- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
aprón árulom az x1800xt 512es MSi-met. Ha valakit erdekel keressen rá, megtalálja
Iván7: szerintem (mobil radeonnal mar két notinal is bejott az Omega driver vmiért jobban muzsikált. 2 hete telepitettem egy acert x2400el és az omega volt a legjobb. A gyari catalyst vmiert nem volt igazan jo. (pl 720as HD film (mkv file) már szaggatott a notin a catalysttal míg omegával a 1080as sem.
-
gege71.hu
addikt
válasz
Gaboman #4430 üzenetére
Nálam jobban teljesít a 900-as. valószínúleg mert jobb a házszellőzésem.
Volt NorthQ-m is. kb a vf700Cu klónja, lényegében majdnem ugyanaz, csak a lamellák még hullámosítottak így a 700-asnál egy picivel jobb teljesítményű.
Mindenesetre a 900-as odaver neki. Ez a saját tapasztalatom x1800XT-vel az adataimnál levő konfigban. -
gege71.hu
addikt
Ide is beillesztem hátha még tudtok okos tippeket adni.
[link]
ELőSZÖR A LINKELT POST-ot olvassátok PLZ.!
A történetjhez még hozzátartozik, hogy egyébként a winxp működik, megy minden böngészés, prime95, sandra, everest tesztek, azokon a konfignak megfelelő eredményekkel. Sima hl2 is fut, de kissé lassan indul el, de miután betöltötte a pályát fut. A képe szép. an 4x élsimítás 16X aniso és 1280x1024.
Időnként megtorpan.
Olyan érzésem van mintha nem a vga memójában tárolná a grafikus adatokat hanem a rendszer memóban és a lapozófileban =talán ezért a lassú betöltések)
Taskmanagerban nézve is 5-600 megát zabál a rendszermemóból (ram+pagefile együtt)
Ezért első tippem, hogy a catalyst és a win behülyült és nem kezeli a vga memóriavezérlését normálisan. A másik, hogy a vga memó szar bár akkor talán artifact-os lenne a kép. Annak minősége viszont jó...még ha időnként meg is akad a kép és a hang...
Ma este egy windóz reinstall után okosabb leszek.
Remélem nem vár rám egy vga gariztatás
Ha igen amúgy ennek mi a módja? januárban vettem kb 120k-ért. Ilyenkor ha nincs ugyanilyenjük raktáron hogy oldják meg a cserét? Vételi árban kell kompenzáljanak vagy hogy megy ez?
üdv
gege
előre is kösz a tippeket
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Nektek milyen értéken vannak a kártya (x1800xt 512MB) hőmérsékletei?
50/44/66 nagyon sok alapon? (gpu/gpu környezete/gpu vrm) Ez most olvasott érték. Kb egész du megy már a gép. Most egy ideje csak netezés filmnézés mellett. -
gege71.hu
addikt
válasz
deicide #3328 üzenetére
én is ATi-ra hajlok, de ezzel csak megerősítetek
Na meg a jövőre tekintettel van némi plusz tartaléka is az xtx-nek. Egyedül a fogyasztása aggasztó picit na meg a melegedése.
Bár tökmind1 egy 550-es Noiseblocker táp a mostani konfigom is bőven kiszolgálja...hűtésnek meg kap egy vf900-as Zalmant..az halkabb annál a fostaliga gyári hűtőnél
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Ha választanotok kéne melyikre váltanátok le az x1800xt 512-eseeket?
X1900xtx (MSI vagy Gigabyte)
vagy
7900gtx?(Nvidia Referencia vagy Club3d)
Minimál ráköltéssel lehet módom mindketőre a jövő héten. Árban kb egyeznek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
Pitcburg #2111 üzenetére
Hogy-hogy fel sem tudod rakni?
Csak nem az van, hogy megvetted a vga-t és egy már meglévő -esetleg előtte éppen nvidiá-s- windózra próbálod rá/bele-erőltetni?
Egy vga csere egy teljes windóz újratelepítést kíván, ha azt akarod, hogy IGAZÁN flottul menjen.
Olyan nincs, hogy nem megy fel a catalyst. -
gege71.hu
addikt
Ehhez lenne egy példám ami nyilván sántít kicsit, de lehet benne igazság.
Szal adott két autó, az egyiknek a végsebessége max 180km/ó, a másik kocsink végsebessége 220km/ó.
Nyilván mindkét autó elbírja azt, ha egy 160-170km/órás utazósebességgel hajtjuk, de az, hogy ez melyiket viseli meg jobban az szerintem nem kétséges. Így lehet vhogy ez a tápokkal is. Van egy névleges max output értékük.
Ja és még vmi. az sem mindegy, hogy mekkora áramerősségeket ad le a táp a különböző ágakon. Az x1800xt-nek van vmi javasolt minimum áramerősség érték követelménye a (asszem a) 12 Volt-os ágon. Ennek utána kéne nézni, hogy pontosan mennyi, olvastam róla vhol, fejből nem vágom. -
gege71.hu
addikt
Én pénteken raktam fel egy vf700-zal majdnem teljesen megegyező NortQ-t.
Ma egész nap megy a gép.
Mostani értékek everestben:GPU: 45, GPU környezete: 40C, GPU VRM 60C.
Logoltam vmikor délután az everesttele , hogy mik az értékek COD2 alatt(kb másfél órát játszottam)
GPU: 69-70C, GPU környezete: 50-52C, GPU VRM 78-80C.
A gyári cuccal a GPU és környezete is melegebb volt. A gpu VRM(voltage regulator module asszem) kb ugyanannyi, egy hangyányival kevesebb. De az már csak ilyen forrófejű.
Tehát. Simán javaslom rá a zalmant, ewsetleg várd meg a vf900-at, de az szerintem leghamarabb áprilisban lesz nálunk kapható, hanem később.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
Van egy MSI X1800XT 512esem. Gyári referenciahűtője van ami szerintem nem túl hatékony és ha terhelve van durván hangosodik.
Ma veszek egy vf700Cu-klón(NorthQ) hűtőt rá rambordákkal.
Kell e valamilyen különleges csavarházó a gyári hűtő leszedéséhez, vagy jól emlékszem, hogy egész pici csillagcsavarhúzóval megoldható az ügy?
Nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni, de ha kell így még napközben tudnék eszközt venni ha esetleg vmi extra csavarhúzó kéne hozzá.
Aki kártyaközelben van megnézné a hűtés-rögzítőcsavarokat, hogy jól emlékszem e?
thnx
gege -
gege71.hu
addikt
X1800xt-sek!
Nálatok mennyi a GPU VRM hője erős 3djáték után?
Nálam van, hogy az felmegy 84-re is.
A GPU és GPU környezete 75 ill 68ra.
Nem gázos kicsit az a 84? Mondjuk alapon is 64-68C a GPU VRM. -
gege71.hu
addikt
Milyen alternatív hűtést ajánlototk x1800xt-re?Halk legyen mint a disznó.
Mennyire nehéz lekapni a gyári hűtőt? -
gege71.hu
addikt
Mivel tudom csekkolni, hogyha húzom a kártyát overclockerrel akkor az valóban be is lövi 3d alkalmazásokban az állítottakat.???
Ugyanis beállítottam az enyémen overclockerrel(3d gombnál term), aztán nyomtam 3dm2k6-ot és uaz az eredmény. Kiderült szart se állított át, pedig az overclocker a húzott értékeket jelezte még ezek után is.
Van vmi más util/tool amivel lehet jól húzni a kártyát?
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
4 gigás CPUval pedig: 4103 pont a 3dmark 2006.
SM 2.0: 1759
HDr/SM 3.0: 1752
CPU: 1198
Most alap CPU mellett meghúzom a gpu-t meg a gpu memeket úgy 6-8%-kal.
4,2-n sajna a cpu tesztbe már befagyott a progi, A rendszer fut meg egyéb más tesztek is, de úgy látszik a 3dmark2006 elég agresszíven odaver a procinak(is)
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
Tsunami73 #1883 üzenetére
köszi.
Itt az overclocker:
[link]
Nekem most az új catalyst-tel tök alapon 3941 pontot csinált a kártya(default test 1280x1024)
SM 2.0: 1792
HDr/SM 3.0: 1790
CPU: 939
Na majd megnézem hátha fel tom nyomni 700-ra a gpu-t, csak előbb tudjam meg milyen feszekkel megy nálad ezen a gyárilag emelt órajelen.
konfig adataimnál.
Most megnézem emelt cpu-val
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
Tsunami73 #1877 üzenetére
Amúgy a procid meg a többi is alapon volt ennél az eredménynél vagy csak a vga?
Más:
Ennél a gyárilag húzott Sapphire-nál mennyi feszeket adtak a kártyának(overclockerven meg tudod nézni, ott mutatja bal oldalt(és persze állítható)
Csak esetleg ránéznék egy kis vga tuningra és ész nélkül nem akarok feszekkel szórakozni -
gege71.hu
addikt
válasz
Tsunami73 #1793 üzenetére
Fura.
Tápellátásra gyanakszom még.
Ki kéne próbálni vmi másik és tutijó táppal.
Nekem hasalt már el 420-as chieftec hasonló kezdeti tünetekkel. Nem adott le elég kraftot induláskor a 9800pro-nak, meg ujraindulgatott. Ventik pörögtek aztán már az se...szép csendben elpihent. Fél éves se volt
szerk : most nézem. Ugyanilyen 420as chíf volt mint ami a tied.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
Tsunami73 #1790 üzenetére
Ez vga RAM hiba, legalábbis, gyanítom, hogy az lesz a gond. Akkor csinál ilyen hányadék képet, bár anno 1x a 9800PRO-m akkor csinálta mikor egy újabb catalyst-et raktam föl ami aztán behányatta. Régebbi Catalyst felrak és már ment is jól. Esetleg még így a driver lehet gond.
Gondolom még garis a cucc, de nem túl jó előjelek ezek -
gege71.hu
addikt
Kérdés: A GPU VRM a videokártya mely reszének hőmérséklete?
Alapon is 64-66C Mikor sokat játszom 75 körülre megy fel.
A GPU és a GPU környezete : 58-59 ill 51-52C
x1800xt 512-esem van.
Aggódásra semmi ok? vagy de?
Most 4000-en megy a cpu
itt a kiszedett everest riportrész:
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Abit MicroGuru 2005 (ISA E0h)
GPU érzékelő típusa National LM64 (ATI-I2C 18h)
Alaplap neve Abit AW8 Series
Hőmérsékletek
Alaplap 37 °C (99 °F)
CPU 28 °C (82 °F)
PWM1 40 °C (104 °F)
PWM2 41 °C (106 °F)
PWM3 39 °C (102 °F)
PWM4 38 °C (100 °F)
GPU 59 °C (138 °F)
GPU környezete 51 °C (124 °F)
GPU VRM 66 °C (151 °F)
WDC WD1200JB-00EVA0 37 °C (99 °F)
SAMSUNG SP0812C 29 °C (84 °F)
Seagate ST380013AS 38 °C (100 °F)
Feszültség értékek
CPU mag 1.35 V
+1.5 V 1.65 V
+2.5 V 2.60 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.16 V
+12 V 12.06 V
+12 V 4-pin 11.94 V
+5 V készenléti 5.10 V
VTT 1.24 V
Déli híd magja 1.04 V
DIMM 2.16 V
DIMM VTT 1.08 V -
gege71.hu
addikt
válasz
SzlobiG #1762 üzenetére
Asszem fel is installálom. Az új x1800xt 512-esemmel, most rámentem a nézelődésre.
Fear-nél is direkt vagy 8x futok neki egy egy harcjelenetnek és csinálom mellette az időbelassítást. Egyszerűen zseniálisan néz ki full grafikán 1280ban. A 9800pro után olyan érzésem van mintha a sötét középkorban éltem volna
A héten megnézem a hl2-t is
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Ma volt először módom A FEAR-rel úgy játszani, hogy nem szaggat és csutkára ki van hajtva a szépsége.
Hát 9800pro után az x1800xt 512-essel egy ''picit'' más volt a külső...
Na igen nem ugyanaz a liga de még csak a sportág sem...
Kva szép a gamme.
NAgynéha mivel csak 2x512 a ramom egy fél pillára megáll a játék. Gondolom swappol, de ez lehet bug is ... -
gege71.hu
addikt
6.1-es catalyst meg némi finomhangolás a windózon eredményeként:
[link]
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
A gyári catalyston kívül melyik drájvert érdemes kipróbálni az x1800xt-hez ?
A 9800pro-mhoz az omega volt nekem a legjobb, de a mostani kar az nem 9800pro
Omega? DNA? ill ha tudtok linket ahol van némi tapasztalati megosztás az alternatív drájverekről pro és kontra azt megköszönném. Ánglius is jó persze.
thnx -
gege71.hu
addikt
Oké...igazatok van.
Meggyőztetek.
3dmark 2003-ban teljesen alapon 16497pont a cuccommal. Ennek alapján kezdjen el verni a víz vagy nem? Amennyire tudom alapbeállításokon húzatlan rendszerrel 2x256 mb rendszerrammal reális...
Nos?
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
válasz
KSatyko #1663 üzenetére
Basszál rá!
ha vmelyik játékkal nem vergődsz zöldágra vagy szaggat vagy lefagy és szaraxik akkor verjen a víz. A Szintetikus teszteket hagyd a faxba.
Én pl csak azért vettem az én vga-m, hogy brutálba nyomathassam a FEAR-t meg a COD2-t meg az ehhez hasonló gammákat. a tesztek nem nagyon érdekelnek. Futtattam 3dmark 2003-at és ennyi. 2005-öt fel se telepítem...minek?
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
Hali.
kérdés:
Ennél a legutolsó Catalystnál ez a .NET-es változat eléggé egy csiricsáré faszság. jobb felrakni a sima catalyst/control panel kombinációt ugye?
Ez a .NET szerintem csak feleslegesen terheli a rendszert.
szerk:
Most nézem az ATi oldalán. Létezik az, hogy már csak ez a .NET framework-ös változat van a leguccsó catalyst-ből?
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1660 üzenetére
Ehh, ez nagyon beta ez a 0,25-ös, hagytam a francba. Kicsit huzattam erre 3000 ponttal szarabat csinált 3dmark 2003-ban mint tegnap...valami nem kóser vele, mármint az atitool-lal
gyorsba kapott is egy uninstallt
Na mind1 lexarom... -
gege71.hu
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1658 üzenetére
Csak kipróbálom picit, Értelme nincs, csak teszt.
-
gege71.hu
addikt
Mivel érdemes az x1800xt-t tuningolni? AtiTool megfelelő? (Előző karimat azzal nyúztam pár teszt erejéig. anno)
-
gege71.hu
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1650 üzenetére
öööö
jjja télleg.
Múltkor olvastam már vmi ilyesmit de nem voltam biztos benne. A kereső meg khmm.nem vót most vhogy kézenfekvő
Thnx -
gege71.hu
addikt
Van egy MSI x1800xt 512-esem.
Az létezik, hogy alapon a gyári órajeleknél alacsonyabban futtatja a kártyát a catalyst?
Most a magot 594-nek jelzi (felette: requested 625)
a memót meg: 693-nak (requested 750)
everestben meg :
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya ATI Radeon X1800 XT (R520)
GPU kódneve R520
PCI eszköz 1002 / 7100
Tranzisztorok száma 321 millió
Gyártási technológia 90 nm
Processzormag mérete 288 mm2
Busz típusa PCI Express x16 @ x16
Memória mérete 512 MB
GPU órajele 594 MHz (eredeti: 600 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 8 (v3.0)
Pixel árnyalók 1 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel Fillrate 9504 MPixel/mp
Texel Fillrate 9504 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 693 MHz (DDR) (eredeti: 700 MHz)
Effektív órajel 1386 MHz
Sávszélesség 43.3 GB/mp
Jó ez?
Amúgy 16497 pontot csinált alapórajeleken(cpu stb is) 3dmark 2k3-ban.
Mostanában nem követtem, de gondolom kb jó -
gege71.hu
addikt
7800 topikban bekérdeztem ,d kérdeztessék meg mindkét fél alapon itt is bekérdezem::
Sziasztok
Egy gyors kérdés:
Ti melyiket vennétek meg?
Msi 7800GTX 256MB vagy
MSI X1800XT 512MB ?
Kicsi az árkülönbség ahonnan szerzem szal dilemmában vagyok?
Mind2 zsír új 3 év garis
115K vs 123k a kül az xt javára -
gege71.hu
addikt
Hali Mindenki.
Azt hallottam ma csiripelni a madaraktól, hogy lehet, hogy ez az AGP-s változat a Diamond részéről csak kamu ill elírás...tévedés.
Most kezdek kétségbe esni, ti. nincs kedvem a jó kis ütős ic7-max3 lapomat a 3,2 ''ee'' northwoodomat meg a jó kis GEIL ultra ramjaimat vga váltás miatt lecserélni PCI ex szettre.
Véleményem szerint gyakorlati szempontból az újabb lap/memó/proci kombók intel vonalon maradva nem hoznak akkora teljesítménynövekedést a fent említett konfigomhoz képest, hogy még lecseréljem. Viszont a vga x850xt szinten végetér ennél a konfignál, ha nem hozzák ki az x1K800 cuccot agp-sben is.[/OFF] -
gege71.hu
addikt
NA a hír hallatán miszerint lesz AGP-s X1800, megörültem, hogy januárban nem kell leváltanom még a teljes rendszerem(ld adataim). Elég lesz a vga.
Januárra, febr elejére szerintetek kapható lesz már nálunk?
Mit tippeltek kb. milyen áron?
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest