- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Norbi14 #10900 üzenetére
Azonnal pasztázd újra a gpu-t, mert az a baja.
Ezt csinálja, így van ha nincs rendesen pasztázva a cuccos, hiszen akkor jön ki ez a melegedős dolog is a pormacskák miatt, amikor húzod a karit, előtte hiába pormacskás a gyári értékeken nem annyira észrevehető a hűtés elégtelensége. Maximum játék alatt.
-
tzsolesz
nagyúr
Emléklszem régen a 9550-nél 256Mb-ra tettem, meg néha változtattam rajta, teszem azt 128Mb, 64Mb, azt azt sem tudtam mire való. Néha egy két játék jobban, vagy rosszabul szerepelt, sose tudtam miért, sőtt néha kikapcsoltam az AGP fast-write-ot, na látjátok azt sem tudtam mire való, meg most sem, de már nem is baj nagyon. A PCI-E azért gondolom merőben eltér.
-
tzsolesz
nagyúr
A kártya tuningja nálam 3DMark06-ban akárhogy is nézzük csaknem 600 pöttyöt hoz, 4711 ----> 5288.
Szerintem azért ez nem elhanyagolható. De valaki meg is cáfolhatja. -
tzsolesz
nagyúr
Íme a VGA alapon, a proci-t hagytam ugyanúgy. 3DMark06 alap VGA
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10781 üzenetére
csinálok alapon is egy tesztet mindjárt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10776 üzenetére
Nézd meg CPT.Pirk adatlapját, de én akkor is az XT-ét venném, és semmiféleképpen a pro-t. 1000Ft nemtétel, és a ramok alapból húzás nélkül 700-on lesznek, amit egy mozdulattal 860-ra húzol. Míg a pro-nál úgy látom CPT.Pirk-nél nem megy 700 fölé. Én a múlthónap előtt vettem az XT-met 24.000 Ft-ért, akkor ott volt a pro 16.500Ft-ért, és az XT-ét választottam. Szerintem ezzel mindent elárultam 12.5K-ért ajándék az XT.
-
tzsolesz
nagyúr
na jó ez tényeg a vége ( mondjuk most nem kapcsoltam ki a témát, meg egyebeket)3DMark06 vista 32bit 5288pont
-
tzsolesz
nagyúr
Hát, nem tudom, hogy akkor miért lett ekkora különbség 8.4 és 8.5 driver között, ez már télleg rejtély. Neked volt igazad gyiku. Nem sok változás van, csak 8.4 és 8.5 között, nekem azzal (8.4) ez lett a max, akkor még nem kapcsoltam ki a témát és egyebeket a vistán, most meg téma bakapcsolásával is tök uagyanaz lett az eredmény mint tegnap előtt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10762 üzenetére
Szia. Mindenféleképpen valamelyik XT-ét vedd, mert ilyen kicsi árkülönbséggel nem éri meg a pro-t venni. A XT-k közül pedig szerintem a gigabyte a jobb, elég jó tuningpotenciál rejtőzik benne, többeknek is mennek a ramjai 900Mhz fölött, ráadásul ha melegszik, elég kényelmesen lehet rá ventit szerelni, ahogy látom. Az MSI-t nem is ismerem.
gyiku:
úgy beszótá, hogy leestem a székről a röhögéstől
Nem tudom mi lehet az oka, nálam nagyobb különbség van, ha teljesítménycentrikusra rakom. De mindjárt csinálok egyet úgy is nem kapcsolom ki a témát, stb-t.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Én sem azt mondtam, hogy megváltja a világot ez a kari, de nálam biza gyorsult 855/860-on. Ja, és én a 9550-hez hasonlítottam, mert annál 250-ről hiába húztam 300-ra, semit sem jelentett, csak akkor volt jobb amikor 500-ra húztam (100%-os túlhajtás). Ezt a karit pedig nem 1600-ra húztam, hanem csak 855-re, és még is észreveszem hogy jobb ha feljebb tolom, mert sok játéknál már jól jön 2-3 esetleg 4 fps. ott ahol 25 volt előtte.
persze ebben azért benne van a vram 860-ra emelése is, azzal együtt már igen is ér valamit, legalább is nálam.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #10697 üzenetére
Ebben most nagyon igazad van, nem kell húznod, mert nem profitálsz belőle sokat. A prescott azért nem teljesen elég neki, de nagyon szépen lehet játszani vele még úgy is, tudom mert előtte én is prescottal zúztam a karit, egy 640(2Mb L2 cache, 800Mhz FSB 3.2 Ghz HT) személyében, amit 3.7 ghz-en használtam. Amikor beleraktam a C2D E4500-at, azt hittem nem jól látok, egyszerűen m,egtáltosodtak a game-k.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #10695 üzenetére
Jó vagy 880!
Szép az már nagyon, nem egyenesen arányos a mhz százalékos emelkedése a valóban bekövetkezett tuningal. Tehát ennél a karinál ha húzol 5%-ot pl 800 ról 840-re, akkor nem 5%-al fognak jobban menni (tehát gyorsulni) a tesztek, és a játékok, hanem sokkal nagyobb arányban. tapasztalatból mondom, de próbáld ki te is. Ajánlom Aggregátor barátunk tesztjét a figyelmedbe. Vmod 2600XT GDDR3
Itt ő is ezt állítja.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát most 8.5-el ezt sikerült kreálnom, a vramot nem tudom 865Mhz fölé húzni, mert a 3DmMark kivág a fenébe, meg kékhalálozik a rendszer VISTÁN VAZZE!!!
-
-
tzsolesz
nagyúr
Jól bírják a ramjaid, nem semmi.
Csinálok majd én is egy ilyen max-os 3Dmark06-ot vistán is, meg xp-én is. (de jó ilyenkor hogy mindkét rendszerem van) sőt, még egy két game-t is összehasonlítok DX9-ben.
száni: gyiku házias guru, süt, főz, takarít.
Tényleg ilyenkor hány fokig megy fel szegény passzív hűtős karid?
-
tzsolesz
nagyúr
hunfatal: mennyiért veszed a 2600XT-det?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BabLeWeS #10482 üzenetére
Akkor az még jó is, megrángatva persze.
Azért kérdeztem mert nekem előtte prescott-om volt, egy 640-es személyében,, és 3.8Ghz-en sem volt megfefelő teljesítmény a pro street esetében. Érdekes, hogy mondjuk a Crysis meg elég szépen ment már azzal is.
Nem tudom, mondjuk hogy egy smithfield mit produkál egy conroe-val szemben. De lehet hogy a 2600XT esetében nem szembetűnő a különbség. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10464 üzenetére
Uram, ha csak ez kell, íme egy PCI-E verzió. Nézegettem egy két tesztet, alaposan eltánágál egy csomó mai erősebb kártyát is, nem semmi, az árához képest nagyon szuper, ha XP-t használ valaki. ATI 1950Pro
Szerintem a ma létező összes játékot megeszi kenyér nélkül DX9-ben.
Egyébként volt itt a múltkor még XT is, nem sokkal volt drágább, az tán még jobban megéri, igaz csak az órajelekben tér el, ha jól tudom. -
tzsolesz
nagyúr
Én a 640-es P4-et, ami LGA775 800Mhz FSB 2Mb L2 cache, 3.85Ghz-en használtam, és jó pár játéknál kevésnek bizonyult, és nem azért mert nem hajtotta ki a karit rendesen, hanem azért, mert a mai játékok zöméhez ajánlott egy 2 magos prockó. A P4-el egy rakás játék gyengébben muzsikált mint C2D-val.
Tehát a lényeg az, hogy ha valóban közepes beállításokkal szeretnénk játszani azért egy nem gyenge játékkal (Gears Of War, Crysis, Pro Street, COD4, DIRT, stb....), a P4 azért hátráltátató tényező lesz az biztos.
Pedig az én P4-esem már a jobbak közé tartozott, jó volt az a HT is. -
tzsolesz
nagyúr
nyugalmi 51 C°, terhelten 68C°, de terhelés után csak 60C°-ig megy le.
-
tzsolesz
nagyúr
Sikerült lementenem a blacbox játékait, azt még nem néztem, hogy máshol működik-e, de majd ma kiírom, és átviszem öcsémhez.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
greatchaos #10320 üzenetére
Ment az nekem is le annyira közben. Én a max értéket mondtam.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #10317 üzenetére
Nekem a 3DMark06 CPU tesztje kész röhej, haldoklik az egész gép, nem értem hogy a francba méri meg, de mondom, okádik szegény 5-6 fps-el.
Emlékszem a prescott-al ez látványosan rosszabb volt(P4 640-essel 3.8Ghz-re húzva, sőtt néha 4.0Ghz-re 2Mb L2 cache-el 800-900Mhz-es FSB-vel).
Ha ezzel ezt csinálja, mit csinál egy kis celeronnal 1.8 Ghz-en, meg mondjuk 512Mb SD rammal, és egy FX5700-al?
Szerintem kimerevedik a képernyő, azt kész.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Debilon #10309 üzenetére
Még nem csináltál uninstall-t a ccc-vel? Akkor azt csináld meg, plussz drivert, plussz ATT-ét takarítsd le a francba. Csinálj egy registry cleaner-t (tuneup2008-al stb....) De van kifejezetten driver-cleaner ami tuti kipucolja a rendszerből a cuccokat. Majd ezek után rakd újra az egészet (driver stb..)
Akkor nem húzod a procit, meg a RAM-ot gondolom, mert arra nem reagáltál. Nekem akkor csinálta még ezt amit neked, amikor túlhúztam a procit, 2D-ben egyből 5 perc után a catalist állt le mindíg a leghamarabb, utána általában a tűzfal, vírusírtó stb....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Debilon #10307 üzenetére
Háát, nem tudom. Vagy kérdezz meg egy okosabbat mint én, vagy Win reinstall. Mióta is csinálja, pár napja, azóta rég kiheverted volna a win reinstall-t?
De most komolyan,nem tudom mi lehet a gond, de várjál csak, a catalist is érzékeny ha a proci túlvan hajtva, és már nem stabil a rendszer. Nincs húzva a cuccosod? ha igen, akkor próbáld meg alapórajelen izzasztani a gépet, ha úgy nem csinálja, akkor ott a bibi. Vagy még egy ötlet ne rakj fel catalist-ot, úgy emlékszem valakinek már volt ilyen gondja. Az ATT egyébként is mindent tud amit a catalist, sőtt.
Ha ezek nem válnak be, akkort élleg csinálj egy újratelepítést (pláne hogy nem túl jó az a rendszernek, ha a 7300gt-vel vol tújratelepítve, ki tudja milyen driver"maradványok maradtak benne), mert azzal ki lehet zárni egy csomó hibalehetőséget.
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, magvannak ezek a file-ok. Na most ebben az esetben föl kell telepíteni legközelebb is a steam-et, és utána lecserélni ezt a mappát?
aggregator: Ezt a Steam megcsinálja magától is? hogyan is?
deiblon: szedj le minden drivert (ATI), meg az ATT-t is. Csinálj egy drivercleanert ezekután.
Majd rakd fel mondjuk 8.4, vagy 8.5 driver-t, vagy plussz catalist-ot.
Egyébként lehet, hogy nem is jó ATT-t raktál föl, a legújabb ismeri fel rendesen a 2000-es szériát.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, ez nekem újdonság, azt hittem veszélyesebb és körülményesebb művelet.
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a jó 3DMark05-ös eredményem: DMark05 8.4 catalist XP 32 bit
fagy53: ez veszélyes egyébként?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10267 üzenetére
Hallod? Ez tényleg 1280-ban lett lemérve, de én ezt nem is vettem észre, mindjárt megmérem rendesen is. Kösz.
ja, megvan azért maradt úgy mert az fps-ket hasonlítgattam össze közben a 3DMark06-oshoz, hát azóta sokat fejlődtek a játékok, így a 3dmark is, természetesen elég nagy eltérések vannak mindenhol, na de szebb is a grafika az animációknál
-
tzsolesz
nagyúr
-
-
tzsolesz
nagyúr
Egyetértek kollega: VOALA 10C°-ot is feljebb megy a kis dög
-
tzsolesz
nagyúr
Nem szóltam semmit, levettem Qimonda ramok vannak rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10200 üzenetére
Értem, és köszi, tudom egyébként ezt. Sokat értetlenkedtem az elején ezzel. Én csak azt mondtam, hogy a CCC is beleszól a tuning-ba, ezt valahol hallottam, és gondoltam valaki megerősít ebben.
Így utólag szerintem hülyeség.
Itt van az XP-és eredményem. 3DMark06 2600XT --->XP SP2
Majdnem 560 ponttal több mint vista alatt, azért ez nem semmi.
-
tzsolesz
nagyúr
Jaaaaaaj várjá mán, azt a régi ATT-ém csinálta.
Az újabb verzsönök jobbak 0.28-tól felfelé ha jól emlékszem. Nem azt mondom hogy annál lehet 857-től felfele menni, csak annyit, hogy csak nem engedi fenntebb toilni, mert mindíg visszacsapja mondjuk 800 környékére.
Én inkább azt akartam kérdezni, hogy lehet instabilitást okoz az a tény hogy pont a határon vagyok, tehát 857? De már olyat is hallottam, hogy a CCC is pofátlankodik valahogy bele, fe erről aki többet tud az elmagyarázhatná. (persze annak tükrében hogy ez egy bios-os dolog) -
tzsolesz
nagyúr
Szia, arra van valamilyen megoldás, hogy 860 fölötti memó értékeknél néha ne okádjon be az egész rendszer akár 2D-ben is, tehát teszem azt ne legyen kékhalál, meg fekete képernyő visszahozhatatlan készenléti állapottal egybekötve stb....plussz hang, vagy zene lemezjátszó szerű ugrálásával egybekötött gépösszehányás.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát nem tudom, XP alatt 5280 pontot adott, csak a képet nem találom.
Ennyire szar VISTA alatt? 3DMARK06 VISTA -
tzsolesz
nagyúr
válasz
hfrankee #10140 üzenetére
Inkább 8600GTS-el hasonlítgasd, kisebb nvidia-k elvéreznek nagyon. régi szériából talán a 7900GS ami felveszi vele harcot, és talán le is győzi egy két régebbi játékban.
Ez a kari a 8600GTS-el van pariban, rengeteg tesztet olvastam.
ui: Ja, és a procid gyengusz hozzá, prescott-ok kevesek, nekem is az volt, aztán belevágtam a C2D-t, és láss csodát, rendesen mennek a game-k, és kész.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10052 üzenetére
Hát igen, ha számít a hangerő, akkor a 8 centis házventi. Mivel a kis coolert 12V-on kellene járatni, hogy megfelelően hűtsön, az meg már zajos, de nem is kicsit.
bolcsodal:A sapphire-ral én is így vagyok mostmár, igaz tapasztalataim szerint kb 2 havonta ki kell fújatni belőle a port, mert máskülönben alapon lesz 65C°-os, én már csak tudom. -
tzsolesz
nagyúr
Ha már úgy tervezték, hogy sima hűtőbordával bírja az alapórajeleket, akkor szerintem elég, ha ráraksz egy régi PGA370-es coolert, én a radeon 9550-enemet 100%-os túlhajtással nyomtam egy socket7-es cooler-el, és elég volt neki, sőtt még hideg is volt, nyáron a szobában a 28-30-fokos hőségben. De kérdezz okosabbakat is. Ne hogy miattam égjen szét a gpu-d, ami nem hiszem hogy bekövetkezne.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10012 üzenetére
Gratulálok uram! Nem emlékszem mi is voltál előtte?
Hogy is van ez, kiderül itt, hogy csak kell az az 512Mb-os VGA 2008 közepe táján?
szerk: egyébként hogy a fenébe is van ez a rangsorolás? Biztos nem csak a hsz-ok száma számít csak, hanem a regisztráció óta eltelt napok száma is?
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, lehet én nézem ritkán az árakat, vagy nem tudom, de ilyen szintű árzuhanást nem igen láttam mostanában. Vagy nagyon nagy durranás várható a piacon az új karik megjelenésével, vagy nem tudom mi lehet még. Olyan szinten elértéktelenedett a 88 széria a gf-nál, vagy a 3870-es, hogy csóró kis falusi gyereknek meg sem kottyan megvásárolni ezt a highend VGA-t, kinevetve ezzel a valamivel tehetősebbeket, vagy azokat akik gyűjtötték rá a lóvit, akik megvették nem olyan rég a duplájáért (meg többért).
De azért ez nekem tetszik(még ha nem olyan új ez már, 30K környékén csúcskarikat venni, ez nekem tetszik.
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a nyócpontöt, nem tudom mennyi változás lesz tőle, de ma már nem fogom megtudni. Ahhoz kicsit késő van már.
-
tzsolesz
nagyúr
Azt teszem. 1-2 hét és kinnt lesz a 4000-es széria, ez a robbanás már várható.
Szerinted mennyire nyomja le az új generáció a régiek árát.
A HD 3870 már most 30K felé mozog. lenyomja 20K környékére egy hónapon belül?A HD 3870-ért érdemes lenne már annyit kiadni mi?
Hogy fogják a fogukat szívni azok, akik kb 2 3 hónapja vettek ilyet.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9951 üzenetére
Szerinted ennyire belemerültem?
Egyébként lehet hogy neked van igazad, sőtt, nem úgy vezérel már egy ilyen régi monitort a vga. Lehet nem is a helyes értékeket írja már ki.
De szerintem ezt hagyjuk.Azt a monitort csak gépszereléshez használom, hogy ne a 19" LCD keljen hurcolásznom.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BukottHangya #9938 üzenetére
Szabadulj meg a monitortól.
Bár én még ilyet nem hallottam, hogy nem ismeri fel kellőképpoen a VGA a moncsit. Ez nekem új. Nekem van egy régi IBM 15"-os csodám (svga) . Viszi 1280x1024-ben a 85Hz-et. Pedig nem mai gyerek már az sem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Theodolit #9930 üzenetére
A HD3850. ajánlott ára 24-26K.
Kérlek válassz: HD 3850-ek -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #9912 üzenetére
Igen, azok is már 25-30K között mozognak. De fájhat a szívük az első tulajoknak.
Én meg most vegyek egy ilyet? Még egy évig verni fog mindent élsimítással, kivéve a GF újabb fejlesztéseit. Gondolom.
De nekem számít a fogysztás is, úgyhogy erről lemondanék.Ja és 2-3K-ós csökkenés már nem érdekel, de a másiknál (2600XT) másfélhét alatt 10K, azért lenyomott.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BukottHangya #9909 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy nem ismerte föl rendesen a plug and play monitort, távolítsd el, és utána hardverváltozások keresése. Lehet még az előző illesztőt használja. próbáld meg mondjuk a 7.11 catalist + drivert.
-
tzsolesz
nagyúr
Bocsi de közben láttam egy két dolgot.
Nem tudom ebből a benchmark-ból mi igaz, én eddig azt sem tudtam hogy kijött már piacra a 4000-es széria, vagy itthon nincs?
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, tudom, de mondom a 2600XT felülmúlta a várakozásaimat.
A 9600GT az általam eddig látott tesztekben agyonütötte a HD3870-et is az esetek 90%-ban.
Nem tudom a 4000-es széria mit fog hozni, de ezen az 5 sőtt a 6000-es széria sem fog változtatni semmit (persze nem vagyok én jósnő
). Az NV-ának készítik a játékokat, és az ATI új technológiáit figyelmen kívül hagyják. Amíg ezt az ATI hagyja, addig nem lesz változás.
A 2600XT jó vásár volt akkor is ha 24K volt, mivel mindennel tudok játszani, amivel csak akarok, egy kis komprumisszummal.
Amúgy a véleményem miatt meg lehet kövezni, de sajnos ez látszik.
Régen jobban szerettem az NV-át. Az első gépemben Mx440 64Mb-os volt. Az volt a csúcs számomra. Azután megvettem az FX5200-at, majd a 5700 -at. Na akkor nekem volt a környéken a legjobb videókarim. A radeon 9550-el kezdtem az ATI, és azóta szívügyem lett ez a drága, annyira megszerettem hogy még azóta is megvan az egyik gépemben. 100%-os túlhajtással használom már 2 éve.
Nem szeretnék elfordulni ettől a jólbevált ATT-től sem, meg a TV-n nyújtotta lehetőségektől sem. Szerintem jobb vele videót nézni is (ATI vs. GF), szebbek a színei is számomra, élesebb a kép is. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #9901 üzenetére
Egy a gond, nem akarok sokat ríni, hogy napok, illetve hetek alatt 20-30ezreket bukok a türelmetlenségem miatt. Lásd 24K-ért vettem a 2600XT-t(amit még ma sem bántam meg, mert nagyon jó kari, sőtt, jobb mint amire számítottam), de 3 nap múlva ránéztem az árára 18K, azután egy hétre 16k volt a gddr4-es verzió. Azért akarok egy olyan VGA-t venni, aminek már nem sokat esik az ára, és még mindíg "fullos" kari. Elég volt abból hogy mindíg az árcsökkenés előtt három nappal veszem meg minden hardveremet. Így jártam az alaplapommal is.
Szörnyű szórások vannak a VGA piacon, van olyan kereskedés ahol egy árban vannak a 9600GT meg a 2600XT egyes változatai, de 8600GTS van sokkal drágábban mint 9600GT vagy HD3850. Sőtt van olyan kiszerelésű 8600GT, hogy csaknem annyiba kerül mint egy HD3870.
Tehát ha valaki felkészületlen ebben a témában, akkor vagy nagyon rossz üzletet csinál, vagy 5-ször olyan jót.
Tehát ma nem az ára szabja meg a VGA sebességét, hanem a szörnyű valóság.Közben elgondolkoztam az időtállóságról, tudom hogy az előző hozzászólásomban még azt írtam, de nem ebben az értelemben, hanem abban, hogy meddig tud jó teljesítményt nyújtani a game-ben.
A 2600XT modernebb felépítése miatt volt anno jó vásár, hát most erre mit mondjak, sokra megyünk vele. Szerintem nem vált be ez az elmélet az ATI-nak. Én azt mondom hogy ilyen téren majdnemhogy jobban járunk egy "elavult" csúcskarival. A fejlesztők úgysem foglalkoznak az új ati karikkal, tehát nem azokra írják a játékokat, hanem a régi NV-ra.
-
tzsolesz
nagyúr
A piacon a felsőkategóriát leszámítva, nem sok olyan VGA van ami sokkal gyorsabb lenne a 2600XT-nél, már mint a normál boltokban. Középkategóriában melyik most a nyerőbb, az időtállóság tekintete is fontos. 9600GT, vagy HD3850 vagy 2900XT? ezek most annyiba kerülnek amennyiért egy jópár hete vettem 2600XT-met.
24-26K
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként kb milyen AMD-nek felel meg egy E4500-as? Soha nem volt még AMD-m, de hazudok volt egy 133Mhz-es régen, annek nem tudom mi volt a neve.
Egyébként úgy látom a 2600XT mellé AMD-ben is dupla magosat ajánl itt is mindenki.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
psyho85 #9847 üzenetére
A GDDR3 (700Mhz), és a GDDR4 (1100Mhz) es 2600XT között is csak 1-2 esetleg 3 fps különbség van. 400Mhz plussz= átlag 2-3 fps. Tehát nem hiszem hogy a gyorsabb RAM-al jobb az XT a Pro-nál. 8.000 Ft volt a különbség amikor én vettem a GDDR3-as XT-t.
Nem hiszem hogy csak az órajelekben lenne különbség.
Például hiába húztam én a 9550-es radeont 9600XT órajeleire, akko is lezúzta az XT. -
tzsolesz
nagyúr
Ez a kari pedig most éli a virágkorátm hiszen a 8.4 catalist óta elég jól elbánik az élsimítással is már egy két játéknál (persze nem mindenhol). Bár lehetne jobb is. Ettől ez már nem lesz jobb. De a Gf8600 szériát ma már utóléri,és le is hagyja, egy csomó tesztben.
Pláne akkor majd, amikor valóban kijönnek a várva várt újfejlesztésű játékok, amik az ATI új architectúrájának kedvez majd.
Vivat HD2600XT! -
tzsolesz
nagyúr
Én azt mondom, hogy most kezd feljönni az AMD is, remélem odacsap az intelnek, hátha még olcsóbban jutok hozzá egy yorkfield-hez a közeljövőben.
Bár igaz, hogy amilyen játékokkal mostanában játszom ahhoz elég a 2600Xt E4500 páros.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9833 üzenetére
Csak összehoztuk. KÉT MAG KELL, ÉS NEM HT. Az meg hogy a prescott gyengébb a D-nél nem is volt kérdés, a 2Mb L2 szép szép, mondjuk egy E4000-es szérában, de nem egy prescott-ban.
Utóirat: De azért amikor letiltottam a BIOS-ban a HT-t, enyhén hátravágott a különbség, már win használatakor is, játékról nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest