Ember, mégis milyen procit akarsz tennie egy 4870X2 alá, főleg AMD-t!!!" nekem címezted?:....ha igen:nem akarok 4870 X2-t.....férre ne értsük 1mást...én arra gondoltam,hogyha megjelenik,talán gyártanak hozzá speckó hűtést..(pl zalman,AC)
ha nem nekem címezted:akk nem szóltam" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hakos1987
őstag
help skacok!
nagy a baj!
köv volt a szitu: elindítottam egy vantage-t hogy monitorozzam a hőmérsékleteket...
kifagyott... nyomtam egy resetet....
utána miután elindult a vista, kiírta, hogy leállította a vidkarit, mert hibát észlelt, vmint észrevettem, hogy van egy másik eszközzel probléma...többször újratettem a vistát, majd xp-t, de a probléma fennáll:
csak 1 magot ismer fel, azt rendesen...
viszont eszközkezelőben a rendszer fülön belül van több olyan, hogy ,,PCI szabvályos PCI to PCI híd"
ezen sárga felkiáltójel van... ha megnyitom, az alábbi problémát írja kir rá:,,Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."
sztem meghalt a két GPU között a kapcsolat, ha jól sejtem...
vkinek véleménye, ötlete? Gari?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #30005 üzenetére
azigen...
halkan jegyzem meg,remélem nem a tuningolgatás tette halottra....
táp?a középsö CHIP-et is hűtötted?
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #30006 üzenetére
nem volt húzva akkor....
este csak meglestem, hogy overdrive-ba, ha felhúzom maxra, akkor bírja-e... bírta, de mondom visszaeszem, mert kipróbálni úgysem tudom, mennyit megy, mivel tovább nem engedi...
Táppal sztem nincs gond, amúgy Antec féle Earthwatts táp, 500W, min 80% (seasonic belső)Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #30007 üzenetére
nemismerem....
nekem 535ös Enermax van,és néha meleget fúj...érezteti velem,hogy megdolgoztatom...
akk várjuk az OKOSABBAK HSZ-eit..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #30008 üzenetére
nekem vicc az, hogy olyan silent ez a táp, hogy a venti nem is megy benne.... játék alatt is néha indul be, de akkor is alig forog, és nem fúj meleget... elég dúrva cucc...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #30009 üzenetére
hátakk nincs lövésem
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
veterán
válasz Geri Bátyó #30013 üzenetére
Nem húztam rajta semmit, ráadásul még új! Ha itt behal nekem, akkor örülni fogok. Bízok a gyógyulásban
A hőmérsékleteket mennyire vehetem komolyan? Gondolom nem nagyon lehet hidegebb, mint a házban a levegő... szép is lenneViszont a borda kézrátéttel mérve éppen csak langyos
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz stevve #30014 üzenetére
Az a langyos borda kb. 45 foknak felel meg a GPU-ban.
A 3870-em ilyesmi hőmérsékletet produkál terheletlenül. Igaz, hogy Zalman hűtős Gigabyte.Mivel méred a hőmérsékletet?
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
veterán
válasz Geri Bátyó #30015 üzenetére
Rivatuner, Everest, GPU Caps Viewer. Mind ugyanazt mutatja.
-
veterán
Mass Effect-et tegnap óta, de most nem merek játszani se vele. Ja, meg a GPU Caps Viewer-t, ami után csak ma lett először restartolva.
-
danntora
tag
Hali!
Szerintetek megérné a felárat a 3870-es a 3850-es ellenében 1280-as felbontásban, de nem akarom olyan hosszú távra mert úgyse jön semmi gamma a nyáron ami érdekelne. Meg hogy mennyivel jobb/gyorsabb egy ddr4-es 3870-es mint a ddr3-as? -
veterán
válasz danntora #30019 üzenetére
MEgéri a felárat, de ha csak 1280-ban játszol és rövidebb távra kell, akkor inkább a 3850-est vedd, olcsósága miatt. A DDR4-es és DDR3-mas között a különbség kb. 10% lehet, bár ebben személyes tapasztalatom nincs, csak a HD 2600-zakkal.
bakosgabor57: azért köszi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Geri Bátyó #30023 üzenetére
Ok, akkor mindjárt jövök.
Mod: nah, GPU Caps Viewer uninstall, restart és láss csodát, máris 33fokos
Na most ez mi? Most félúton van a normál és az előző között. Ha most tendenciát kell felállítani, akkor:
- leszedek még pár alkalmazást és beáll
- párszor restartolok és beállKomolyra fordítva a szót: kikapcsoljam és pihentessem? De ez még mindig nem magyarázat az okra... Furcsa
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz stevve #30024 üzenetére
Egyre jobba hajlok a szoftveres probléma felé.
De az újraindítgatással is próbálkozhatsz ha gondolod. Mindenesetre jó poén lenne.Amúgymeg lelke van. Itt jön a geológus megoldás a képbe: fogsz egy kalapácsot.....
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
veterán
válasz Geri Bátyó #30025 üzenetére
Ez tényleg poén. Most pár perc áram nélküliség még plusz 10 fokot hozott, így már 40 fok! Na ilyet még nem láttam.
Velem mindig ilyesmik történnk... nem unatkozok.
Nem fenyegetem, mert még visszamegy 20-ra.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bakosgabor57 #30027 üzenetére
ááá, ne. Az marha nagy, ha rossz az uninstall-ja, negyed órát is elpiszmog vele, mire leszedi. Akkor ezek után vissza se rakhatom?
-
Geri Bátyó
addikt
válasz stevve #30028 üzenetére
Úgy tűnik, nem hardvergond. Rakd vissza nyugodtan, csak +20 fokot számolj mindíg a hőmérséklethez.
Lassan olyanok leszünk, mint egy jó háziasszony: ha nincs jobb ötlete, takarít.
-
veterán
válasz Geri Bátyó #30030 üzenetére
Hát... nem tudom, hogy a restart-e, de most normális 45-50 fokon van.
De hogy mi baja volt.... Na mindegy, azért kösz, srácok! -
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #30004 üzenetére
Jé! Észre sem vettem! Nem nagyon nézem az ilyesmit. Köcce...
Úgy véltem ki szavaidból, hogy 4870X2-re fáj a fogad. Én még nem tudom, hogy X48 lap legyen, és esetleg CF, vagy 4870X2. Bár nem kéne...
Az azért király, hogy még mindig 70k fölött vannak a 3870X2-esek.Mi lett itt, skacok, varázslóiskola?
-
Noel Ryyka
csendes tag
Hello!
Arra lennék kíváncsi, hogy a 3850 AGP-s verziója ugyanolyan teljesítményű, mint a PCI-e-s?
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #30032 üzenetére
katt,kérdeznék tőled vmit:felteszem ATT-t,és betöltés után 10-15mp után restartol a gép...
mért lehet..??" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz katt777 #30035 üzenetére
Nem tudom, nálam nem csinált ilyet sem 1, sem 2 VGA-val.
Esetleg túlmelegszik a VGA-d, ugyanis az ATT lekapcsolja a Powerplay-t (ha úgy állítod be), onnantól kezdve nem lesz 2D módod, azaz szépen főzi a VGA-t. De annyira nem szokta, hogy lekapcsoljon.
Mindenkinek megbolondul a VGA-ja a kánikulában? Még jó, hogy rátettem a Chillát.Ezt hogy modoltam, hogy új hsz lett?... Nekem is melegem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Noel Ryyka #30037 üzenetére
Nem kevéssel, de én már nem emlékszem (talán 10-15%, proci is kérdéses, ami hajtja, főleg, ha 1 gpu-s, hiszen akkor még limitesebb leszel), de nézd meg az adatait, ill. teszteket róla.
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #30036 üzenetére
esetleg úgy,hogy visszanyilat nyomtál?
érdekes amit mondasz,de feltelepitettem,restartolt automatice és azota egyfolytába...
és csak safe mode-ban voltam képes letörölni...
érdekes.a rivatuner nem böfög..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
FeRRaR1
őstag
válasz Noel Ryyka #30040 üzenetére
Bőven el bírná, a Sapphire, az a végleteket adja meg, amivel mindenképpen el kell h induljon...
4 winyó 4 ram.....
Sokan 350 W táppaé hajtják!
450 es mindenképpen elbírja, de azért remélem nem NoName (codegen pl)
Visszatértem
-
MarioAna
senior tag
Akkor a ZeroTherm hűtéses 3850/70-eket (Club3D, PowerColor) nem lehet semmivel szabályozni? BIOS edit-el sem?
-
- = Zk = -
félisten
válasz FeRRaR1 #30041 üzenetére
üdv Újra....
ugye figyelsz a nyelvezetdre ezentúl... tessék megigérni
-
csabi_93
csendes tag
Hello mindenki. Van 1 Sapphire Hd 3870 em. Sajna Single slot-os a hütésem. terhelésnél nem tudom 75fok alá vinni... Rossz a hűtésem? Rivatunerral tudom állitani de csak fix-re valamiért és még 100%os sebességgel is 70fok. Valaki tudna segiteni, hogy mit csináljak?
Ha uj hűtő kell lehet kapni valahol uj dualos gyári hűtőt? ha nem, mit ajánlotok? 6-7k nál nincs töb pénzem rá. elöre is THX -
- = Zk = -
félisten
válasz csabi_93 #30044 üzenetére
...vagy RivaTunert beszabályozod...ha az én X2-met 55-65fok között tartja(még játék közben is)akk a tiédet is képes...
de a hűtö csere is megoldás.....énis szeretnék cserélni,ha lenne mire" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hakos1987
őstag
válasz yakuza.tora #30012 üzenetére
bocsi, nem voltam gépközelben... igen a HK blokkom FC...
egyébként előzőleg egy 8800 GTX-em volt, tuningolva simán vitte, és az sztem nagyobb étvágyú volt.... nem hiszem, hgoy a táp lett vna a gond... egy biztos, a karinak nyekk...
most még benne van, húzza egy teljseértékű 3870-ként, aztán holnaptól szünet... még talán hétvégén lesz gépem, tesóm most rendelt gépet, és a 4850 megjon holnap, a többi cucc meg hétfőn... asszem addig még felhasználomhnap garival adom fel postán... csak hát nem értem mi okozhatta, vagy mi lehet a baja.... copás lesz 1 hónapig gép nélkül, főleg nyáron, a játékok főszezonjában
mire visszajön az új kari, addigra cserélhetem is le 4870-re:Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #30047 üzenetére
látom nemigazán hosszútávra tervezel?.....
-
hakos1987
őstag
válasz - = Zk = - #30048 üzenetére
ezegyszer megfogadtam, hogy hosszútűvú story lesz.... aztán jó be**optam... természetesen csak vicc volt..... csak a blokkért közel 30k-t fizettem, hidd el, nem akarom **rért h*gyért eladni...
szal maradni fog még egy darabig, csak rossz lesz vegetálni hetekig
-
- = Zk = -
félisten
válasz hakos1987 #30049 üzenetére
megtudlak érteni...
hát remélem nálam tovább húzza az X2...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest