- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
koenig
aktív tag
-
DigitXT
félisten
Én, mint ex-''9600XT user'' megfelelek?
Szóval 3Dmark05-ben úgy néz ki lehagytad a 9700-asomat, de 2003-ban még van 500 pötty előnyöm, LOL!
Anno Omega56-os driverrel mértem, de gondjaim voltak, és most Catalyst56-tal tolom...
Lemérjem ezzel is?
Esetleg érdemes lenne 5.7-re frissíteni?
Mod: ha jól emléxem, nekem is húzva volt a cucc, mégpedig 350/275-re.
[Szerkesztve] -
figyu nekem most arra kell a gép ,hogy mennye a bf2 medbe olyan 50-60 fpessel. arra elég . most a 9600xt is jó de az lassan, néha zavaró. különbenis már gyűjtök az amd 64 emre
azért elég lesz egy 9800pro is
(meg nem akarom kihagyn ezt a sorozatot. minden ide vagy oda kell 1. )
-
Szabesz
őstag
Bővebben: link gyors, magyar, akár egyszerre többet is feltölthetsz, a címeket akár e-mailben is eljuttatja hozzád
Bővebben: link angol -
koenig
aktív tag
Ezt 5.6-s driverrel nem érem el. 3dmark alatt lassab az új driver, játékoknál viszont gyorsabb és ez a lényeg.
Kép linkelése: felteszed vhova a képet,
beilleszteni így:
[IMG] valahova feltöltött kép url-je [/IMG ]
linkelni:
[L]http://prohardver.hu[/L ]
természetesen szóköz nélkül. Ott van alul, a szmájlik alatt, hogyan kell -
koenig
aktív tag
Szia!
Sokat segít a 245-s fsb és a memória-időzítések. Ezenkívül jóval tovább húztam a gput mint te. A memóriákat nem sokkal, nem is bír többet. A driver is sokat számít. Mivel nem ezzel (3dmark) játszom, 5.6-s drivert használom.
De tudok mutatni egy sokkal több pontot elért eredményt is:
Bővebben: link -
DigitXT
félisten
ugyanaz az engine hajtja mint a Sands of Time-ot úgyhogy ott lényegtelen
Azért nem egészen, a WW sokkal effektdúsabb: jobban szivatja a karit!
Annyiért még a hülyének is megéri
De hülye azért nem vagyok...Amúgy igaz!
Azért nézd meg mi a vége
A volt tulaj ajánlásával 350/275-ön hajtom, ami RAM-ban elmarad az igazi 9700Pro-tól, de GPU-ban veri, emellett persze le van szabályozva a Silencer, így még levett oldallappal sincs szinte semmi hang a gépből, és az esetleges túlmelegedés is ki lett lőve.De amúgy lehet, hogy inkább a VPU Recovery, vagy a FastWrite szivatott meg, lényeg, hogy most - ezek kilövésével - tökéletes a dolog, és tényleg megérte.
Adataimat kijavítottam, de azért benézek néha ide, mint korábban beszéltük Gabeszkuval: a kártyák cserélődnek, a tapasztalat örök...
-
DigitXT
félisten
a Pop nem ment rendesen, vagy az NFSU
A PoP rendesen ment, és az NFSU is, én a WW-t, és a 2-t írtam.De amúgy valójában mentek ezek is, hiszen kivittem őket egy párszor
, de NFSU2-ben az élsimítást ki kellett hagynom, PoP:WW-ben, meg minden High-on 1024-ben VGA-limitált volt a cucc, és amikor 30FPS alá esett, akkor zavart.
Nekem jól mentek
Tegyük hozzá, hogy nem a legbivalyabb 9600XT-m volt: itt a 4000-es 3Dmark03 eredmények számítanak átlagosnak, nekem meg csak 3600-at tolt. Bár most, hogy mondod, az 5.6-os Catalyst mintha dobott volna 1-200 pontot...De mindegy, lényeg az, hogy ez a kari tudja azt, ami tőle várható, nem sokkal, de számomra érezhetően veri a 9600XT-t (a PoP:WW adott helyzetében 1024-ben is hozz a CPU-limitemet, ami 47FPS, szóval nem panaszkodok a röcögésre!), csak ne melegedjen túl, és maradhat.
De lehet, hogy ráfizetek egy 9800-asra, bár tudom, hogy nincs nagy különbség, de ha egyszer elkap a gépszíj...
(Aztán jöhet az X800Pro, XT, R520, LOL!
) Amúgy 23K volt, így megérte, lévén egy 9600XT 20K, legalábbis ennyiért viszik majd, ha stabilizálódnak a dolgok: ja és mindkettőn 4K-s VGA Silencer figyel, aminek nulla hangja, de jó a hűtése. Nem cikizni ennek ellenére a fagyi miatt, 27-28 fok van itt, és szar a házhűtésem - szar, de csendes
-: most levett oldallappal úgy néz ki minden oké.
-
DigitXT
félisten
A 9600XT-mmel 3600/1400 volt az eredmény, ezzel meg 5000/2100.
Egyetlen bibi, hogy ma kétszer mégszivatott, mert 2D-ben fagyott, és nemtommért...
Mod: a 2001 nem nőtt jelentősen, ld. CPU limit.
Kb. 11000
Mod2: nekem az volt a fontos, hogy kitolja a CPU-limitemet a PoP:WW alatt, ez maradéktalanul sikerült.Ráadásul NFSU2-ben élsimíthatok is, akkor is zúz. Ha nem lett volna ez a 2D elpukkanás, tökéletesen elégedett lennék.
Lehet, hogy túlmelegszik a kütyü, mert ez fűt rendesen a 9600XT-vel ellentétben, de ez akkor is gáz: most rakjak mellé egy bivaly ventit internetezéshez?
Pfff.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
Nem tudom ezt Sanya javasolta. Azzal modosított driverrel értem el azokat a mesés pontokat (még mindig kevesebb mint a tied, de majd ráhajtok)(persze ez ahhoz képest amiket azelőtt értem el--> max 39xx pötty...), tehát jónak jó, megéri megpróbálni! Nem fog lassulni az eredetihez képest
320-nál még nem toltam feljebb(vagyis huzamosabban nem volt), majd holnap nekilátok az újjabb húzásnak. -
Szabesz
őstag
Bővebben: link na látod ezért
-
Szabesz
őstag
Bővebben: link
Elvileg van beépítve egy ''szemetelőprogi'' ami figyeli a húzást és ha nem kívánt érték fölé érsz akkor aktiválódik, de ez módosított driverrel Bővebben: link kilőhető (vagy a fenti módon az ATiTool-lal Bővebben: link)
[Szerkesztve] -
_stick_
őstag
Most próbáltam a Bios reset-et. Csak a ''régi'' karive tudtam, mert az újjal, nem jut el addig....
Mond valamit megint az asus speech csak nem értemAz alaplapi könyben nem találtam hibaüzeneteket, nincs egy olyan oldal ahol levannak írva?
''Azzal amit írtál 1 a baj ''régi karival ment''...ez itt a gond!'' ezzel 1et értek, de talán az kevesebb áramot vesz fel, illetve a láb-elosztása is más, ezért gondoltam arra, hogy az AGP-vel/Alaplappal lehet a gond...
[Szerkesztve] -
bumbella
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám ha tudna nekem valaki segíteni megköszönném.
A hiba amit a HIS excalibur 9600 XT 128 Mb Turbo videókártyám produkál az az, hogy
Bootolásnál nem kapcsolja be a monitort. Viszont az Xp elindul és amikor már bent van az oprendszer csak akkor kapcsolja be.
Másik videókártyával működik a gép tehát látom a bios képernyőt de ezzel a kártyával nem. Viszont ha rádugom a tvre akkor látom a bioszt. Tehát olyan mintha először csak a tv-n indulna el majd amikor a windows átveszi az irányítást akkor kapcsol át monitorra. Beraktam másik gépbe is és ugyanezt produkálta.
Tehát nem alaplap és nem biosz. És a legfontosabb hogy már működött sokáig így amikor lehúztam róla a tv-t akkor a monitor indult el amikor rádugtam a tv-t akkor a tv kezdte és ugyanígy indult mint most.
Tapasztalt valaki ilyen dolgot? Hiba ez egyáltalán? Hogy tudom kiküszöbölni a problémát?
Köszönöm -
Tenfoot
tag
Jol van felrakom, csak nehogy ugy járjak mint a detonator driverrel a gforce4 mx se kártyámnál: Felraktam és egy két játéknál összeesett a kép. Logikus, hisz az ujabb drivereket inkább az ujabb grafikus karikhoz optimalizálják, és a régebbieknél nagyobb galibát okozhat mint hasznot. De akkor ez nem igy van az ATI nál. Felrakom majd. csak otthon tudom megnézni, 10 nap mulva megmondom, mostani omegaval, ha jol tudom ez az 5.4 catalistnek megfelelő, 4350-en körül van a 2003, 2005-öt nem néztem.
-
Tenfoot
tag
Omega 2625 vagy valami ilyesmi, májusban szedtem le. Nem tudom pontosan.
2,4 es celeronomhoz bevállt. De ehhez is. csak sok beállítás is van a biosban is.
A legjobb például: agp (3.0) calibration cycle BIOSban van sokat segít ha enable-re rakom. De miért kell kalibrálni? Mintha háklis lenne az amd platform.
bezzeg az Intelnél... -
DigitXT
félisten
hibás 6600 GT!!!!!
Nézz be a topikjába: Inno3D-t nem szabad venni manapság...
valahol hallottam, hogy az levesz játékok alatt a proci válláról valamit
Ezt inkább úgy fogalmaznám, hogy a hang nélküli állapot az alap, amit ugye max. bír tolni a cucc, és a hang bekapcsolásakor egy integrált hangkártya sajna tény, hogy keményen rá tud terhelni a procira, míg egy Au2 (esetemben), ebben (is
) nagyon ott van: nem okoz ilyen nagy többletterhelést.
De azért itt nem valami bődületes számokról beszélünk ám! Mondjuk a 3Dmark03 ''sound test''-jén látszik: amíg vmi bibi volt a drivereimmel, hatalmasat esett vissza a hang hatására az átlagFPS, most pedig 2-3-at max. Persze ez is számít, de nem vészes.
na meg 1.5 G ramod
1G fölött nem számít: semmi gyorsulást nem tapasztaltam.Csak azért vettem, mert olcsó volt, plusz szanáltam a 333-as modulomat, gondolván a leendő A64-re, ami azóta elég messzire került a látókörömből...
ha 60 az X800 Pro
Na, ha annyi lenne...Csak hozzanak már, aztán meglátom!
miért ne inkább ugyanennyiért 6800 GT
Most valahogy ATI-párti vagyok, de ne kövezz meg érte, pláne itt... -
DigitXT
félisten
Durvább procid van, és még a karidat is húzod, nanáhogy jobban elvagy...
Amúgy én is majdnem vettem tavasszl 6600GT-t 50K-ért, de már nem vennék, inkább az X800Pro, akár 60-ért is, ha összejön
, ha meg nem, akkor várok, mert megéri: akkor kell venni, amikor már elég olcsó lesz, de még nem önti el a piacot a gagyi.
(Mint pl. butított 9800Pro, hibás 6600GT, stb.
)
-
DigitXT
félisten
A 9800XT-vel beszopattak (volna) rendesen, még jó, hogy nem közvetlenül én vettem volna meg!
Emellett utánanéztem, és a 9800Pro és az XT között a gyakorlatban elhanyagolható a különbség (10%), és sajnos ez igaz a 9600XT-re is...
Viszont X800 esetben már ott a +4 pipe az XT-n, ami összvissz 25%-os előnyt jelent a Prohoz képest, nadee jóval drágább... Szóval a lényeg: max. 65-ért vennék X800Prot, ha lesz.
Ha nem, nyugodt szívvel maradok a topikban, hiszen megy ez a kari rendesen, csak az AA fekteti ki...
(Na meg az 1600x1200, de az sem triviálisan: játék és beállításfüggő.
)
Mod: végülis anno 42-ért vettem a karimat, ha most elmegy 20-ért (VGA Silencerrel = +4K), akkor 45K-ért lenne az X800Pro: nem is olyan gáz.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Én korábban 4.12-es Omegát használtam, ezért a nagy ugrás.
Viszont még így is nagyon el vagyok maradva azoktól az eredményektől, amiket itt irogattok.
Bár tény, hogy ha jól látom húzzátok a cuccost, nekem meg 500/297-en döcög.
Amúgy nem nagyon érdekelnek ám a 3Dmark pontok, csak menjen, amivel játszok.
Ha összejönne a jövő héten egy X800Pro, na az lenne durva...
Csak nem olcsó móka + még bizonytalan is...
[Szerkesztve] -
Somejko
aktív tag
-
Szabesz
őstag
Mert a Sapphire hűtő hol forgott hol nem
, ha forgott akkor meg olyan iszonyatos zajt termelt hogy az már elviselhetlen volt
Ha már vettem egy hűtőt akkor már olyat vettem, ami teljesen passzív, megbízható, jó ár /teljesítmény, és tudja majd hűteni a következő kártyámat is. -
Aktív témák
Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Adobe Premiere topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest