- Autós kamerák
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #498 üzenetére
Mennyiért ígérik?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #492 üzenetére
Akkor nem fogbírni a ram 1500MHz-et.
Részemről XL kilőve.
-
westlake
félisten
na ezt azert megneznem..
megmondom mi ebben a buli.. a sok lama azt hiszi, hogy tenyleg lesz napokon belul kartya (ennyiert meg meg is venne) aztan kiderul, hogy valojaban csak akkor lesz, amikor a tobbi nagy boltban is.. de nakik az mar mindegy, hiszen elorendeltek 399 fontert
[Szerkesztve] -
Squirrel
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #492 üzenetére
Az 1.26-os ramoknak mennyi a végük elvileg léghűtéssel?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #490 üzenetére
Nah az nem rossz tuning.
Elképzelésem szerint ha a memó bírná az 1500MHz-t akkor egy XT BIOS-t bele lehetne flashelni. Az XT-n hány ns ramok vannak?
-
Alvin_ti4200
félisten
A HEXUS.net tesztelői 574 MHz-ig tudták húzni a beépített Overdrive-val a Sapphire X1800XL-t, utána elfogyott a csúszka
A memória sajnos csak 1060 MHz-ig ment, nem lehet tudni miért
Ha jól emlékszem, akkor 1,4 ns-os RAM-ok csücsültek rajta, valószínűleg BIOS-ból alul voltak feszelve. Pedig egy normális fesszel elég jól meg lehetne őket cibálni
-
rocket
nagyúr
''Végezetül az ATi által pedzegetett GPU alapú fizikai gyorsítás támogatását is tervezik a Havok FX nevű, keresztplatform kiegészítő keretein belül. A sajtóközlemény szerint minden 3-as shader modellel felvértezett kártya élvezni fogja a rendszer nyújtotta előnyöket, mely egyben erős fejfájást okozhat a PhysX fizikai célprocesszoron dolgozó AGEIA számára.
A GPU alapú fizikai gyorsítás a Havok FX rendszerben kimondottan az effektfizikát képes turbózni, a játékmenet szerves részét képező megoldásokat - felboruló hordók, lezuhanó szőrmadarak - nem. Tehát a GPU alapú gyorsítással nagyobb, látványosabb és fokozottabb, ám a játék logikájától független hatást - pl. óriási vízplaccsanásokat - érhetnek el a fejlesztők.''
[link]
Nincs is mar olyan messze a GPGPU korszak, AEGIA nem keslekedhet sokaig mar. -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #485 üzenetére
Nemetek-nel az egyik helyen club3d 512mb-os x1800xt-re azt irjak van raktaron, de weboldalon mar csak annyit irnak, elorelathatolag holnaptol ujra lesz raktaron.
520 euro, az mar baratibb, mint a 470 font
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #485 üzenetére
Lagernd,lieferbar, ab larger, ezek kozul valamelyik
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
viharhozo #481 üzenetére
Volt mar, 512mb-os 6800 ultra mikor megjelent 190k brutto volt Magyarorszagon, meg most is 150k brutto.
Errol az oldalrol beszeltem, 460-470 font volt a nyitoara a gtx-nek, raadasul meg akkor csak a referencia orajeles kartyak voltak, nem volt gyarilag tuningolt verzio.
Eleinte nem lesz olcso, nem is az a reteg valasarol ilyenkor akinek szamit, meg attol is fugg csokken-e az ara, hogy mekkora mennyisegben lesz a piacon. -
Alvin_ti4200
félisten
Sajna nem valami jó a német nyelvtudásom
Annyit szeretnék csak megtudni, hogy a geizhals.at gyűjtőhelyen hogy tudom eldönteni, hogy a kiszemelt kártya raktáron van-e?
-
dermedt
aktív tag
Sajnos még nem adatott meg nekem a lehetőség , hogy ellátogassak Angliába (remélem egyszer sikerül) , ahhoz viszont nem kell ott lennem , hogy megnézzem ugyanezen online bolt árlistáján a GTX-ek árát.És nolám a GTX-ek Angliában is ugyanannyiba kerülnek , mint Magyarországon.
Egyébként , mintahogy leírtam: rocketnek igaza van , és a magas ár valószínűleg a friss cuccnak szól. -
RpPRO
őstag
Eltel valaha Angliaban? En masfel evig.
Ha igen, akkor tudod, h nagyon draga ott az elet, de az atlagfizetesek magasak (22ezer font per ev) es nagyon jol elnek.
Eleg gaz, h forintra atszamolod a fontot.Nekem sem fordult elo 2000-ben a 90penny-s liter benzint atszamolni 360ft-ra....
Varjatok mar meg, mig magyar boltokban megjelenik! -
-
rocket
nagyúr
Connect3D ATI Radeon X1800 XT 512MB GDDR3 AVIVO TV-Out/Dual DVI (PCI-Express) - Retail (GX-043-CO)
Another large quantity of cards arriving Wednesday 2nd November 2005
[link]
Kivancsi leszek -
dermedt
aktív tag
Egyszer felhívtam a Ready-t , amikor GTX-et akartam venni, és náluk nagyon olcsó volt.........
Szerintetek kaptam ott GTX-et? -
petey
tag
Elvileg Rediben van már XT és XL is.........
[link] -
Donnie
őstag
Igazad van 90-95K nettóért kapsz Inno3D-t . Egyéb 103-108nettó. Kemény 5K-t esett az ára idehaza a kártyáknak megjeleésük óta. Itthon egy kicsit más az árképzés, mint at USA-ban. Itthoni ''árcsökkentés'' alól x1800XL és X1800XT sem lesz kivétel szvsz. De ez tényleg csak később fog beigazolódni (vagy nem). Egy biztos: egyenlőre egyértelmű vesztes ezzel az árral az XL. Folyt köv.
-
Donnie
őstag
Te látsz a HRP listában 1800XL-t?? Még rendelésre sincsen benne. Biztos partner vagy, úgyhogy tudsz segíteni, hogy hol keressem, mert én belogolva sem találom
Ready pedig egy vicc... Karácsonyra talán meghozza a rendelt kártyát
GTX-et elmondom neked július 4-én szállította le nekem a Ramiris. (első darab volt idehaza, amit nem tesztre szántak). 113K-volt nettó, szóval nem tudom, hogy milyen 130-ról beszélsz. -
HERR Z
veterán
inkább az a siralmas hogy a másik nagyker /HRP/ sokkal értelmesebb áron adja....pl readybe ennyiért egy xt-t kapsz és még spórolsz is...és az kisker...rajtuk is van haszon....
amúgy meg gtx is 2-3 hétig volt 130 föliött utánna hipphopp lezúgott 110-115-re...szvsz ez lesz ezeknél is -
rocket
nagyúr
válasz
Squirrel #459 üzenetére
Szerintem korrekt ar lenne erte, ha annyiert eltudnad adni.
Helyedben azt csinalnam ha ati-t akarsz mindekeppen, hogy most eladnam a kartyat 72k-ert, addig beszereznek valami vga-t, hogy gep menjen azert, es ha kijon az xt es nagy mennyisegben lesz kaphato, akkor azt vennek, ha viszont keves kartya lesz akkor pedig meg ott lehet, hogy olcsobban es nagyobb mennyisegben lesz xl, aztan ha minden kotel szakad ati fronton, meg mindig ott gt/gtx opcio, szoval ahogy a mondas is tartja ''kockazat nelkul nincs uzlet''
Az AIB partnerek igergetik nagyon az xt dompinget, de igergetni sokan tudnak.
Ezt is elcseszi az ati es nem tud nagyobb mennyisegben gpu-t szallitani (vagyis vpu ati nyelven) akkor Dave Orton remelem levonja a konzekvenciat es tavozik az elnoki szekbol.
-
rocket
nagyúr
válasz
Konflikt #457 üzenetére
Ez egy masik eredmeny, volt par Sampsa-tol
Egyelore meg csak 2d-ben tudta elerni az 1ghz/1ghz-et es kicsit artifactos is volt a kep [link] , a memoria nem birta, kell azert par honap meg amig a gyartas kiforr es lesznek valogatott gpu-k amiket odaadnak majd a oc guruk-nak, aztan mehet a pont dontogetes, masfelol meg ugyis cf modeban lesz ertelme a pont vadaszatnak, szep eredmeny megdonteni a single kartya rekordot, de a top-on lenni egesz mas erzes lehet nekik, es ahoz dual vga kell
Ennyit birt kihozni a cuccbol jelenleg 3d alatt, x1800xt-vel:
882/976 , 12419 3dmark2k5 pont [link] -
rocket
nagyúr
válasz
Squirrel #455 üzenetére
Lesz olcsobb, hogy mikor az mar mas kerdes, usa-ban mar csokkent az ara, most 390-420$ kozott van, Magyarorszagra nem reg jottek meg az elso darabok nem csoda a kereskedok extra profittal aruljak, az ujdonsag varazsa
Sajnos europa es foleg Magyarorszagon az arcsokkenesnek joval kesobb erezheto csak a hatasa.
Nehez tanacsot adni, ha varsz lehet kevesebbet fog erni a kartyad, ha nem lehet 2-3 het alatt veszit az uj kartyad az arabol 20-30k-t mar amennyiben vennel egy xl-t.
Esetleg ad el 72k-ert es varjal februarig, vagy vegyel gt/gtx-et, vagy vard meg a november kozepet lesz e x1800XT domping vagy feher hollo lesz, ha domping lesz akkor az lefogja nyomni az xl arat valoszinuleg, de akkor meg mar egyertelmuen xt-t lesz erdemes venni ha ati-ban gondolkozol -
Konflikt
addikt
Megvan a x1800xt rekord tuning magyarul is: [link]
Durva: 1003/1881 Mhzmindez nitrogénnel -80 fokon....
Kár h teszteredményekről nem számoltak be -
rocket
nagyúr
Inq is megemlekezik az 1ghz/1ghz tuningrol
[link]
Kis erdekesseg, nem mintha barmi jelentosege is lenne az osszehasonlitasnak
''March 6th, 2000 - AMD ships first GHz CPU, AMD Athlon (codename Magnolia)
October 26th, 2005 - ATi speeds through GHz barrier, ATI Radeon (codename Fudo)'' -
Squirrel
őstag
Én is attól félek, hogy nem megy ez nagyon lejjebb...Teljesen elbizonytalanodtam, hogy 72k-ért el merjem-e adni az X800XT PE-met. Lehet hogy januárban már 50k-t sem kapnék érte
-
Donnie
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #453 üzenetére
Mi az, hogy ''nyálverés'' kérem
. Nem valószínű, hogy 5000Ft-nál többel fog csökkeni ez az ár... Ha az eddigi Ati árpolitikát vesszük alapul. Reménykedjetek, hogy változik... Én nem tennék rá 10 fillért sem.
-
Donnie
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #451 üzenetére
Nem. Rohanjatok!
Megéri, hiszen majdnem egy árban van GTX-el...
-
Donnie
őstag
Sapphire Radeon X1800XL 256M Dual DVI VIVO Full PCI-E
ATI Radeon X1800 XL, 256MB, GDDR3, 500MHz / 500MHz, TV in/out, Dual DVI 16 pipeline, PCI-E
99.900 Nettó
Ramiris raktáron... (elmész megveszed) -
s1ru2
aktív tag
Hali!
Tudom nem ide tartozik de ez csak egy villámkérdés! Az újabb vidkarikon már csak 2DVI meg ilyen kimenetek vannak... Ezt attól ugye ráköthetem mjó öreg Samsung 755DFX monitoromra aminek köze nincs DVI hez? Szóval ez átalakítható normál monitorhoz?
(bocsi de télleg nem vágom. Gondolom nincs mindnekinek DVi-s TFT je, de az azért egy biztos ''Igen átlehet! '' jól esne)
-
Squirrel
őstag
Megérné nekem most 72k-ért eladni a Sapphire X800XT PE-met és várni X1800XT-re?
ki tudja, mennyi lesz ennek a ''szörnyetegnek'' az ára?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Megjott B3D review vegre
[link] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #431 üzenetére
gondolod, hogy hozzank elobb megerkezik, mint a lehetosegek orszagaba?
[Szerkesztve]
-
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #429 üzenetére
jaaaaa, hogy magyarorszagrol? hat szerintem az kizart.. amcsiban meg se hire, se hamva.. x1800xl-bol is csak 4-5 fajta van..
es az is mind ~90k-s aron
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #427 üzenetére
hmm.. na kivancsi vagyok.
megis honan erkezik a kartya? -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #416 üzenetére
arra meg szerintem varhatsz egy kicsit
-
-
RpPRO
őstag
Ejnye, ez igeretesnek tunik! Koszi az infot.
Ugyanakkor Faster gondolata szoget utott a fejembe: lehet, h wrapper az opengl megoldasuk? Vagy hogyan lehet azt megmagyarazni, h csak opengl alatt gyorsul a memoriaoptimalizalas soran? Mindenesetre az a lenyeg, h szuperal a dolog. -
Ultra Q, 2048*1536, 4AA 8AF....
Azért akinek ez megy 45 FPS-sel... Milyen élnmény lehet a no pixeles , rácsokat tökéletesen megjelenítő, ultra részletességű látvány folyamatos sebességgel??!!!
Az aztán játékélmény. Főleg valami ütős 5.1-gyel.... Ez..Ez... Na jó, elvolnulok egy tibeti kolostorba, engem hagyjatok békén! -
rocket
nagyúr
Doom3 es quake4 opengl teszt, uj driverrel is teszteltek, amiben benne van a opengl fix
Quake4 8xAF:
2048x1536-os felbontasban nem rossz az a +50% teljesitmeny.
Ami a teszt erdekessege, hogy itt AA nelkul teszteltek,AF alatt is no a teljesitmeny, a programozhato memoria controller-nek koszonhetoen
Quake4 4AA, 8xAF, high quality:
Quake4 4xAA, 8xAF, ultra quality:
Bővebben: link
Nem rossz teljesitmeny, erre monjak azt, hogy ''good job'', johetnek a re-reviewk
[Szerkesztve] -
bubu256
tag
válasz
Alvin_ti4200 #416 üzenetére
Irtam mail-t.
-
Alvin_ti4200
félisten
Alig várom már, hogy befusson az X1800XT-m
És rápakolhassam a Zalman Fatal1ty FS-V7-et
Előre érzem, hogy milyen királyul fog kinézni
-
rocket
nagyúr
válasz
viharhozo #412 üzenetére
Sehogy
Gondolom a core hutese atad annyi hideget a kartyanak ami eleg lehet a ramoknak, igy felesleges huteni oket kulon, bar lehet a 1ghz-hez kell majd valami + hutes, mert kicsit artifactos volt mar ott a kep Bővebben: link
Ennel az xl-nel Bővebben: link mar felkeszultek ram hutessel is, mondjuk ez inkabb mokas mint hasznos LN2 hutessel, de par mhz pluszhoz segitseget nyujthat -
Donnie
őstag
Sry, csak nem voltam 1 napig.
Miért is győzködném magam?Teljesen meg vagyok elégedve. Főleg, hogy SLI-vel én még akkor is elleszek szűrőkkel amikor másnak rég le kellett mondani róla... Szerintem TE és még egy-két másik egyén győzködi itt magát, hogy így az Ati, úgy az Ati. Én ezen csak mosolyogni tudok
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
LN2-vel
Bővebben: link
Jonnek a pontok is hamarosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós kamerák
- Fotók, videók mobillal
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Motoros topic
- Energiaital topic
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged