Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomgrande
tag
válasz mephi666 #49525 üzenetére
Ezek a megoldások azoknak jó akik otthon a 10. emeleten az erkélyen dolgoznak és csak ez az egy szerszámuk van. Egy normális szerszám parkkal rendelkező ember ezeket a vágásokat nem dekopírral végzi. Szükség megoldásnak jó.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
őstag
válasz mephi666 #49605 üzenetére
Közben a dekopir témával kapcsolatban neked és a többieknek köszi az infókat a legutóbbi kommentem óta. Az akkus gépek minden formája el lett vetve ahogy írtam, vezetékes módba lépek.
Mivel én ezeket főleg nem ismerem, boltban meg max megfogom de ki úgy se próbálhatom anyagban így marad az esetleges túlbiztosítás, ezért valszeg egy DEWALT DW333KT lesz a befutó. 700W teljesítményű és kofferben jön. Egy másik Dewalt felsőmaró bár sokat nem ment, de amennyit eddig ment elég meggyőző teljesítményt nyújtott.
A fűrészlappal nem lesz lacafaca, lehetőségekhez mérten csak a legjobb. GTS 10XC fűrészbe van tán 25ezerbe kerülő korongom is csak bútorlap/platólemezre. MDF-re meg minden más nem abrazív anyagra másik korong 15ezerért ment, ez a gyakorló korong és hát az is elég meggyőző. Ezen nem spórolok, mert van elég sok egyéb vágó/daráló szerszám és tudom milyen amikor nem akar fogni.
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
mdk01
addikt
válasz mephi666 #49698 üzenetére
mert megakadt a fúrószár valamiben durván)
Betonvasat találtál.
Az a baj a hagyományos ütvefúróval a panelbetonba elégeted a fúrószárat. Ki lehet izzadni pár lyukat, de a fúrószár akkor is megsínyli legyen az bármilyen minőség.
Ütvefúrókból is van többféle. Nekünk a pl. a dugattyúsból van kétféle az egyik 1,3J-lal üt, a másik 2,4J-lal ha jól emlékszem és pont az ilyen munkák miatt jó ha legalább 2 féle van.
A nagy bontókalapácsok azt hiszem 4,5J-t tudnak, de az nem erre való. -
Soká
senior tag
válasz mephi666 #49992 üzenetére
Pedig ez - ha valós mértékű a kedvezmény - olyan ami megéri. oké, én sokat mütyürkézek, nekem ilyesmiből 3 különféle is van, de szerintem egy átlag háztartásban is elkel(het). De nem akarlak rábeszélni, Te tudod. Én még a gyerekek uszodaszemölcsét is ilyesmivel "ápolgattam" anno
Mondjuk az akkumulátor - most látom, hogy az - szerintem felesleges képesség. Ilyet nem vennék.[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz mephi666 #49995 üzenetére
"...drótos módban nem megy?"
Azt hiszem, nem értem a kérdésed. Létezik drótos változata, én biztosan olyat vennék. De én elvből eléggé ellene vagyok az akkumulátoros szerszámoknak, egyszerűen környezetvédelmi okokból. Az akkumulátoros átalakítása vezetékessé pedig szerintem macerásabb mint gondolnád. -
Soká
senior tag
válasz mephi666 #49998 üzenetére
A lényeg az utóiratban van.
1. csak nem tudtad legyőzni a kisördögöt
2. használd egészséggel!
3. visszatérő téma, hogy mit tehetek én, kishal... de megnyugtatlak, azokban a szennyező nagy hajókban a kishalak holmijai utaznak.
4. az akkumulátoros holmik a magamfajta alkalmi használónak nagyon nem valók. Mert az akkuk törvényszerű élettartama sokkal rövidebb (4-5-6év) mint ameddig engem egy ilyen tárgy egyébként szolgálni tud. 25 éves az első fúrógépem, szúrófűrészem és ha ezek akkumulátorosak lennének már rég ki kellett volna dobnom őket. Ahogyan van 3 csavarbehajtóm (6-10évesek), ami már használhatatlan de még nem dobtam ki.) -
őstag
válasz mephi666 #50020 üzenetére
Jobb ha kettő ha nem három felé osztod az asztalt. 3méter távolságon még az acél is hajolni fog a saját súlyánál fogva, nemhogy egy bútorlap vagy valami más anyagból kiképzett lap.
Nekem sztem nagy fesztávolságú asztalom van 125cm körüli és 2x25mm zártszelvénnyel van alátámasztva. Ugyan áll mint a cövek, de csak a monitor és pár kezelőszerv van rajta. Ennek az elődje 120cm távolságú volt, és anyagából kiképzett merevítőből 6centis darabok kellettek.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
pali923
aktív tag
válasz mephi666 #50032 üzenetére
Én sok-sok éve tapasztalatok nélkül összeraktam a gardrób bútorunkat. Igyekeztem minél kevesebb darabból, ezért az oldalfalak 270 magasak. Megszenvedtem a behordással eleve, pedig ez egy családi ház, az összerakás meg egy rémálom volt. Tervben van az átépítése, de az több kisebb darabból fog állni, ez biztos.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
-
thyeby
őstag
válasz mephi666 #51419 üzenetére
Ez már nem igazán topiktéma, de nem tudom megállni szó nélkül:
Nem negatív a hangvételed, hanem inkább dilettáns. Kiforratlan.
Az asztalos bére:
Általános, hogy anyagköltség + munkadíj az anyagköltség 150 %-a.
Tehát ha razorbenke92 nem felejtett ki semmit az anyagköltségből, akkor ez konkrétan cca 250 ezer munkadíjjal nő, tehát a vége valahol 420 ezernél áll meg, ha átveszed az asztalos műhelyében, és hazaviszed.
Ha szállítani is kell, meg helyszínen szerelni, meg falra fúrni, akkor az nyilvánvalóan plusz költség.
Az asztalosnak fizetnie kell egy kisteherautó minden költségét, amit nem szeretne saját zsebből állni. Nem kevés pénz az se. A vállalkozás költségeit ha levonjuk a bruttó árbevételből, és csak a tényleges tiszta nyereséget nézzük, hát lehet, hogy te, aki ezt olvasod, többet keresel annál. Ha alkalmazott is besegít, annak a költségeit nem okos kifelejteni. Amelyik vállalkozás 20% tiszta eredménnyel prosperál, az már nem kezdő, és tudja, hogy mit szabad, mit nem.Laikus úgy szokta ezt megközelíteni, hogy hóbazmeg, félmillát egy ilyen ezérazér nem túlzás mán?
A képeken nem látszott, hogy melyik bútorlap, milyen szerelőanyagok. Csak ránézésre saccoltam. Túlsaccoltam jócskán. Abból indultam ki, hogy jómagam most jelenleg egy ennél kisebb tálalószekrény tünetegyüttesen dolgozok. A lapszabászatban hagytam úgy 180 ezret, a Sevroland (Blum tandem-ek, felnyílók) nem teltek ki százezerből. A fogantyú profilokért is a Nati Bázisban felejtettem egy tízest. Benzint nem számoltam, csavarok voltak itthon, szerszámaim vannak mindenhez. Mindent én csinálok, magamnak, az étkezőbe. Ha ezt másnak csinálnám, s nem magamnak, akkor közelebb lenne az ára egymillához, mint félmisihez. És nem tudnék én mercsót, meg bömöst venni abból a rengeteg sok pénzből, ami maradna nekem rajta. Dolgozni viszont elég sokat kell vele.
Ugyanezt a lapszabászatot megkérdeztem, hogy egy kb 1800 x 2000-es, 400 mély gardróbszekrényt mennyiért vállalna nekem két tolóajtóval, félmillió felett állt meg a tintaceruza úgy, hogy sajnos ők felső futású sínt nem tudnak használni hozzá, ez alsó futású lesz (kajlulós, görbülős, összekoszolódós pormacskacsapda). Ugyanakkor a Kikában vettem az egyik szobába minőségi gardróbszekrényt 3 felsőfutású tolóajtóval 3 x 2,4 x 0,8 méterest potom negyedmillióért.
Tudni kell okosan dönteni, jól választani. Ha szakembert hívok, semmit nem várok szívességből. Azzal nincs semmi bajom, ha egy szakember akar nálam keresni fajlagosan 200-300 ezret havonta tisztán. Azzal inkább van bajom, amikor a munkája szakmaiatlan, lelkiismeretlen.
Festés:
Nagyon le van egyszerűsítve ez a két és fél óra alatt kifestés. Egy falat glettelni kell, aztán csiszolni, aztán mélyalapozni. Az a munka, nem az, hogy gurigálom a tedihengert. Amikor egy festő kinyithatja a diszperzites vödröt végre, akkor azt érzi, hogy ez már elkészült végre. Pedig még a hengert be sem mártotta. Az a munka, hogy szobát kipakolni, amikor kész minden, akkor feltakarítani, visszapakolni. Nem ritka, hogy csak az egyik irányba pakolást nem sikerül abszolválni 2-3 óra alatt. Ugye úgy, hogy se a fal, se az ajtó, se a bútor ne sérüljön. Kenni általában kétszer szoktunk. Ha nem jól fed a festék, akkor mégtöbbször. A kenések közt kell egy nap száradás jó időben, bő szellőztetéssel. A glett után is, és az alapozóra se rohanhatsz azonnal a festékkel.
Létezik olyan, hogy tisztasági festés. Egymás után max háromszor lehet megtenni, de azt is csak akkor, ha az előző festés nem régebbi két esztendősnél, és nemdohányzó helyiség volt, nem zsíros, és sehol se repedt, semmi javítást nem igénylő vakolattal. Tudom, hogy nagyon ritka az a magyar család, ahol két évnél sűrűbben festenek egy helyiséget. Az általános az több, mint öt év, de a tíz+ sem ritka.Egy laikus csak annyit lát, hogy kimaszkolom, bekenem, kész. Kérlek, még véletlenül se vedd sértésnek, mert nem annak szánom:
Ha ez tényleg két és fél órába belefért volna, akkor miért nem csináltad meg a mamádnak magad? Ingyen. Téged kicsivel tovább dajkált az az asszony, mint az ismerősödet. És szintén ingyen voltál dajkálva. Szívvel, szeretettel. Az ismerősöd legalább megcsinálta, ha negyvenezerért is.[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Ispy
veterán
Nekem az asztalos 490-ért csinált egy 3.6x2.2-as szekrényt [kép] , házhoz hozta, össze szerelte, számlát adott róla. Egyáltalán nem érzem lehúzásnak.
Szerintem magadnak csinálni mindig drágább, persze hobbiként megéri, de spórolni nem ezen fogsz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Soká
senior tag
Ez itt az asztalos topik és nyilván kényes téma méltatlankodni az árképzésüket illetően.
Mégha jogos is netán. Az a jó, hogy piacgazdaság van és mindenki attól és úgy rendel, akivel és ahogyan megegyezett.
Én sem vagyok asztalos, de tudom, hogy a dolgok náluk sem mennek olyan pikk-pakk módon, ahogyan Te kiszámoltad, hogy mi hány óra. Ez az elv, ami egy autógyárban vagy bútorgyárban többé-kevésbé teljesíthető (bár még ott is akadnak logisztikai gondok) de a gyakorlatban mindig akad olyan dolog, ami megnehezíti, megduplázza az időráfordítást. Az anyagár és a végtermék ára pedig csak akkor értelmezhető igazán ha a minőségfaktort is mérni tudjuk valahogy. -
BlackBird
újonc
válasz mephi666 #51440 üzenetére
Memphi666, nem bántó, vagy kioktató szándékkal mondom, csak amolyan jótanácsként, egy sokat tapasztalt 50 éves pasastól: érdemes lenne kevesebbet foglalkoznod azzal, mennyit keres a másik. Magyarországon sokáig az volt a probléma, hogy rengetegen erősen lenézték a szakmunkásokat. Emiatt aztán sok, a felsőoktatásba a képességei alapján egyáltalán nem való ember ment mégis főiskolára, egyetemre, mert nem akart "lúzer szakmunkás" lenni, hiszen sokkal "menőbb" a diplomás lét. Mára viszont szerencsére eljött az a kor, hogy egy jól menő "maszek" asztalos képes nem egyszer az ilyen diplomások bérének többszörösét is megkeresni (Budapesten és környékén) és ki kell váltania az asszony részére is a katás vállalkozóit, mert simán kinőtte az éves 12 milliós keretét.
Igazad van, sok szakmunkás keres az átlaghoz képest nagyon jól. De ehhez keményen oda kell tenniük magukat (nincs fizetett betegállomány, sem szabi), és az általuk amortizált eszközöket is meg kell fizettetniük a megrendelőkkel. Akinek ez a felállás nem tetszik, csinálja utánuk!
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz mephi666 #51442 üzenetére
Lehet, hogy tényleg nem itt kéne ezt megbeszélni, de divatos lett a túl sok diplomásról beszélni ebben az országban, főleg politikusok részéről, a számok azonban nem ezt mutatják. Inkább azzal van a baj, hogy diplomás mérnök kevés ment el az országból, diplomás tanár még kevesebb, de asztalos, burkoló és más szakemberek meg sok százezres nagyságrendben. Ők hiányoznak.
Az meg elég egyértelmű számomra, hogy nem a pofánk nagy, hanem a zsemle kicsi. Ugyanezeket az árakat, amiket itt nagyon sokan sokallnak kifizetni a jó szakemberek jó munkájáért is, tőlünk nyugatra röhögve kifizetik. Nem a bútor ára sok, hanem a fizetés kicsi, bármennyire is jobban teljesítünk. Bár a statisztikákban sokkal jobban teljesítünk, mint a valóságban, de ezt úgyis mindenki érzi (kivéve a gyevi bírót és a gázszerelőket).
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
BlackBird
újonc
válasz mephi666 #51442 üzenetére
"..értem, kicsit amúgy valahol bánom is, hogy nem asztalosnak tanultam anno "
Soha nem késő elkezdeni. Tisztességes megélhetést nyújtó, jó szakma, sok szépséggel.
"divatos lett a túl sok diplomásról beszélni ebben az országban"
Nagyon felborultak az arányok, ez a baj. Nagyon sok, a diplomáját hasznosítani képtelen ember van a munkaerőpiacon, ugyanakkor az elvárásaik magasak, hiszen ők diplomások. Sok olyan egyetemi szak van, ami valósággal ontja magából azokat a friss diplomásokat, akiknek garantáltan nem lesz lehetőségük a végzettségük szerinti munkára.
Van köztetek olyan, aki kipróbáltam már a Häfele SC8/60-at és meg tudja mondani, mennyire tart az általánosan elterjedt kötőelemekhez (Reisser, konfirmátor, lamelló, tipli) képest?
-
BlackBird
újonc
válasz mephi666 #51446 üzenetére
Ha komolyabban érdekel a téma, érdemes alkalmi munkaerőként beállni egy asztalosmester mellé segédnek. Nagyon sokat tanulhatsz és nem csak elméletben.
"jópofa ez a kötőelem"
Ez a szokásos kötőelemes megoldásokhoz képest drága. Engem is csak azért érdekel, mert egy alternatív, minimál költségvetésű üzleti modellen is gondolkodom. Eszerint egy embert foglalkoztatnék, aki a Mafell új párostiplizőjével kifuratolja a korpuszokat, bemarja a nútokat és szekrényenként, lapraszerelve egy-egy kartondobozba teszi őket, úgy, ahogy az áruházak szokták. A beszerelést pedig egy az egyben kiadnám alvállalkozásba. De ez csak egy lehetséges megoldás a sok közül.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz mephi666 #51510 üzenetére
Egyszerű, mint a faék.
Azokba a gépekbe, ahol szerszám nélküli lapcsere van, kizárólag a T befogású lapok jók. (Ebbe a T-be kapaszkodik bele a lapbefogó mechanika.) Azokba a dekopírfűrészekbe, amiknek 'imbuszkulcsos' laprögzítésük van (Ezek az olcsóbb gépek.), mindkét típusú befogható. Mert az imbuszcsavarnak ugyan mindegy, hogy van-e T kialakítás, odaszorítja a lapvéget a foglalat falához.Az imbuszcsavaros kevésbé stabil rögzítés, mert ki tud lazulni, ki tud esni a lap, míg a T rögzítés sokkal biztosabb kapcsolatot ad a gép és a lap között. Sokféle T mechanizmust szabadalmaztattak. Néhány dolog közös bennük:
- Feláras ficsőr. Sokan úgy tekintenek rá, mint pusztán kényelmi funkció, pedig több annál. Mint írtam, stabilabb kapcsolatot ad. Persze kényelmes is a pikkpakk lapcsere.
- Ez a mechanika gyakorlatilag egy hibaforrás is. El tud romlani, és Murphi törvénye szerint tehát el is romlik. Persze javítható, többnyire alkatrész cserével - abban az esetben, ha nem valami sorozathibáról van szó. (Volt ilyen sorozathibája egy Festool dekopír szériának vagy például 10 évvel ezelőtt - a Trion-nak. Akkoriban azért nem vettem, mert feltűnően tele lett a használtpiac vacsiúj, mégis használhatatlan, és egyban javíthatatlan példányokkal.) És persze az ilyen nagyon olcsó dekopírfűrészek T befogásában én személy szerint nem is bízok meg - éppen a fentiek okán. Ha olcsó, noname gép, legyen csak imbuszkulcsos.Több fa van, mint asztalos!
-
nagyúr
válasz mephi666 #51512 üzenetére
"U alakú ívet kellett vágnom múltkor, ott egyszerűen fúrtam forstner-rel egy kört, majd dekopírral szépen kivágtam a 2 szárát"
Én azt javaslom, nagyon kicsi íveknél továbbra is maradj ennél a módszernél. Ki lehet vágni dekopírral 200Ft érményi kört, de igen jó gép, igen jó lap és gépvezetési gyakorlat kell hozzá. Nincs garantálva, hogy tökéletesen derékszögű és sima felületet kapsz. -
BlackBird
újonc
válasz mephi666 #51577 üzenetére
Van olyan műfaj, ami jobban állna neki. Egyébként thyeby megközelítését én is osztom: inkább használtam egy profi gép, mint ugyanannyiért egy barkács. Egy átlagos felhasználót egy használtan vett ipari gép élete végéig kiszolgál.
-
qqzs
őstag
válasz mephi666 #51577 üzenetére
Ezt mar lattam csak nem ertem, miutan szetesik a szek A csaj alatt, azutan ugyanazt osszeragasztjak es utanna mitol marad egyben? Mar az eredeti elkepzeles is santit a retegenket osszeragasztas majd lukak kivagasa statikai remalom
Mar lattam tobbszor, de a csak is csinaltalta a mgyantas asztallapot. Ez a mugyanta draga dolog amit ezekbe a fatorzsekbe ontenek vodor szamra? Lattam egy par nagyon jot pl kek mugyanta volt kavicsokkal egy fa belsejeben olyan volt mint egy patak. Egy 12 szemelyes etkezo vagy targyalo asztalban.
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
thyeby
őstag
válasz mephi666 #51619 üzenetére
Ilyen hosszú szöveg annyi híján nincs egyetlen mondatban, hogy nem nagybetűvel kezdődik, és nincs pont a végén.
Viszont amit írtál, nincs olyan betűje, amivel nem tudok maximálisan azonosulni. A mondanivaló kerek, tartalmas, lényeglátó. Csak az a fránya shift billentyű nem fog.
Egyébként gondolkodtam már azon, hogy talán a nagyok, az igazán nagyok kiszámolták tudományosan, hogy a garancia és a vevőkör elégedettsége mely ponton, mely eladási volumenen túl válik kevésbé fontossá, mint a pattanásig feszített költségcsökkentés. Mert nem hiszem, hogy a nagy ászok nem tudják mindazt, amit frappánsan leírtál. Inkább azt gondolom, hogy tudnak valamit, amit meg mi nem tudunk.
Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
válasz mephi666 #51624 üzenetére
Annak idején bölcsész koromban el kellett olvasnom Mikes Kelemen összes levelét, amit Rodostóban írt a Rákóczi-emigráció életéről. Sajnos csak olyan változatot tudtam szerezni, ami az akkori betűhív változat volt, az akkori központozással. Vagyis olyan volt, ahogyan most te is írsz: nagybetű, központozás egyáltalán nem volt. Nagyon fárasztó volt azt olvasni, és a tiedet sem könnyű.
Értem, hogy ez nem hivatalos szöveg, de azért minket, nyájas olvasókat is megtisztelhetnél azzal, hogy segítesz olvashatóbbá tenni a szövegedet.
Főleg, hogy most már kiderült, hivatalos szövegben tudsz olvashatóan is írni. Mi nem vagyunk hivatalos közeg, csak emberek vagyunk, akik tisztelik egymást. Talán mi is megérdemlünk annyit csak úgy passzióból, mint egy hivatal az erejének köszönhetően.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
nagyúr
válasz mephi666 #51708 üzenetére
"és nem számoltak fel semmit pluszba a hulladékért"
Igaz, nem baumax, hanem obi-val van tapasztalatom, ott sem számoltak fel díjat a hulladékért, viszont eleve jóval drágább volt a bútorlap. Nincs ingyen ebéd.(#51707) epmd
"vegyen egész táblákat és vágassa fel és vigye haza a hulladékot is."
Én is csinálom ezt, nagy mennyiségek esetén megéri. Viszont hozzátartozik, előbb-utóbb felvet az el nem használt maradék, csak kerülgetem a műhelyben.
-
qqzs
őstag
válasz mephi666 #51725 üzenetére
A regi deszka szelezessel kapcsolatban meg eszembe jutott, hogy a megszorulas tulajdonkeppen ugy zajlik hogy a lapot meg vezetot is elnyomja. A levagott kb 70 centis resz amig tudom tolni keletkezik kb 2mm kulonbseg, ahogy tolja szet, pl. 100 mm-el kezdodik es 102 lesz mire megszorul. eloszor azt hittem kifogtam valami fura szaliranyu deszkat vagy valami gorcs elteriti a lapot de masik 3-on is kiprobaltam azon se megy. viszont butorlapon meg rovid kb 1meteres deszkan igen.
------------------
B_I_G: Ugylatszik nem jott at a lenyeg. Ha egy lapszabaszat tart cnc-t akkor a gyartaselokeszitonek legyen mar arrol fogalma hogy mi a polclyuksor meg hogy a szabvany 32-64mm a butoriparban. 20 egyforma laprol van szo nem bemondasra kell megcsinalni es emlékezni 1 het mulva ra, hanem le kell irni hogy a lapok kozepere elorol 50mm hatulrol 50mm 64es sor (ami azt jelenti hogy 64mm-es luktavolsag ha nem lenne vilagos mit ertek alatta). direkt nem 50est kertem mert gondoltam a cnc-k mar szuletesuknel fogva ismerik a 64mm-t pl ha sorfurofeje van vagy hogy hivjak
----------------------------
Ja, ugyanit kertem panthely furast. Megrendelesnel mondtak ok 176ft per darab hova kerem. modtam lentrol fentrol 100-100 a kicsikre a nagyokra meg 3-at, ezeket leirta. Amikor mentem atvenni azt mondjak nem csinaltak meg mert nincs hozza rajz. De megengedtek hogy kifurjam az 40 eves oszlopos furojukkal amivel ezt csinaljak amig vart a fuvaros 8000/oraert
amiutan ki akartak szamlazni a lukfurasokat extraba...ugy hogy en csinaltamEladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Foscam C2M típusú (mágneses) beltéri kamera
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest