Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mirrmur

aktív tag

nos.
    Mindenkinek üdvözlet. Gondolom megosztom veletek a tapasztalataimat a nálam járt (és maradt) X1650XT(kkel) kapcsolatban.
    Első körben megjegyezném hogy egy X1800XT 512MB volt előttük a gépben, ami eléggé jó kis teljesítményt nyomott minden tekintetben.
    Eladása után gondolkoztam erősen hogy mi legyen a gépben, hiszen nagyon gyengét nem akartam, és a 7600GT-k szintjével tisztában vagyok már nagyon régen... Volt pár a gépemben...
    Végül az X1650XT-re esett a választásom. Megnéztem néhány tesztet a külföldi szájtokon, és látszólag szépen hozza a 7600GT- k teljesítméányét, sőt....

Ennek egyenes folyamányaként eljutott hozzám az Asus féle EAX1650XT 256MB PCI-E vga kártyája. Első benyomás(gépindítás előtt): szép egyedi forma és nyáktervezés, nagy hatásfokúnak látszó venti (reméltem hogy halk is de sajnos a későbbiekben ezen ''hiedelmem ''a tapasztnyalás után megváltozott).

Mivel a kártya nem igazán vesz fel 75 wattnál nagyobb energiát, gondoltam az ASUS azért tette rá a tápcsatit hogy több kiröccenjen belőle tyúning esetén. Később ezen elgondolásocskám sem vált be.

A kártya behelyezése után a bekapcsolást követően egy olyan iszonyatosan brutális turbinahangot ad a kártya amit régen hallottam. Talán amikor FX5800 vendégeskedett a gépemben ANNO... :(( sajnos... No mindegy reménykedtem hogy a driver feltelpítése után ez konszolidálódik, de nem... Alapórajelen (575/1320) a kártyát idle állapotban 52 fokon volt képes tartani ami siralmas szerintem, annak ellenére hogy a ventije full fordulaton pörgött... Az asus meghajtócsomagjában találtam egy kis progit a mi smartdoctor névre hallgat ezzel sikerült némileg csendesebbé tenni ugy hogy százalékos értékekeben meg lehet ani milyen hőmérséklettől milyen hatásfokú legyen a hűtés sebessége.... Ezután ért a hidegzuhany... Ugyanis a kártya egy röpke 3Dmark 06 futtatása közben az SM 3.0-ás HDR teszteknél (Canyon Flight, és DEEP Freeze) hibázik!!!! a hibázás abban nyilvánul meg hogy vertikális csikok jelennek meg véletlenszerűen egy egy pillanatra a monitoron (driver: 6.12). No mondok magamnak ezt megszivtam van ilyen, nem baj olyan helyen fdolgozom hogy ne mkell a garanciára várni heteket, behoztam a kareszt, és azonnal ki is cseréltem egy ugyanilyenre. A kártya ismételt beszerelése után a hiba ISMÉT!!!! előjött. Hm. Oké. Driver letaarit (driver cleaner) és uj bios fel a lapra a jó öreg F6 helyett F9. Helyzet?: változatlan. Annyival megspékelve hogy BF2 alatt is hibázi ka kártya, mégpedig úgy, hogy a pálya indításakor az a jelenség dívik mint egy jóféle memótulhúzás esetn: Háromszögezés. Ok kártya vissza. És akkor hála Istennek az asus helyett kaptam egy MSI passzivhűtésűt, ami ráadásul refnyákos kártya(és ami fő a 0-hoz konvergálódó ventilátormennyiségnek köszönbhetően ami rajta van kussban van teljesen). Teszt futtat: hiba nuku. BF2: hiba: nuku. Köszönjük Asus, hogy kiadtál egy, a referenciától eltérő, szériahibás kártyát. MINDENKIT!!!! óva intek tőle.
    Kiváló tízstelettel: mirrmur

Új hozzászólás Aktív témák