Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9831 üzenetére
Ez tényleg egymagos volt. Csak HT-s. Egyébként a 805-nél ott van hogy multicore, tehát az tényleg 2 magos, az enyém csak egy. Amúgy olyan alaplapban volt benne ami még nem támogatta a kétmagos procikat, de a HT már igen, egyébként nem is ment volna. A feladatkezelő is kétmagosnak látta a HT miatt.
Érdekes hogy egyébként jobb tulajdonságai vannak a 640-nek, mint a D-nek, lásd 533 ergo 800 Mhz front side bus.
Abból is látszik a különbség, hogy a D-nek 2x1Mb L2 cache van, a 640-nek 1x2Mb.De ez már annyira OFF, hogy engem kifognak innen vágni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9829 üzenetére
Nem nem, ez az én régi pontosan 3.2 Ghz-es prockóm volt amit eladtam.Egymagos volt a kicsike, csak két szálon futtatott egyes műveleteket, így elég közel állt a kétmagos testvéreihez, gyors is volt mint az atom, de a 4500-as 5-6 szor gyorsabb a tesztekben is amiket elvégeztem.
Tudom hogy te mire gondolsz, amúgy ez is D jelzésű volt, de mégsem az a "D" amiről beszélünk. Jó is lett volna, mert az elég lett volna nekem, sőtt.A szériaszáma 640. Itt az infó róla
-
tzsolesz
nagyúr
A fifa 08 jól megy egy 9550 radeonnal is. Máshol lesz a baj.
A Prostreet-nk meg proci kell nagyobb, mivel az nálad erősen CPU limites. Nem a videókártyának kell egyébként nagyobb proci, hanem a mai játékok futnak sokkal jobban kétmaggal, mint egy maggal. Tapasztalatból mondom.
Pentiumom volt 2600xt-vel. Utána vettem bele egy E4500-at, 10-15 fps-el jobb egy csomó játék. Ami azért nem elhanyagolható.Ami előtte szaggatott az ma simán megy kétszer olyan grafikai beállítás mellett.Nem azért kell kétmagos proci hogy kihajtsa a kártyát(mert állítólag egy P4 3Ghz HT 2Mb L2 cache már megfelelően kiszolgálja), hanem azért hogy ne ugorj CPU limitbe egyes játékoknál.
A pro street még nálam is CPU limites!
-
tzsolesz
nagyúr
Én már hallottam olyat, hogy egy vírus, túlhajtja a vinyót(látni még nem láttam, csak valahol olvastam), de más hardver meghibásodásáról még nem. Elég elképzelhetetlen hogy az alaplapot "megkóstolta a vírus". Hogyan?
Az a szerelő nem mekkmester volt a meséből, mert akkor lehet benne valami, ha ő mondja. -
tzsolesz
nagyúr
Na de gyerekek, emlékeztek még a commodore64-es időkre? Volt vagy 4-5 autós játék, a forma 1, a testdrive, meg az outrun europe, street rood. Ebből választottam, és hogy mennyire elvoltam velük egy hónapig is, és nem a graf számított, hanm az élmény. Nem tudom mit szóltam volna akkor a mostani autós játékokhoz, de biztos elájultam volna bármelyiktől.
Én valamelyik nap megnéztem a Juced2-őt, hát nem tetszett. A legtöbb időt, amivel eddig autós játékkal eltöltöttem az a carbon volt, a pro street kb félóra volt. Hiányoltam belőle a történetet, és a célt.
-
tzsolesz
nagyúr
Valószínű, ez függ a környezettől is (a rendszered felépítésétől). Egyébként a hangkaridnak valószínű a 2600-od hd audio vezérlője szól be. Azt vedd le, vagy tiltsd le. Én újratelepíteném a windows-t, hogy mindent kizárjak. Mert ha naem így teszel, akkor eltelik 3-4 nap esetleg egy hét is, miközben lehet, hogy egy 30-40 perces művelet (win reinstall) megoldja a problémád. Ha utána sem megy, akkor gyere és megpróbálnak az okosabbak segíteni. "Az okosabbakat" nem magamra értettem, hanem a többiekre.
-
tzsolesz
nagyúr
Atyaúristen! Kitakarítottam a hűtőjét. Ne tudjátok meg mi volt benne. A szőnyegen nem szokott ennyi por lenni nálunk, pedig én is sokat takarítok itthon, besegítek élettársamnak.
Én megíjedtem, de komolyan szerencse hogy eddig is tudta valamelyest hűteni. Csekély 10C°-al lenntebb ment hőmérséklete, és már húzva sem sipákol alapon.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv, az miért van hogy mihejst meghúzom a karit 857-re egyből 48 C°-ról 60°-ra emelkedik a gpu hőmérséklete alapon semmi terhelés nélkül, és elkezd sikítani a ventillátor? Nem emlékszem, hogy eddig csinálta vola. Már újraraktam a drivereket, meg a ATT-t is, de még is ezt csinálja.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BabLeWeS #9714 üzenetére
Nem olyan vészes tízezreket bukni napok alatt, én ebben menő vagyok. Megvettem boltban áprilisban a 2600xt-t 24.000.-Ft-ért, 5-6 nap múlva látom, hogy csak 16.000.-Ft, a nálánál jobb karik is 23-26K-ba kerülnek. Nem baj segítettem a gyárat is ennyiveel, végül is van píz.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv mindenkinek:
Lehet, hogy meglesz a Turok estére. Van valakinek esetleg tapasztalata a game-el kapcsolatban? Nem sok mindent hallottam még róla, ezt szereti ez a kari talán?
Egy trailer-t láttam már róla, az nagyon tetszett, látványos effektek vannak benne, és tetszik a története is. -
tzsolesz
nagyúr
Hűha, itt gondok lesznek. Még DX10.0-val sem nagyon tud játszani senki, meg aztán az az 5-6 játék amit DX10-ben is optimizáltak, az sem megy rendesen. Most meg itt van a DX10.1?
Mi lesz itt, 3 havonta kell majd vga-t venni?Továbbmegyek. Venni kell egy NV-át, meg egy ATI-t is majd? Akkor majd minden játékkal rendesen tudunk játszani, csak ki kell cseréléni időközönként. Lehet hogy ez lesz a jövő? Remélem nem, és a játékfejlesztők nem kifejezetten egy gyártónak készítenek majd játékot, hanem magának a jónépnek.
-
tzsolesz
nagyúr
Nehogy félreérts, mert amúgy a játék jó.
Amúgy 2009 ben adnak már ki erre a karira való játékot, vagy csak 2010-ben lesz meg az áttörés, amikor eljön az az idő, hogy az ati-nak kedvez. Az a baj addigra elavul ez a kari. Éppen ezért szemezgetek én is egy jó kis 96gt-vel. De ez már nem ide való, bocs.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
raziel01 #9652 üzenetére
Azért a Most Wanted és a San Andreas is fullon kellene mennie. Ez a videókari azért nem olyan mint egy 3870 de azért ezek a játékok meg sem kottyanak neki, nem ennek a karinak nem, de még egy radeon 9550-esen is fullon nyomtam mindkettőt, meg ettől jobbakat is.
A procid egyébként ki sem hajtja a karidat, mondjuk ezeknél a játékoknál nem is igazán számítana egy jobb proci.De a 7.01-es driver az nagy kár volt felrakni, akkor még szerintem megsem volt a kari. Mindenképpen a 8.4-est rakd fel. Tapasztalataim alapján is minimum 20%-os javulás lesz a most használthoz képest, de a 7.11-hez képest tuti.
Mondjuk az a baj, hogy az ati-nak csak alsó és felsőkategóriás kariai vannak, a középkategória kipusztult sajnos. A 3870-en(plussz változatai) meg a 2900pro-n(plussz változatai) kívül mind alsókategóriás kari. Ez azért nagy gond szerintem.
-
tzsolesz
nagyúr
Sőtt, a GDDR4-es változat megvásárlása is felesleges, ha drágábban adják. Öcsémnek 100% ua. a konfigja mint az enyém, csak neki GDDR4-es 2600XT-je van, de amúgy dettó, még a ramok is stb...
Különbségek:crysis: +1fps
nfs pro street: 0fps
gears of war: +1fps
overlord: +1fpsa GDDR4 javára. Nem tudom melyik játéknál volt már, de valamelyiknél +4fps-t kapott.
Csak ha ua-ba kerül, akkor éri meg. 512 vagy 256Mb RAM különbségeit nem tudom, de biztos nem sokat számít az sem, egyéb VGA teszteket nézve.
Viszont a GPU órajelét emelve már egész jó erdmények születnek, akár plussz 6-7 fps-t is kapunk a játékokban. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
BukottHangya #9623 üzenetére
Hali.
Nem olyan vészes az, ahogyan látod. Az ATI-nak nagyon odakell figyelnie a driverekre, hiszen rengeteg javítani való van egy egy játék megjelenése után. Nekem volt már FX5700-om, MX440-esem, öcsémnek 8500GT-je, meg stb..., ott nem tűnt fel annyira például egy driverfrissítés után (forceware) a különbség. ezzel szemben az ATI-nál egy egy driver, vagy komplett CCC cserével azért születhetnek elég jó eredmények.
Ha úgy nézed még jó is ez egy kicsit, nem? -
tzsolesz
nagyúr
Na hallod, nem te is eladó vagy?
Te tényleg voltam már hasonló helyzetben, azt hittem beverem az orrát. Pedig neki ez a munkálya.aggregátor! : Hát az lehet, a 8.4 nekem semmiféle galibát nem okoz már, sőtt érzésre is jobb lett a teljesítménye nálam a crysis-ben vista alatt.
-
tzsolesz
nagyúr
Szia rosszul emlékeztem, mert öcsémnek 16K-ért GDDR4-eset küldtek, mert szerintem nem vol raktáron GDDR4-es. Én nem rég vettem 24K-ért GDDR3-asat, úgyhogy hidd el megéri.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BabLeWeS #9556 üzenetére
Crysis maxon 2600XT-vel? Szerintem a HD 3870, HD3870x2, 96GT, meg a 8800 szérián kívül semmi nem képes maxon vinni ezeket a játékokat. A crysis egyébként szerintem nem cpu limites, mivel P4 640-el is elég jól ment. Elmondanám, hogy P4, plussz radeon 9550-el (520/285) 1024*768 felbontásban fele dolog alacsony, fele dolog közepes (természetesen AA kikapcs) beállításoknál szépen ment a crysis, de csak 7.11 driver-el, azelőtt 800*600-ban minden alacsony-on is veszettül szaggatott, és lassú volt.
8.3 ccc+driverrel abszolút nem ment rendesen még legalacsonyabb beállítások mellett sem.Tudja a fene miért csinálják ezt a játékokkal, de már unom hogy havonta kellene drivert frissíteni, és még az is zsákbamacska.
-
tzsolesz
nagyúr
Az jó. Most például 4-5 kilóért többért tudnék egyet én is venni, mivel én 24k-ért vettem a 2600Xt-met. Tehár ha most visszavinném, és ki lehetne cserélni ennyit kéne ráfizetnem. Nem semmi igaz?
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, hát maxtól nagyon távol álltam.
A 9600GT hogy szuperál?
Egyébként sokat hallom ezt a driver problémát, az NV-nél ennyire meghatározó szerepe a van ennek? Vagy ott nem ennyire érezhető?
-
tzsolesz
nagyúr
Tudja már valaki, hogy mikorra várható a nagy változás a játékgyártás terén, például mikor lessz már szoftveres AA gyorsítás, és mikor csökken a szerepe a hardveres gyorsításnak?
Az Lost Planet-al nyomtam a minap, és hát eléggé erőlködik szegény kicsi 2600-as. Természetesen van egy csomó lehetőség beállításokra, csak az a baj, hogy a felét nem tudom hogy mi az. Nincs ilyen leírás valahol? Ja és még egy kérdés: Az AA-n kívül mit nem szeretnek még az ati hd2000 szériás karik, és mi az amit jobban elviselnek ha följebb veszünk, mint pl egy GForce? Tehát van-e valahol előnye is, nem csak hátránya egyéb beállításokban? -
tzsolesz
nagyúr
Most valahogy vista alatt nem csinál ilyet a 8.4-es, sőtt, nagyon megvagyok a kari teljesítményével elégedve. A játékok terén 3-4 fps a különbség azonos beállítások mellett, viszont gyorsabban indul minden, sőtt egy két játék közbeni töltés probléma is megoldódott, teszem azt megállt egy bizonyos animáció, vagy leállt a hang egy pici időre, stb..
Sokszor olyan érzésem van, hogy 25fps ide 30fps oda, nem igazán érzem a játék közben az élmény romlását. Ezt nem tudom, hogy a kártyának tudhatom-e be, de így van.
Imádom ezt a kis HD2600-ast!
-
tzsolesz
nagyúr
Xp-én nekem is megcsinálta egy párszor a 8.3-as. A 8.4-eset Vistán használtam eddig csak, de azzal nem jelentkezett ez a probléma. Próbálj meg fölrakni egy korábbi verziót, vagy egyáltalán ne rakd fel, hátha az megoldja ezt a problémát, Ati Tray Tools legújabb verziói már úgy is támogatják a karit, és szerintem az még sokkal jobb is mint a CCC. Egy próbát megér.
UI: Nekem játszanom sem kellett, akkor is beokádott a CCC.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9316 üzenetére
Tegnap még nem volt 8.4-es, már van? Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
-
tzsolesz
nagyúr
Szia, ha érzékelőprobléma van, akkor azt lehet hogy kitudnád küszöbölni, ATT-vel, ahol te szabályozhatod a venti fordulatát százalékosan hőfokszintekhez. Ki tudja egy próbát megér.
Ha megvan már és próbáltad akkor nem szóltam, ha meg nincs meg, akkor javaslom a legújabbat letölteni, mert a régiek nem kezelik a HD szériát.
Ha nagyon nagy marhaságot beszéltem akkor valaki javítson ki. -
tzsolesz
nagyúr
Meg javíthat is még.
Amióta (tegnap óta) megvan a E4500 (2.7-en hajtom egyenlőre) minden game simán megy vele. Crysis is jó lett mostmár, ugyan fps-eket még nem néztem, de hogy nem olyan mint a másik prockóval az fix.
gbors: örülök hogy még mindíg érdekelnek ezek a kis karik, ez azt mutatja hogy pártatlan vagy, és mindig a pénztárcád nagysága és az elvárásaid közös halmazában lévő kártyát veszed meg.
Na ezt jól megmondtam.
-
tzsolesz
nagyúr
Na mostmár nagyon szépen teljesít a config a kis hd-val együtt. Meghát mostmár megis éri venni egy ilyet. 15-16 K-ért GDDR4-es fullosat már lehet kapni boltban, akár 512Mb-os verziót is 500Ft-al drágábban. Ez a legkirályabb vétel ebben az évben szerintem. Na meg a 9600GT egyik másik verziója.
-
tzsolesz
nagyúr
Kíváncsi leszek az intel-re, az eddig képviselt területein szinte mindíg az élvonalban tudott az elmúlt 2 évben maradni, az ár/érték arányról még nem is beszéltem.
Ha beteszi a lábát a VGA piacra, akkor lesz nemulass, mindkét konkurensének.
Mondjuk az lenne a korrekt ha ő meg az nVidiát kebelezné be, ami természetesen nem olyan egyszerű, hiszen az nVídiának komoly piaca van a chip gyártásban is.
-
tzsolesz
nagyúr
Elmagyarázná nekem valaki nekem azt, hogy mi ez az Nvidia-s dolog? Mert még eddig ATI logót egy játéknál sem láttam. Hogy is van ez akkor? Mi köze van az Nvidiának a játékfejlesztőkhöz, és az ATI-nek miért is nincs? Elég egy nagy rakás ez az nVidia, ha ott ül a játékfejlesztők nyakán, és csak ennyi előnyre tud szert tenni, mi lenne akkor ha az ATI ülne ott. Szánalmas az nVidia, mert a tesztekben sokszor éppen nVidiás játékokban gyalázza halálra egy hasonló teljesítményű ATI.
Nagy az előnye igaz, de ha az ATI kiszállna (persze ez csak egy példa), akkor vehetnénk a nVidia alsókategóriás kártyáit is a jövőben akár 30-40000 Ft-os áron, mert megtetné hisz nem lenne aki alá licitál.
-
tzsolesz
nagyúr
Na holnap jön a confighoz még egy E4500, és plussz 1Gb DDR2 800Mhz, remélem akkor már jobb erdményeket érek el mint most a játékok területén.
Nyugdíjba vonult a P4 640-esem. egyébként elég szépen helyt állt ő is 3.8Ghz-en, csak az a baj hogy fel akart gyulladni a hőtől szegény prescott. De amíg nem veszem ki a p4-et addig elvégzek egy két tesztet, csak úgy érdekeségképpen magamnak. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #9075 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Én nem így gondolom (kocka monitor) Engem ne csesszenek át ilyen anyagtakarékos széles szarokkal, ha már hasonló árban kaptam meg a normál 19" 4:3-as LCD-ét akkor jóhogy az már az legyen. Nagyon eltörpül mellette még egy 22"-os is. Én meg szeretem a nagy monitorokat.
Ha jól belegondoltok kb az 1/4-e oda a felületnek. Olyan mintha vennénk egy 17"-osat kinyújtva.
De izlések és pofonok.
Ha egy filmet szélesvásznúban akarok megnézni akkor olyanra állítom, vagy rácsapom a TV-re.Kinek ez, kinek az jön be. De akkor is, olyan picikék azok nem?
-
tzsolesz
nagyúr
Akkora hülye vagyok, hogy ez a kérdés még belefér.
A monitor tipusa, mérete, és teljesítménye számít valamit a VGA teljesítményében?
Teszem azt mondjuk egy 17" képcsöves moncsin, és egy 19" LCD moncsin is ugyanazt az fps eredményeket kapnám egyazon beállítások mellett?
Ez most csak egy példa volt, de és így tovább.Nagyon nem kell lecseszni ha hülye vagyok.
-
tzsolesz
nagyúr
Hogyan tetted föl?
Előtte mindenféleképpen távolítsd el az összes ATI összetevőt, driverestől együtt. Éppen olyan helyzetbe kell hoznod, mintha akkor akkor telepítetted volna újra a gépet, és még nincs fennt a driver meg a ccc.
Érdemes registry cleaner-el is kipucolni a vasat a régi driver eltávolítása után.
Ja és az új catalisthoz minimum .NET keretrendszer 2.0 kell. A microsoft honlapjáról letöltheted.
Ami a legfontosabb, és nem írtam ide, hogy a legújabb driverek már nem igazán jók AGP-s karihoz, nézz szét itt a topicban, vagy a catalist-os topicban, hogy a te karidhoz melyik a legújabb normálisan működő meghajtóprogi.
-
tzsolesz
nagyúr
Bocs, valahogy kétszer ment el. OFF
-
tzsolesz
nagyúr
Én 16K-ért vennék egy hd2600xt pcie-t, még ha nem tudom belerakni semmibe sem.
Majd lesz hozzá gép, addig is bebiztosítanám magam vga-val, amíg lehet kapni, és nem lesz ritkaság.
Ha nem vettem volna meg 3 hete, most lehet kettőt is tudnék venni.Igaz sokkal jobbn akkor sem lene.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9024 üzenetére
Értem, ennek az lehet oka, hogy az AMD GPU Clock egyből arra rakja, és így megkerüli a bűvös 857-et? Vagy módosít még valamit, amit a ATT nem?
Amúgy mi van akkor ha ATT-ben mondjuk 860-ra húzom?
tudom hogy hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok otthon, melózok, és most jelpillanat nem tom kipróbálni.
Nem értem hogy hogy lehet ez program függő. Nem csak az órajel számít, és kész?
Ne hari hogy hülye vagyok. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9022 üzenetére
Értem.
Vmod nélkül mivel tudom stabilan 850 Mhz fölött járatni a GPU-?
Van erre valami megoldás?Illete 850 Mhz-es GPU freki melett érdemes fölhúzni 850Mhz fölé a memókat, vagy nem ér meg 1 esetleg 2 fps-t?
Mi a helyes, illetve az aranyközépút?
Mondjuk én még nem próbáltam ATT-ben följebb húzni,(850), de neked Vmod nélkül hogy megy 900Mhz-en? Ha nem titok.
(Ha Vmod nélkül használod egyáltalán)
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi a helpet, ha hazamegyek kipróbálom, nem is tudtam, hogy az ATT-ben van magyar nyelv.
Én 2D-t nem is szoktam állítani, ez amúgy számít tuningolásnál?
850/900-on szerintem is mennie kellene normálisan, de volt már olyan is, hogy 900-on elpixelsedett(szétszórva textúra hibaszerűen szitálva) a képernyő simán az asztalon is.
-
tzsolesz
nagyúr
Hali, hát igen próbálom nyúzni, de azért nem olyan egyszerű.
850/850-nél nem megy feljebb. A memóknak ez a max amit még képesek elviselni terhelés alatt, sőtt még néha így is megadja magát játék közben. A monitor kikapcsol, a hang úgy marad(vagy zúg) a gép nem válaszol.
Ezt persze 850/900-on 90%-os előfordulással.
Lehet hogy a ventit is nekem kellene szabályoznom? Azt meg veszélyesnek tartom. Nem vagyok én mérnök, hogy tudjam hogy kellene járnia bizonyos hőmérsékleteken.
De ha van valakinek egy jó tanácsa, az megoszthatná velem a tapasztalatait ezügyben.Amúgy már túltettem magam rajta, az 8000 Ft végül is csak 2 Gb DDR2 (800Mhz) -es RAM ára lett volna, de hát az élet ilyen. Majd legközelebb.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Látom, hogy mindenki erősen érdeklődik, hogy megéri ez a kari a 16K-ót, meg a 17K-ót, na meg persze 18-19-ért a GDDR4-es változat.
Mindenkinek azt mondom, hogy megéri.
Én vettem meg 2-3 hete magyarországon az utolsó drága GDDR3-asat egy Szolnoki boltban kemény 24000 HUF-ért.
Még csak nem is fullos, semmit nem kaptam hozzá, csak egy telepítő CD-ét, amit azonnal behajintottam a kocsiba dísznek.
MEGÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!
Utánam a vízözön....
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, ezt át kell gondolnom mindenképpen. Amúgy van lehetőség CPU feszültség állítására is. Jó kis lapom van most, jó nem nagy durranás de jó. Lehet benne tuningolni is. Támogatja már a 45nm-es CPU-kat is.13333 FSB, 3 fázisú tápellátás, stb...
Addig is köszi, úgy néz ki nem merek használtan venni procit, ki tudja mi? De annyira csábít, azért csak egy E6600-as a fenébe is.
De az is lehet hogy várok egy kicsit, hátha lesz mostanában egy kis árcsökkenés.
Na most mennem kell, van egy kis melóm. Sziasztok. És még egyszer köszi.
-
tzsolesz
nagyúr
Na most lessz a jövőhéten alkalmam venni egy prockót a 2600XT-ém alá. Melyiket ajánljátok boltból E4500 23-24K környékén, vagy itt aprón E6600 25K-ért?
Úgy néz ki megveszik a procimat 15 kilóba. -
tzsolesz
nagyúr
Itt van a híres, a drága:
-
tzsolesz
nagyúr
Ez király. A boltok árai között akár 8K-ós különbségek is lehetnek. Azért ez érdekes.
Nem baj, én jótékony vagyok, nekem a 24.000 Ft-os kellett.
Lehet ez jobb. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta ahogy így lement az ára a GDDR4-eseknek, én nem látok Sapphire 2600XT-t GDDR3-asat ilyen áron, csak a GDDR4-es verziót. A múlthéten még mindenhol azért 22.000 Ft környékén volt ám. A Sprinter által közölt boltban is 23-4K körül van még mindíg a GDDR3-as. Lehet hogy ez csak egy akció lenne itt ott, és nem mindenhol így van?
-
tzsolesz
nagyúr
Hát nem tudom, felraktam 900Mhz-re, és kb 15 perc internetezés után lefagyott a gépem, úgy hogy becsíkosodott az egész kép szétszórva. Túlmelegedtek volna ennyitől? Mondjuk követtem el közben egy olyan malőrt, hogy levettem vissza közben egyszer 800 Mhz-re véletlenül, utána megint visszaraktam 900mhz-re. Lehet hogy ez nem tetszett neki?
Azt hol látjátok hogy 2D-ben közben mennyi? Azt külön kell állítani?Ja, és azt honnan tudom meg, hogy nekem milyen ramok vannak rajta, everest-ben keressem, vagy haggyam?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8827 üzenetére
Akkor azt mondod, eleve drágán vettem 24K-ért? Azt.
Igen láttam közben a tesztekben. Nem emerem nagyon húzni a sapphire-omat, mert enm tudom milyen következményekkel jár ha folyamatosan olyan frekin járatom a ramokat, amiket nem bír hosszútávon. Egyáltalán mi az a freki ami hosszútávon még nem lehet káros?
Talán 850Mhz?Nyiscsák, hol az a hely? Nem mondom hogy ba.....
Mert most már engem is kivágnak érte...
UI: Szerintem én vettem meg az utólsó 24K-os darabot az országban, gondolom akkor porolták le.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8824 üzenetére
Az se semmi, csak bánt egy kicsit, hogy mindíg elszúrom ezeket a vételeket. A mobilokkal dettó így vagyok. Úgy örültem neki amikor megvettem, egy kicsit mostmár bosszús vagyok, hogy nem tudtam két hetet várni vele. Nekem azonnal kellett.
Na de sebaj, mert ahogyan látom a teszteket sok helyen csak fél vagy 1 fps különbség van a két kari között, jó néha 4-5 fps. Ez azért nem olyan nagy szám. Gondolom ez a kari (mivel azért csak alsó-középkategóriás) nem jelent számottevő gyorsulást a gyorsabb ram. Esetleg akkor lenne sokkal gyorsabb ha GPU sebessége is ugyanilyen arányban lenne fürgébb.
Hmmm. Mindegy, lehet észre sem venném játék közben csak akkor ha közben menne egy fps mérő.
Köszi a kelégítő válaszotokat.
Na de van ami egy fél órája felvidított. Sikerült úgy tűnik eladnom a a procimat 15K-ba.
Már nézegetem a procikat, ami majd jobban megkergeti a kis 2600-at. -
tzsolesz
nagyúr
A bazdmeget általánosan mondtam, és gondolom senki nem úgy értette mint azonalli cselekvésre buzdító szót, gondolom én. Asszem annyira nem volt az csúnya.
Nem szoktam soha trágár kifejezéseket használni, nem szemetel a topic-ot, mindíg az adott témában szólalok csak meg, tehát soha nem off-olok, és nem fogok a jövőben sem.De: Elnézést kérek tőled is 7600Gt, ha véletlenül ettől a kifejezéstől ennyire megrendültél volna, és tőled is Gyuri27, na meg mindekitől.
Egyszerűen lehidaltam, és nem találtam más szót az eszköztáramban.
Megszólni már tud mindenki, de válaszolni azt nem. Volt ám ott egy kérdés is.
-
tzsolesz
nagyúr
Ekkora szívást bazdmeg. két hete vettem a a 2600XT GDDR3-al 24 K-ért, most meg a PCX-en HD2600 XT GDDR4 (2200Mhz)-es 19.240.-Ft. Ezt hívják szopásnak. Nem kicsit nagyon. Öcsém mindjárt meg is rendeli, én beverem az arcát mérgemben bazdmeg. Ez csúcs. Nagyon átkúrtak. Mennyivel jobb az amúgy. A csekélyke 400Mhz-et leszámítva.
-
tzsolesz
nagyúr
Én nem tudom hogy hogy menne a COD4, én most arra vagyok kíváncsi hogy az Overlord hogy fog menni, ha meglesz végre. Sztem a procim ide is kevéske lesz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8790 üzenetére
Túl igényes vagy.
Én sem azt mondtam, hogy azon játszottunk, de még jól ment. Normális játékra az 1024x768-as felbontás felelt meg( az irányítás, és a folyamatosság még itt volt jó, 1280x1024 ben sem volt sokkal lassabb, de nem volt olyan folyamatos a játék, és rosszabb a kezelhetősége is), de az élsimítást itt is(1024x768) ki kellett kapcsolnunk, az valami szörnyű betegség ennél a game-nél, én nem értem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
wiggen123 #8783 üzenetére
Igazad van, proci tesztekben sem egyenesen arányos eredmények születnek. Everestes CPU Queen test P4 (4Ghz-en ) 4210 pont, alapon 3300 pont környéke.
Intel Core 2 Duo 12215 pont (2.2 Ghz-en)
Akkor az így eredetileg 4.4 Ghz(2x2.2 Ghz
) ami természetesen nem így van.
Mivel én még hiába húznék rajta 400 Mhz-et akkor is csak 4400-4500 pontot adott volna, nem pedig 12000-ret meg ilyenek....
Pedig ez csak egy gagyi teszt.
Tehát körülbelül magonként is gyorsabb a conroe 50-60%-al a prescott-tól. Hát akkor még ez duplán.
Meg az okosabbak szerint számít az is, hogy milyen támogatásokat rejt maga a proci. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8784 üzenetére
Vazze elírtuk, nem kicsit, nagyon!
Bocsi, de nem tudtam időben javítani a hsz-t.
Javítva, mert nem mindegy: 1600x1200(medium) 12-17
1280x1024 (medium) 17-22
1024x768 (medium) 35-38Az élsimítás természetesen ki volt kapcsolva...
Már csak azért mert high-on nem is néztük a crysis-t, csak a pro street-et.
Utólag is elnézést mindenkitől, akit félrevezettem.
Megjegyzés. Attól függetlenül gyönyörűszépen ment a játék.
Amúgy szépen ment 1280x1024(medium)-on, átlag 20fps-el nem volt rossz, hidd el aggregátor(de kár hogy nem csináltam screenshot-okat.
Csak nekem otthon megy szarul. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
sereeff #8779 üzenetére
Cső. Én is csak a többiek, és a én tapasztalatom alapján tudom javasolni a két magos procit, mert a p4 egy mai játékhoz bizony kevéske, tudom mert nekem is az van. Ez a videókari eszméletlen jól teljesített öcsémnél tegnap core2-vel. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát fog gyorsulni minden játék. A P4-hez képest 50-60% túlzás nélkül.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Nyiscsák #8776 üzenetére
Szia. 8.2 catalist, és 8.2 driver. A directX verziót meg frissítsd mert sosem árt, csak használ. De a mai gammák leszokták frissíteni, sőtt be is szólnak ha nem találnak egy dll file-t.
Fontos még hogy a szaggatás jórészt azért is előfordulhat, hogy kevés a ram, mint nekem az 1Gb(öcsémnek 2Gb ramja van), itt nekem azt mondották, hogy kell neki 2Gb ram, mert máskülönben a vinyóról játszok főleg, az meg szaggatáshoz vezethet. Ja és kártya 850/780-ban volt hajtva. -
tzsolesz
nagyúr
Kiakasztó, és megdöbbentő különbség van a P4, és a C2D között, ami a videókártya kihajtását illeti. Átraktam öcsém gépébe az XT-met. A Crysis meg sem kottyan neki 1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt. Nekem a P4-el 1024x768-ban közepesen egy két dolog, amúgy meg minden alacsony beállítások melett sem élvezhető, lassú, és szaggat néha. A Pro Street tökéletesen élvezhető 1600x1200 magas felbontás, élsimítás kikapcsolása mellett is. Gyors mint az atom. Nálam ezt 1024x768-on tudja produkálni csak.
Azért ez egy kicsit durva. Még ha nem is csak arról van szó esetleg, hogy a VGA meddig van kihajtva(mert fps-ben azért nem ekkora volt a különbség), hanem arról hogy egy gyorsabb proci hogyan hat ki egy játék gyorsaságára, akkor is azt kell hogy mondjam egy egymagos proci, édeskevés a mostani játékokhoz, hogy élvezni is lehessen azt.
A HD 2600XT mellé mindenképpen ajánlott egy alsókategóriás 2 magos proci, és ahogyan azt itt mondtátok is, egy E2xxx erre tökéletes. Öcsémnek igaz hogy E4500 (2.7 Ghz-re húzva), de szerintem ez már nem osztott szorzott semmin, a lényeg a két erős magban volt.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem tudom ezt a tesztet láttátok-e már. Végül is szerintem akkor döntetlen volt a mérkőzés.
AA-val viszont nem, ahogyan azt itt a hozzáértők is mondották.
-
tzsolesz
nagyúr
Remélem egyszer megérjük azt is hogy a hd2600xt megveri az X1950pro-t is.
Először én olyat akartam venni, de nem kaptam ott ahol kerestem. Utána evettem ezt, igaz ez olcsóbb volt így egy 5000 Ft-al.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8663 üzenetére
Én is úgy látom, hogy sokkal könnyeben teljesítik a kétmagos prockók a játékok igényeit. Egy mag az egy mag, és engem már ti korábban meggyőztetk arról hogy az már nem a mai játékokhoz való (mármint egy p4-es) Nekem most az van, de én lehet csak akkor váltok, ha még egy jelentősebb árcsökkenés következik be. Amit nem tudom mikorra várjak.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8660 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam, az AMD nagyon jók az biztos, havernak is AMD -je van, és nagyon szépen tekeri neki a játékokat. Én nem akartam különbséget tenni a két processzor tipus között, de nem is ez volt a célom, senki nem mondta hogy az intel jobb, de nekem most az van, és ezt ismerem jobban.
Amit meg leírtam az igaz és kész. Majd holnap megnézem öcsém gépében mit produkál a kari, ha nem lesz jobb, akkor este leiszom magam, azt csá. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8657 üzenetére
Tényleg nem olvastad el. Ezért a nyelvbotlásért.
Felsorolást szerettem volna, de a procinál abbahagytam, egyébként ha tudni akarod.
Amúgy meg ha nem érdekel mások hozzászólása, akkor mi ráknak olvasod ezt a topicot, ez csak vélemény volt, amit tapasztalat szült, hidd el.
De te biztos olyan okos vagy, hogy téged ez nem érdekel.
Én bevallom hogy nem vagyok egy zseni ezen a téren. De hidd el minden amit leírtam az igaz.
De kijavítom magam: ajánlott processzor: Intel Core 2 Duo.
Kurva nevetséges egyébként mi? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8655 üzenetére
Csak, hogy sokszor, épp a proci a kevés a játékoknak, a mostani játékok jórészének az ajánlott gépigény Core 2 Duo, vagy hasonló teljesítményű AMD processzor.
Lehet hogy az én P4-en úgymond kihajtja, de szerintem ez mellé a kártya mellé illik venni egy jobb processzort is. Mert ha a VGA elég lenne a játéknak, azért közbeszólhat ám a proci gyengesége.
Példa? Öcsémnek Gigabyte 8500Gt (256Mb)-ja van, egy E4500 melett plussz 2*1GB Kingmax 800Mhz DDR2. Még a Crysis is 1152*960-on, plussz elég jó beállítások melett villámgyorsan fut neki.
Itt vagyok én akinek 1024*768-ban is, elég a közepes alatti beállításokon is beszaggat, belassul.(mondjuk ez a kevés ram hibája jórészt, de akkor is szembetűnő, hogy amikor neki 1GB ramja volt akkor is gyönyőrűen ment neki).
Vagy ott a Pro Street, hát mit mondjak nekem 1024x768-ban, sokhelyen max részletességen még szépen, gyorsan megy. Neki? 1280x1024-ben max részletesség mindenhol, max élsimítás. és láss csodát, úgy megy mint az én régi gépemen a most wanted.(de egyébként STB...)Tegyük azért mellé, hogy az összes tesztetamit eddig néztem, azokon halálra gyalázta a az összes 8500 GT-t, meg egy csomó helyen a 8600 GT-t is ez a kari.
Szerintem itt azt a kérdést kellene megválaszolni, hogy mit érdemes hozzárakni, és mi alatt nem érdemes hozzárakni prockót.
Véleményem az, hogy megérdemel ez a kari egy jó E2xxx, vagy Exxx prockót legaláb is Intel-ben, az AMD-ben nem vagyok otthon, de azt lehet már kapni pár ezer forintért 2 magosat is ahogyan azt néztem webáruházakban.
Én mindenképpen lecserélem a procimat, mert sok játéknál akadályozó tényező( mint ahogyan azt az ajánlott konfigokban is olvasni lehet) -
tzsolesz
nagyúr
Amúgy mi az a catalist AI?
-
tzsolesz
nagyúr
Most már tuti hogy a kártyának semmi baja, alapórajelen tökéletsen megy a pro street 1280x1024, jó néha kicsit beszaggat, de egy kör alatt egyszer de azt is nehéz észrevenni. Biztos mással van néha baj. Az a baj hogy túl sok beépülő modult raktam már eddig föl(ATT, Rivatuner, ATi Tools, AMD GPU Clock Tools, Fram FPS mérő), de nem tudom, hogy százszázalékosan el lettek-e távolítva, majd csinálok egy kis takarítást a sok barmolás után.
Meg ugye először feltettem a 8.3 catlistot driverestől, utána leszedtem, aztán fölraktam az eredetit, majd újra le, és vissza a 8.3-at driverestől, ccc-től.
Szerintem csak a pro street-et nem szereti valami miatt húzva, mert a többi játéknál nem volt ilyen zűr. Mármint nagy feketeség stb...reset.
Megnézem azt a szőrös fánk-ot este magamnak. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8634 üzenetére
Nálam a Crysis-hez még a rem is kevés, úgy hogy azzal nem játszom, de ha annáél szar, akkor lehet hogy másnál is szar. De este azt teszem fel akko rén, úgy sem próbáltam még ki 8.2 -est. Sokan meg 7.11-re mondták hogy jó. nem értem. Vagy az már régen volt? Egyébként véleményetek szerint javul a kari minősége még ebben az évben újabb meghajtóval? Igért ezzel kapcsolatban valamit az AMD?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #8630 üzenetére
A VGA-ámnak még tuti semmi baja? Szerinted is csak bekavart a sok Ati Tray-tools(ezzel az fps-t mértem, volt már fennt rivatuner is, két catalist is, 2 driver is, AMD GPU Clock tools, amelyik most meg szarakodni is szokott, mert elindítom ,és nem is indul, el, de a folyamatatok közt ott van, és zabálja a procit 50% alá nem is megy, meg a ramot is 4-500mb-ig terheli le
Ha otthon leszek megnézem a ramokat a rajta... -
tzsolesz
nagyúr
Nem szokásom amúgy a tuningolás, csak egy kis plusszt akartam kicsikarni belőle. Gyönyörű szépen bírta amúgy a 850/850-et eddig, csak azt nem tudom most miől nem, de lehet hogy más miatt megy el a kép, és se kép se hang, illetve a hang az úgy marad, berreg azt csá, úgy kell mindíg kiresetelnem a vasat.
Mondjuk itt egy csomó ember azt mondta hogy simán 1 Ghz-en mennek nekik a ramok. ez érdekes, azért nem? Az elején valahogy nekem is ment még 900Mhz-en, jó nem hosszú ideig, csak kiváncsiskodtam, lehet már valami tönkrement rajta? Vagy lehet hogy nem most nem is VGA szarakodik, hanem valami más beállítás. -
tzsolesz
nagyúr
Ja és a #8617-hez valaki?
-
tzsolesz
nagyúr
Egyenlőre probkéma megoldva. Nem tom miért most jó.
Az semmi újabban újraindul a gépem, meg beokádik játélk alatt, ha húzva van a VGA-n,
Eddig bírta a 850'850, most már a 850/800 sem nem tom miért. Ez jó kérdés mi?
Egyszer jó, egyszer nem. Ez csúcs azért.
Mondjuk igazáéból ezt Pro street alatt produkálta, a többit nem néztem még. Mondjuk eddig nem játszottam sokat vele, lehet eddig sem bírta ezt a game-t?
Amikor kilép akkor a GPU dióda 52 C-os, a CPU 47 C-os. Sztem ez azé még normális nem? -
tzsolesz
nagyúr
Akkor, jó azért catalist-os tesztjeimet majd elvégzem.
Közben akadt itt egy kis bibi. Az AMD GPU Clock szarakodik, nem indul el, valamiért. Elindítom és semmi, csak tölt, vár. Megnézem a folyamatok között a proci használat 100%, és fut az AMD GPU Clock Tools, A CPU-t természetesen ez terheli le, mert a memóriahasználat is egyfolytában megy fölfelé egészen 480mb-ig vártam azután leállítottam, ezt csinálja tegnap óta, de nem tom hogy miért. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
1280x1024-ben melyek azok a játékok amelyek esetleg már kiakaszthatják ezt a karit, mondjuk 2Gb RAM melett? Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Én ebben játszom általában a 19"-os monitor miatt. -
tzsolesz
nagyúr
Szerintetek, intel-ben mi kéne ennek a karinak, maximum kihajtja az E4500?
-
tzsolesz
nagyúr
Én meg fogom nézni mekkora teljesítménynövekedés érhető el, egy 3.2Ghz Intel Pentium (L2 cache 2 Mb, Hyper Threading-es) proci után egy E4500 (2.2 ghz 2Mb cache) -al.
Everest-es mérések alapján az én procim 3500 pont körül van a CPU Queen-ben. Öcsémnek alap 11-12000 pont. Ha az enyémet fölnyomom 4.1 Ghz-re akkor 4600-4700 pont közé esik valahová. Körülbelül ez a tuningolás 8-10 fps plusszt jelentett nfs pro street-ben, (ami azt éppen bebizonyította hogy nálam ez a játék cpu limites, de erősen.)
Na most ha ilyen arányban jobb lett a játék, akkor egy Core 2 Duo-val talán 22-25 fps-el többet kapnék ha jól sejtem...
Mondjuk ez nem egyenesen arányos azt tuti....Ja és így utóleg a celeronokról: itt bennt a munkahelyemen egy 2.4 Ghz-es cerka 1146 pontot kapott abban tesztben amire én 3500-at, ami annyit tesz, ha fel is húznám ezt a cerkát 3.2 Ghzre, akkor sem kapna csak kb 1500-1600 pontot, ami még csak a fele sem a pentiuménak, gondolom az L2 cache, meg a HT-nak köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest