- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senator
aktív tag
Én már hétfőn megrendeltem a ''vöröstoronynál'' az 1800xt-met, 127.900 bruttóba fog fájni ha végre megérkezne márrr! Club3d a brandje. A beirt teszteredmények CS alatt az XL-től igen meggyőzőek számomra 6600 GT után
-
Helvir
tag
Láttam a 3testőrnél HIS x1800xt-t 512est, ami nagyon baba, szerintetek a HIS csinál ebből is IceQ Turbós verziót?
-
gege71.hu
addikt
NA a hír hallatán miszerint lesz AGP-s X1800, megörültem, hogy januárban nem kell leváltanom még a teljes rendszerem(ld adataim). Elég lesz a vga.
Januárra, febr elejére szerintetek kapható lesz már nálunk?
Mit tippeltek kb. milyen áron?
[link]
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #888 üzenetére
Ha otthon leszek este, akkor megoldjuk.
-
-
Petya25
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #885 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
Jelentem az új driver-ekkel a 3DMark pontszámok nem változtak.
-
Petya25
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #882 üzenetére
CS Source stress test alatt 1280-ban FULL (minden max beállításon és fullAA+fullAF) mennyit tol az XL?
Nekem sajnos csak ezzel összevethető.
A Q4 piros, zöld, kék lézere nem érdekel. -
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #882 üzenetére
Látom gyorsított rendesen az 5.11-es cata.
-
Alvin_ti4200
félisten
Szépen lassan majd dobom az 5.11-es eredményeket. Ízelítőül:
Quake 4 - 1280x1024 High (0xAA/8xAF)
X1800XL (5.10b) --> 84,3 fps
X1800XL (5.11) --> 95,4 fps
7800GT (81.85) --> 98,2 fps
Quake 4 - 1280x1024 High (4xAA/8xAF)
X1800XL (5.10b) --> 55,0 fps
X1800XL (5.11) --> 74,8 fps
7800GT (81.85) --> 66,9 fps -
Blade2
aktív tag
Plz vki adja meg azt a linket amikor a simitást nézték az ati vs nv -nél. X1800 7800gtx
-
SzlobiG
félisten
válasz
Firestormhun #869 üzenetére
Pont egy ilyenre voltam kíváncsi. Köszi. Le id jött belőle, hogy XT-lessz.
-
RpPRO
őstag
Ha 1x irod be, akkor is latjuk.
ugy lehet, hogy a 9800prod kb 3000-rel alulteljesit. -
Exakt
aktív tag
vegulis lehet örulni annak hogy kijon AGP-re is, bar en inkabb azt mondom hogy hogy x1800 szeria maradhat PCIe, es inkabb a kozepkategorias karikat kezdjék el surgossen,
szorni AGP-vel, es ha ezt megteszik, es tudjak is megfelelo mennyisegben szallitani, akkor talán valamenyit még le is faraghat az ati a kiesett bevetelekbol!!
és vegulis nme is kell sok mindent veluk csinalni, hozzacsapnak egy rialto chipet es kesz
amugy még jo hogy le esett mind a kettönek (ATI, nv)hogy rengeteg még az AGP.is konfig és van rá böven kereslet, remelem nobel dijat nem akkarnak érte
es erre mit csinalnak? kijelentik hogy a legeslegfelsö kategoria TALÁN kijön a régi csatoloval.
(legalabbis egyelore csak a felsokategoriarol volt szo a hirekben)
jo igaz, nme eri meg stb... dehat keremszepen azert csak van benne valamien biznisz, ha igy utolagossan kezdik kapizsgalni...
neha nem tom hogy a piackutatok hova dugjak a fejuket de biztos valami sötét szuk és büdös helyre...
egy kcisit kiduhongtem magam
gondolom most jonnek az ellenérvek
[Szerkesztve] -
spyduck
nagyúr
Erre varrjatok gombot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van 2 gépem az egyik: 2800athlon AMD ,1Gram,HIS radeon 9600xt
a másik: P4 3Ghz,1Gram, PALIT radeon 9800pro
A 9600XT a 3Dmark2003-tól 4100pontot, míg a 9800pro 3900pontot kapott
Hogy lehet ez????????????????????????????????????????????????? -
Exakt
aktív tag
válasz
Squirrel #861 üzenetére
nem hiszem hogy számottevöen lejebb fog menni az ara,
799 dollarrol indult es most lent van 650-en,
ezen kivul amig ez a kari ul a királyi tronon nem lenne ertelme lejebb vinni,
es alatta teljesen az hihearchia, gtx 256mb majd a gt, sajat magukat nem fogjak uberelni, mert annak nem lenne sok ertelme semmien szampontbol, csak ellött puskapor lenne,
ati meg lehetseges hogy meggyorsitsa a fejleszteseket,(legalabbis remelem, mert ez mar nem csak a presztizs harcrol szol hanem dollar milliokrol) de az meg odebb van hogy kezzelfoghato eredmenyeket produkaljon
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Cod2-es tesztek nincsenek ezzel a kártyával?
-
Squirrel
őstag
Hát, eddig mindenképpen X1800XT-t szerettem volna, sokkal szimpatikusabb kártya, valahogy az ATI felé húz a szívem, de ha kapható lesz az új GTX és kicsit lejjebb esik az ára, el fogok bizonytalankodni. Lehet hogy az eszemre hallgatva mégiscsak GTX lesz a dologból? Azért legtöbb helyen alaposan elkalapálja az ATI csúcskártyáját
-
RpPRO
őstag
A vertex texture fetch funkcio hianyzik az ati kartyaibol. Akkor hasznaljak, mikor egy vertex shader olvas a texture memoriabol. A true dynamic displacement mapping 3d-s effekt profitalhat ebbol. Igazad van, ma ez a technika nincs kihasznalva, talan meg a dx10 idoszakaban sem lesz, bar elvileg Unreal2007-ben ki lesz aknazva a lehetoseg. Techdemok, ill. tanulmanyok mar vannak ra (bump mapping hatasu effektek). Resze volt az sm3 specifikacioinak, nv beletette, ati nem tette bele. Puff!
Ami az erdekesseg:
Van egy megkerulo megoldas (Render to Vertex Buffer). A baj az, h ez gyorsabb.Mit csinal ezek utan nv? O is ezt a megoldast alkalmazza. Jo, mi?
Akit erdekel a tema, nyomom a linkeket. En tok nem ertek hozza, csak osszeolvastam ezt-azt, bocsi, ha zoldsegeket irtam. -
válasz
Alvin_ti4200 #841 üzenetére
A 7800 topic megnyitásánál, még azt írtad ''3 hét és boldog tulaja leszel egy club3d 7800GT-nek
'' csak azért kérdeztem...
-
Exakt
aktív tag
egy tisztazatlan ugy tisztazasa
vegulis mi van most az atinak az uj generacios cuccainak az sm3 tamogatasaval,
eleg sok helyen olvastam errol, persze olyan velemenyeket amik tukroztek hogy meik videokartyat preferáltak (ez szep volt)
szoval az optimista az volt hogy valoban hianyos, de amik hianyoznak az csak DX 10-ben fogg kelleni szoval nem problema
a pesszimista az volt hogy igen valoban hianyos de annyira hogy az olyan prgik amik sm3 ra vannak kihegyezve azon el se indul, ezt feltetelesmodban irta, es megemlitette a 3dmark06-ot!
(jo mondjuk a pesszimista velemenyt eleg nehezen tudnam elhinni)
szoval?
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
most latom hogy tisztára be''lelkes''edtem..
hogy mik vannak? -
Exakt
aktív tag
szerintem is keves lenne, az uj ''ring bus'' jol sikerult VPU, es a RAM-ok, az egekben vannak,
de mondjuk megkapjak (biztos) az 1.1nanos samsung ramokat az plusz par szaz MHZ..
hajszalnyi extra, de ha sikerulne meg azt a 8 pipat is megoldani hogy ne legyen nagy a selejt arany akkor az mar tobb mint versenykepes, de akkor mi lesz az r580-al?
szerintem +8 pipa (vagy esetleg tobb) mar csak az r580-on lesz -
Exakt
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #849 üzenetére
lapozgatva ezeket a teszteket mintha valameiken azt olvastam volna hogy 650 dollar, bar mar nme mernek megeskudni ra..
hu most elgondolkoztam hogy benthagyjam ezt az hsz-t, mert tenyleg nem vagyok bizti benne -
Exakt
aktív tag
itt egy raklap teszt 1800xt 512mb es az uj gtx kozott..
szerintetek maradt valami utokartyaja az atinak?
vagy csönd lessz nalunk az r580ig?
[link] -
Domy
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #843 üzenetére
Én úgy saccolom, hogy nem elsősorban a fesz hanem a hőfok nyírja ki a motyót...Szóval ha húzod akkor illene kicsivel a gyári hőfokok alá hűteni, és akkor ami a csövön kifér
-
kovsol
titán
válasz
Alvin_ti4200 #812 üzenetére
hogy tudok ilyen FPS mérést nyomni ?
amugy nálam is megy 1280*1024 2xAA minden maxon csak kiváncsi vagyok mégis hány fps
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Mennyire káros a tuningolt órajel a kártyának?
Úgy értem 600(+0.1V)/1400(+0.1V) MHz
Egyelőre gyári hűtő, nem tudom elég-e rá.
-
Alvin mi a pálya nem jött be a 7800GT ,hogy már Ati-val nyomulsz ?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #836 üzenetére
Ohh. Szép!
-
srácok 1800xt/xl 16/?
ill. 1600 ?/?
1300 ?/? -
dermedt
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #821 üzenetére
Ezt a shadow detailt a DEMo verzióban nem lehet állítani?
Vagy valahol máshol állítottad? -
HERR Z
veterán
ahogy nézem nem irták...de lesz agps x1800
[link]
X800XL-eknél a méretnövekedést látva mégnagyobb leszés még csak a régi jó lapomat se kellett volna eladnom
-
SzlobiG
félisten
válasz
Mekkora felbontásba ment ez?
-
X Factor
addikt
válasz
westlake #818 üzenetére
1:Nem láttam még velük kapcsolatban tesztet. (Mármint ahol f2f voltak)
2:Nem arról volt szó.
3:Én minden esetben alap gyári vga órajelekről beszéltem.
4:Ez az egész asszem onnan indult hogy írtad ,hogy a 7800gtx Ultra mennyit ment ....és csak egy 3800+x2-vel nem egy fx57-el, na erre reagáltam én, hogyha fx57el ment volna akkor se lett volna jobb sokkal
5:Mivel tudom hogy többet tudsz nálam nem szállok vitábacsak kielemztük 1más nézőpontját
6:Szerintem nagyon félreértettük egymást -
CocooN-z
őstag
válasz
mondjuk maxon elég brutálisan is néz kia többihez képest
-
CocooN-z
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #695 üzenetére
Tucc nekem linket adni arról az overclockeres progiról? mert pont egy ien kéne, mert a vga fan speedet akarnám csökkenteni
thx elöre -
westlake
félisten
válasz
most ez nfs topik?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #813 üzenetére
Shadow Detail
Minimum:
Medium:
Maximum: -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nagyon szépen köszönöm
Ezzel az info-val végre játszható 1024, 2xAA, minden max-on a játék
Eddíg volt úgy 20-30fsp, most, hogy minimumra tettem a Shadows Details-t, 30-45fps és semmivel sem rondább!
[Szerkesztve] -
-
Mikádó
senior tag
Már mindenki vett XL-t vagy csak az enyémet nem akarja senki megveni???
Amugy ahogy olvasgataoma topikot egész jól megy a kártya -
Alvin_ti4200
félisten
Visszaszívtam, csak a minimum és a medium között nincs igazán különbség (csak sebességben, de ott óriási), viszont medium és maximum között brutális, mindjárt mutatok képeket.
-
Alvin_ti4200
félisten
Találtam egy bugot(?) ebben az NFS demóban. Van egy Shadow Detail vagy valami hasonló nevű opció. Namost ha leszedem minimumra, akkor kétszer gyorsabb lesz a játék, de brutális változást száguldás közben nem láttam. Ha középre teszem, akkor iszonyúan lelassul, ha maxra, akkor már nem lassul még tovább. Mértem minimális árnyékokkal is. Pálya és beállítások maradtak, csak most már 4xAA 16x HQ AF.
2005-11-13 22:41:23 - speedDemo
Frames: 6930 - Time: 131666ms - Avg: 52.633 - Min: 42 - Max: 68 -
Domy
aktív tag
válasz
westlake #806 üzenetére
Épp erre akartam célozni... a szivem erősen az Ati felé húz, de az NV driver és támogatottságügyileg hónapokkal előbb jár....
Más... még az én X800-am is észreveszi hogy 3,2-n vagy 4G-n megy a pénégy alatta... szóval egy ekkora kártya végét kitaposni komoly procc kell... -
X Factor
addikt
válasz
westlake #807 üzenetére
Ahogy a szavaidból kivettem a hangsúly azon volt hogy: -Bezzeg ha egy 3.99ghz-es FX-el mérték volna, akkor már az alap GTX ULTRA is erős(ebb) mint az x1800xt.
SRY én így vettem ki, és ha nem erre gondoltál akkor megint csak sry, de ha igen akkor meg minek tagadod?
És mivel az én szíevm is az ATI felé húz, csak reménykedni tudok hogy majd az XT PE CF-ben erősebb lesz mindennél, mondjuk soha nem lesz rá keret, hogy olyan játékszereim lehesenek, de jó lenne látni hogy ők vannak elől, egyelőre NVIDIA
[Szerkesztve] -
X Factor
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #799 üzenetére
Na lehet hogy bekéne lőnöm ezt a FRAPS-et, már télleg kiváncsi vagyok hogyan is megy nálam(fps-ben mérve). MERT 1280-1024 minden full, játékban mind két szűrő pont középre állítva, driverben alkalmazás szerint és marhára nem szagat, ergo 25fps alá sose megy. Mondjuk Alvin gépe ''picikét'' erősebb
csak sokaknál látom hogy ''elég'' jó konfiggal rendelkeznek mégsem megy úgy ahogy kéne.
-
-
westlake
félisten
valamit alkotni kell az ati-nak, ha nem akar lemaradni a sebessegversenyben...
''XFX 7800 GTX 512 MB 3DMark scores With a default clock of 580/865MHz (1730MHz effective memory) the XFX 7800 GTX 512MB managed to pull a 9871 in 3DMark05 with an AMD X2 3800+.''
es ez nem is 3.5gigara huzott fx57!!
[Szerkesztve] -
Speed
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #799 üzenetére
Uhh hát ilyen kemény lenne az új NFS nem is gondoltam volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest