- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kompakt vízhűtés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Lehet húzni, persze csak a szokásos 857MHz-ig a GPU-t" -> Gagyi
GPU feszt szoftveressen jelenleg (később sem) semmivel nem tudod megemelni, még biosban átírt érték sem segít.ATT átl. az omega driverekkel jön, ezzzel a karival kétszer próbáltam használni, kétszer win reinstall lett a vége. Pedig anno 9800Pro-mat szépen kezelte.
Amelett CCC nálam mindig jól ment, nincs szükségem ATT-re.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tipp: használd a válasz gombot, hogy az illető tudja h. neki szól az írásod.
Egyébként a .NET korrekt megfogalmazása.
A Microsoft .NET szoftverek olyan összesége, amely segít összekapcsolni az információt, az embereket, a számítógéprendszereket és a hardvereszközöket. Részeit képzik a kliensek (például Windows XP, Windows CE, Microsoft Office XP), a szerverek (például Microsoft Windows Server 2003, Microsoft SQL Server, Microsoft BizTalk Server) és a fejlesztői eszközök (például a Microsoft Visual Studio .NET 2003).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyrészt volt régebben celeronom, többet nekem intelt ne hozzon senki.
Másrészt abban az árkategóriában minek kelett mégegypár proci? Egy core2-őt már elég baráti áron kapni, persze valami idorába, ahol olcsó netezős gép kell, oda jó a celeron, könyvelést megírja rajta az ember.Mikor először megláttam a hírt, aszittem hírtelen, ezt is úgy gyártják, mint az első celeront, amiből kivágták a komplett L2 chace-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
killer1203 #8571 üzenetére
Szerintem meg alkalmazd a "vesszőt", mert kissé nehéz értelmezni amit leírsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
killer1203 #8566 üzenetére
Nem lehet, próbáltuk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mestery #8502 üzenetére
Megvan a földelés a konektorban?
fagy53: Nem kell mondanod, már régen eldöntöttem, hogy köv. karim HD3850 lesz, esetleg 3870, ha ultraolcsón megkapom. De lehet majd változtat az ügyön a HD 4000-res széria, mindenesetre most jelenleg csak Total Annihilatin Spring megy a gépen, annak meg fasza 3D motorját még az integrált vidkarim is szépen viszi...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wwenigma #8455 üzenetére
Te ezt komolyan gondoltad? Te írtad le, hogy fel kell tenni carlosca féle XP-t, szerinted tíz emberből hány tudja kicserélni benne a kulcsot? És ebből hány teszi ezt meg? Az meg hogy írok pár sort egy WXPEE kiadásról, az mióta warez? Nem én búzdítok illegális dolog használatára...
írásom nem az előtelepített progikról szólt, hanem a .NET dolgairól. Előtelepített progik (elnevezés sem stimmel, szerintem soha nem is próbáltá ilyet ki) javarészt nem használnak serialt, ami igen, az meg igényli a kulcs firssítését.
Nah de elegem van, komolyan mondom használd a carloscát, csak engem hagy békén vele.
Elmentem buliba... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wwenigma #8449 üzenetére
Ennek baszottul nem itt van a helye, nem XP-t linkeltem be, csak a .NET keretrendszerekhez segítséget. Carlosca cuccát meg használtam, de nem értek egyet a win updatek lemezre pakolásával, mert több esetben hibát okozhatnak, amik csak később jönnek elő. (csak egy gondolat, pl. fontos rendszerfájlokat irogatnak át, egymás után több alkalommal az updatek a telepítés alatt)
És bocs, de nincs türelmem itt ülni, és telepítgetni 20 programot a win install után.
Az meg, hogy nem érted meg, más miért csinál valamit, attól nem kell a fütykösödet belekeverni a dolgokba, nincs jó vége.Jah és amit írtál, az wareznek minősül...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nemtudom mi ez az opás a .net-el.
Tiszta windózt, aztán küldjétek fel ezeket a silent installos csomagokat, és máris megy a CCC örökre... [link]
Én varázsoltam össze őket. Yupiii -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha minőségi a táp, pl. FSP, akkor még 300W -os is bőven elég. Az álltalad leírt gép nem eszik 200W-ot sem.
Persze ha mindezt Codegen, mercury, deer, vargáné v. egyébb szörnyűség működteti, akkor azokra legalább 400W legyen írva. De ebben az esetben inkább röptetném a kuka felé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyételmű, hogy egy kártyás rendszert célszerű csinálni.
1- kisebb zaj
2- crossfire sem duplázza meg a teljesítményt, hatásfoka játékfüggő
3- elavult kártyákat vennél, mostmár nem szabad DX 10.1-et nem ismerő karit venni.-ha mindenképp CF kell, akkor 3650-et kösd párba, az már DX 10.1
Továbbra is HD3850/9600GT valamelyikét venném. Tekintve h. lassan ide kell már érnie az AMD vga árcsökkenésnek.
Ha meg lapot veszel, szerintem vegyél olyat, ami most volt a PH tesztben, nem kicsit dúrva, és olcsó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8314 üzenetére
AA az az antialiasing, azt használva 8600GT jobb választás. Modernebb felépítést arra írtam, hogy magas ALU/TEX aránnyal rendelkezik, ami DX10 követelményeinek akar megfelelni, de ebből már nem lesz túl sok haszna. Driverekkel sem fog már gyorsulni a kari, pl. decemberi és a mostani driver között sebességben csekély különbség van.
Olvasd el ezen topic első hozzászólását!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8308 üzenetére
Olvasd el a PH!-s teszteket, nagyjából pariban van a két kari, egy picit több helyen kapott jobb eredményeket a 2600XT emlékeim szerint. Azt, meg h. melyiket éri meg megvenni, most leginkább az ár dönti el. Egyébként 8600GT inkább való AA-val játszásra, a 2600XT felépítése meg modernebb, de egyenlőre az NV-s támogatás miatt a játékok jó része a régi felépítést követi, ami a geforcoknak kedvez...
Az itteni karitársak sem bánták meg ezeknek a kariknak a megvételét.
Egy biztos, a P4-ed mindkét kari kihajtásához kevés. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értem én ezeknek a heatpip-oknak működését. Ugye allul felmelegszik a folyadék, gőz lesz belőle, az felmegy a cső tetejére, ahol lehül, kicsapódik, majd a cső kapilláris falán visszajut allulra a csőbe, és kezdődik előről a kőrforgás. Ha jól látom ez aránylag stimmel egy álló gépházban, de ha megkérlek elfektetnéd nekem a gépet pár percre? Kivi vagyok, úgy mit csinál, hogy az alaplap van vízszintben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
honotib #8287 üzenetére
Természetessen csak a hivatalos 8.3-ast. Sajna megmaradt driver darabok, stb. okozhaatnk hibákat, időnként elkél egy win reinstall...
Szállító: Az SC4-hez egy GF2 is elég, annak mindegy mit veszel. 7600GT-t még árúlják? Pf... A másik két kari közül egyiket sem venném meg, várj egy napot, és nézz körül a rendes boltokban. Javaslom nézz körül itt PH-n az apróhírdetések között.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szállitó #8282 üzenetére
Caps nélkül is látjuk...
Természetessen elviszi, de a kompatibilitás sosem volt garancia sehol, erre van a 3 nap cseregari minden eladott termékre. 512-est ne vegyél, semmi értelme, helyette olyan Pro-t nézz ki, aminek 256 GDDR3-as ramja van, árban ugyanannyi, mint a többi ddr2-es rammal szerelt vacak. (Sapphire)
Másik dolog, hogy a gép kicsit kevés lesz már, azzal az alplappal meg tuning sem fog túlzottan működni, mert 192MHz FSB-nél megáll a tudománya...
honotib: Win reinstall kellene...
Sulep: Igen, rá van írva a tápra, hogy 12V és alatta egy amper szám, kb. 9-10A lessz írva. Ezeket összeszorozva kijön, hogy hány vatt lehet a maximális leadott teljesítmény 12V-on -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
faqutya #8262 üzenetére
Elolvastad, amit írtam? Tamadobos nem neked válaszolt...
Ugyanilyen ciripelős szitum volt egy alaplappal, és egy 6600GT-vel is.
Szkink: egy játék miatt már csak ne kapj szív infarktust... Alapjában a CCC-ben vagy application controlledre rakod az élsimítást, és a játékból álítasz be, vagy a CCC-vel állítod be. Az előfordúlhat, hogy esetleg egyik megoldás sem megy, jártam így a Project Torque esetében, de ott a játék egyik frissítése után már működött az élsimítás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
faqutya #8258 üzenetére
Belefutottál egy gyárilag nem tökéletes tekercsbe, jellemzően laza vasmag szokott ilyen hangot okozni, nézd meg a kártyát, van rajta kettő kocka forma tekercs, egyik a gpu-nak, másik a memóriának viszi tovább a delejt, ezek egyike adja a hangot. Egyetlen megoldásként kb. szilikonnal talán ki tudod önteni, de az nemtudom milyen hatással lesz a tekercs hőleadására, mert azok melegednek szépen. Ha ez nem járható, akkor el kell gondolkoznod a kártya, és mikrohullámú sütő kapcsolatán.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
9800Pro soha nem evett meg 75W-ot, mert az agp slot nem tud annyit leadni, és tápcsati sem volt a karin.
Mostani géped sem eszik 200W fölött, szall 400W névleges teljesítmény fölé csak akkor menj, ha duplavidkaris izomgépet akarsz, könönben csak pénzkidobás.
Problémádra javasolnék egy win reinstalt, valami esetleg megmaradhatott előző kari driveréből, stb.
Jah és tölcsd ki az adatlapod, úgy egyszerűbb segíteni. (beállítások menü)Vaniliásrönk: 1 hónapja majdnem vettem egy trustot, mert szépen nézett ki, nagy venti, aszittem valami korrekt tákolmány, aztán a tápos topicban nem találtam pozitív hozzászólást, úgyhogy vettem egy fasza deltát 3K-ért...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8235 üzenetére
Annyira szeretem, mikor leosztod a népet! Mondjuk teljessen igazad van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt a képet jobb lett volna linkelni, vagy ha már beteszed, átméretezni 640*480-ba, pl. imageshack.us tud ilyet rögtön feltöltéskor.
Hőmérséklet: 70-80 körül még nem lesz baja, de 80 fölé már ne engedd menni. Pl. érdemes építeni egy kis szélcsatornát, ami friss levegőt visz a kari ventillátora felé, ez már sokat tud segíteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Őszinte kérdés srácok, megy az altgr + c kombó? AND jelet kellene írnia a gépnek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt a kép a pro-m biosából, csak nálam ram beáéllításokat nem ismeri fel. Kérdés mi van, ha kézzel állítom be őket. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mateo019 #8190 üzenetére
AGCT: [link]
Pixelesedés természetes, azt jelenti, hogy azon az órajelen hibázik a kártya, ettől nem megy tönkre, hanem kifagy program/win.
Gyuri27: Nemtudom mekkora eredetileg, nekem fullos extended edition foglal 4,5 gigát keretrendszerekkel, oficeal együtt. De régebben jártam úgy másik winnel, hogy felment 10 giga fölé, és nem segített ccleaner, stb...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mateo019 #8187 üzenetére
Látom kezdő tuningos vagy, először olvasd el az első hozzászólását ennek a topicnak.
Aztán szedd le az AGCT 0.7-et, ezzel lehet tuningolni.
Aztán 20MHz-es lépésekben emeld külön-külön az órajeleket, egyszerre mindig csak egyiket változtatva.
Közben terheld le valami 3D-s alkalmazással, hogy lásd hibázik-e. (minden esetben a hibázás alá kell beállítani.
Sacc/Kb. 900MHz körülre fogsz eljutni a GPU-val, ram meg típusfüggő... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem kell mindent, csak lapot meg procit S939 X2-re, relatíve olcsón megúsznád. Főleg h. újra gyártják a 3800/4200+ X2-ket.
Bandit: Soha ne használd a gyártótól melléket drivereket. 7.4 idején még nem lehetett kapni sem ezeket a karikat. Mindig a hivatalos AMD/ATI drivereket használd. Most jó a kraid 8.3-al, akkor miért akarod cserélni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bergusz #8174 üzenetére
vf-900
De nagyon egyszerű kireszelni azt a kis fémet az összefogó zalmann feliratos lapból, szal felesleges költeni 900-ra, főleg hogy kb. kari értékének a felét a hűtés tenné ki, ami ráadásúl sok esetben felesleges is oda. Szerintem csak akkor tedd fel, ha gyári hűtő hangja zavar, vagy tuningolni akarsz. (bár nekem a 700-as is hangos volt
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Játékfüggő, nekem volt 6600GT, 7300GT (ezek kb. egyforma sebességet nyújtanak), és utóbbi vmoddal is meg volt küldve, ennek ellenére a 2600pro-m (XT órajeleken) sok helyen 2x akkora sebességet csinál, szal bőven megérte a csere...
honotib: A géped elég sovány már a kártya kihajtásához, főleg a proci. Drivert lentebb leírták, hogyan kell feltenni, és melyiket. Itt: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Whiskys #8093 üzenetére
Nem. Amire cserélném a helyedben, az HD3850. Driverek meg jók, vígan játszok a 2600pro-mmal már hónapok óta.
NEISSE: olyat nem igen fogsz találni, a tuning recept egyszerű, alkalmazd az amd gpu clock tool 0.7 -es progit, azzal tudod húzni. Ha kifogyott a szufla, megpróbálkozhatsz vmoddal. Ezek elött javaslom olvasd el az első hozzászólást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8070 üzenetére
Nem lehetne aztat bekapcsolni valahogy? Ti értetek a ruszki oldalk turkálásához...
Visszagondolva asszem úgy írtam át a biost, hogy a powerplay minden sorában (asszem 6 volt), együtt a feszkó értékekkel, meg elötte volt még egy sor feljebb az órajelekkel, de feszkó értékek nem voltak mögötte. Ezek után 800/800 -on járt a karim.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8068 üzenetére
Módosul az, minden értéket átírod, asszem 4-5 helyen szerepl a két órajel adat, akkor az lesz az órajel, de ettől független a progik látsztra régi orajelet írnak, holott teljesítmény megemelkedett. Mondjuk ezután kicsit instabil lett a kari, valamint a visszaflesseléskor egy ideig még ati ahrdvert sem látott a gépben egyik flesselő progi sem. Egyébként winflashel csináltam az első flashelést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
robag83 #8060 üzenetére
Ha már karit veszel, keress egy 2600Pro-t GDDR3 rammal, elég sokkal gyorsabb mindkét általad mutatott karinál. És árban kb. ugyanannyi, mint a ddr2-es verzió. (A pro-k ált. mennek XT órajelén) Ha tuning is érdekel, nézz 2600XT-t azok ára is már jól lecsúszott.
A procit meg megkéne húzni, hamár nf7 lapban van, mert már kevés lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah. Szűnnap. Biztos mindenki szavaz. Vagy kiszavaz. De egymást.
8.3 tapasztalatok: golyós tesztem egy hangyányit gyorsabb, de codok továbbra is kifagynak a gépen. Majd írok atinak áemdének és a mikulásnak... (utóbbinak csak h. ha majd erretéved, tej helyett fröccs várja majd) - nem mintha eddig kapott volna bármit is-
Uff beszéltem, ritka informatív hozzászólást tettem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8007 üzenetére
Nálam a ciripelés kiment a hangkari analóg részén keresztűl az erősítőre is (és magából a tápból is kihalattszott), hacsak nem ment folyton a gépen a prime95... Cseréltem árában deltára (3K
), most semmi zaj nem megy ki a gépből.
Szal ilyen vidkarival rendelkező embernek jóformán mindegy milyen tápot vesz, csak legyen védelme.
mod: valszeg rossz szériát foghattam ki, aminek egyik trafóját nem megfelelően gyártották le...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azok az FSP tényleg tudnak annyit, de ez egy probléma is velük, többbel találkoztam, ami sípolt, ciripelt a terheléstől függően, mikor a gép nem csinált semmit. Tápot kelett cserélnem deltára, mert még külső ellenállással terhelve sem tudtam elég nagy terhelést jelenteni fsp számára, hiába kétmagos proc, stb. nem eszik 200W-ot sem a komplett gép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dehogynem ír, még fájlba is írja a hőmérsékleteket.
Vagy szerinted mire van ott a Thermal Sensor fül?Nah. átmész arra a fülre, bepipálod hogy enable reading, majd megnyomod a start gombot. Máris mér neked min, max, átlag és pillanatnyi értéket.
Ha a save samples-t is bepipálod, akkor lesz belőle fájl, amiből csinálhatsz excell diagrammot. (akkor érdemes ritkásabbra tenni a mérések számát) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zolee76 #7825 üzenetére
Elvileg powerdvd alatt a menüben be kell állítani a hardware accleration-t és utánna elvileg jólesz. Az, h. a codecet használod más progihoz, az nem fog menni szerintem. ffdshow+ac3filter+mediaplayer classiccal még nem kelett ilyen hardveres segítséget használnom, egymagos proccal sem, bármilyen HD-t nézve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7820 üzenetére
Beszéltem már valakivel, aki ezekről a karikról vizforralóval (aszthiszem annak a gőzével) melegítette le épségben a garimatricát, szal ahoz képest egy fordítva felrakott borda (mert nem szabványos nyákja volt karimnak) nem sok vizet zavar, főleg h. nem nézegetem a gép belsejét.
Efegyke: Persze, hosszabb távra jó beruházás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest