Hirdetés
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz Gaborkik #54844 üzenetére
maga az épület közel nem lesz ekkora. 3x4m a betonalap, a két oldalfal, amire a zsindely menne, 3x2,3 lesz. a tető pedig 15 fokos dölésszögű, ez a minimum, ami alá még nem kell öntapadós alátétlemez, azt azért elkerülném.
a tetőn nem tervezek ellenlécezést csinálni, a szarufák túlnyúlását akarom úgy megcsinálni, hogy síkban legyen az oldalfallal, az OSB rögtön azokra menne. alatta a födém lenne szigetelve, páraátersztő fóliával lezárva, erre szerintem indokolatlan még léceket is rakni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
GyMacs
csendes tag
válasz Gaborkik #58176 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!
Vettem az OBI-ban 0-ás és 3-as jelölésű fűrészlapot, és már a hármassal is tökéletesen szépen tudok vágni.
Sajnos a Stanley kerettel nem kompatibilisek (ahhoz hosszabb fűrészlap kellene), de ennyi tanulópénz belefért, vettem egy keretet is mellé. -
Viktoár
addikt
válasz Gaborkik #58889 üzenetére
Úú ez nagyon hasznos videó. Na az ilyen szöszölésektől én sem riadok vissza, jó érzés amikor az ember tökéletesíteni tudja az ipari hulladékot. Persze az ember kiad egy rakás pénzt, elvárja hogy használható legyen, de ha magának csinálja akkor "ráér" foglalkozni vele. A vastagoló része is ilyen bajos? Ausztriában hol?
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
thomgrande
tag
válasz Gaborkik #60345 üzenetére
Neureiteres linken ez olvasható:Hullámvágó Forstner bit SET 8 db
Hullámvágó kazetta 8 db Ø 15, 20, 25, 30, 35, 40 mm
Eltérés a képen szövegben."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
ViktorSz
tag
válasz Gaborkik #60438 üzenetére
Ehelyett van 3-400ft körül minden valamire való lapszabászaton ilyen is:
[kép]
Mondjuk nyilván nem számít 300 ft+,de ez szerintem egy fokkal hasznosabb is,mivel mindenféle fióksínhez is passzol.
Bár az eredeti kérdés főproblémája gondolom inkább a 35-ös fúrás,ami normálisan csak állványos fúróval kivitelezhető és persze keményfém-lapkás fúróval(mármint blaphoz).[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
válasz Gaborkik #64074 üzenetére
a kőolaj származékról csak egy igen régi történet jut eszembe: BAMBI 60-as évek elején voltam kissrác, akkoriban beszélték, hogy kőolajszármazék. Aztán 10 évvel később , már dolgoztam és látogatóban voltam a bp-i müanyagipari szövetkezetnél. Most figyelj: a műa edények gyártása mellett nagy tételben árultak szörpöket, benfentes forrásból jött az infó, hogy MELLÉKTERMÉK. na csak ennyit a kőolajszármazékokról.
-
sgery
őstag
válasz Gaborkik #64861 üzenetére
Ácsbudapest könyv már régóta megvan, nagyon sok hasznos infó van benne - viszont nem túl szabadszerkezetű a leírás - értsd : amit Ő épít sablonházak leutánzására tökéletes minimális módosításokkal - de amint elrugaszkodsz az alapoktól, már nem nyújt elég alaptudást, hogy abból következetve tudj tervezni.
Másik könyvet be is rendelem, köszi a tippet.Lapostető biztos megoldható könnyűszerkezetnél, pár magyar építést is láttam belőle. Pl ezt.
Amerikai oldalakon főleg képeket láttam, komplett leírást és rétegrendet nem.
Mindenesetre biztos, hogy komolyabb statikai számítás kell hozzá (ezt majd egy szakember átnézi nekem ha megvagyok az alap tervekkel) - még akkor is, ha már nincs hó idehaza - ha pedig esik nem akarok futni haza lapátolni rögtön a tetőről
(bár még lehet az is jobban megéri, ha dobok fel egy adag fűtőszálat a tetőre és ha valamiért havazna akkor azt a pár napot ez megoldja és nem kell túlméretezett terheléssel számolni).FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
MDMA
tag
válasz Gaborkik #65567 üzenetére
Hát én őszintén mondom, hogy nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség itthon, de nagyon kellene erre a piacra a konkurencia, mert ezekkel az árakkal konkrét semmi értelme pénzügyi szempontból az egésznek. Jó pár komód vagy szerszám árát rá kellene költeni a bérletre, mire valóban összeraksz egy komódot...
Úgy talán életképesebb lenne, ha kis lakóközösségek dobnák össze a szerszámokat meg a műhelyet és így zárt rendszerben lehetne használni.
Persze az tök jó, hogy itt van szakmai segítség, minden rendelkezésre áll és nem kell gondoskodni az elhasznált dolgok pótlásáról...stb, de így szerintem egyszerűen nem éri meg. Legalábbis nagyobb projektet biztos nem.Bocsköszi
-
q13579
senior tag
válasz Gaborkik #66846 üzenetére
Szia,
Mekkora lyukat tervezel előfúrni az M18-asnak és milyen méretű szitahüvelyt szeretnél majd használni?
Ikerházas, sorházas részen lakunk, ahol jó pár hasonló jellegű szerkezet készült az elmúlt években, eddig egyiknél sem láttam lábakat a fal mellett, amit kicsit én is furcsáltam. Sőt.... Ahogy visszaemlékszem az eddig látott teraszokra, nagyon ritka volt, hogy fal mellé is raktak volna, ha nem volt szigetelés és hozzá tudták feszíteni rendesen.
Ugyanez a helyzet az előregyártott fa és aluszerkezetekkel is, szinte kivétel nélkül mind fal melletti lábak nélküli szereléssel készül. Márpedig ezeknél sem a szerkezet lesz a jelentős tömeg, hanem az esetleges hó és szélteher.(Erre anno végeztem egy nagyon egyszerű, fapados számítást. A szelemen és szarufák + polikarbonát teljes tömege ezen a méreten kb. 300 kg. A várható max. hóteher, amire méretezni illik, ha jól tudom 125 kg/m2 esetén 2800 kg. Ennek veszem a felét, ami a hátsó szelemenre fog jutni (ettől kevesebb lesz a valóságban...), az 1,55 tonna. Tehát ekkora tömeg eloszlatását kellene megoldani 7 méteres hosszon a kerámia falazathoz rögzítéssel. 10 rögzítési ponttal ez akkor 160 kg/rögzítési pontra jön ki úgy, hogy itt még nem beszéltünk arról a téglafalazatra a terhelés egy részét eloszlatja maga a fa szelemen is.
(ÁcsBudapestes BSH-s videóban is szerepel egy hasonló szerelés, mondjuk ott betonfödémbe ment a dübelezés és nem vázkerámia téglába, ami valószínű nagyon nagy kül).
(Amúgy Hauch Tomitól milyen módon lehet tanácsot kérni?) -
q13579
senior tag
válasz Gaborkik #66853 üzenetére
Ja értem, akkor azért más a helyzet nálad, a szigetelés miatt más a leányzó fekvése. Nálam a sima 38-as Porotherm tégla lenne csak, erre húzatnám a szelement, tehát ezt azért jóval nagyobb nyomatékkal meg lehet cincálni.
A falazatba akkor ha jól értem a lyukat már úgy fúrtad, hogy a szelement odaállítottad. Ilyenkor amúgy nem para, ha bármi miatt nem tudsz a falban lyukat fúrni, a fát viszont már megfúrtad?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Előzetes élménybeszámolókon az Avowed
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek