Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Patice #12976 üzenetére

    1GB ramdisket készítettem és a windows swapet tettem rá próbaként. Onnantól, hogy feláll és megállapodik a rendszer a jól ismert winyókerregés mondjuk 95%-a megszűnik... total commanderben másoláskor eddig az volt, hogy amíg bírta RAM-mal, addig másolt szépen, aztán kicsit meglassult és reszelt mint a félbolond, most szépen csendben másolgat, nagyjából stabil sebességgel (az adatforgalom visszajelző LED a gép elején nem erős fényű bevillanásokkal, hanem félhomályosan világít (gondolom a sűrűbb impulzusok miatt látom így, egybefüggőnek)). SFV ellenőrzés úgyszint: ha az adat nem fragmentált, egybefüggő helyre van mentve, a winyónak a hangját nem hallani, eddig meg kerepelt, gondolom amiatt, hogy folyton vissza kellett mennie a swapet gyámolítani, mert átlógott bele valamiért az olvasási buffer... Mindegy, most relatíve néma csend honol a dobozban :)

    P2P klienssel még majd megnézem, meg úgy általában, hogy mégis mennyire stabil dolog ez így.

    Ami ON:

    Helyrejött a streaming probléma is: szépen csendben streameli a gép a HD filmeket, mellette még azt se bánja, ha fut a böngésző. Ez előtt, ha ment a böngésző, akkor eszeveszett reszeléssel streamelt, annyira megfogta a gépet, hogy könyvtárakat váltogatni se nagyon lehetett mellette (és szaggatott, akadozott a kép és a hang, mert nem jutott elég bithez a játékos...), ha nem futott a böngésző, akkor is hangosan, de legalább folyamatosan tudott a gép streamelni. Most csendes, szekvenciális olvasási jelleget mutat a winyó...

    Ha stabil marad így a rendszer, akkor lehet veszek még RAM-ot, upgrade-ként, mintegy. Abból már mehet kicsit több (pl. másfél giga) swapnek, fél giga browser cachenek, és maradna szabadon 6GB HW RAM, mert néha azért kell. Most, hogy a levelező, p2p és a böngésző fut, a 3GB maradék RAM-ból 2.85GB foglalt, szóval szűkösen leszek, ha több böngészőfül lesz megnyitva... most nincs csak 73db, ez szokott lenni az áltag, néha lepusztítom 40-50 körülire, máskor felhízik 120-130-ra.

    Köszönöm a tippet! :C

Új hozzászólás Aktív témák