Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Adott egy 10+ éves kinti kiülő, fából készült, csak sajnos nem várták meg míg kiszáradt így a 2,5 méteres szálban van egy jó 2cm-es púp középen.

Gondoltam rá, hogy elviszem valahova ahol van egy nagyobb gép amivel egyenesíteni lehet rajta, viszont sokat kellene legyalulni róla.
Van lehetőség hosszan tartóan visszagörbíteni egy 7cm-es 50cm széles falapot, hogy utána minél kevesebbet kelljen gyalulni? Vagy nyeljem le a békát, és had szóljon a gyalugép?
-
T J
tag
válasz
Lucif-R
üzenetére
Majd macilaci78 eligazít ezzel kapcsolatban, én nem ismerem a Rubiot. Ha találsz valahol egy neked tetsző mintát, kövesd pontosan a gyártó/ kivitelező útmutatását. Lehetőleg valami hulladékon kísérletezz.
Ez valami olaj lehet, nekem ilyen hosszú száradási idők nem férnek bele. Bármilyen más anyagé töredéke ennek. -
T J
tag
válasz
Lucif-R
üzenetére
Bükknél igazából nem sok értelme van a pác visszatörlésének, elhamarkodottan ajánltam. Hígítással/ pigmentek mennyiségével kell beállítani a fedőképességet.
A pác visszatörlés egy antikolási módszer mély-pórusú fajoknál (tölgy, kőris, akác), ha a pórusokat színesebbre szeretnéd, mint a felületet. Azonnal kell, amíg nedves.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak az A komponense használtadv mind a kettőt? Azt néztem, hogy az A + B szett az vagy 25k.
-
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez már túl fehér
Auro fehérrel színezett olaja messze nem tudja ezt. Ki kell már próbálnom ezt a rubiot. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jaja, a mostani helyén a kazántakarás miatt épp, hogy megvan a 90° nyitási szög a fotózott frontnál.

Meg kellett szokni, hogy a középen nyíló frontokat "sarkig" nyissuk, mielőtt kihúzzuk a cipőtartó polcokat, különben a fiókcsúszó hegye belekarmol a frontba. Ugyanígy teljesen be kell tolni az összes polcot, különben megnyomom a frontot. Szerencsére ezek a sérülések belül vannak.
Nekünk nagyon bevált ez a megoldás cipőtárolásra. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
A fehér (meg általában a világos pigmentek) nem fednek olyan jól, mint a sötétek, meg sosem volt cél a hófehér parketta. Ez a legfehérebb tölgy, ami kéznél van.
Viszont kőrisen a fehér egységesebb, világosabb lesz.
Sötét irányba könnyű, addig halmozod egymásra a rétegeket, amíg el nem éred a kívánt sötétséget. Világosnál ez nem játszik, mert a pác csak egy tónust ad a fa színéhez. Olyan, mint a színes üveglencse, amit magad elé tartasz. Teszed a barnát, mapsz egy árnyalatot. Sötétebb kell? Még egy barna lencse... De a fehérnél nincs így. Raksz egy savmart üveget, majd mégegyet és mégegyet, a végén teljesen sötét lesz, pedig mindvégig fehéret pakoltál csak.

Ha tökegységes hófehér szín kell, de a fa erezete is megmaradjon, akkor kefélr meg a fát, fesd (ne pácold) telibe, például a fényezőnél, majd mehet rá a lakk a kívánt fényben. Az erezetnek a mélységét a fizikai 3D mélység fogja megadni, nem a színek játéka, de így is mutatós.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
troland26
üzenetére
Nem én követtem el, hanem Winner_hun. Borovi fenyő cipősszekrény, a korpusz és a front is fa, mert látszó elemek, a duplung fenyő dekoros laminált forgácslap.
Kell a 18 mm, ha a pánt állíthatóságát is meg akarod őrizni.
Én évente egy-két alkalommal megyek körbe a fenyő frontokon a pántokat állítani, ahogy szárad, vagy dagad a front. Van olyan front, ami lúgni kezd és az alsó lapba ér bele, van, hogy nullára összezár a két front, vagy épp a ceruza is átesik a résen. Hm, a fa, fenyő ilyen, én szeretem.
A meglévő Claudia bútoraink mellé gyártott egyedi elemeket hasonló stílusban.
-
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy jó a 125 fokos blum kivetőpánt (nem minden helyzetben lehet használni).
-
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Van belőle fehér mintád is?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Mivel lett a tölgy feketére pácolva? Illetve a selyemfény is elég szép ( nem túl matt, de nem is highgloss)
-
troland26
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen gondolkodtam elég-e a 15mm, de végül a biztos 18mm mellet döntöttem. Ahogy látom te is 18 vastag fenyőlapot használtál. Most valami normális kivetőpántot vadászok ami fent van abból nagyon kilóg az állítócsavar. (A tiéd az jó)
-
troland26
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm,
Én is kb így gondoltam, csak rétegeltlemezből.
-
troland26
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Telibe duplungoltad a korpusz oldalát vagy csak egy csíkot raktál be amire raktátok a vasalatot? Esetleg nem nagy szemtelenség, ha kérnék egy fotót?
-
macilaci78
nagyúr
A korpusz belső oldalán van egy duplung, így keskenyebb a fióktes.
-
troland26
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szia,
Megjött a fiókcsúszó.
Viszont az érdekelne neked milyen megoldással lett "kikerülve" a kivetőpánt? Gondolom az ajtó maradt nálad is. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Lucif-R
üzenetére
Bal oldalt amerikai dió pórustömített UV-lakkal, 11-13 gloss.
Középen tölgy fekete páccal, enyhén kefélve, pórusos lakkal átlóban felezve matt és selyemfénnyel.
Jobb oldalt füstölt tölgy pórustömített UV-lakkal, selyemfénnyel.
Kellett a kefélés, hogy az erezet jobban érzékelhető legyen, de a bükk sokkal homogénebb rajzolatú és zárt pórusú fa a tölgyhöz képest, nem láttam feketével. -
tfe
tag
válasz
thomgrande
üzenetére
Bár csak kóstolgatom a témát, de nem az van, hogy az öntöttvas az kimondottan nem hegesztés barát anyag ? (tudom, hogy lehet, de mintha az lett volna a mondás, hogy sose lesz igazán jó).
Szerintem olcsóbb egy új satu, mint ezt megfixálni, de ez csak privát vélemény.
-
tfe
tag
válasz
j.bravo
üzenetére
A lazúrt felejtsd el ilyen célra, mindenféle gombaölő és biocid anyag van benne, nem való az a kutya nyelvéhez.
Bizonyos keményolajok is teljesítik food grade szintet, azok is jók lehetnek.
Amennyire tudom, az amcsik "mineral oil"-ja, az kb ugyanaz, mint nálunk a paraffin. Méhviasszal kombinálva, jól beitatva szerintem tökéletes lesz a kutyának is. (vágódeszkákat kezeltem így, pár év alatt még nem lett bajunk tőle
) -
kavalkád
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
vágódeszkákat sokan kezelik ugyanezzel a módszerrel, teljesen ártalmatlan, ha felületi sérülést szenved pl. a kutya fogától, körmétől csak ismét átkened és csók. fenyőt majd többször is át kell kenni szerintem, mert az elég porózus. én nem bajlódnék szintetikus "food-grade" felületkezelő anyagok keresgetésével.
-
j.bravo
addikt
válasz
kavalkád
üzenetére
A méhviasz nem hangzik rosszul.
Élelmiszerrel (meg kutyanyelvvel) való érintkezés szempontjából a te infóid szerint jobb, mint a lazúr, vagy effektíve mindegy?macilaci78: köszönöm neked is! Tulképp cseppálló elég. Igaz, a cseppek állnak rajta száradásig. A lenolajkencénél az oldószer nem tudom micsoda illetve mennyire maradhat meg. Akril vagy más lakknál, lazúrnál nem tudom mennyire maradhat illetve jöhet ki a kutyanyál segítségével bármi.
Tudom, vsz túlgondolom, több kutya szétrágott már több ajtófélfát akár kifejezetten barátságtalan festékekkel vagy lazúrokkal kezelve és nem lett komoly bajuk, de amíg van több opció, addig a legbarátságosabbat szeretném választani.Tovább gondolva a dolgot, van elfogadott gyakorlat vágódeszka felületkezelésére?
Szintén paraffin és/vagy méhviasz? (valahol valami videóban egy amcsi észosztó doki ásványolajat mondott, amin fennakadt a szemöldököm, de ugye a paraffin, vazelin is abból van - "food grade" változat esetén oké lehet) -
Lucif-R
senior tag
Prémvadász: Nem találtam rá sehol egy képet videót ahol igazán látom milyen lesz. Azt néztem igen van fekete... de nem eléggé fekete, ha meg túltolom a rétegeket, hogy eléggé fekete legyen akkor meg bukom az mintázatot... legalábbis szerintem.
macilaci78: Igen ezt nézem, gondoltam is hogy rendelek egy tesztet... de azt is csak 2k-ért csomag szállítják szóval az már 1/3-ára
szóval annyira nem éri meg, de amiket láttam képeket azok eléggé ígéretesek.kukta5508: Ezzel a metódussal az a bajom, hogy eléggé halványka láttam és mellesleg eléggé "csíkos" nak a pórusok mentén amit így csináltak. Meg ahogy nézem ez inkább nagyon sötét barna mint inkább fekete.
T J: " vagy vissza kell törölni." - Simán valami ronggyal letörlöm a pác-ot mittomén azonnal felkenés után? Nem lesz úgy túl "világos" vagy akkor kell neki még 1 réteg?Néztem hogy indian inkel is dolgoztak csak ahogy látom iszonyat vigyázni kell minden cseppjére mert amire ahova megy az fekete lesz

-
j.bravo
addikt
A felületkezeléssel kapcs. kérdésem van nekem is.
Adott egy fenyő deszkákból általam pár éve összetákolt kutyatál (etető és itató) tartó eszköz, jelenleg kezeletlen. A kutya a kifröccsenő kaját le szokta nyalni róla, illetve minden kaja-mikroszemcsét felnyal a tál körül. A vizet annyira nem, de nem túl elegánsan iszik, szóval víz éri a fát rendesen.
Mivel tudnám színezni (bordós színezetű a konyhabútor) és vízállóvá tenni, úgy hogy egészségre ártalmatlan maradjon? -
T J
tag
válasz
Lucif-R
üzenetére
Milesi vagy Golda kever pácot, amilyet akarsz. Sokféle pigmentjük van, olyat tesznek bele, amilyet szeretnél, esetedben csak feketét. Vizes, szeszes, oldószeres, te döntöd el.
Ha akár a lakk, akár a pác vizes, akkor pácolás előtt kell egy vizezést csinálni a fán, hogy kidagadjon ami akar, és száradás után megcsiszolni. Utána jöhet a többi.
Ha látni akarod a rajzolatot, akkor úgy állítják be a hígítást, vagy vissza kell törölni.Vizes lakk:
Milesi: alapozó:HAC6, fedő:HPC33, vagy Fénylakk: PA matt (fedő), esetleg Tikkurila -
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Van egy táblásított bükk natúr asztallap jelöltem. Szeretném feketére pácolni, hogy megmaradjon szépen az erezete / mintája a bükknek. Milyen olyan pác van idehaza ami tényleg fekete fekete, nem barnás fekete de mégsem fogja elfedni az erezetet? MINWAX stain black-ot néztem, de idehaza csillagászati áron lehet kapni ha lehet. Bhausban meg sima festék boltban nem igazán tudtak tényleg fekete feketét mutatni ami nem vastaglazúr, vagy fedő festék.
Illetve ti ilyen lakkot használtok asztalra matt/selyemfény vonalon?
Előre is köszi

-
varsam
őstag
A másik része viszont ott van amit le is írsz, hogy "megtervezem 3D-ben 2 nap alatt, meg dolgozok vele 5-10 napot". Igen, még egy ilyen kis házikóba is nem kevés melót bele kell tenni, mire egy szép termék lesz a végén, pláne ha normál munka mellett, délután/esténként tud foglalkozni vele valaki.
Ha van rá idő, pénz, paripa, akkor nominálisan olcsóbban kijön mint készen venni, de nem is 2-3 óra alatt lesz kész holnaputánra. -
hzsolee
őstag
Akkor hajrá...pár jobb kuckó képét átnézve nem lesz nehéz valami jót összedobni. Én ugyan nem ilyen komplex cuccot csináltam, de a gipszkarton belül jó ötlet volt...arra szeretett rajzolni, festeni. Szúnyogháló sem árt... Meg a darazsak is szeretnek beköltözni.
Esetleg egy napvitorla sem árt hozzá... csak saját tapasztalat alapján.
Ja meg az a nagy kerek nemistudomhogyhívják hinta... abban jól lehet szunyókálni ☺️ -
4D4M
senior tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Meg menet közben aztán nem megy-e az okoskodás
~
Leginkább pont ezeket a köröket akarom megsprórolni. Tehát inkább megtervezem 3D-ben 2 nap alatt, meg dolgozok vele 5-10 napot, minthogy vadidegenekbe bizalmat fektessek és/vagy referenciákat kajtassak. Amerre járok mindenfelé látom ezeket a kókányolt tetőcseréket (a'la palára rácsavarozgatott tetőlecek és társai), amikre 1 pillantás elég, hogy tudjam mi a story mögötte.a részletek miatt az embernek mindig hányhatnékja van ha ránéz
~
Erre is rátapintottál, általában nehezen teszem túl magam ezeken, ezért is megyek elébe már eleve. -
hzsolee
őstag
Hát nem egyszerű kérdés. Mert ugye képen jól néz ki, de aztán ki tudja milyen lesz valóban. Meg menet közben aztán nem megy-e az okoskodás, hogy "ez bizony plusz költség" Ha magad csinálod, ki kell matekolni, hogy a vásárolható hosszok jól adják ki. Minimális legyen a hulladék. Mert ugye csak úgy pörögnek a huszasok...és nem mindegy, hogy esetleg egy darab miatt meg kell venni még egy csomag lambériát, vagy zsindelyt...vagy éppen nem lett elég a festék. Aki sorozatban gyártja ott azért ez nem probléma...
Csak áttételes tapasztalat van ilyesmivel kapcsolatban. Anyós rendelt egy tetővel ellátott kerti padot... szerintem mindenki sejti mire gondolok. Egy körjárat hozta, darabokban. Késő délután értek oda. Helyben dobálták össze. Aznap már nem tudom hányadik lehetett, de már én adtam nekik egy tetőlécet, mert vagy kevesebb lett felpakolva, vagy elhagyták útközben valakinél. Szóval siettek...csavarok itt-ott kilógtak, mellémentek a lemeztetőnél. Már sötétedett erősen mire végeztek. Nem azt mondom, hogy nagyon tré, de magamnak másképp/jobban megcsinálnám.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nehogy az legyen, hogy oké ottvan, de a részletek miatt az embernek mindig hányhatnékja van ha ránéz...
Személy szerint csak akkor vennék ilyet, ha van ismert, lecsekkolható mintadarab. Minden más esetben marad a saját gyártás...max a vejemnek is betervezve egy férfibarlang 🤣🤣🤣 -
4D4M
senior tag
Sziasztok,
az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy mi a reális ára ezeknek a szerkezeteknek anyag + díj bontásban, szállítás és telepítés nélkül?
Gombamód szaporodnak ezek a red flagekkel terhelt egyenweboldalak cégnév nélkül.Az a benyomásom, hogy nem egy űrtechnika, és alap faipari szerszámokkal(merülőfűrész, gérvágó fűrész, felsőmaró) akár én is le tudnám gyártani, de nyilván tapasztalat nélkül még nem szembesültem a buktatókkal. Vannak ilyenek? (amik első pillantásra nem nyilvánvalóak).
Előre is köszönöm, ha megtiszteltek a tapasztalatotokkal!
-
troland26
őstag
Sziasztok,
Van egy alsó kétajtós szekrényünk a konyhába. Azt a feladatot kaptam páromtól, hogy mivel nem látja át mi van a szekrénybe rakjak bele 2 "fiókot", hogy ki tudja húzni és lássa melyik lábas, fedő vagy szűrő épp hol van. Nézegettem a fiókcsúszókat, de nem tudom elé lehet e egy "sima" golyós vasalat vagy valami komolyabbat kell vennem?
A szekrény belmérete kb 65cm széles 55cm magas és 55cm mély. Kb középre van most egy polc berakva. Erre a területre kéne 2 fiókot elhelyeznem. Szerintem 20-30kg fazék, serpenyő, tányér menne bele fiókonként.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Skillet
üzenetére
szerintem a katalógusban benne van a szerelési infó.
-
Skillet
addikt
Üdv
Sarokszekrény (egymáshoz kapcsolt) ajtajainak szereléséhez kérnék segítséget.
Az ajtókat milyen méretűre kell szabni? A pánt blum sarokszekrény pánt. Az ajtólap szélétől hány mm-re kell a neki a 35-ös furat?
Köszönöm. -
York
tag
válasz
varsam
üzenetére
Nem jo az MFT asztalhoz. Nem fer be a lyukon a vege es nem is tud elfordulni.
Nez szet itt: https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Clamp-for-MFT-Table.html
A masik elony az MFT-s szoritonak, hogy kompatibilis a merulo furesz sinjevel (makita, festool biztos). -
pacman_123
tag
válasz
thomgrande
üzenetére
Bocs az offért, de mikor olvastam hogy "lapítás", beugrott a Patriot's Day c. filmből ez a részlet
A dilis piás ... https://youtu.be/Dy1IQcAPjtA?t=128 -
thomgrande
tag
válasz
varsam
üzenetére
A szár végén a lapítás szerintem nagyobb mint 20 mm. Így csak szétszedve lehet beletenni alulról vagy leköszörűlni a lapítást 20-asra.
Lehet hogy tévedek, de ellenőrizd le vásárlás előtt. Én ilyet használok
ez is nagyon jó. -
ViktorSz
tag
válasz
varsam
üzenetére
Pont ilyet nem,csak hasonlót használtam,amíg unokatesóm kölcsön nem kérte örökre
...szerintem nagyon jó megoldás.Gyors,erős,tartós cucc,bár az én szorítóm jóval robosztusabb volt,meg régi,abba még vót anyag.Rendelt már valaki szerelvényt a "bástyashop"-ból?
Némely vasalat annyival olcsóbb,mint más webshopokban,hogy nem is merek onnan vásárolni.Szinte látom előre a válaszemailt,hogy ja bocsi,a weben még nem írtuk át a tavalyelőtti árat.
Vagy feleslegesen aggódom? -
varsam
őstag
Használ valaki ilyen Yato racsnis pillanatszorítót? Jók ezek, és ha nem akkor jó ár/érték arányút tudnátok ajánlani?
Gondolkodom egy hordozható MFT asztal gyártáson, ahhoz kell pár ilyen cucc. -
gaboka75
tag
Hello!
érdemes megnézni, hogy a Larex Fatelepen milyen az aktuális az kínálat: https://www.fatelep.hu/
-
mohee
csendes tag
Szervusztok famíves kollégák,
Kérdésem hogy Budapesten és Pest megyében van jóféle asztalos minőségű borovi palló beszerző helyetek?
Köszönöm szépen.🫡 -
Grizzlu
tag
-
"Inkább modellezni, vagy nem tudom mihez ideális"
A nyárfa valóban könnyű és puha, ahogy írod, de azért nem balsafa.
Egyébként nyárból sok mindent lehet csinálni, például könyvespolcot is. Nyilván érdemes egy kicsit vastagabbra hagyni.#68426 Grizzlu
"fűrészbakot, olyat, amit Hauch tomi mutat be"
Nem ilyen (asztalos, festő) bakra gondolsz? Fűrészbakot nem javasolnék nyárfából, de asztalos/festőbakot szerintem lehet csinálni belőle. Egyébként nyárfa és nyárfa között is van különbség, némelyik keményebb, némelyik puhább, és eszerint érdemes megválasztani a vastagságokat, meg a csapolás/ragasztás erejét. Puhább anyagban nyilván hamarabb tud kikotyogósodni a csapolás. Én nyárfából minden alkatrészt vastagabbra hagynék, és nagyobb tiplivel/csapolással készíteném. -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Találtam itthon jó 30 éve álló hatalmas nyárfa pallókat. Nincsenek elrohadva, szú sincs bennük.
Arra gondoltam, legyártok belőlük jópár fűrészbakot, olyat, amit Hauch tomi mutat be az egyik videójában. Érdemes nyárból csinálni? Úgy tudom, nem éppen a legjobb anyag a világon.
Köszi! -
modflow
veterán
válasz
Prémvadász
üzenetére
Köszi.
-
modflow
veterán
válasz
Prémvadász
üzenetére
Innen venném.
Ehhez van minden?Mi az a talp amúgy?
-
modflow
veterán
válasz
Prémvadász
üzenetére
De ehhez van minden ugye?
Úgy értem egyik oldalon azt láttam vegyél hozzá talpat, bármi is legyen az. 😅
Ha ezt amit linkeltél megveszem, ez komplett pánt, ugye? -
modflow
veterán
-
T J
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
MDF-et nem túl jó csavarozni, mert könnyen reped. Ha lehet, lapos tiplivel ragasztanám. A repedési hajlama miatt (is), a vízszinteseket engedném végig, a függőlegeseket közé, a hátfalat meg mindegyik közé. Ha más szempont nincs...
2db 70 x 65
2db 30,4 x 65
1db 30,4 x 66,4
... ha 18-as MDF-ről van szó. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali
Ha szeretnék egy bruttó 70 cm széles, 34 cm magas, 65 cm mély dobozt csinálni MDF-ből, aminek minden oldala van, csak előlapja nem, akkor milyen oldalt célszerű mihez csavarozni? Tehát úgy értem, hogy a hátlap egyben 70 cm széles, 34 cm magas.
Akkor a két oldallapot azt rövidebbre szabatom, 63 cm-re, mert a hátlapot csavarozom az oldallaphoz?
Vagy ennek csak esztétikai szempontja van, más jelentősége nincs? -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Nos kész a fiók.
Nem vagyok asztalos, így sikerült. Szerintem szép.
Most már csak azt nem tudom, hogyan kell szakszerűen és pontosan felrögzíteni a sínt a szekrényben, hogy jó helyen legyen a fiók a másik kettő között, ahol eredetileg volt. (A szekrény alapból 4 fiókos, ez felülről a második.) -
pali923
aktív tag
válasz
vlesi69
üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de ahol szerszámok vannak, ott ritkán van (legalábbis nagy választék) bútorkellékekből. Hacsak nem jó neked valamelyik barkácsáruház, de ott meg a bútorkellék árak sokszorosa a jobbfajta boltokénak.
Szerszámokban biztosan nem fogsz csalódni itt:
Itt elég nagy a választék, gépekből is.
Kéziszerszámok vannak itt nagyon jók, a Dictumtól is.
Itt mindenhez találsz kiegészítőket, nagyon jó minőségben, de az áruk is ehhez igazodik általában.
Ha Blum termékeket szeretnél, azt meg innen érdemes rendelni. Más minőség meg van mindenhol a környéken is szerintem. -
Sziasztok! Ki milyen online boltot, webárúházat ajánlana ahol lehet kapni mindenféle barkács cuccut összeszereléshez, munkához, és jó a választék és megbízhatóak. Pl dekopir lapok, fúró szárak, fiók sínek, kivető pántok, barkács segédletek. Eddig csak üzletekben, barkácsboltokban vásáróltam, de hátha van olcsóbban és minőségi. Köszönöm!
-
modflow
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az lesz. Holnap világvége előtt (szombaton nincsen bót) meglátom mit tudok venni.
Köszi. -
Prémvadász
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Inkább 5 mm .
-
modflow
veterán
válasz
Prémvadász
üzenetére
Ezt hogy, mivel fúrod elő?
Nincs spéci gépem. -
Prémvadász
tag
válasz
Prémvadász
üzenetére
[link] Akkor ilyet keress.
-
modflow
veterán
válasz
Prémvadász
üzenetére
Most belepróbáltam egyet a fém oldallap rögzítési pontjába beleesik a feje.

Bakker ezek mit gondoltak, hány cm-es lap lesz benne, hogy akkora lyukat fúrnak rá?Most még kereshetek spéci csavar üzletet, ahol van 16 mm hosszú, de nagy fejű csavar.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Auro fehérrel színezett olaja messze nem tudja ezt. Ki kell már próbálnom ezt a rubiot.

Szerintetek esélyes ezt még heggeszteni? Vagy úgyis eltörik, szóval kuka? Tudtok valami spéci módszert, ami nem drágább, mint egy másik satu?