Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Bugos? ha a vertex texture fetching-re gondolsz az opcionalis a sm3.0-ban, nem kotelezo implamentalni.
Wrong Bővebben: link .pdf file, 3.1-18, es ez meg csak a r300.
Ezzel egyetertek, nezzenek korbe a sajat hazuk tajan inkabb, nem biztos persze, hogy ezeket az ati es nv csinalta, lehet unatkozo userek keszitettek, bar eleg profin vannak megcsinalva, tavaly meg gyengebbek voltak -
faster
nagyúr
Az a baj, hogy nehezen összehasonlítható. Pedig érdekelne. 9800Pro-val volt egy-két helyszín, ahol 1024*768-ban élsimítással, AF-fel nagyon belassult a grafika, a 6600GT-n viszont nem, és akkor gondolkodtam el, hogy a WoW-ot miért nem lehet tesztelni. Egyébként amikor egy karaktert létrehozol, akkor a 3d-s engine alatt lejátszik egy animációt, lehet, annak az FPS-ét kellene mérni.
-
faster
nagyúr
World of Warcraftot nem lehetne valahogy bencsmarkolni?
-
Donnie
őstag
No comment, tessék megnézni:
Bővebben: link -
anulu
félisten
azért ezt Bővebben: link érdemes megnézni. R520 vs G70 @ 16/8 & 450/1000MHz...
-
viharhozo
addikt
válasz
Firestormhun #290 üzenetére
''Ez nem Kalifornia,
csak a fater Trabi kombija'' -
Firestormhun
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #288 üzenetére
Eddig az amerikai piac nem ezt mutatja. Ott netto 90000Ft az xl, GT meg netto 65000Ft.
-
Templomegere
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #288 üzenetére
okosan a számokkal
-
he7edik.
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #259 üzenetére
Alvin árakat tusz már mondani sacc/kb?
-
dermedt
aktív tag
Én úgyemlékszem , hogy a 12k feletti eredményt Sampsaék folyékony nitrogénnel érték el.:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
A tablazat haboru folytatodik, masodik resz:
Bővebben: link
Itt Bővebben: link az elso resz a masodik szezonbol ha valaki lemaradt volna rola, mint egy brazil szappanopera -
rocket
nagyúr
Sampsa keszul az x1800xl/xt tuning-ra LN2-vel, kivancsi leszek eleri e az alom hatar 1ghz/1ghz-et
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Ilyen akcio kene,Kellogs choco pops + Radeon x1800xl/xt a dobozban -
rocket
nagyúr
válasz
attiLANte #274 üzenetére
Ez erdekes, fless azt irta Bővebben: link, hogy annyit fogyaszt x1800xt geppel egyutt mint egy x850xtpe geppel egyutt, 208 watt volt mindketto gepestul, itt meg majdnem 60% a kulonbseg gep nelkul.
-
erdoke
titán
Hehe, az én 4200+-omnak 1,30 V az alapfesze. 2500 MHz-en megy 1,4 V körül. Sajnos ezzel a lappal nem lehet X2-t tuningolni, mert nem adja stabilan a beállított feszt. Érdekes módon sima 3200+ Venice procival nem volt ilyen gondja.
Mind1, szerzek egy CF mentes ATI lapot, aztán belőjük.
Az 1 GB-os RAM modulok miatt a 2700 MHz max. a cél. -
Legolas
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #275 üzenetére
Hat ja. Furcsallom is, hogy errol senki sem nagyon beszelt eddig, pedig ez mar nem keves.
Hat ezed adjak a feszt rendesen az XT-nek, hogy stabilan vigye ezeket a frekiket.
A cikk szerint valoszinuleg a 2 V-os feszen uzemelo 512 mega grafikus memoria miatt eszik majdnem ketszer annyit, mint az XL. -
attiLANte
tag
Szerintem erre gondoltál...
Legolas
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #272 üzenetére
Az nem keves, bar mondjuk a 9800 pro-hoz kepest teljesitmenyaranyosan nem is sok
-
Legolas
senior tag
Meg tudna mondani nekem valaki, hogy mekkora a fogyasztasa az x1800xt-nek?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Templomegere #269 üzenetére
Tudom én, de tudod hiába Chevrolet valami ha titkon Daewoo
-
Templomegere
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #268 üzenetére
meg is jött , gyors ez az expert
full nvidia a vga , inno csak dobozolta .....
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Templomegere #267 üzenetére
Hát nem fogsz pedig keveset bukni az tuti
Inno nem izgatja a fantáziámat
-
Templomegere
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #266 üzenetére
ma kapom meg
INNO 7800GTX BOXXXXXXXXX 116e ést veszem át
sokat nem kéne bukni rajta ....de elkerülni elég nehéz . -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Templomegere #264 üzenetére
A bolt beszámítani nem tud, de azért mondd, hogy milyen és mennyit szeretnél (csak szeretnél
) érte
-
Templomegere
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #261 üzenetére
mi MÁST könyörgöm
beszámítasz remélem 7800GTX-et
-
Donnie
őstag
válasz
Templomegere #256 üzenetére
1.6v. Egyébént én vagyok Desmondo. www.hwt.hu
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Templomegere #260 üzenetére
Rendben, szólok ha megjön
Gondolom XT-t szeretnél stoppolni
-
Templomegere
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #259 üzenetére
1 db stipistopi
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Firestormhun #254 üzenetére
Nem nyúlok le én semmit, Club3D-nél már rendelhető XL és XT és hát rendeltünk
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #250 üzenetére
Akkor nem csak a PH!-n hanem az egész világon.
November 11-én kezdik szállítani az XT-t.
Vagy egy review sample-t nyúlsz le? -
anulu
félisten
válasz
csatlakozom g4dg3t kollégához
csak annyi a kérdésem, hogy melyikünknél eresszük össze a két vadállatot? -
g4dg3t
senior tag
válasz
elore is grat
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha anyagi helyzetem úgy fog állni, akkor egy-másfél hét múlva (remélhetőleg) első X1800XT tulaja leszek a PH! közösségének
-
RpPRO
őstag
Az nda megszunese utan tisztazodott a kep a problemaval kapcsolatban, tenyleg oriasi ongol lett volna, ha ilyen problema fellepett volna az 1800-as szerianal. Az alabbi link 1. 2 bekezdese megadja a valaszt a kerdeseidre: Bővebben: link
Bob Marley orokervenyu igazsaga: 'nincs no nincs siras'. Ennel tomorebben es kegyetlenebbul nem is lehetne megfogalmazni.
szerk: aaaaaaa, a mozillam csinal ilyeneket, h neha nem jeleniti meg az utso 4-5 hozzaszolast, ezert ugy lattam, h a #245 volt az utso hsz, erre miutan elkuldtem ea sajatomat, latom h mar linkelte viharhozo. Ehh.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Nem az lesz rajta, errol eleg sok helyen lehetett olvasni.
rocket
nagyúr
Innen van a kep
rocket
nagyúr
válasz
Firestormhun #240 üzenetére
Erdekes, hogy szerelep a doom3 a tesztben, es hl2 helyett csak a cs:source amiben sokkal kisebbek a kulonbsegek normal esetben is a kartyak kozott, mint hl2-ben
Most mehet a forditott teszt, huzzak 625 mhz-re a gtx-et.... -
Firestormhun
senior tag
Hopp rudit megelőzték.
Architecture Analysis – R520 v G70
dermedt
aktív tag
Ááááá , jó is lenne,ha én rendeltem volna.Bővebben: link
Egyébként nem érné meg ennyiért áthozatni , mert a szállítási költség , meg a vám annyira megdrágítaná , hogy annyiért már egy GTX-et lehetne venni.(Persze csak,ha nem vagy elkötelezve a márka mellett)
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
Juj! Ne egesd magad! Olvass egy kicsit utana. CF-t nem x850-nek talaltak ki (csak ott van felbontasbeli es kepfrissitesi limitaltsag), hanem az x1800 csaladnak.
Neked ongol.
Imadom a ket gtx tulaj, anulu es donnie allando akadekoskodasat es lehurrogasat. A 3.-4. gtx tulaj, viharhozo es dermedt viszont korrektul all hozza. Ide csak gtx tulajok jonnek irkalni?
peace
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Egy ujabb tuning eredmeny Ibiza-rol, 877/990 12278, ez picit jobb mint Sampsa es Macci alakitasa 864/990, 12164 3dmark2k5 pont.
Ezt is szaraz jeggel ertek el, LN2-n nem volt meg a kartya sehol, amig elnem erik a 1000/1000-et elose bujnak a barlangukbol az oc guruk -
rocket
nagyúr
válasz
viharhozo #223 üzenetére
Opengl-nek kozeledik a vege, Carmack is mar d3d-n nyomul, serious sam sorozat keszitoi is attertek, ez persze nem jelent semmit, jelenleg meg vannak es lesznek jatekok amik opengl-re epulnek.
Doom3 engine meg riddick maradt, ezek meg nem az opengl miatt gyorsabbak ennyire nv kartyakon mint ahogy azt sokan gondoljak, hanem a bonyolult arnyekolas technika miatt , ami fekszik az nv kartyaknak (ultrashadowII).
Attol mert az r520 gyartas problemak miatt kesett, ez nem erinti az r580 megjeleneset (amennyiben nem lesz gyartasi gond) az nem fog 4 honapot csuszni az r520 miatt, kulonben akkor innentol mindig 4 honapos lemaradas lenne, ebben a lemeradas/felzarkozas meccsben az ati-nak van a kezeben egy utokartya amirol sokan elfeledkeznek, a c1(xenos).
1.4ns memoriak a kartyan jo memoria tuning potencialrol tanuskodnak (papiron 700 mhz a vege), a core meg sok mindentol fugg, lehet kiszorjak majd a kevesbe jol sikerult chipeket az xl kartyakon.
A tuning mindig is lutri volt es lesz, ezert felesleges osszehasonlitgatni, lehet 10-bol 5 kartya megy majd xt orajelen, es ez igaz a gtx-re, lehet sok megy 500mhz felett, de van ami nem, emiatt nem lehet egyertelmuen tuning bajnok kartyakat kikialtani, es amint mar leirtam parszor, az emberek tobbsege nem tuningol, az, hogy egy hw forumon ez a meno az oke
Osszegezve, szepen ''gyilkolasszak'' csak egymast az ati meg az nv jobbnal jobb kartyakkal, ez csak a felhasznaloknak jo, kellene egy harmadik eros resztvevo, akkor nem lenne eleg csak a masikat figyelni, megjobb lenne a felhasznaloknak -
anulu
félisten
válasz
viharhozo #233 üzenetére
annyi, h 2048-ban (Anandtech teszt szerint) GTX is bírja, szóval ez nem akkora cucc. jó, belátom, h gyorsabb néhány játék alatt az X1800XT, de pl OGL alatt sehol sincsenek.
AA performance drophoz közvetve annyi köze van még, hogy ekkora felbontásnál nem lehet két kártyát linkelni. ha egy kártya nem bírja, kettővel seélyed sincs rá. (CF limi...)
nem az öngól miatt jöttem... -
dermedt
aktív tag
Egy kis bíztatás:Bővebben: link
Már nem kell sokat várni, és ide is elér
Csak azt lenne jó tudni , hogy az ár mennyit fog emelkedni , mire ideér a cucc.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Nem mondom, h nincs igazad, de egyreszt a GTX altalaban magasabb bazisrol indul (ertsd szurok nelkul gyorsabb), masreszt meg csak a BF2-ben van radikalis kulonbseg.
Annak meg orulunk, h az X1800 2048*1536-ban is hatekonyan mukodik, csak eppen kevesen hasznalnak ilyen monitort. -
RpPRO
őstag
válasz
viharhozo #223 üzenetére
''Jelenleg viszont csak keves/zero jatek kepes nagy memoriasebesseg kihasznalasara, eztetet sajna tudomasul kell venni. ''
Bocsi, kicsit szerkesztettem, mivel az 512 rammal egyetertek (bar a zold taborban allitolag 2 nappal az XT piacra kerulese elott akarjak az 512megas gtx-eket kihozni), a ramsebesseggel viszont nem. Mar hogyne tudna kihasznalni q gyors ramokat a jatek? 6xAA-val meg quality AF-fel megpakolt kepnel szamit a ramsebesseg.
Valahol korabban linkeltem is egy kepet, ahol 0-rol 4AA-ra valtva is csak 20-25% volt a sebessegeses, mig gtx-nel 25-45%, persze nagyobb felbontasban tobb eses. Ez pedig a gyors memoriaknak koszonheto. -
he7edik.
addikt
Egyébként az X1800Pro-ról lehet valahol tudni/olvasni?
-
viharhozo
addikt
Hat, nem tudom. Atragtam magam az ujabb teszteken, es tovabbra is ugy tunik, a sikerhez vmi hianyzik. Igazsag szerint az XT az OpenGL-t leszamitva valoban kepes lenyomni az a GTX-et, es megkockaztathato, h az OpenGL-t minden valoszinuseg szerint kicsinalja a Microsoft, de azert ez meg nem holnap lesz.
Jelenleg viszont csak keves/zero jatek kepes az 512M ram, es a baszott nagy memoriasebesseg kihasznalasara, eztetet sajna tudomasul kell venni.
Ha a kartya nagy mennyisegben elerheto lenne az MSRP koruli aron, esetleg kicsit olcsobban, es lenne hozza hivatalos drajver, akkor vegul is sikerrol beszelhetnenk. Igy ez egyelore csak gondolatkiserlet, sot valszeg nagyon keves GTX tulajdonos rohanna kartyat cserelni. Azt meg vegkepp nem ertem, h ha az Ati tavasszal R580-at akar, hol lesz ennek a kartyanak a helye. Lehet, h orokore papirkartya lesz belole.
Az XL meg egyertelmubb, a GT szinte mindenhol jobban teljesit, igy irgalmatlan tuningpotencialra lenne szukseg, h alternativa legyen (mondjuk 650/700). Ezt kizarni nem lehet, mert ahogy olvasgattam, a ket kartya valszeg csak a magfeszultsegben kulonbozik, de a tuning ugye eleg keves embert erdekel. -
rocket
nagyúr
válasz
viharhozo #220 üzenetére
Itt van egy BBA radeon x1800xl, 575/550-re tudta huzni referencia hutovel, alap feszultsegen, pechjere a catalyst control center nem engedi tovabb. ez a max. sebesseg amire tuningonli lehet vele, mas sw meg nincs meg publikus amivel lehetne huzni a kartyat
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
-
RpPRO
őstag
válasz
Fade_Away #218 üzenetére
linkeket irjal lecci.
2006 1. negyedevere tervezik a g72-ot, mely 9nanos rancfelvarras es allitolag sli lesz 1 kartyan, g80 merre van meg.
Fade_Away
őstag
kicsit nagyon aztérzem most NV van fölényben.
-a g70 láthatóan jó tunningopcióji miatt már holnap piacra dobhat egy 7800Ultrat
-G80 februárra van igérve
-X1800 nov5én ergo decemberben lesz rendesen elérhető 3hó van attól számítva még G80ig..... (sőt ugye jön a mégújabb ATI is) -
rocket
nagyúr
Kis x1800xl tuning
''Radeon X1800 XL:
GPU: 1,08 V
Samsung 1,4 ns memory: 1,88 V
Radeon X1800 XT:
GPU: 1,31 V
Samsung 1,2 ns memory: 2,07 V
Updated the memory information, Radeon X1800 XL has Samsung 1,4ns chips
XT has 1,2 ns rated chips and XL has 1,4ns chips. They also work with different voltage. XT's GPU was manufactured on 0537 and XL on 0539. Some of the markings different a little bit on GPUs.
Well, it did and alot more better than that! Radeon X1800 XL running with XT's default voltage I got the GPU running at 705 MHz. Unfortunately I don't know yet how to raise the memory voltage so I just overclocked memory with default voltage (1,88 V). Memory ran fine at 705 MHz (1410 MHz) without artifacts. FX-57 running default gave me 9175 in 3DMark05.
I measured the temperature from voltage regulation components which was around 58 C. Radeon X1800 XT is about the same.
In my opinion it looks like these Radeon X1800 XLs are pretty much the same as Radeon X1800 XTs but running with lower voltage. XT's 1,2ns memory might overclock better. Looks good for overclockers!''
''
Referencia x1800xt hutovel a x1800xl-t 1.31 volt-ra emlessel a core-nal, 705/706-re sikerult tuningolni, leghutessel, 9175 pont 3dmark2k5-ben, xl-en levo 1.4ns memoriaban eleg sok + rejtozik, alaporajelen csak 500mhz-en jar, a vege meg papiron 700mhz
Moderator erre jarna esetleg, atnevezhetne a topicot. x1800xl/xt-re, pro-nak egyelore nyoma sincs
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dermedt
aktív tag
Jönnek szépen az új karik:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Speed
addikt
Hát ez csak így van az ATI-t most mentegetni kell de hányszor kellet az nvidia-t is
Remélem a következő sorozat jobban sikerül majd mert én úgy látom az r520 egy időhiány miatt kidobott szenvedő ''csúcs''kártya hogy valami része legyen az ATI-nak is a csúcskategória hasznából/részéből
Dehát minden az ATI-nak sem jöhet össze és ezzel nagyon elkésett szal ebbe belebukott mert nincs ember aki GTX-et lecseréli x1800-ra és akinek sok pénze volt az má vett gtx-et
Szal ezt a kártyát semi értelme nem volt kiadni
Én sokat gondolkoztam gtx-en is most meg x1800-on is de nem kell mert anyival nem jobb hogy barmi értelme legyen megvenni inkább megvárom a tavaszt/nyár elejét és akkor már lesznak igazi jó nem agyonhúzott órajeles csúcskártyák
-
RpPRO
őstag
Tudom, h nem szep dolog, de a legdurvabb peldat berakom:
faster: Bővebben: link
szerk: affene, a legnagyobb felbontas lemaradt,vagyok a kepkicsinyiteshez, bocsi.
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
Az AF eleg regota cost-effective, tenyleg sokkal szebb lett atin most az elozo generaciohoz kepest, viszont az AA az igazan ''tesco gazdasagos'' az x1800xt-n, amint az anandtech igen reszletes tesztje is bizonyitja, gyakorlatilag 20-25% csak az fps eses 0AA-rol 4AA-ra, mikozben a gtx-nel 25-45% is van ugyanez, persze a brutalis 2048x1536-os felbontasban, alatta megjobbak a mutatok.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Piszok jó a 6xAA az ATI kártyáknál (én is mindig 6xMSAA-ban használtam a 9800Pro-mat, amikor csak lehetett), a 8xS csak teoretikus opció az NV chipeknél, mivel elcseszetten lassú. Kár, hogy pont nem látok HL2 FPS adatokat (vagy csak elkerülte a figyelmemet, most nincs időm keresgélni), a drótkerítés tipikusan másfajta terhelés, mint a falevelek. Nem sok kis textúra, hanem néhány nagy. Az AF az, ami viszont az X1000 szériánál látványosan szebb lett, és az ATI mindig is nagyon tudott ''cost-effective'' AF-t csinálni, és úgy tűnik, hogy ez most is sikerült neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest