- ZIDOO médialejátszók
- Milyen processzort vegyek?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz Madmax81 #4678 üzenetére
Annyira azért nem szeretek. Szívesebben vennék én is valami vörösréz 1000 lamellasorból álló hiperszuper megacsodát....csak hát a szükség nagy úr.
Amit mondasz az jó, csak le ne törje a kártyát. Okos módon ugye fejjel lefelé van a gpu, az még hagyján hogy egy izmosabb réz darab meghajlítja a nyákot, de hogy oldod meg a felfüggesztést normális rögzítés híján. Nem elég hogy fejjel lefelé kell rárögzítened minél erősebben, még a gravitáció is ellene dolgozik. Ellenkező esetben pont jó lenne. Minél nehezebb, annál jobban ráfeszül. Rátennék én egy kilós (erősítőhöz való) alumínium bordát is. Venti sem kéne, és az életben még csak langyos sem lenne.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Madmax81 #4670 üzenetére
Van. Egyszerűen lekapcsol.
Amúgy ha nem akarsz sok pénzt költeni hűtésre, és azt akarod hogy halk is legyen, olcsón vagy ingyen bontóból szerezz valami régi proci hűtőt, amiben azért van anyag is meg borda is (nem úgy mint a mostani vidkarikhoz ami van, mert bár jó ez a nagy légsebességű "ventillátor a hűtőben" konstrukció, de messze nem olyan a borda hatásfoka az egész hűtést nézve), szilikonpaszta + jól ráerősíted, alulról meg egy 8cm-es ventivel "épp hogy" fordulaton kis levegőáramlást adsz neki. Hangja egyáltalán nem lesz és sokkal jobban hűt.
Az új vidkarimon is ilyen lesz ha kicsit is hangosnak találom. A mostani P4 gyári hűtőjét megkapja.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Daffni2 #4666 üzenetére
Nem olvashattad, mivel én azokra a kommentekre gondoltam amik a problémafeletésemre jöttek, amik a te "hsz"-ed után jöttek.
Nem mondod hogy nem azt szolgálja!? Szerinted milyen volt a szövegkörnyezet? Miért volt off-olva a téma egy része? És miért csak egy része? És hogyan kapcsolódik a 4870-hez? De ha tényleg nem érted akkor meg se próbálj elgondolkozni... Amúgy nem húztam fel magam, csak egyszerűen reagáltam a szerintem keresetlen, felesleges, kötekedő megjegyzésre. Bár messze-messze nem érdemelt ennyi szót...ez az okfejtés mindig lavinát indít el. nahh béke[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Köszi mindenkinek.
+1Ghz kihozható? Szóval a Core Duo 3ghz --> 4ghz? Ez 25%. Ez most komoly? Omg.
Aztán árkülönbség is elég jelentős, nem véletlenül kérdeztem.
8400 37k, 6600 46k. 9550 51k (depo)
Hát ha 8400 ilyen jól húzható akkor nem kérdéses. Nem tudom quad-ok mennyire tuningbarátak. Amúgy hosszútávra terveznék igen. Gondolom később a 4 magosok is egyre jobban támogatottak lesznek...vagy nem.
6600 és 9550 között is elég sok a különbség. A Mhz-en felül egyik 6 vs.12 Mb Cache mem., ill. a busz freki 1066 vs. 1333.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Daffni2 #4645 üzenetére
Ha már ilyen keresetlen hsz.-eket böksz be, off topic gombot nem szoktad használni? És ha ilyen nehezedre esik segíteni, miért fárasztod magad az ilyen kommentekkel? Ki kérte hogy te segíts? Egyáltalán minek vagy itt? Most komolyan: Gugli barátod mindenben segít, nehogy már a neten ne találj meg bármit. Ja és nézz már végig a probléma felvetésen és a kommenteken....és gondolkozz el egy kicsit magadban.
free your mind
-
Jazz
veterán
A következő procik között kb. mekkora a különbség a leggyengébbet alapul véve (100%) ha kifejezhető így. És a sorrend kb. jó? Hogy hogy csak ilyen kicsi az árrés a Quad és Duo között? Kb. ennyi is a sebességbeli különbség?
Intel Core 2 Quad Q9550,
Intel Core 2 Quad Q6600,
Intel Core 2 Duo E8600,
Intel Core 2 Duo E8400,
4870-hez melyik passzol?Ja és tudtok valami jó árlistás oldalt, ahol hatalmas a termékkínálat, talán még normális info is van a termékekről....etc. (ez az oldal már nem a régi: link)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz kriszbon #4618 üzenetére
"...De akkor már olyat kellene venni amit később is tudsz használni, mert a mostanihoz képest így is ég és föld lesz a különbség."
Teljesen egyet értek, én is így gondolom. Találtam is egy 4870-et. Lásd előző hsz.
Dx10: ezt nem az alky készítette. Ez nem kering a neten. Majd az új 4870-el letesztelem, screenshoot és küldöm a dx10-es effektetet
free your mind
-
Jazz
veterán
Üdv!
Minden 4870 pci-e 2.0?
Ez létezik hogy nem vagy csak elírták? diamond
Ez létezik? 10k. És Diamond milyen márka? e-bay diamond 4870free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Axel pRo #4502 üzenetére
Akkor mi legyen? 3850, 3870 ? 1Gb-os kiszerelésben kéne.
- Mennyivel lassabb memóriával szerelik?
- Tudtok valami jó oldalt mondani, ahol nagy a váalszték és olcsó? Én csak a depo-t ismerem meg a kiskerárakat. Előbbi drága depo, utóbbi hiányos (nincs is 3850 ) kiskerárak
- Milyen márka? Sapphire?free your mind
-
Jazz
veterán
válasz kriszbon #4495 üzenetére
Vagy lehet még is megúszom?
Youtube:
GTA4 in P4 2.8 2GbRam HD3850
GTA4 in P4 3.0 9400Gt
GTA4 in P4 2GbRam 8600gt 1152x864Azt hiszem jó lesz ez (Ez a 8600 meg 9400gt teljesítmény kicsivel alatta van 3850-nek ha jól emlékszem nem?)
Már csak az a kérdés melyik vidkari: depo
Lövésem sincs, nem tudok kiigazodni. Ezek nagyjából mind egy árban vannak: 3850 3870 3870ultimate 4830 4850lite 4850full....No meg a márka. Nekem a Sapphire bejött. De nyitott vagyok bármi új jobbra...
(Igaz a venti egy idő után hagoskodott, aztán besült, hűtő letörött, jött a szag, de csak nem tudtam kinyírni . Aztán ráfabriáltam egy Socket370Hűtőt meg egy 8cm-es ventit potméterrel. Halk mint egy passzív. )[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz kriszbon #4463 üzenetére
Köszi szépen!
Végre elsőkézből info olyantól akinek volt vele tapasztalata. Bár sokan mondták ugyan ezt, de ez csak mégjobban megerősít.
Akkor kétség nem férhet hozzá, vagy 3850 aztán több mint a semmi. Vagy 4870 de akkor egész konfig csere.Remek az a %-os link. Szerinted ha veszek bele E8400-at meg 4870-et és minden más marad az hogy teljesítene? --> és ha ezt upgradelem új lap új ram, akkor hány %-al hozna többet?
free your mind
-
Jazz
veterán
Már csak az a kérdés hogy alaplapok terén is van e valami hátráltató tényező (chipset akármi), vagy ott nem gondd hogy x éves ha foglalat stimmel, meg a busz frekit is bírja.
Meg még egy kérdés, hogy ez a ddr400....mennyire gyenge láncszem a proci meg a vidkari kommunikáció között. Mert hiába számol teraflopokat() a vidkari ha nem tudja időben célba juttatni....
szerk.: Nézegetem én is ezeket a cpu-vga párválasztós tesztet....hát ahogy elnézem 4870-nél pl., tök mindegy hogy 3ghz dual core-od van, vagy phenom II 4ghz megabrutál extrame cpu-d, ezen játékok terén még mindig mindegy.
Halál ugyan annyi fps-t produkálnak. Egyik 49 másik 50. Ennyi.Kár hogy nincs bennt single core prescott 3.6Ghz. Nagyon kíváncsi lennék rá. Lehet egyáltalán nem is kéne cpu-t cserélnem? Nincs valakinek egy kölcsön 4870 egy teszt erejéig?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Nem gond. Leglább 2x-esen megvan erősítve a szakvélemény. Köszi mindekttőtöknek.
És egy intel core2 duo mit produkálna lapomban? Belemenni belemegy LGA775, meg bus is menne 1333-at simán bírja bios frissítés után. Vagy már az sem tudná kihajtani?
Mondjuk ezek után meg a DDR400 lenne gyenge láncszem. ....hjaaaj
(tudom hogy memó nem csak késleltetésből áll, csak gonoszkodtam )
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Axel pRo #4440 üzenetére
Na most én nem értem hogy mit akarsz. Mit csináljak az AGP-vel?
Hogy támogatja e lapom 2.0-t? Nem tudom. Azt se tudom miaz. Amikor gyártottál lapom, akkor jött be a Pci-E. (mindenki óva intett, ne vegyek ilyen lapot, úgy se fog elterjedni )
konfigom amúgy adatlapomnál
Viszont azt nem értem hogy mit nem értesz a kérdésemen. Szerintem teljesen egyértelműDe fussunk neki mégegyszer:
Sziasztok!
4870 belemenne konfigomba? Elbírná a konfigom a vidkarit? Vagy sok a 4870 a konfigomnak?A 4870 busz típusa: Pci-E 16x 2.0. Ez mi!? Fizikailag is megváltozott, kapott +1 lábat, hogy nehogy belemenjen alaplapomba? (vagy nem változott fizikailag? neadjisten lefelé kompatibilis és belemegy alaplapomba? milyen áron?)
Procit (az intel alaplapi számítógép CPU-mat) 3.6-ra lehet húzni így 1Ghz bus. DDR meg hát DDR ez van, de legalább 2.5ns cas latency, nem pedig 24ns mint DDR3-nál. Az alap belső órajel meg úgy is mindegyiknek 200Mhz.vége.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
4870 belemenne konfigomba? Elbírná? Vagy sok neki.
Pci-E 16x 2.0 Ez mi?! +1 láb hogy nehogy beletudjam dugni drága abit-omba?
Procit 3.6-ra lehet húzni így 1Ghz bus. DDR meg DDR, de legalább 2.5ns cas latency, nem pedig 24ns mint DDR3-nál. Az alap belső órajel meg úgy is mindegyiknek 200Mhz.thx
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Ezt találtam, de GTA4-re nem: [link]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
4850 érdekelne. De nem találok semilyen normális összehasonlító tesztet, ahol nem csak 3 további vga-val mérik össze.
Régen a tomshardware-en volt ilyen nagy vga fps összehasonlító táblázat, de megszűnt az a link. És jó lenne ha GTA 4 is szerepelne a tesztek között.Tudtok valami ilyen, jó, normális oldalt? köszi
free your mind