Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini PC
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GAbre
veterán
Üdv!
Kérdezném,h ati eyefinity "cuccot" úgy lehet használni,ahogy a kimenetek engedik?
Tehát ha van rajta 1 dvi,és 2 hdmi,akkor csak olyanfajta monitorokat lehet rárakni?
És legalább 3 minitor kell hozzá? -
Nova96
őstag
Üdv gépet fogok venni videokari 5770 de meiket érdemes venni?
-
whatnot
őstag
No, csináltam két stabilitást.
Mindkettő 1280x1024, MSAA 4x (majd csinálok 8x-ost, ha engedi a furmark), 850/1200 alapórajelekkel.1. 0,95V: 72fok
2. 1,15V: 69fokHm, azt hittem, az alacsonyabb fesz adja majd az alacsonyabb hőt. (Ez üresjáraton persze igaz is.)
szerk.: nem tudom megnézni MSAA 8x beállítással. A Furmark egyszerűen nem hajlandó 4x-esen kívül mással tesztelni.
-
whatnot
őstag
Ahol készleten tartanak (már ha van ilyen), ott biztos drágább, hiszen a készleten tartást meg kell fizetni.
Ha olcsón szeretnéd, akkor bizony megrendeléstől kezdve pár napot biztos várnod kell. Gondold át, hogy megéri-e.
Én pl. monitorra vártam pár napot, spóroltam vele 4400Ft-ot, mert ahol készleten volt, ott annyival többe került volna.
Itt azt mondják, 2-5 napon belül meglesz és 45k alatt.
[link] -
cvn69
tag
válasz
whatnot #9878 üzenetére
Alapbeállításon, full screen. A kártya sincs húzva.
1280x1024
MSAA none = 2963 p, 75°C
MSAA 4X = 1533 p, 68°C.
MSAA 8X = 1015 p. 66°C
-----------------------------------
1920x1080
MSAA none = 2721 p, 81°C
MSAA 4X = 1409 p, 70°C
MSAA 8X = 941 p, 68°CCsak nekem furcsa, hogy minél nagyobb a MSAA, annál kissebb a hőtermelés? Esetleg, a kisebb teljesítmény miatt nem dolgozik annyit? De ez, nem tűnik logikusnak.
-
toldy
őstag
Nem tudjátok ebben az
inkább nem jellemzemmilyen országban beszerezhető valahol MSI 5770 Hawk normális áron? -
whatnot
őstag
válasz
speedernet #9885 üzenetére
Na, az úgy már korrekt. Úgy tűnik, nekem a Furmark nem akarja kikapcsolni az MSAA-t, hiába választom ki, hogy ne használja. Aggodalmaim megszűntek akkor, kösz az infot
925/1250-en húzva 1609 nekem 1280x1024, MSAA 4x, 60s beállításokkal. -
whatnot
őstag
válasz
speedernet #9882 üzenetére
MSAA 4x mellett milyen? Fps adatokat is megköszönném.
-
hunscraft
csendes tag
Sziasztok.
Végre megvan az új gépem a 5770-essel. Gigás "batmobilos" kártya.
Eddig nem volt semmilyen problémám vele leszámítva, hogy a terhelt kártya elég hangosan morgot játékok közben. De gondolom ez természetes mert kell a hűtés neki, hogy megjelenítsen Full HD-ban.Most viszont amikor csak simán Windows-t használok szintén hangos mintha valami iszonyatosan terhelné. De lehet, hogy csak a ventilátor csapágyazása ment tönkre?
A gép még csak 1 hónapja van nálam szóval garis ezért nemigazán szeretném én magam megbontani ezért tippelek a videókari hűtésére. Lehet ezt a "batmobil" hűtést lecserélni valami normálisabra vagy ez épp elegendő.
Cata 10.2 van fenn és nem igazán engedi az overdrive-nál emelni a frekvenciát és a ventilátor fordulatszámát. Kell valami extra progi vagy extra regedites bejegyzés, hogy működjön?
Kérlek akinek volt hasonló tapasztalata írjon.
U.I.: visszavinni vagy nem visszavinni ez itt a kérdés.
-
Gusztáv
addikt
Szia,
Ahol én szoktam vásárolni (bejáratott bolt, csak jó tapasztalataim vannak velük), ott a Sapphire drágább volt. Amikor nézegettem az árakat 40 alatt nem nagyon volt más kártya. A +25Mhz fel sincs tüntetve a dobozon, szóval nem hinném hogy a gyártó ezzel akarja kábítani a vevőket. Az MSI Hawk nekem is tetszett, de nehéz beszerezni, ahol volt ott 10e drágább, ennyit nekem nem ér meg.
A játék meg plusz meglepi volt, csak otthon néztem, hogy van benne kupon, meg a dobozon is volt matrica. Az előző kártyámhoz az első részt adták, bontatlanul hever valamelyik fiókban, annyira nem mozgat meg az a játék. De azért mindenképp értéknövelő dolognak gondolom függetlenül attól hogy én is be tudnám szerezni alternatív módon.
A fordulatszámot meg MSI Afterburnerrel nézem.
-
cvn69
tag
válasz
Gusztáv #9873 üzenetére
A Sapphire-t 40-ért vettem, 3 év garival, ami nekem többet ér a +25MHz-nél.
Nekem 74°C-ig ment, 2964 ponttal a furmark. A venti fodszámot hol nézted? Nálem nem tudom mennyi, de hagtalan volt.
Én parasztvakításnak tartom ennél a kártyánál ezt a kis gyári OC-t. Azt bármelyik 5770-es tudja gond nélkül, sőt!A Hawk hűtése meg többre enged következtetni.
A játék meg beszerezhető. -
whatnot
őstag
válasz
Taifa Díaz #9874 üzenetére
Smart Doctor factory default 1,2Vra állítja...
-
Gusztáv
addikt
Sziasztok, múlt héten én is beléptem a HD5770 tulajok táborába
. Ha valaki most akar ilyen karit venni, akkor ajánlani tudom a Powercolor HD5770 PCS 1GB verzióját. Most kb a legolcsóbb HD5770, halk és hatékony a hűtése (2D-ben hangtalan, furmark alatt 72fok és 60% pörög a venti) és adnak hozzá Dirt2-t ajándékba. Az órajel visszavétel is gond nélkül működik vele.
És amikkel én játszom, ott bőven elég a teljesítménye Full HD-ra is, mondjuk ez nem gyártó függő.
-
cvn69
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9860 üzenetére
Ebből pert nem nyernél, mivel nem hivatalos oldal, szerintem. Egyszerű cseh weboldal, ami még magyar és lengyel nyevlű is.
Ha a hivatalos oldalon írnák el, már sanszosabb lehetne. -
kungzi
veterán
sziasztok
szerintetek a referencia hűtős msi 5770 rosszabb, mint azok a kártyák, amiken ezek a pici hűtések vannak? Vagy azok a pici hűtések a jobbak? Kérlek segítsetek, mert nem tudom melyiket vegyem.
köszi
-
whatnot
őstag
Mi az 5770 alapfesze? (Asus 5770 Cucore)
-
lsc
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9862 üzenetére
Tévedtek, ennyi. Lehet látni nem egyszer nagyobb hülyeségeket is .
-
lsc
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9860 üzenetére
Én itt [link] 128 bitet látok, talán 5870-et néztél.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9858 üzenetére
Jól tudod, csak 128 bitesek vannak.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A shapphire vapor x es 5770 256 bites memvezérlőval van ellátva?
ez komoly???? úgytudom csak 128 asok vannak 5770 be -
whatnot
őstag
válasz
pottyantós #9833 üzenetére
Megvan a monitor, úgyhogy megvolt a teszt.
1920x1080, 8xAA, minden maxon.
Legalacsonyabb fps: 12, átlag 15-16.1920x1080, 4xAA, minden a második legmagasabb beállításon.
Legalacsonyabb fps: 21-22, átlag 25-26.Ezek alap órajelen.
-
romet0001
csendes tag
egy 4870 azonos teljesítményű egy 5770 el?
-
Ragga.Bob
tag
válasz
kucseranor #9844 üzenetére
Vmi baja van a kártyádnak? Mert, ha minden jól müxik, akkor piszkáld
(#9842) petymeg: szerintem csak akkor erőltesd, ha shaderek száma 720 a 800 helyett, mert az elején voltak ilyen hibás darabok.
-
kucseranor
tag
Hali!
Bios-t szeretnék frissíteni a kártyámon, de még nem csináltam ilyet. Valaki le tudná nekem írni a folyamatát és hogy mi kell hozzá? (Bár 4770em van)
köszi
-
petymeg
addikt
sziasztok!
leírná vki hogy kell vga biost frissíteni 5770 vapor x kártyán? meg érdemes egyáltalán? nő a teljesítménye tőle?
am a kártya hibátlan. egyedül a gta4-nél vagyok vele elégedetlen. szinte észrevehetetlen a telj. változás az előd 4850-hez képest... -
válasz
whatnot #9832 üzenetére
Hát. Az egy játékhoz képest rossz, de ahhoz képest, hogy egy 5970 is csak 50fps-en nyomja, ahhoz képest elég szép
Én nem fogom húzni, asszem úgy sem alap órajelen lesz
Amúgy a többi játékokat jól viszi, cod6, cod4, grid, dirt2, farcry(kicsit már kevésbé).
Amúgy cryostat-ot próbálta valaki rajta, mert én néztem teszteket, és hihetetlen rossz eredményeket produkálnak az ati-k. Még egy gts250 is lekörözte az 5770-est
Az fps-en meg egy kis ,,játszadozással'' lehet segíteni a beállításoknál, és már kész is a játszható fps. -
whatnot
őstag
válasz
pottyantós #9833 üzenetére
Még nincs meg az új monitor, a régi pedig max. 1440x900.
Amúgy a memot visszavettem 1250re, a procit pedig 922re, mert a 1300on fagyott egyet. -
den80
tag
Hawk tulajok !
mennyi a max amit ki tudtok huzni a kariból alap feszültségen? -
Bocaa
senior tag
válasz
SzlobiG #9834 üzenetére
szerintem ez viddvissza gyanús
Az én rev3 zafírom 72 fokra melegedett furmark alatt szerintem nem is vészes !
mondjuk nincs túljól szellőző házam . Elől egy 12-es hátu legy 8-as azt cső.
De ha minden jól megy a visszajön a garanicáztatásos pénz az iponból akkor meglesz a CPU-VGA vízhűtés. azzal remélem a 40fokot se fogja elérni -
SzlobiG
félisten
Adott egy Asus 5770 Cucore edition 1gigás verzió ha ráengedek akármi játékot vagy furmarkot elkezd szemetelni és kifagy. Ha pl 55%-ra fixálom a venti fordulatszámot akkor nem csinálja. Más is tapasztalt ilyet? 70 fok alatt már elkezdi csinálni a szemetelést.
A kari új.
-
whatnot
őstag
Alapórajelen
GPU: 850MHz
RAM: 1200MHz
Crysis felbontás: 1440x900 (8x AA, minden opció maxon)
FPS: 20-21Magasabb órajelen
GPU: 925MHz
RAM: 1299MHz
Crysis felbontás: 1440x900 (8x AA, minden opció maxon)
FPS: 24-25Crysis felbontás: 1280x800 (8x AA, minden opció maxon)
FPS: 29-30Ezek a legalacsonyabb fps-ek, itt egy screen, hogy hol voltak ezek az értékek:
[link] -
Hurkaleves
őstag
válasz
pottyantós #9824 üzenetére
nekem is rev3-as hűtésű van és a gyári hűtője lenyomja kb. 15 fokkal az AC L2 Pro-t...
amit megvettem, hogy hátha jobb a gyáritól, de nem....jóval nem...
kukába szerencsére nem ment mert egy NV9500GT-t viszont tökéletesen és halkan lehűt!
lényeg, hogy nagyon jó kis hűtés a rev3. -
whatnot
őstag
Köszönöm a válaszokat
Asus 5770 cucore-ra nincs halkabb hűtő? Minden nyomorult hűtő vagy a 4xxx-es szériával kompatibilis vagy az 58xx-essel, leírás szerint. -
whatnot
őstag
No, hülye catalyst 70 foknál is 57%-on pörgeti a hűtést, újra is indult párszor a gép, úgyhogy smart doctor megy inkább.
Jelenleg gpu 925 MHz, ram 1299 MHz és 60 foknál 100%ra pörgeti a hűtést, így a Crysis 1024x768-on, max. beállítások mellett 65 fokon fut. Fps nem tudom, mennyi. Hogyan lehetne mérni? -
Ragga.Bob
tag
válasz
pottyantós #9824 üzenetére
-
Ragga.Bob
tag
válasz
pottyantós #9819 üzenetére
Van
, CFben nincs
Ebben a pillanatban 33 fokon megy 20%-os ventivel. A CoD MW2, meg hasonlókban 58-62 fokot fűt, főzőprogramokkal 68-72 fokot lehet rajta elérni. Mindehhez nem a gyári, hanem egyedileg szabályozott venitfordulat társul. Itt a fórumban olvasni ennél vmivel magasabb hőket is, de szerintem alapbeállítások mellett kb. mindenhol ezt hozhatja (jól szellőző házikóban). -
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ilyen hűtésű HD 5770-ről? Ő azCf ben mennyire előnyös a nyitott hűtés? -
-
GAbre
veterán
válasz
whatnot #9814 üzenetére
Másik karival a tapasztalat,h 2-5 fpst javult.
De láttam 1 angol oldalon,h annyira meghúzta a csávó az 5770et,h jobban ment,mint az 5830..
3dmarkal nézte axem 1-2000 pontal volt több,mint 5830!
yaga89:
Köszi a linket,én is vmi márkáson gondolkozok...
Xfx-et fogok sztem venni,mert a mostani karim nem volt rossz,tegnapig.
3 monitort meg szívesen kipróbálnám akkor már.
Aztán annak függvényében "talán" veszek még 2 monitort mellé,1x. -
yaga89
csendes tag
feljebb részletesen leirtam hogy mi volt a problémám, és úgy tűnik hogy a bios frissités lesz a megoldása a kártyának. szerintem a mostanában vett kártyáknak már nincsenek ilyen gondjai én még 2009 decemberében vettem, azért lehetnek gondok vele(régi bios miatt)
ha most nézel videokarit akkor ezt javasolom neked: [link]
ez csak 1 monitorra jó elvileg és jó helyen veszed ugyanannyi mint a sapphire, de 2 hűtő is van meg MSI minőség
ha tervezed hogy 3 monitort akarsz vele működtetni akkor elvileg ez nem jó, valami másik fajta kell. szóval figyelj oda hogy támogassa a 3 monitort. -
whatnot
őstag
Asus 5770 cucore hűtése kissé hangosnak tűnik nekem.
Tudtok alternatív hűtést ajánlani?Amúgy van értelme húzni az órajeleket? Mennyi fps-t tudtok nyerni vele?
-
yaga89
csendes tag
és szerintem a kártya birna 3 monitort, ha stabilan működne és medium beállitások mellett dx11 gyel szépen futnának a játékok, igaz hogy a hőmérséklete nagyobb lenne mintha csak 1 montitoron megy, de még igy is bőven belefér.
huzamosabb ideig terhelés alatt fullos beállitások mellett a mostani 5770 esem 70 fok fölé még nem emelkedett, a venti hangja alig hallatszik( elnyomja a többi)
összességében nagyon jó kis kártya lenne ez, ha nem lenne gond a driverekkel
kiváncsi vagyok hogy a többi gyártónál mennyire jelentkeznek ugyanazek a problémák(MSI, Gigabyte,XFX,PowerColor) -
yaga89
csendes tag
úgy hogy az ati csinált egy jó hardvert ami ár érték arányban verhetetlen, de a programozók b*szták volna összeszedni magukat hogy többet teszteljék a catalystot. igy van 2 tábora a 5000 szériás tulajdonosoknak: az egyik akiknek gond nélkül megy(nem tudom h miért)
a másik, akinek gondja van a kártyával a driverek miatt(http://forums.amd.com/game/ fórumon a Radeon Graphics és a Catalyst alatt olvashatsz bőven hibákat)
sose a hardverrel volt a gond, inkább azzal ami kezelte: catalyst és a windows -
yaga89
csendes tag
válasz
Johnny001 #9799 üzenetére
alaposabban megnéztem a sapphire oldalát és ahhoz a kártyázhoz ami nekem van nincs bios frissités, csak a Vapor-X esekhez(ha jól tudom 720ról 800 ra állitja vissza a shaderek számát a frissitésben)
ilyen kártyám van: [link]ha jól tudom a hűtésen és a műanyag fedőn kivül nincs semmi különbség a kettő közt
-
GAbre
veterán
Vki használ 3 monitort a karihoz?
Meg kérdezném,h azt mondják,h driverekel van gond.
Ezt,h kell érteni? -
Johnny001
senior tag
-
yaga89
csendes tag
válasz
Johnny001 #9799 üzenetére
c:\Documents and Settings\Yaga\Local Settings\Application Data\ATI\ACE\Profiles\
itt lehet belebabrálni a órajelbe és a feszültségbe, ha csináltál előtte egy profilt catalystban.
Want_0:az idle állapot( alapállapot) 0 terhelés
Want_1: 2D-s vagy átmeneti állapot? nem láttam méghuzamosabb ideig ezen a szinten
Want_3: 3D-s játék vagy terhelés állapota
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vicces képek
- E-roller topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- További aktív témák...
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest