Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Patice #13069 üzenetére
Ott rontottam el, hogy nem vagyok hajlandó semmit telepíteni a laptopra. Úgy is mennie kellene, de a Dune csak a PC-t látta, a megosztott mappát nem. Visszafelé működott, tudtam (volna ha akarom) kezelni az USB-n hozzákötött merevlemezt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #13052 üzenetére
Az SSD a következő upgrade lenne, előbb a háttértárról el szeretném űzni a cache-eket, meg ha még találok valami erős írási igénybevételű ideiglenes dolgot, akkor azt. Registryt nyilván nem lehet, de pl. a windows\temp (ide dolgozik elvileg a silverlight is) és a %temp% átmehetne... SSD nyilván sokat dobna, de előbb úgy látom először egy alacsonyabb írási terhelésű rendszert kell összehozni, aztán jöhet az SSD. Ez már itt nagyon off, de ha most 80-90MB/s winyóról-winyóra másolási sebességet ír a total commander (UDMA6, ami elvileg 133MB/s kapacitású), akkor ha bekapcsolnám az AHCI-t (és emiatt jó eséllyel újraraknám a windózt...) akkor azzal érnék el valamit? Volna változás akár szekvenciális akár véletlen elérésben? Csak mert ha nem muszáj nem bolygatnám a windowst...
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12976 üzenetére
1GB ramdisket készítettem és a windows swapet tettem rá próbaként. Onnantól, hogy feláll és megállapodik a rendszer a jól ismert winyókerregés mondjuk 95%-a megszűnik... total commanderben másoláskor eddig az volt, hogy amíg bírta RAM-mal, addig másolt szépen, aztán kicsit meglassult és reszelt mint a félbolond, most szépen csendben másolgat, nagyjából stabil sebességgel (az adatforgalom visszajelző LED a gép elején nem erős fényű bevillanásokkal, hanem félhomályosan világít (gondolom a sűrűbb impulzusok miatt látom így, egybefüggőnek)). SFV ellenőrzés úgyszint: ha az adat nem fragmentált, egybefüggő helyre van mentve, a winyónak a hangját nem hallani, eddig meg kerepelt, gondolom amiatt, hogy folyton vissza kellett mennie a swapet gyámolítani, mert átlógott bele valamiért az olvasási buffer... Mindegy, most relatíve néma csend honol a dobozban
P2P klienssel még majd megnézem, meg úgy általában, hogy mégis mennyire stabil dolog ez így.
Ami ON:
Helyrejött a streaming probléma is: szépen csendben streameli a gép a HD filmeket, mellette még azt se bánja, ha fut a böngésző. Ez előtt, ha ment a böngésző, akkor eszeveszett reszeléssel streamelt, annyira megfogta a gépet, hogy könyvtárakat váltogatni se nagyon lehetett mellette (és szaggatott, akadozott a kép és a hang, mert nem jutott elég bithez a játékos...), ha nem futott a böngésző, akkor is hangosan, de legalább folyamatosan tudott a gép streamelni. Most csendes, szekvenciális olvasási jelleget mutat a winyó...
Ha stabil marad így a rendszer, akkor lehet veszek még RAM-ot, upgrade-ként, mintegy. Abból már mehet kicsit több (pl. másfél giga) swapnek, fél giga browser cachenek, és maradna szabadon 6GB HW RAM, mert néha azért kell. Most, hogy a levelező, p2p és a böngésző fut, a 3GB maradék RAM-ból 2.85GB foglalt, szóval szűkösen leszek, ha több böngészőfül lesz megnyitva... most nincs csak 73db, ez szokott lenni az áltag, néha lepusztítom 40-50 körülire, máskor felhízik 120-130-ra.
Köszönöm a tippet!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #12978 üzenetére
pontosan,először azthittem hogy a notesszel van valami,aztán kábelt is cseréltem,ugyanaz.
most van egy uj fullos noti,ezzel is ugyanaz,tehát nem tudja.
a sebesség ugyanolyan lassú ki-be.az a300 nem annyira régi,már régóta van usb 3.0,szóval ennek menni kellene,de ezek itt mind elméleti dolgok,ahogy a gigabites lan is
nem érdekes,ftp-n leszedem ami kell.
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12976 üzenetére
4-6GB a swap. 10GB helyem van most a "cén", és hol ennyi, hol annyi. Win7 ebben is kocsog: XP alatt elég volt, ha a rendszerpartíción van annyi hely, hogy *egyszer* meg tudja csinálni a swapfilet, amikor kész volt a pl. 4GB-os file, utána a maradék helyet akár fel is tölthetted. Win7 alatt ha pl. van 8GB helyed, és készíttetsz vele egy 6GB-os swapet, akkor reboot után az előző file valamiért nem lesz jó neki, készít egy újat, de látván hogy csak 2GB hely van a partíción már csak 2GB-os swapet csinál, függetlenül attól, hogy az előző 6GB-os filet letörli... Erre is jó lenne valami megfejtés, de ezt már szvsz át kéne tenni valami Win7-es topicba, mingyá keresek is neki egyet
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12968 üzenetére
Nekem winhét van, én se tudom, hogy hol lehetne limitálni... egyedül a virtuális memóriára szokott panaszkodni, de ha van fizikai memória, akkor mi a frászkarikának nem azt használja?... Aszongya a windóz, hogy a virt. memória minimuma túl kicsi. Nézem: van szabad másfélgiga fizikai. De egy hülye rendszer ez...
-
spidersoft
senior tag
válasz Patice #12963 üzenetére
A hálózatban a router a szűk keresztmetszet (100Mbps), ha megy is a böngésző (ami a bitmeter szerint nem forgalmaz, mikor nem kattintgatok benne), azért 100Mbiten csak át kéne érjen az a 40Mbit (át is ér, ha nem fut a böngésző).
Két winyó van, egyikről se megy rendesen: 1.5TB-os 5400RPM-esek (AHCI ki van kapcsolva, de nincs tervben újratenni emiatt a rendszert), egyikről másikra olyan 70-80MByte/s sebességgel másolnak... ha fut a böngésző ha nem! Emiatt gondoltam valami hálózati szerviz tökéletlenségére, de nem tudom megfogni a hibát.
2x2GB DDR3 GEIL nemtommi (barnás-antracitos színű hűtőborda van rajta).
Firefox jelenleg (a windóz szerint...) 7-15% erőforrást igényel, a fizikai memória 53%-a szabad.
[ Szerkesztve ]
-
FordFair
tag
válasz Patice #12959 üzenetére
köszi!
HP microserver + régi videókártya akár lehetne, csak nem ismerem, pl fogyasztás és kezelhetőség szempontjából... (sem
az új gép microATX + sokat is fogyasztana
igazából jobb médialejátszó is érdekelne, ha az említett nas-funkciókat tudja (szinkronizálás, backup, távoli elérés, torrent)
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Patice #12883 üzenetére
Ami tévékkel az utóbbi években próbáltam, mindegyik megoldotta.
Bizonyára szerencsém volt.
Mellesleg élvezetből soha nem a tévén szólaltatom meg a filmek hangját, csak teszteléskor, mivel a tévéműsorokat is (13-14 éve) többnyire a házimozi rendszeren hallgatom. A jó hangzás szerves része a filmnek, amit a keskeny kávákba szuszakolt prüntyögőkkel agyon lehet verni. Sőt, az egész élménynek annyi. Úgy inkább egyáltalán nem néznék filmet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz Patice #12301 üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy a Sigma 8647 chipje "resampling"et hajtott végre, de akkor is elvárnád, hogy az minőségi módon tegye meg, ne úgy, mint ha 720p-be lenne konvertálva.
Most hogy ezt így leírtam, simán el tudom képzelni, hogy tényleg 720pbe konvertálta a Sigma ezt az állományt.
Az XBMC szintén "resampling" rutinra tette a képet, de úgy látszik jelentősen jobbra.De ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy Capt.Am. BD50 képe a HTPC-n miért nyugodtabb, egységesebb, részletgazdagabb, életszerűbb, mint a Popcornon volt, hiszen az szabvány FullHD .m2ts állomány volt.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BigFoote
csendes tag
válasz Patice #12122 üzenetére
Nem kódolja át, ezzel nincs gond. Úgy néz ki, hogy egyszerűen az UPnP a fos, amerikaiaknak lett kitalálva, semmit sem érdemes várni tőle.
SMB-n keresztül meg valószínűleg azért nem látom, mert a guest-ek nincsenek engedélyezve a Synologyn. Létre fogok hozni egy Dune felhasználót és megpróbálok majd azzal bemenni a NAS-ra, ettől sokat várok.Teljen már le a munkaidőm!
-
BigFoote
csendes tag
válasz Patice #12117 üzenetére
firmware: 2012-03-29
A médialejátszó UPnP-n keresztül látkja a NAS-t a Synology saját médiaserver csomagját futtatva storage oldalon. Sambás megosztást nem találtam a csomagjaim között, sajno egyelőre elég láma vagyok még a témában, a NAS 3 napja van meg a Dune mai akvizíció. -
psg5
veterán
válasz Patice #12073 üzenetére
Igen valóban fura, de nyílván függ attól is, hogy az adott gép mennyire lett már állítgatva hálózat terén és nem szégyellem bevallani, de már én állítgattam xbox végett is, másik pc végett vagyis azért valszeg ez is közrejátszik.
Linksys router BESsr81-es és egy switch tp-link-es a wifi dobásra.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
sapex
tag
válasz Patice #11939 üzenetére
En a telefonon levő tartalmakat szeretnem nézegetni TVn keresztül,de mivel a TV mediaplayerje élléggé gyengécske ezert a DUNEn keresztül szeretnem ráküldeni a TVre.Érdekes dolog hogy a TVt mindjárt latja a teló ,az egyik menüpont alatt felkínálja hogy a készüléken (HTC SENSATION)szeretned megnézni vagy küldöd (amit épp talált)jelen esetben csak a TV.Miért nem látja a DUNEt?
-
BBéci
legenda
válasz Patice #11742 üzenetére
Értem én, csak próbálok valami elfogadható magyarázatot találni a Dunék hülyeségeire.
Hallgattam a NAD390-est Polk TSiM hangdobozokkal, nagyon jó erősítő.
Nem azt állítottam, hogy nem létezik HDMI bemenetes sztereó gép.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Patice #11749 üzenetére
Sok felesleges funkcióval tud majd többet, engem biztos hidegen hagy a 3D-s menü és tsi. A 101/301 hardvere is elég már minden ma ismert formátumhoz. Ha az újak médialejátszási képességét nézzük, a lényegi különbség a HD hang lehet, most már odafigyelnek rá, még egyszer nem követik el ezt a baklövést. Igaz a Dune support a 101/301-re is a mai napig ígéri a javítást. Tehát akinek nem kell HD hang, annak hosszútávon is mindenre jó a régi, akinek Dune kell HD hanggal és olcsón, annak pedig megváltás lehet az új széria.
-
Toobee
veterán
válasz Patice #11742 üzenetére
Én is Dune-ről zenélek. Szerintem a mai világban, ahol ilyen az anyagi helyzet, teljesen reális igény. Nálam is szempont volt. Nincs mindenkinek pénze média lejátszóra, illetve CD, vagy komolyabb (szintén) média lejátszóra, ami zenére lett kihegyezve. /Egy ilyennel kiegyeznék / Most ott tartok, hogy 70% zene, 20% film, amiből fele koncert felvétel. Szerintem egész emberei hangokat lehet előcsalogatni belőle, főleg, ha más készülékre bízod a dekódolást. Ha nem játszaná a 192/24-et, akkor meg se vettem volna. Igaz nincs túl sok ilyen zeném, meg a CD felbontás is igen jól tud szólni. De nem akartam magam megfosztani a lehetőségtől.
-
-
Peak
addikt
válasz Patice #11479 üzenetére
De az életérzés megfizethetetlen! )
Minden megy! Minden működik! Nincs akadás! Nincs nem támogatott formátum! Nem kell várni firmware frissítésre! Tömörített állományba runtime belenéz és lejátszik! Új kodek implementálása 2 perc! Nem szarja össze magát 20 aktiv torrent alatt, hanem kiszolgál 1500 seedet is úgy, hogy közben NASként 2 full BluRay filmet játszhatsz le a lakás két különböző pontján bármivel...[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
csecsu
csendes tag
válasz Patice #11466 üzenetére
Nekem bevált, mert idáig akadtak a filmek hálózatról, most meg megy minden faszán! Tetszik benne az időjárás előrejelző meg a Facebook elérés is! Nem tudom hogy ebbe benne van már a Youtube normális elérése vagy én tettem fel pár napja és azt megőrizte a Dune de működik! Van még egy pár játék is az új Firm-ben, a sakk egész jó! Mondjuk nekem 101-esem van de úgy tudom hogy egyenlőre még csak a 101 és 301-es típusokra érhető el az új Firm!
-
breezer88
tag
válasz Patice #11050 üzenetére
Sziasztok!
Van egy HD tvm és be van kötve a digi kábel, közvetlenül a tvbe, mindenféle beltéri egység nélkül (ugye erre nincs szükség ennél a tvnél) Arra keresek megoldási lehetőséget, hogy egyrészt mindenféle fileformátumot és codeccel tömörített HD és SD videókat le tudjak játszani a tvn, valamint hogy alkalomadtán a digikábelről érkező tv adást rögzíteni tudjam valamilyen formában. Szerintetek mi az az eszköz, amivel mind a két dolgot egyszerre meg tudom csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
sapex
tag
-
Patice
Topikgazda
válasz Patice #11021 üzenetére
Tegnap este próbálkoztam még a yaDIS-szal.
Átrendeztem kicsit a fájlokat, hogy angol cím alapján találja meg őket a program, de folyton azt írja, hogy az adatbázis valamilyen kvótáját túlléptem..... Fuck. Azt hittem ingyenes. Vagy valahol regisztrálni is kéne, hogy használni tudjam a filmadatbázisukat?
Mindegy.
Zappiti-vel majd még próbálkozom. Két hét múlva.
(#11067) Viper26
"Nyugaton a helyzet változatlan."
Médialejátszó felhasználókhoz híven várjuk a mindent megváltó firmware frissítést.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
válasz Patice #10933 üzenetére
Azt nézd meg kérlek, hogy 192kHz/24bit FLAC-ot HDMI-n kersztül Bitstreamel-e úgy a TV-301, hogy azt az erősítőd helyesen fel is ismeri, kiirja ezeket. Köszönöm.
-
aicon
senior tag
válasz Patice #10822 üzenetére
Szép kerek leírás.
Saját és más fórumokból összegyűjtött tapasztalat alapján IPTV felejtős saját eszközzel, UPC, HelloHD (műholdas) ad előfizetői kártyát is, a többiről az előfizetőnek kell gondoskodni. A MindigTV-t kezelik a Ci modullal felszerelt TV-k, kártyát adnak, ha igaz fogadó modult is.Egyszóval, nemigazán van megoldás, hogy mindezt ki lehessen váltani egy médialejátszóval, sőt egy jól összerakott HTPC-vel is csak kinlódás...gyenge eredményekkel.
De aki szereti a kihívást, próbálkozhat....======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #10796 üzenetére
sztem nagy okosság ez a belső cucc,na meg hogy a gépet ki lehet váltani vele,halk,keveset fogyaszt.
én csak amolyan átmeneti tárnak használom,nekem 500GB wd scorpio blue van benne.
megtekintés után törlöm,ha meg olyan akkor áthelyezem egy külsőre,amiket még megnéznék.én telibe formáztam a géppel és az is menedzseli az egészet.
egy darab külső merevlemezt rádugok és arra másolom át,ami kell.a jukebox jó lett az a300-on,gyors és látványos felület.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #10692 üzenetére
Picit kötekedésnek érzem a mondanivalódat
A minőségbiztosítás alatt azt értjük hogy az elejétől a végéig felügyeljük a technológiát, az embereket szakszerűen kiképezzük,felelősségtudatra tanítjuk, és a kaizen segítségével folyamatosan javítjuk a minőséget és a hatékonyságot.
Egy japán vállalatnál ez így működik. A folyamatos ellenőrzésen van a hangsúly, nemcsak a végeken. A gyár 30%a meo -
vlaho
aktív tag
válasz Patice #10328 üzenetére
Köszi. Felraktam, működik. Kipróbáltam a HD hangos patchet, valamit javult, de még nem jó.
Én külső vinyót használok, arra tettem a Zappitit. Nem akarom belerakni, mert szerintem melege lenne bent. Tiéd mennyire melegszik? Főleg az alját érzem melegnek.Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának
-
vlaho
aktív tag
-
Peak
addikt
válasz Patice #10153 üzenetére
jó persze, hát én is jóminőségű cuccra gondoltam...
az új AMD Trinity kegyetlen jó megoldás lesz ilyen all-in-one megoldásnak.
6 SATA port 18TeraByte kapacitás, asztalilejátszó szintű képminőség, bőséges számitási kapacitás hogy akár 1000 aktiv torrentet kezeljen plusz kiszolgálja a hálózatot streameléssel.... mindez downclockinggal mondjuk vinyókkal együtt akár 80W fogyasztásból... jövőre megépítem.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest