Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8206 üzenetére
Nem kell checksum-al szórakozni, win flash simán felrakta a biost.
Ment pár percet a Fur benchmark, ami rendesen megizzaszotta a kártyát.
2D-re 1.25V-t, 3D-re 1.30V-t állítottam be, 2D-ben 1.25V-n megy, 3D-ben 1.31-1.33V-n.
Azt nem tudom hogy bios miatt megy-e ennyin, mert korábban is hasonló értékeket mértem. -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8199 üzenetére
Módosítani lehet, de még nem tudom hogy változik-e a feszültség.
857MHz feletti gpu órajelet nem akarom kipróbálni, a bios bug miatt tizenvalahány Mhz-en menne.DRB: Ezeket lehet állítani, nagyjából ugyanazt mint HEX editorral.
-
barnam_
nagyúr
Ezt most találtam:
TechPowerUp Radeon Bios Editor v1.07Felismeri a HD2600 bios-t is
-
barnam_
nagyúr
válasz
honotib #8121 üzenetére
A vga-t hiába tuningolod, ha kevés hozzá a proci. A proci tuningról érdeklődj a P4 proci tuning topicban.
-
-
barnam_
nagyúr
904Mhz-ig megy vmod nélkül, felette már kell.
Nálam bios-ban 1.25V van, a valós az 1.27V, bár vmod után kicsit nőtt az alapfesz, most 1.3V körül van, hiába pucoltam le 96%-os alkohollal az ellenállást.
Tudok segíteni vmodban, kérdés hogy tudod-e melyiket kell grafitozni. Mert én nem tudomSzerk.: a bios-nak nincs köze hozzá, mennyi feszt kap a gpu, én átírtam a gpu feszt a biosban 1.35V-ra, de maradt 1.27V-on.
-
barnam_
nagyúr
Igen, hardveres ok miatt nem megy 857 MHz felett, pontosabban a vga bios-a tehet róla. Ezt át lehet hidalni, ha AMD Gpu Clock Tool 0.7-el tuningolsz.
Sajnos a mag továbbra is fagy 857 mhz felett.
Nem mintha láttam volna működő 2600-ost efelett
Pedig nálam 1Ghz-n ment a gpu -
barnam_
nagyúr
lassan vált át 2D-ből 3D-be Ettől HD2600-nál nem kell tartani, mert ez nem kezel külön 2D és 3D módot
Képhibát se tapasztaltam, UT3 gyönyörűen megy 1024*768 maxon.(#8039) stevve: Nem a .NET a hiba, fenn van az 1.1 és a 2.0, SP nélkül. Az a vicc, hogy amíg nem töröltem le a drivert, gond nélkül ment a CCC a 8.3-al. Most hogy újraraktam, nem megy...
Amúgy van új ATT és úgy nézki a HD3800 mellett a HD2600-t is támogatni fogja.
-
barnam_
nagyúr
válasz
BIZ0906 #8033 üzenetére
A CCC-t gond nélkül leszedte, de a driver uninstallnál én is hibaüzenetet kaptam.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7616 üzenetére
Gyári Zalman hűtővel (Galaxy 7300GT volt).
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7611 üzenetére
Nálam meg a 7300GT +55%-on üzemelt
-
barnam_
nagyúr
Csak a feszültségre gondoltam, de így még jobb.
Ha vmod után is ennyit mértél, akkor valószínűleg nem jó helyen grafitozol. Több pont is van a kártyán, ahol mérni lehet, és mindegyik értéke nő, ha emelem a vgpu-t.
A Load 70°C se túl jó, mert így nem tudsz sokan emelni a feszen. Nem gyári hűtővel elég jól lehetne húzni a kártyád. -
barnam_
nagyúr
válasz
Robinhofan #7499 üzenetére
Megéri, a driver-el sincs gond, ha megfelelően telepíted fel.
Milyen gépbe kellene? Mert ha valami Celeron, akkor nincs értelme... -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Hát nem nagyon járok pesten, talán majd nyáron, de szerintem addigra már nem lesz meg a 2600XT
(#7152) gbors: Már leszedtem a vmodot (bár kicsit nött az alapfesz, most 1.30-1.32V 1.27V helyett); legközelebb már forrasztani fogok.
(#7153) fagy53: Lehet nekem is azt kellett volna tennem, hogy visszaveszek a gpu-ból, és a ramot húzom tovább. Nem kizárt hogy az enyémek is mennének 1.1Ghz-en, de azért 1062 Mhz sem rossz egy 1.4ns ramtól
-
barnam_
nagyúr
Ennyit sikerült elérnem, többet már csak a proci miatt lehetne elérni
Azt vettem észre, hogy 1Ghz-es gpu felett 1Ghz-nél gyorsabb ram kell (999/1053-on gyorsabb volt mint 1019/1008-on). A ramok viszont 1062 Mhz-nél többet nem mennek, pedig 2.22V-t kapott. A gpu-n egy kicsit talán lehetne még húzni, de 1.75V körüli fesz és jobb hűtés kellene, ezért inkább maradtam 1.63V-n.KrenAtesz procijával 6784 pontot értem volna el.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Zolee11 #7124 üzenetére
Ezt a 7300GT vmod-ból következtettem ki, annál figyeltem meg.
Toltam neki, majd ha valaki jobbat ér el, folytatom
-
barnam_
nagyúr
válasz
Zolee11 #7122 üzenetére
Ezt úgy értem, hogyha nem elég a fesz az adott órajelhez, akkor végig megy a 3DMark, de egy ponton (a firefly forest végén) megakad, és megy tovább. Ilyenkor nálam kevesebb pontot adott, mintha kisebb órajelen ment volna.
Bocsi, de azt hiszem van elég tapasztalatom vmod terén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magisk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest