- 3D nyomtatás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- SSD kibeszélő
- Egérpad topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Én, mint ex-''9600XT user'' megfelelek?
Szóval 3Dmark05-ben úgy néz ki lehagytad a 9700-asomat, de 2003-ban még van 500 pötty előnyöm, LOL!
Anno Omega56-os driverrel mértem, de gondjaim voltak, és most Catalyst56-tal tolom...
Lemérjem ezzel is?
Esetleg érdemes lenne 5.7-re frissíteni?
Mod: ha jól emléxem, nekem is húzva volt a cucc, mégpedig 350/275-re.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Szerintem nem akarsz olyat...
Bővebben: link Legalábblis szerintem nem jó ötlet, lévén a kari ma már nem számít erőgépnek, ergo valamikor cserélni akarod, és akkor repülne a tuner is, ami kellemetlen, tekintve a 60K fölötti vételárat.
-
DigitXT
félisten
Jelen esetben, és ATIéknál általában gyárilag tuningolt példányt, nVidiáéknál viszont épp fordítva: gyengítettet!
Amúgy, hogy az eredeti kérdésre is reagáljak: jó kari (volt nekem is) a 9600XT, de a 256MB-os változatára plusz pénzt kidobni totál felesleges, és 30K-ért ma már drágának tartom. Szvsz nézz mást...
A használtpiacon igazi kincseket lehet néha találni, pl. 9700Pro, stb.
Mod: itt is tudsz még tanácsot kérni: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
DigitXT
félisten
A tesztekben biztos nem 9600XT-vel kísérleteztek: erre nem kell tuning hűtés!
Amúgy nekem is ugyanilyen gondom volt, és egy régifajta Arctic Cooling VGA Silencert passzintottam rá: nagyon simán vitte. (Az új fajta épp nem fért rá, és még durva ára is volt...) De írd be a kersőbe, hogy ''hűtés'', és találasz még tippeket.
-
DigitXT
félisten
ugyanaz az engine hajtja mint a Sands of Time-ot úgyhogy ott lényegtelen
Azért nem egészen, a WW sokkal effektdúsabb: jobban szivatja a karit!
Annyiért még a hülyének is megéri
De hülye azért nem vagyok...Amúgy igaz!
Azért nézd meg mi a vége
A volt tulaj ajánlásával 350/275-ön hajtom, ami RAM-ban elmarad az igazi 9700Pro-tól, de GPU-ban veri, emellett persze le van szabályozva a Silencer, így még levett oldallappal sincs szinte semmi hang a gépből, és az esetleges túlmelegedés is ki lett lőve.De amúgy lehet, hogy inkább a VPU Recovery, vagy a FastWrite szivatott meg, lényeg, hogy most - ezek kilövésével - tökéletes a dolog, és tényleg megérte.
Adataimat kijavítottam, de azért benézek néha ide, mint korábban beszéltük Gabeszkuval: a kártyák cserélődnek, a tapasztalat örök...
-
DigitXT
félisten
a Pop nem ment rendesen, vagy az NFSU
A PoP rendesen ment, és az NFSU is, én a WW-t, és a 2-t írtam.De amúgy valójában mentek ezek is, hiszen kivittem őket egy párszor
, de NFSU2-ben az élsimítást ki kellett hagynom, PoP:WW-ben, meg minden High-on 1024-ben VGA-limitált volt a cucc, és amikor 30FPS alá esett, akkor zavart.
Nekem jól mentek
Tegyük hozzá, hogy nem a legbivalyabb 9600XT-m volt: itt a 4000-es 3Dmark03 eredmények számítanak átlagosnak, nekem meg csak 3600-at tolt. Bár most, hogy mondod, az 5.6-os Catalyst mintha dobott volna 1-200 pontot...De mindegy, lényeg az, hogy ez a kari tudja azt, ami tőle várható, nem sokkal, de számomra érezhetően veri a 9600XT-t (a PoP:WW adott helyzetében 1024-ben is hozz a CPU-limitemet, ami 47FPS, szóval nem panaszkodok a röcögésre!), csak ne melegedjen túl, és maradhat.
De lehet, hogy ráfizetek egy 9800-asra, bár tudom, hogy nincs nagy különbség, de ha egyszer elkap a gépszíj...
(Aztán jöhet az X800Pro, XT, R520, LOL!
) Amúgy 23K volt, így megérte, lévén egy 9600XT 20K, legalábbis ennyiért viszik majd, ha stabilizálódnak a dolgok: ja és mindkettőn 4K-s VGA Silencer figyel, aminek nulla hangja, de jó a hűtése. Nem cikizni ennek ellenére a fagyi miatt, 27-28 fok van itt, és szar a házhűtésem - szar, de csendes
-: most levett oldallappal úgy néz ki minden oké.
-
DigitXT
félisten
A 9600XT-mmel 3600/1400 volt az eredmény, ezzel meg 5000/2100.
Egyetlen bibi, hogy ma kétszer mégszivatott, mert 2D-ben fagyott, és nemtommért...
Mod: a 2001 nem nőtt jelentősen, ld. CPU limit.
Kb. 11000
Mod2: nekem az volt a fontos, hogy kitolja a CPU-limitemet a PoP:WW alatt, ez maradéktalanul sikerült.Ráadásul NFSU2-ben élsimíthatok is, akkor is zúz. Ha nem lett volna ez a 2D elpukkanás, tökéletesen elégedett lennék.
Lehet, hogy túlmelegszik a kütyü, mert ez fűt rendesen a 9600XT-vel ellentétben, de ez akkor is gáz: most rakjak mellé egy bivaly ventit internetezéshez?
Pfff.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Szvsz a Ki/Be az a FastWrite lehet, amit BIOS-ban is tudsz állítani: bekapcsolása instabilitást okozhat, ellenben teljesítménynövekedést nemigen: nem ajánlott. Ha a gondod az, hogy 4x-es AGP-n megy a 8x-os helyett, az se keserítsen el: dettó nincs mérthető különbség. Esetleg egy 3Dmark pontszámot beírhatnál, hogy lássuk, van-e vmi teljesítményproblémád!
Szvsz nem lesz!
-
DigitXT
félisten
hibás 6600 GT!!!!!
Nézz be a topikjába: Inno3D-t nem szabad venni manapság...
valahol hallottam, hogy az levesz játékok alatt a proci válláról valamit
Ezt inkább úgy fogalmaznám, hogy a hang nélküli állapot az alap, amit ugye max. bír tolni a cucc, és a hang bekapcsolásakor egy integrált hangkártya sajna tény, hogy keményen rá tud terhelni a procira, míg egy Au2 (esetemben), ebben (is
) nagyon ott van: nem okoz ilyen nagy többletterhelést.
De azért itt nem valami bődületes számokról beszélünk ám! Mondjuk a 3Dmark03 ''sound test''-jén látszik: amíg vmi bibi volt a drivereimmel, hatalmasat esett vissza a hang hatására az átlagFPS, most pedig 2-3-at max. Persze ez is számít, de nem vészes.
na meg 1.5 G ramod
1G fölött nem számít: semmi gyorsulást nem tapasztaltam.Csak azért vettem, mert olcsó volt, plusz szanáltam a 333-as modulomat, gondolván a leendő A64-re, ami azóta elég messzire került a látókörömből...
ha 60 az X800 Pro
Na, ha annyi lenne...Csak hozzanak már, aztán meglátom!
miért ne inkább ugyanennyiért 6800 GT
Most valahogy ATI-párti vagyok, de ne kövezz meg érte, pláne itt... -
DigitXT
félisten
Durvább procid van, és még a karidat is húzod, nanáhogy jobban elvagy...
Amúgy én is majdnem vettem tavasszl 6600GT-t 50K-ért, de már nem vennék, inkább az X800Pro, akár 60-ért is, ha összejön
, ha meg nem, akkor várok, mert megéri: akkor kell venni, amikor már elég olcsó lesz, de még nem önti el a piacot a gagyi.
(Mint pl. butított 9800Pro, hibás 6600GT, stb.
)
-
DigitXT
félisten
A 9800XT-vel beszopattak (volna) rendesen, még jó, hogy nem közvetlenül én vettem volna meg!
Emellett utánanéztem, és a 9800Pro és az XT között a gyakorlatban elhanyagolható a különbség (10%), és sajnos ez igaz a 9600XT-re is...
Viszont X800 esetben már ott a +4 pipe az XT-n, ami összvissz 25%-os előnyt jelent a Prohoz képest, nadee jóval drágább... Szóval a lényeg: max. 65-ért vennék X800Prot, ha lesz.
Ha nem, nyugodt szívvel maradok a topikban, hiszen megy ez a kari rendesen, csak az AA fekteti ki...
(Na meg az 1600x1200, de az sem triviálisan: játék és beállításfüggő.
)
Mod: végülis anno 42-ért vettem a karimat, ha most elmegy 20-ért (VGA Silencerrel = +4K), akkor 45K-ért lenne az X800Pro: nem is olyan gáz.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Én korábban 4.12-es Omegát használtam, ezért a nagy ugrás.
Viszont még így is nagyon el vagyok maradva azoktól az eredményektől, amiket itt irogattok.
Bár tény, hogy ha jól látom húzzátok a cuccost, nekem meg 500/297-en döcög.
Amúgy nem nagyon érdekelnek ám a 3Dmark pontok, csak menjen, amivel játszok.
Ha összejönne a jövő héten egy X800Pro, na az lenne durva...
Csak nem olcsó móka + még bizonytalan is...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
oregcsóka #4343 üzenetére
Szvsz a tapasztalatokat összegezve az ok a Cerka.
De ha más driverrel megoldódott, akkor lehetett más gond is. Mellesleg NAGYON függ a játék sebessége és élvezhetősége a grafikai beállításoktól, és ebben csak az a trükk, hogy a procit is eszi olyankor!
Szóval aki feltolta 1024-ben ténylegesen max. detailre, és nem szaggatott neki, az vagy kamuzik, vagy mást jelent neki a ''szaggatás''.
(9600XT + nem 5GHzes proc.
) Közepes beállításoknál reális, hogy szaggatás nélkül (=soha nem esik tartósan 30 fps alá), királyul.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Savage5 #4337 üzenetére
A húzás mindig szerencse - és nem gyártó! - függő, szóval biztosat nem lehet mondani.
A BIOS berheléséről viszont inkább lebeszélnélek...
Amúgy kinek mi az elfogadható? Ha érezhetően jobban megy tőle, akkor okés, egyébként felesleges. Amúgy ha a RAM-ot tudod húzni, azzal sokat nyerhetsz!
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4315 üzenetére
10 ropi nem összeg a számítástechnikában...
De soxor 10 már igen, és már az első is attól függ, hogy mire megy el...Mondjuk én is befogom, mert 60K-ért fogok VGA-t cserélni.
És egyben kvázi el is hagyom a topikot, pedig nem volt rossz itt.
Bár mint tudjuk már Te sem 9600XT-vel tolod, szóval valszeg én is visszanézek néha: a tapasztalat örök!
-
DigitXT
félisten
Ehh, ilyen szerény ''újonc''-ot is rég láttam!
Szvsz jó úton jársz, egyszer el kell kezdeni gépet összerakni, mert később mindig magadnak fogod!
Az XP miatt ne aggódj, standard VGA-nak fel fogja ismerni, és - ratyi, de - első körben használható képet fogsz kapni, amivel, ha megvan a netkapcsolat, szedheted is az említett drivert. (Bár valamiről most is írtál, szóval már azzal a géppel is leszedheted, és akkor az XP után első dolgod az lehet: sokkal könnyebb továbbdolgozni, ha már normális a kép - felbontás + frissítés!) És sok sikert!
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4241 üzenetére
várod már mint a zsidók a messiást mi?
Hát remélem odapakol a pontszámaimnak.Mod: de inkább a Prince-nek!
az owerdrivot ha bekapcsoltam egyből megfagyott a szerkezet
Ez érdekes, mert ilyet még nem láttam, de olyat igen, hogy kiírja, hogy 527 Mhz-re tuningolta, a valóságban meg csak 513, és gyakorlatilag sz*rt sem ért: marketingfogás az egész.
ATI toolsal meg simán lehetett adagolni neki
Ja, én is küldtem 560 körül, amikor nagy Aqamark3 pontokra vadásztam.Akkor és ott, én lettem a 30K pontommal a legjobb az ilyen konfigok közt
, de ez szvsz nem a húzásnak, hanem az újabb, optimalizáltabb Omegadrivereknek volt főleg köszönhető (korábbi Catalysttal 2-3K pont lemaradás volt, meg minden).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nekem is régi CD-m van, asszem szintén nem megy XP-vel, de a megoldás a neten található, letölthető driverfrissítés formájában...
Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
válasz
_stick_ #4223 üzenetére
És komolyan gondolod, hogy egy tavaly ilyenkor 40K-ba kerülő kártyát most eladsz ugyanannyiért, és beslattyogsz a boltba egy kétszer olyan erős kártyával jössz ki?
Szép is lenne, ha ez így működne, de sajnos nem így van.
Azmeg a MEGALOL kategória, hogy boltban 36, ezért meghirdetnéd 40-ért.
-
DigitXT
félisten
válasz
_stick_ #4221 üzenetére
Ne a bolti árból indulj ki, és különbenis van 26-ért is, kisker bruttó, a 256MB meg egyenesen felejtős.
Ergo bukni fogsz rajta mint atom, pláne itt a PH!-n: 22-23k max.
Gabeszkunak a tuningolt verziója ment el 26-ért, de valszeg máshol.
Én javaslom az aprónetet, hátha bejön.
-
DigitXT
félisten
Nemtom, nekem 129-es FSB-n van a rendszer, proci-ram szinkronban, a többi mind ugyanez (a procimat is épp 2400+nak hívják), és dettó nincs tuning...
Milyen drivert használsz?
Amúgy meg ne az Aquamarknak higgy: sz*rt sem ér, mert pl. A64 + 9800Pro-val is lehet látni néhány ezres eredményeket, ami azért nevetséges! Nézz egy 3Dmark05-öt, és az vagy megnyutat, vagy lebuktat....
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4209 üzenetére
nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni belőle
Én is, de tuningolni nem nagyon akarom majd!
kicsit gyengébb a 6600GT-től
Szinte biztos vagyok benne, hogy gyengébb, lévén a 6600GT elvileg ''legyalulta'' a 9800Prot (PH!-teszt), és az XT mint köztudott, gyakorlatilag egy gyárilag húzott Pro, így köztük már tényleg kicsi a különbség.Mod: de legalább a nevemhez menni fog.
Amúgy mint már írtam, most én is majdnem 6600GT tulaj vagyok, de ha nem lesz nagyon alázó a különbség, akkor nem baj, hogy most maradtam az ATI-nál.
Ha meg az lesz, akkor sem bánom, mert a 9600XT-t ez is le fogja gyokni, az már egyszer biztos...
sok jótanácssal halmozzuk el a sok vásárlás előtt álló 9600XT- tulajdonost
Hát nem tudom: nagyon számít a konfig többi része is, meg az, hogy ki mit akar éppen játszni.Én adott esetben simán VGA-limitált vagyok, de más esetben meg prockó, szóval van aki egy A643000+ mellett tökéletesen elégedett a 9600XT-jével is. Összetett kérdés, az biztos, remélem jövő héten érdekes eredményekkel szolgálhatok!
Mindig is szívesen tesztelgettem a dolgokat, főleg a kedvenc játékaimmal - Prince of Persia, NFSU2.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
és veri hájgon ment
Az a default futása, máskülönben mindenkinél hozzá kéne tenni, hogy milyen beállítássokkal...Az viszont tény, hogy ha véletlenül
benyomod, hogy márpedig neked 8xAF kell (nálam annyin szokott lenni
), akkor bizony hiába írja ki, hogy 4x-essel futott, a driver győz, és vesztesz is vele 1000 pontot, azaz egy kemény FPS-t!
Lehet, hogy nálad 4xAA+16xAF van beállítva + vmi elbaltázott Catalyst verziót használsz?
-
DigitXT
félisten
Szvsz egy kicsit kevés. A kedvedért
feltettem, és lefuttattam csak úgy: 28376. Nálad mind a GFX, mind a CPU score kevesebb, mint nekem, az előbbi majd 1300 ponttal, az utóbbi csak 500-zal.
Amúgy azért is érdekelt a dolog, mert ha minden igaz, és nem jön közbe semmi, hamarosan 9800XT-m lesz!
Mod: amúgy 4.12-es Omega drivert használok, ha ez számít (szokott).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Khailmaan #4198 üzenetére
Bővebben: link A poénon kívül ekörül olvasgass, asszem volt vki.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4196 üzenetére
A tuningpotenciált vágom: ebbe a kariba nincs.
(Na jó, a GPU azért elszaladt 560-on, de a RAM max 303-on, ami egy vicc.
) De legalább full stabil.
Ja és a gariba nehogy azt hidd, hogy karit cseréltek! Ventit csak!
Amúgy ha sikerül 9800XT-re váltanom, akkor valszeg átpakolom ezt a hűtőt, és sanyi.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4194 üzenetére
Én az alaplapomat voltam lusta kiszedni egy chipsethűtő miatt
Nekem is ilyen emlékeim vannak, de valahogy csak lecseréltem.
nem jó rá a 700-as zalman sem
De igen, mert ráhegesztetted!Amúgy mindenki így moddolgatja a 6600GT-t?
a végén addig cserélgetnék a karti míg kifogsz egy örök tartós ventijú szutykot
Hát ezt nem értettem...Mindenesetre félreértés ne essék: természetesen megtartottam a zörgős ventit is, jól jöhet még egy esetleges eladáskor.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4191 üzenetére
a silencer az jó cucc
Nanáhogy!
de nekem a HSI miat nem volt ok
Vágom, de úgy tudom, a VF700 is jó cucc!
9600-ra meg még sok is
Pláne, hogy nem tuningolom!Csak azért kellett, mert már untam gariba hurimászni a karit venticsere miatt: ezek a sz*r gyári ventik 2-3 hét után csúful zörögni kezdtek: egyszer kicseréltettem, de sok volt az az egy (2?) hét a kari nélkül, úgyhogy legközelebb nem kegyelmeztem a kis vacaknak.
-
DigitXT
félisten
Van VGA Silencer, és ATI Silencer, mindkettőt az Arctic cooling csinálja, elvileg a VGA Silencer már kifutott széria, én mégis azt szereztem be, mert amit írtak ATI Silencerből, hogy jó rá, sajna nem volt jó, mert nem refdizájn ez a ''vacak'' Sapphire a gépemben...
Amúgy ez lett volna az: Bővebben: link De végül ez lett Bővebben: link, csak azóta is azt írják, hogy ez Rev2, szóval nem itt vettem, hanem aprónetről Rev3-at. Ámbátor nem vagyok biztos benne, hogy a Rev2 nem menne rá. Viszont az RAM-ot nem hűt. Emlékeim szerint az előbbi 7K, az utóbbi 5K körül van/volt.
Mod: tényleg kifuthatott, nincs az árlistában.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Mekkora egy mázlista vagy!
Nekem két HIS kari is ramhibás volt, kapcsiból vihettem gariba, és aztán lett a Sapphire: azok tényleg gyorsabbak voltak...
(Most speciel elvagyok a default 500/297-en, VGA Silencerrel, ha már nem extrém, legalább legyen halk.
Meg hűvös, gondolná az ember, de az érdekesség: 40 fok alapjáraton, ergo terhelve simán elszalad mondjuk 50-re!
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4057 üzenetére
Én meg lehet, hogy elviszem azt a 9800Pro@XT-t, amit Neked kínáltak: gondolom nem haragszol.
Tetszik ez a radioaktív víz elképzelés
, de ez sem szerettette meg jobban a 6600GT-ket. Prmcsk biztos kinyírna, de ez nem az a topik.
Mondjuk elvagyok a 9600XT-vel, de azért egy 9800XT ütősebb lenne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4055 üzenetére
Szóval gondolom nem bántad meg a váltást!
Annyit tudtam eddig is, hogy 2x erősebb a 6600GT és ez ismét beigazolódott.
Képminőség/jobb/uaz/rosszabb?
Hang, melegedés?
Csak azért érdekel mert én is majdnem váltottam egy ilyen karira, de aztán - nem volt a boltban
-, így maradtam, de vhogy nem szimpatizálok az nVidiával az FX5200-am óta.
De ha belegondolok, egy ár/teljesítmény bajnok kártyát kár lenne kihagyni!
-
DigitXT
félisten
válasz
Majstor #4046 üzenetére
Annál persze!
Ég és föld!
Amúgy azért javasoljuk az XT-t, mert ugye az az erősebb.
A Pro meg olcsóbb...
Csak ezek a hülye jelölések szivatósak lehetnek, mert ugye ott az SE: haver vett pl. egy 9600SE-t (persze nem kérdezett meg előtte
), aztán csak szív vele, mert csirke...
Gondolom a 9200SE is agyhalál: úgy járhattál, mint én a 64-bites FX5200-ammal: az mekkora gáz!
-
DigitXT
félisten
válasz
Majstor #4039 üzenetére
Azért vigyázzál azzal, hogy ''RuleZ'': fél év múlva nagyon nem biztos, most is belépőszintnek számít: elvisz mindent rendesen, de fél év múlva?
Általában is elmondható, hogy komoly kártyát nem 20K-ból fogsz venni...
Mod #4040 miatt: természetesen én sem lehúzni akarom a karit, lévén ilyenem van
, csak tudom, hogy ma sem csúcs, és fél év múlva sem lesz az, sőt: ahogy fogalmaztál, én is azt hittem, hogy X800 körül gondolkodsz, az meg nem ez a kategória. Viszont a max. 20K meg ez a kategória, szóval valszeg kompromisszumot kell kötnöd, de ha nem lesznek brutális igényeid (1600x1200?
), valóban nem fogsz csalódni.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3998 üzenetére
framerate-ekkel meg GPU kódokkal fogok álmodni!!!
Az nem lehet túl jó: amúgy vicces, hogy én a - ma már gyengusnak számító - procimmal is tudok simán VGA-limitált lenni (játékfüggő), így mostanában ezért kacsintgatok az ütősebb kártyák felé, míg korábban inkább az A64-ek felé kacsintgattam, azelőtt meg szintén a VGA, stb.
De neked muszáj vmit venned, mert a régit már eladtad.
kiváncsi leszek mennyit kérnek azért a 9800xtért amit belinkeltem
Mint írtam, 67500 talán egy kicsit sok érte... HUF. Bruttó. Bővebben: link -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3996 üzenetére
Egy kicsit lehetett volna kisebbe, és akkor jobban elfér.
Amúgy lol!
És mégegy érdekesség, írták a hivatkozott cikkben, hogy elvileg lesz AGP-s X800XL, csak nem tudni mikor. Úgy néz ki tényleg lett: Bővebben: link De tényleg jöhetne már az R520, hogy minden olcsóbb legyen, de persze nem fog, mert az Ati nem hülye. -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3989 üzenetére
Érdekesség, hogy az X800XL viszont elméletileg 16-pipe-os, de ez egy picit off itt.
Viszont most ezt a cikket fogom - megint - elolvasni... Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3980 üzenetére
Oh, rengeteg infó van a 6600GT topikban, szóval ezen egy percig ne aggódj.
A 26K meg elég jó ár, szerintem.
Tudom, hogy tubo vivo, meg minden, de akkor is: én örülnék, ha 20-ban elmenne, ha váltanék. De úgysem fogok: miért nem jöttek már ki az R520-szal? Naná: lenyomná egy kicsit az X800-as árakat...
Tudom, hogy XP2400+ mellé minek, de nem eszik olyan forrón a kását...
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3977 üzenetére
Elment?
Milyen árban?
Amúgy Rover623 megmondta a frankót: 6600GT. Mondjuk én egy X800XT-t is szívesen bevállalnék a 9600XT után, de az nem 52K.
Mod: a 9800Pro-k használtan 35K körül mennek itt a PH!-n (keresgéltem én is), XT-k picivel 40 fölött...
Nekem persze az is tetszene, csak XT legyen, a nevem miatt.
De hát nem nagyon vannak.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #3893 üzenetére
Még akartam egyet szerkeszteni, csak közben kódolgattam a háttérben, és szépen lejárt az időm.
Szal, a megadott hőmérsékleteim IDLE értendőek, játék közben nyilván felmegy jóval magasabbra, de azért a Silencer nem engedi extrém szintre melegedni.
De 55 fok simán lehet, ha annál levág a VPU Recovery, az nem frankó. Mondjuk nekem nem HIS karim van, már leírtam korábban, hogy miért...
Amúgy ki is kapcsoltam a recovert, lévén nem húzom, minek idegesítsen: ez a Sapphire bár egy picit lassabb, mint az átlag, de legalább sohasem fagyott.
Kopp-kopp-kopp.
Ja, amúgy nekem sincs házhűtésem, de nem is hiányzik: így sincs még túl meleg odabent, viszont baromi csöndes a cucc, és ez a lényeg.
-
DigitXT
félisten
Nyugodj meg, nincs semmi baj a hőmérsékletekkel, csak mint ahogy írtad, nem túl jó a házad szellőzése: a ramborda önmagában nem sokat ér, kéne hozzá légmozgás is, hogy jobban hűtsön. Ilyesmi.
Jó, megértem, hogy aggódsz akkor, ha széthajtod a karit, és ettől fagy, de ha találsz egy optimális, stabil beállítást, akkor nem kell aggódni a 45-50 fok miatt sem!
Amúgy nekem 40/45 szokott lenni kb.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
visszadobtam 555-re, mert sajna csak itt nem jelentkezett újra a probléma
Örülj neki, hogy gyári hűtővel még ennyit kibír terhelve: szép ám az!
nem szép látvány az biztos
Szvsz nem akarod te kinyírni azt a karit, szóval csak ésszel tuningold...
extraszar, de diseign-os kis ventijével
Amúgy nem kimondottan fűtőtestek a 9600XT-k, és a gyári órajelekhez bőven elég kell legyen a gyári hűtő! De úgy a túlhúzás épphogy nem gyári órajelet jelent. Amúgy erről még annyit, hogy nekem egy Arctic Cooling VGA Silencer Rev. 3 van rajta, és normál módban 560-on Aquamarkoztam vele, de lehalkítva nem visz annyit! Viszont nem is érdekel, mert 10% nem sokat számít. Különbenis inkább a RAM-ot kéne húzni, azzal lehet villantani, de nekem az meg egyáltalán nem megy, úgyhogy sanyi.
és mondjuk az új karira is ráragaszthatók, hogyha ráfér arra is
Miután max. 2K-s cuccról van szó, nemigen releváns a kérdés, egy új kari árához képest: miért, mikor akarsz váltani?Amúgy elég nehéz lehet ám leszedni őket, de azért nem lehetetlen. Aztán még fel lehet rakni, de mindig veszít a tapadásából, szóval ha nagyon összekoszoltad a csere közben, akkor esetleg később leesik.
Még egy kérdés így a végére: RAM-ot meddig tudod így húzni?
-
DigitXT
félisten
egy kis könnyűfém miért tud jól hűteni?
Ömagában nem hűt, csak jobban elvezeti a hőt, ami a nagyobb felület miatt több hűvös levegővel tud érintkezni, tehát emiatt javulnak a hőmérsékleti viszonyok. De igazán nagy durranás akkor lenne, ha megfújatnád egy ventivel, akkor már nagyon számít, hogy van-e borda vagy nincs... Amúgy nekem is van rajta ''poénból'', mert így sem lehet húzni.Nem is igen akarom, játékfüggő, hogy van-e értelme...
-
DigitXT
félisten
nem szép dolog
Ne kapd fel a vizet, száz éve alig írtam vmit...
Szóval akkor én is tudom állítani azt az izét?
Tudod, csak minek: default be van kapcsolva, és kész. Az ''erősebb'' beállítása nem igazán hoz a konyhára, kikapcsolni viszont nem érdemes, úgyhogy...
Mod #3814-re: RAM hűtőbordát tudsz rá venni: az öntapadós fajta a legegyszerűbb. De azért azt tudd, hogy néha nem segít semmit (pl. ha nem a melegedés miatt nem megy följebb, hanem mondjuk az időzítéseket nem bírja).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Szerintem így jártál...
Ha jól tudom ez vmi optimalizációs eljárás, asszem bizonyos shadereket cserél le elméletileg ugyanolyan kinézetűre, csak hatékonyabban számíthatóra, így néhány százalékos sebességnövekedést okoz...
Egyébként nem csak a Catalyst, hanem az Omega driver is tudja (támogatja): default be is van kapcsolva... Van egy ''erősebb fokozata'' is, de az már állítólag nem sokat javít a defaulthoz képest - nálam éppenséggel ''tiltva - normál - nagy'' sorrendben irogatja a legördülő menü.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Dephnull #3631 üzenetére
Ne beszéljünk zöldségeket, kérem: 4x/8x-os AGP mindegy, csak menjen!
Ez az én magán véleményem.
Ezesetben nem bánod, ha javítom, ugye?Nekem egy rossz kari, itthon nem akart egyáltalán menni 8x-os AGP-n (fagyott 3D-ben), a szervízben meg röhögve ment 4x-esben, erre mondták, hogy próbáljam meg én is 4x-esen: láss csodát nálam is ment. Az már más kérdés, hogy mivel rossz volt, később így is fagyott, így végül csere lett belőle, de a lényeg a lényeg: attól még mennie kéne...
-
DigitXT
félisten
válasz
_MaSTeRFoXX_ #3598 üzenetére
Felesleges a 256MB-os, nyugodtan vegyél 128-asat: olcsóbb, és jobb!
De amúgy egy 3gigás P4 mellé esetleg lehet izomsabb kari is, pl. 6600GT.
Amúgy mind a GeCube, a Sapphire, és a Connect3D ugyanolyan jó, asszem, nekem Sapphire van, ez speciel egyáltalán nem húzható, de amúgy ''jól viselkedik'': én speciel OmegaDriverrel használom.
A HL2 viszont szinte bármin elmegy jól, mert ügyesen megírták!
Remélem valamit segítettem. -
DigitXT
félisten
A legolcsóbbat: jó + még meg is húzhatod.
(Mondom annak ellenére, hogy 9600XT-m van: ma már nem olyan jó az ár/teljesítmény mutatója...
)
Mod: azért, hogy írjak érveket is: 9800SE felejtős, a 256MB-os 9600XT-k szintén nem érik meg az árukat, úgyhogy maradnak a 128-asok meg a 6600. Nade a 6600 kb. hozza 9600XT szintjét - asszem, de erre is van topik -, és általában még húzható is, tehát az a legjobb teljesítményű ezek közül, ráadásul a legolcsóbb is: bingó. Ha hülyeség, majd az okosok kijavítanak, Rover623 pl. nagy 6600(GT) szakértő, ha ilyesmikre rákérdezel - vagy ami mégjobb, rákeresel, utánaolvasol - a megfelelő topikban, biztos kielégítő választ kapsz.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
hobbygépes #3427 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy a tuningpotenciál karinként változik! Nem kell leírni egy gyártót egy rossz darab miatt.
Viszont a VPU Rec. néha bénázik, nem?
-
DigitXT
félisten
ha sértem az ATI hírnevét
Szó sincs erről!Arra céloztam, hogyha valami FAQ-ban olvastad, hogy a hiba általános, akkor ott általában le szokták írni a megoldást is...
én sokat olvasgattam más fórumokon erről
Na ez az, hogy nem mondtad meg, honnan veszed. Gondolom ott nem találtad meg a megoldást, ezesetben viszont gáz, mert nem tudok segíteni, de előttem már szóltak hasznosakat.
Nem piszkálódni jöttem, hanem segítségért.
Nem gondoltam, hogy piszkálódni akartál, ld. fent. Én meg segíteni akartam. -
DigitXT
félisten
Nekem Pinnacle PCTV Pro-m van, és soha semmi ilyen gondom nem volt.
Viszont ha tényleg annyira régóta fennál ez a probléma az ATI-nál - 9600XT esetében pl. ezt erősen kétlem -, akkor biztos megadták a megoldást is rá... Kérdés: ki állítja, hogy régóta fennáll, és ennek ellenére nem mond megoldást?
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3374 üzenetére
Nincs mit!
Amúgy ha a 9800 a tigris 9600XT a vadmacska - ala' PH! cikk -, mert ugyan tényleg fele annyi pipeline-nal nyomul, de azt jóval pörgősebben teszi: igaz ez nem elég az üdvösséghez, de legalább valami: kellemes kari, annyi szent.
Amúgy én nem fikáznám sem az AMD-t, sem az Intelt, elismerem a 3Ghz (ill. az efölé húzott) P4-ek (nem Celeronok) teljesítményét, ill az AthlonXP-ket is szeretem. De ha lesz új procim jövőre, az akárki akármit mond A64 lesz.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3372 üzenetére
Az az igazság, hogy nem mindegy, milyen a RAM, mert eléggé vissza tudja fogni a kari teljesítményét (nem csak a tuningban, hanem akár alpjáraton is: MHz-ben még stimmel a specifikáció, de időzítésekben esetleg nem, így összességében sajnos simán lehet lassabb). Nekem is gyengébb RAM-os 9600XT-m van, szóval tudom, mit beszélek.
Szerintem nagyon szép a karid, én is ilyet vettem elsőre!(A sirámaimat vele viszont már korábban leírtam: peches voltam). A tervezett karid is szép!
(Nekem majdnem így néz ki most a 9600XT-m, csak nem gyárilag van rajta ez a hűtés, hanem én ''hegesztettem'' rá.)
A 9600XT->9800Pro váltásnak természetesen van értelme, csak az a baj a 9800Pro-val, hogy a 6600GT leveri, és árban kb. ugyenaz, ezenkívül egy kicsit bizonytalan mostanság a 9800Pro helyzet, van 128-bites is, ami nem annyira nagy durranás, mint a 256-bites. (Érdekesség, hogy a 6600GT 128-bites.)
Szóval ha most elégedett vagy a karival - esetleg nem játszol túl sokat -, akkor valóban csak megnyugtathatlak: jó karit választottál - bár a géped talán, ma már egy erősebbet ''érdemelne''...Én még középkategóriásként vettem a 9600XT-t, mostanra meg szerintem az ''alsókategória tetejének'' tekinthetjük, miután (sajnos/nem sajnos) a 9800Pro is középkategóriássá degradálódott köszönhetően a GF6-os, és a Radeon X sorozatnak. De kíváncsi vagyok mi lesz itt májusban, ill. nyáron.
Most még 6600GT-t vennék (épp ma akartam, de az adott helyen - szerencsére? - kifogytak az AGP-s készletből teljesen: igen népszerű a cucc), de végül inkább várok egy kicsit, aztán meglátom: tuti fog pörögni a VGA-piac!
Nos kb. ennyi: bocs, ha hosszú lett, csak ez most így kijött belőlem...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- DOOM - The Dark Ages
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest