Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz spidersoft #12970 üzenetére

    A virtuális memóriát én úgy szoktam beállítani (már ha kell), hogy a gépben lévő RAM mennyiségében maximalizálom. Kezdeti méretnek 500 MB legalább de inkább 1024 MB.

    Ha nem akarok szarozni vele, akkor bepipálom azt az opciót, hogy a Win magának állítsa be. Ilyenkor ha jól tudom a RAM mennyiségének megfelelő területet foglal le magának.
    Ezt csak akkor ajánlom, ha vinyón van a rendszer (SSD esetén én kikapcsolom) és van a rendszerpartíción elég helyed.

    2X2 GB RAM esetén 2048 - 4096-ra állítanám. Ez a lapozó file, amit a rendszermeghajtó területéből foglal le.

    A virtuális memória miatt azért rinyál a Win, mert túl kis értéket adtál meg neki kezdeti értéknek. Próbáld ki 1024 - 2048 MB-al mondjuk.

    A fizikai memóriát azért nem tölti fel, mert "jöhetnek" sokkal fontosabb rendszerfolyamatok, amik igénylik a RAM-ot. Ilyenkor a Win a virtuális memóriát használja.

    Esetleg megpróbálhatod a RAMDisk-et. Ezzel a progival lecsípsz egy darabot a RAM-odból, ami egy új meghajtóként jelenik meg a sajátgépben. Ez a "meghajtó" sokkal gyorsabb mint a merevlemez, ide áthelyezhető a FF cache és pörgősebb lesz tőle a böngészés. Ha a fent említett 200-250 MB-ot adod meg RAMDisk-nek, akkor azt nem nagyon fogod észre venni, de akár 500 MB is lehet, ha átlag körülmények között van másfél giga szabad fizikai memóriád.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák