Aktív témák
-
lesaux
veterán
A bátyám gépében (ECS K7S5A) kicseréltem az SD RAM-okat DDR-ekre.
Nem vett észre semmit.
Lehet, hogy egy tesztprogram kimutatja, de a felhasználónak q mindegy. -
I. Richard
senior tag
Kövezzetek meg, de én Intel procit birtoklok. Azt vettem észre, hogy a 1.2Ghz-s CeleronT procival egyenértékű AMD-s proci DDR rammal 1000 pontttal többet csinál 3DMark2001 -ben mint az én konfigom, amiben SD ram van. Hát 'csak' ennyit számít a DDR ram.
-
karib
addikt
Ilyen célokra egy korszerű DDR-es rendszer illik, különben párezer forint megspórolásáért megfojtod a rendszert. Régebben nem volt olyan jelentős különbség az SD és DDR között, de ez ma már két okból is megváltozott: egyrészt a gyorsabb procikhoz és nagyobb FSB-khez már kell a nagyobb RAM sávszélesség, másrészt egy jó ideje már csak a DDR-es platformokat fejlesztik, tehát ami SDR-es, az már alapjaiban korszerűtlen, a memóriatípustól függetlenül. Ettől függetlenül egy SDR-es AMD még sok mindenre jó lehet, én is ilyet hajtok még :D
Régebben készült egy átfogó cikk a témában, azóta persze a DDR front sokat fejlődött, míg az SDR maradt ott, ahol volt...
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=145[/L] -
yahagyma
tag
játéknál tökmindegy hogy sd vagy ddr
mennyiseg szamit
majdnemhogy barmilyen xp megfelelo
csak vidkartya szamit -
JulWCZar
senior tag
Nálam K7S5A van, ment már benne:
192 MB SDR SDRAM (100 MHz) + 1.3 Duron
512 MB DDR SDRAM (200 MHz) + 1.3 Duron
512 MB DDR SDRAM (200 MHz) + 1.8 XP
512 MB DDR SDRAM (266 MHz) + 2.4 XP
A memóriatesztek szerint egész frankón kihúzza az elmélet 2100MB/sig ez a kis 10e Ft alaplap a bika procival a 266os DDR RAMot :) -
freya
aktív tag
Tudom ajánlani az ASROCK lapokat, én 8ezer+áfáért (10) vettem és bele megy SD/DDR RAM is + az összes max. 266-os XP. Nagyon stabil lap, igaz a BIOSban semmit nem tudsz állítani, de, szerencsére nem is kell. Irodai gépnek és otthon fórumozgatni király.
-
Obi-1
őstag
nekem különben 256 SD-vel megy egy 1700+, és bőven meg vagyok vele elégedve...
de igazából alacsony felbontás mellett játszom néha, nagyon nem használom ki a gépet...
esetleg vegyél Asrock K7VT2 alaplapot (SD+DDR), és akkor ráérsz váltani (én is így vagyok vele)
ha egyben van az 512MB, vagy 2*256, akkor jól el tudod adni, a 4*128 már szarabbul megy csak el
ASROCK egy jó kis lap :)) a 2400+-t meg úgysem érdemes már hajtani -
cartman|
tag
2500+ megfogadom a tanácsot
de kitartok dual channel ddr mellett
(majd eladom ha már nem kell) -
fanti
addikt
Csak DDR !
2400+ -hoz az sd lesz a ''leggyengébb láncszem'' :DD -
Kígyó
senior tag
Sztem, ha tuningolni akarsz, akkor a 2400+ nem a legjobb választás! Sőt, talán a legrosszabb! Ha játékra kell főleg, akkor talán egy 2500+! Ez ugyan 2-3E-rel drágább(+1-2 napot töltögetsz :)) ), de ezek általában mennek 3000, esetleg +3200-osként! A 2400+-ban viszont már nem sok van!
Sztem egy 512-es ddr400-zal jobban jársz, mivel egyrészt olcsóbb, másrészt, ha esetleg szeretnél majd többet, akkor nem kell cserélni, csak beraksz még egyet! Nem sokat fogsz bukni a sebességben, mivel duálcsenel nélkül is elég yol kiszolgálja a procit! -
greenface
aktív tag
Persze új gép vásárlásánál csak a DDR jöhet szóba szerintem is, mint írtam.
-
greenface
aktív tag
Alapvetően igazad van, a DDR (vagy az RD) gyorsabb, mint a az SD, viszont a rendszer gyorsulása nagyban függ attól, mennyire mem.sávszélesség-igényes az adott architektúra. A P4 NAGYON igényli a mem.sávszélességet, így ott az SD nagyon látványos lassulást eredményez. K7-nél azért kevésbé lassít az SD. (P3-nak meg elég az SD, még 1600 Mhz-en is :) )
-
faster
nagyúr
Annak idején ,amikor az Intel házatáján az RDRAM vagy SDRAM volt a választási lehetőség, akkor születtek tesztek,amelyek nagyon lehúzták az SDRAM-os konfigokat. Elég egyértelmű volt, hogy egy gyors procit a tetűlassú RAM nagyon befékez. Azóta a buszsebesség csak nőtt, és a procik órajele is. Szerintem mindenképpen DDR ramot vegyél.
-
cartman|
tag
asszem ebből ddr400 lesz nforce2 es alaplappal :))
nem baj, lehúzok 3 hétvégét a tescóban árufeltöltőként és megvan a különbség
azt is hallottam viszont, hogy nforce2 be jobb 2*256 mint 1*512 ram, és végül is árban mindegy is.
csak az lenne akérdésem még, hogy ddr400 as lapba megéri-e a ddr400 ram (sok rosszat hallani róla), nem lehetne-e esetleg ddr333 at beletenni.
bár ha fsb-vel szinkronban van az a 400mhz az elég jó lenne :) -
cartman|
tag
hogy mire használnám?
ut2003 max detail
ut2004 max deatil
a mostani cerkám (1,7) nem bírja meghajtani a gef4ti-mat ezért apgrédelnék athlonra.
egy 2400+ os athlonra gondoltam, amit overclockolnék(nák) -
Syl
nagyúr
Mire használnád?
Személyes (munkahelyi) tapasztalat:
1. gép - XP1600, Abit KT7A, 512MB SD pc133
2. gép - XP1600, Abit KR7A, 512MB DDR 266
PhotoShop 7 tesztek, effektek és alig van 10% a két gép között.
Persze újabb procikkal, magasabb FSB-vel, jobb alaplappal (pl. nforce2) nyilván nagyobb a különbség. -
Kígyó
senior tag
-
Kígyó
senior tag
2400+-hoz sd ram? :F
Ne csináld!
15 rugóért amúgy kapsz egy elég korrekt kis ddr-es lapot is, tehát, ha eladod az sd-t, és veszel egy 512-es ddr-t, akkor a használt és az új ára közti különségbe fog kerülni az egész, mivel kb egy árban van már az sd és a ddr (nekem lagalábbis uannyit kínáltak egy bontóban egy 128-as sd-ért és egy 128-as ddr 333-ért)! Tehát az a +25E enyhe túlzás! (Ezt te találtad ki, vagy valami ''okos'' mondta?) -
Mostmár nem éri meg sdramot venni, mert sokkal gyorsabb a ddr-ram!
Ráadásul még egy árban is van! -
cartman|
tag
megnéztem neten, állítólag a ddr ramok a gyakorlatban 25-40 % os gyorsulást eredményeznek az sd-khez képest, persze minnél nagyobb fsb annál jobban igaz ez. => sdram suxx => adjatok nekem 25 rugót hogy tudjak apgrédeli :DDD
-
caleb
aktív tag
Csakis ddr-t vegyél.
-
rogers
aktív tag
Na most vki szakértő nagyon le fog ütni, de kontár módon a sima SD és a DDR ram között ugyebár az a különbség, hogy a DDR RAM az ''dupla'' sebes, mivel mind az órajel ''felütésre'' és a ''leütésre'' is tud adni adatot... Igaz?
-
greenface
aktív tag
Ha új gépet veszel, mindenképp DDR-t válassz, és alaplapból vmi jobbfélét. Tudom, a pínz nagy úr, de inkább vegyél pl. 256 MB ramot (majd később veszel még bele). Az 512 SD-t jobb helyeken beszámítják neked.
Viszont: ha már adott egy jó SD-s lap, akkor nemigen érdemes a DDR miatt lapot+ramot cserélni. Én pl. egy KT7E-t nyúzok egy 1800-on futó Tbred-el, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. -
cartman|
tag
apikának küld csokit dcc-n vagy e-mailben ?)
-
cartman|
tag
HSZ1: olcsón
HSZ2: használtan -
_Volkovy_
nagyúr
És megvalami:a 2400+ 2Ghz-es órajeléhez már tényleg gyors DDR-ek dukálnak,különben a helyzet hasonló lesz az sdramos P4-ek tragédiájához..:)
-
cartman|
tag
kösze a választ
többiek? -
_Volkovy_
nagyúr
Aki megtalálja a különbséget a két HSZ között a sorszámukon kívül,kap egy csokit :)
on -
_Volkovy_
nagyúr
Nekem volt 850-es,majd 1.33Ghz-es Tbird procim SD és DDR ramos cuccal is.Az SD-t egy Kt7A képezte,a DDR-t egy Kg7.Az sdramos cucc 2000 ponttal kevesebbet nyomott 3dmarkban-de ami a lényegesebb,érezhetően felpörögtek a dolgok ddr-re váltás után.Szerintem mindenképpen megéri ma már a DDR.Használtan egész jó áron lehet kapni.
-
_Volkovy_
nagyúr
Nekem volt 850-es,majd 1.33Ghz-es Tbird procim SD és DDR ramos cuccal is.Az SD-t egy Kt7A képezte,a DDR-t egy Kg7.Az sdramos cucc 2000 ponttal kevesebbet nyomott 3dmarkban-de ami a lényegesebb,érezhetően felpörögtek a dolgok ddr-re váltás után.Szerintem mindenképpen megéri ma már a DDR.Olcsón egész jó áron lehet kapni.
-
cartman|
tag
remélem jól írtam külömbséget (különbség?)
Nah!
Tud valaki olyan lapot mondani ahol sdrammal teszteltek athlonokat?
Amd athlon xp 2400+
sd+ddr olcsó alaplap 15 rugó
király ddr alaplapok 22 rugó
512 DDR400 ram 20 rugó
512 SDram 0 ft (már van :) )
jo lenne egy kis összehasonlítási alap, hogy mire megy el az a plusz 25 ezer fornint. lécci aki találkotott sdramos amd teszttel az tudassa köszr
valami bechmarkot lécci ahol TÉNYszerűen látszanak a külöm(n)bségek.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest