- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Gabeszku
senior tag
Valszeg a régebbi cucc. De ha megnézed, a másik karin már mennyivel brutálabb hűtő van. Nyilván rájött a cég, hogy melegebb az átlagnál.
Nem is csoda, hisz a képből látszik, hogy alumínium a borda. Nekem réz van, ez magyarázhaja a hőmérséklet külömbséget.
Várjcsak! Nézek neked alternatív megoldást légkavarásra.
asszondja: van egy 12cm es revoltek ventim (ledet kiszettem már belőle, de működik.) 1 ropiért tiéd lehet de igazából nem ezt akartam megkeresni....
na itt van nem tudom mennyi az ára de ez jóljöhet!
Beszereled egy PCI helyre a VGA mellé és ezerrel fújja rá a levegőt.
Bővebben: link -
DigitXT
félisten
Nyugodj meg, nincs semmi baj a hőmérsékletekkel, csak mint ahogy írtad, nem túl jó a házad szellőzése: a ramborda önmagában nem sokat ér, kéne hozzá légmozgás is, hogy jobban hűtsön. Ilyesmi.
Jó, megértem, hogy aggódsz akkor, ha széthajtod a karit, és ettől fagy, de ha találsz egy optimális, stabil beállítást, akkor nem kell aggódni a 45-50 fok miatt sem!
Amúgy nekem 40/45 szokott lenni kb.
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
Catalyst AI (Artificial Intelligence) Játékokban kicseréli a pixel shader progit az ATI által használtra. 2 fokozata van a Standard(ez az egyik) -figyel, hogy a procit ne terhelje le teljesen, a másik az Aggressive pedig nagyon leterheli, de erős procinál ez nem gond (egyébként értelemszerűen ez a hatásosabb).
Pc-guru egyik tesztje szerint: Doom 3 kikapcsolt Catalyst AI-vel: 43,2 FPS
Standard beállításnál: 51,0 FPS
Aggressive beállításnál: 51,8 FPS
A konfig és a játék beállítások lényegtelenek.
Ez majdnem 20% teljesítménynövekedés!!!!!
Én azt szeretném megtudni, hogy ezt honnan lehet leszedni v. alkalmazni v. beállítani?.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
visszadobtam 555-re, mert sajna csak itt nem jelentkezett újra a probléma
Örülj neki, hogy gyári hűtővel még ennyit kibír terhelve: szép ám az!
nem szép látvány az biztos
Szvsz nem akarod te kinyírni azt a karit, szóval csak ésszel tuningold...
extraszar, de diseign-os kis ventijével
Amúgy nem kimondottan fűtőtestek a 9600XT-k, és a gyári órajelekhez bőven elég kell legyen a gyári hűtő! De úgy a túlhúzás épphogy nem gyári órajelet jelent. Amúgy erről még annyit, hogy nekem egy Arctic Cooling VGA Silencer Rev. 3 van rajta, és normál módban 560-on Aquamarkoztam vele, de lehalkítva nem visz annyit! Viszont nem is érdekel, mert 10% nem sokat számít. Különbenis inkább a RAM-ot kéne húzni, azzal lehet villantani, de nekem az meg egyáltalán nem megy, úgyhogy sanyi.
és mondjuk az új karira is ráragaszthatók, hogyha ráfér arra is
Miután max. 2K-s cuccról van szó, nemigen releváns a kérdés, egy új kari árához képest: miért, mikor akarsz váltani?Amúgy elég nehéz lehet ám leszedni őket, de azért nem lehetetlen. Aztán még fel lehet rakni, de mindig veszít a tapadásából, szóval ha nagyon összekoszoltad a csere közben, akkor esetleg később leesik.
Még egy kérdés így a végére: RAM-ot meddig tudod így húzni?
-
DigitXT
félisten
egy kis könnyűfém miért tud jól hűteni?
Ömagában nem hűt, csak jobban elvezeti a hőt, ami a nagyobb felület miatt több hűvös levegővel tud érintkezni, tehát emiatt javulnak a hőmérsékleti viszonyok. De igazán nagy durranás akkor lenne, ha megfújatnád egy ventivel, akkor már nagyon számít, hogy van-e borda vagy nincs... Amúgy nekem is van rajta ''poénból'', mert így sem lehet húzni.Nem is igen akarom, játékfüggő, hogy van-e értelme...
-
azt úgy értettem ,hogy mér nem jó. tehát az omegában van beépített tuningcucc de nemtom én az omegát nem szeretem (nem ismerem azé biztos) tehát ha tuningolsz akkr a cat + ati tray v . tools bőven sok! csak legyen hűtésed. bocs télleg férreérthető volt, remélem erre gondoltál. de ,hogy szépítsek csak 1 tuningoló progit használj
-
LLKobe
veterán
Hali!
Ez a karim:
Bővebben: link
Igen hűtőbordára gondolok, én ilyeneket szeretnék az enyémre rakni:
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
nem szép dolog
Ne kapd fel a vizet, száz éve alig írtam vmit...
Szóval akkor én is tudom állítani azt az izét?
Tudod, csak minek: default be van kapcsolva, és kész. Az ''erősebb'' beállítása nem igazán hoz a konyhára, kikapcsolni viszont nem érdemes, úgyhogy...
Mod #3814-re: RAM hűtőbordát tudsz rá venni: az öntapadós fajta a legegyszerűbb. De azért azt tudd, hogy néha nem segít semmit (pl. ha nem a melegedés miatt nem megy följebb, hanem mondjuk az időzítéseket nem bírja).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Szerintem így jártál...
Ha jól tudom ez vmi optimalizációs eljárás, asszem bizonyos shadereket cserél le elméletileg ugyanolyan kinézetűre, csak hatékonyabban számíthatóra, így néhány százalékos sebességnövekedést okoz...
Egyébként nem csak a Catalyst, hanem az Omega driver is tudja (támogatja): default be is van kapcsolva... Van egy ''erősebb fokozata'' is, de az már állítólag nem sokat javít a defaulthoz képest - nálam éppenséggel ''tiltva - normál - nagy'' sorrendben irogatja a legördülő menü.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
itt mindig megtalálod a legfrissebet:
LLKobe
veterán
Nulla pixelhiba, egy darabot nem láttam még.
Fagyások úgyszintén. Az enyém is alapból 500/300, de lehetne még ezt húzni csak ez a ''hűtő'' ami rajta van egy nulla. Szereznem kell rá egy normálisat, mert a GPU 50 fok körül mozog így. Egy normális coolerrel szerintem megy ez tovább is.
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
Én most szereztem egy Sapphire Radeon 9600XT-t.
256 megás, és 3.3-as ramok vannak rajta.
Eddig ezt sikerült elérni vele, de tovább nem merek menni mert a gyári hűtő picsafüst, és ramokra is kell borda:
koenig
aktív tag
omegadrivers.net
Bővebben: link
de nekem nem igazán jönnek be, sajna lassabnak bizonyulnak és vhogy ''nem áll kézre''
techpowerup.com sztem nagyon jó vagy 5.2-s catalyst. -
koenig
aktív tag
Pontosan erről beszéltem. Sokaknál nem működik a fastwrite, így ki kell kapcsolni.
A doom3 mitől fagy ki? Milyen driver van fent? Próbálj ki egy másikat. Pl techpowerup.com, omegadrivers.net, vagy hivatalos catalyst és a control panelest használd.
Bios reset meg nem kellett volna, csak átállítani a fast write opciót, akár a winben is lehetett volnaA kártyát meg érdemes egy kicsit jobban hűteni, valószínű, hogy azért áll vissza alapra.
-
koenig
aktív tag
Igen, van. A gpu környezete jelenti a memóriákat, a gpu pedig egyértelmű. Ha ezek megfelelő hőmérsékleten vannak, akkor akár ki is kapcsolhatod a vpu recovery-t, így nem zavar be a tuningba. De rosszabb is lehet, vagyis neked kell kipróbálni, mikor mit tesz a kártya. Mindenkinél máshogy viselkedik.
egy érdekesség: az újabb everest béták nem ismerik fel a kártyámon lévő érzékelőt, így azok akiknél nem mutat semmit próbáljanak ki egy másik verziószámút. -
koenig
aktív tag
Szia!
Nem szar minőségüek a ramok csak ennyit tudnak. 3.3ns-os ramok gyárilag 300(600) mhz -n működnek, minden egyes plussz mhz ajándékEgyébként a 340(680) nagyon jó eredmény
256mb meg csak reklámfogás semmilyen előnyt nem jelent és általában lassabb ramokkal szerelik az ilyen kártyákat. (Már rengetegszer volt róla szó a topicban)
Lehet próbálkozni más driverekkel, fastwrite, vpu recovery kikapcsolásával a gyorsabb sebesség elérése érdekében. -
× B@LINT ×
csendes tag
Hááát nem tom h te erre gondoltál-e, de én találtam neked RedLine-t!
RedLine: Bővebben: link
Update: Bővebben: link
szerintem erre gondoltál, ha + nem akkor bocs! -
-
-
Napster
tag
His Excalibur 9600XT 128mb GPU:500Mhz RAM:650Mhz
BGA -tokokozásu ramok vannak rajta (az kocka alaku)
a memorián is vannak gyárilag hűtűbordák...
sztem ha ilyet veszel akkor nem fogsz csalódni ....
ha nagyon tuningolni akarsz akkor mindenféleképpen BGA-s ramosat vegyél mert az gyorsaab és jobban lehet húzni ;)
>>> ATI TRAY TOOL -al húzom <<< -
DigitXT
félisten
ha sértem az ATI hírnevét
Szó sincs erről!Arra céloztam, hogyha valami FAQ-ban olvastad, hogy a hiba általános, akkor ott általában le szokták írni a megoldást is...
én sokat olvasgattam más fórumokon erről
Na ez az, hogy nem mondtad meg, honnan veszed. Gondolom ott nem találtad meg a megoldást, ezesetben viszont gáz, mert nem tudok segíteni, de előttem már szóltak hasznosakat.
Nem piszkálódni jöttem, hanem segítségért.
Nem gondoltam, hogy piszkálódni akartál, ld. fent. Én meg segíteni akartam. -
DigitXT
félisten
Nekem Pinnacle PCTV Pro-m van, és soha semmi ilyen gondom nem volt.
Viszont ha tényleg annyira régóta fennál ez a probléma az ATI-nál - 9600XT esetében pl. ezt erősen kétlem -, akkor biztos megadták a megoldást is rá... Kérdés: ki állítja, hogy régóta fennáll, és ennek ellenére nem mond megoldást?
-
Gabeszku
senior tag
Szia nem lehet hogy a haverod alaplapja csak AGP4× kezel és a te kártyád meg AGP8× os? nem az AGP sebesség ugyan a lényeg hanem a feszültség. Ha jól tudom a régebbi AGP 3V on ment de ma már csak 1.5V kell nekik. Egyszer én is megszívtam ezen egy Ti4200assal Nézz utánna az alaplap specifikációjában + a VGA-d éban hogy mekkora feszültségűek a cuccok, valószinűnek tartom, hogy az az oka a fura hibának.
Üdv
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Először is a 256MB RAM + WinXP kombó nem szerencsés játékok esetén...
(Legalább 512MB javallott.) Másodszor a Celeron sem egy erőmű, bár 3GHz-en, talán nem gáz.
Harmadszor pedig felejtsd el, hogy FX5200-on minden maxon elfut csodásan, mert tuti, hogy kamu: nekem is volt olyan kártyám, a sz*rt fut úgy, nem véletlen váltottam: történetesen a 9600XT az, amivel 1024-ben, minden maxon elviszi szépen. (Nagyobb füstöknél azért beröcögött egy kicsit...
) Végül: a kari tuningpotenciálja mindig az egyedi darabtól függ, és kísérletezéssel lehet megállapítani, pl. ATItool, de jó - vagy rossz? - esetben nem lesz rá szükség, mert sajna az Underground - immáron mondhatjuk, hogy - sorozat erősen CPU limitált.
Ja: ne tévesszen meg, hogy egy GF2MX-en is elfut ''jól játszhatóan'': csak a haveromat tudom idézni, amikor meglátta, hogy nálam milyen: ''Ez íígy néz ki??? Azta... Hihetetlen.'' Aztán vett egy normális kártyát.
Tehát nem mindegy, hogy melyik kari mit mutat meg (történetesen az FX5200 elvileg mindent, de hogy nem egy FPS bajnok emellett, azt bármikor aláírom.
)
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest