- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Játékra (is) szánt, ultraszéles OLED okosmonitorok az LG műhelyéből
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
válasz Mezga Aladár #60170 üzenetére
van saját tápja is, az csak egy opció elvileg
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mezga Aladár #60125 üzenetére
kösz a tippeket, utánuk olvasok
-
HÁZIGAZDA
válasz Mezga Aladár #60123 üzenetére
egy harman kardon hd990-en gondolkodtam még, de sajnos nincs eladó épp. meg nem tudom, hogy szabályozható-e a kimenete. vagy logitech squeezebox duet..? (akkor meg nincs xlr, de az talán kibírható, még ha nem is plusz pont...)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #59753 üzenetére
SMB/NFS/FTP/DLNA, stb.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #58951 üzenetére
Szerintem jobb lesz ha ezt a fellengzős stílust abbahagyod és te is leteszel valamit az asztalra. Mást ok nélkül csesztetni az már nagyon megy. Az az összefoglaló meg teljesen rendben van, nincs mivel bővíteni.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #58884 üzenetére
Más munkáját lopják, ez egyértelműen kiderül a benne lévő patchekből. Kszaq nem írta, hogy az Eminent-től kapott volna boxot, hogy teljes legyen a támogatás, a Minixtől viszont kapott.
De hogy örülj, innentől pont lesz@rom hogy ki mit vesz, mert lassan ez is Mede8er topik lesz. -
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #58881 üzenetére
Nem látom hogy te itt bárkinek is ajánlottál volna valamit. Nem értem miért baj az ha valakinek tapasztalatból akarunk segíteni.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #58776 üzenetére
Gondolom nem követted az eseményeket ami ott volt nemrég...
Valaki szídta a kínait, én megvédtem hogy nem kellene általánosítani és utána mindenki besértődött.
Szerintem ne kezdjük el megint. -
junkpod
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz Mezga Aladár #49717 üzenetére
Igazából csak neten kerestem rá, és annyi jött ki, hogy guest fiókot kell engedélyezni, de ott is nem csak simán csatlakozik, hanem guest felhasználónevet kell megadni.
Innen nem is nagyon mentem tovább, mert megtaláltam a workaroundot. Amúgy is szerintem jobb az NFS ilyen célra"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #49642 üzenetére
Lejátszás közben a navigáció (fejezetre/időre ugrás, pörgetés) komolyan gyorsult. Alig láttam karikázást.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49652 üzenetére
"Rossz helyen keresed, Open Hour Chameleon névnél nézd a szoftot. "
Miért?
Lemaradtam valamiről?(#49656) Mezga Aladár
De nem az A400-ra érkezett, mint ami nekem is volt?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Frissítés Kodira!
Érdekes, a hivatalos honlapon nem találom.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
arcitec
addikt
SACD lejátszást tud? A specifikációban nem szerepel ..
Nekem van sacd iso de nem indult el ..A firmware leírásban meg ez itt...
-- Javítva, hogy SACD ISO lejátszásakor rossz pozíciónál folytatódott a lejátszás ugrás után.
– Javítva, hogy nem működött az ismétlés funkció SACD-k esetén.(Na , így marad bugos , egyébként nálam a Gravity 3D iso is simán megy és az ATMOS verzió is... )
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49637 üzenetére
Lehet, de max 4K-nál többet (szállítással együtt) azért mégsem szánnék rá...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49635 üzenetére
Sajna nekik csak Jack apás változatok vannak...
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49587 üzenetére
Átgondoltam. Nem baj, ha nem értesz velem egyet, de ne offoljuk szét a topikot! Ez inkább NAS-os téma.
-
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #49542 üzenetére
És mi a problémád ezzel? Nem 2017 május végén jelenik meg hanem 1-2 héten belül. A tudását meg már ismerjük de a miértet leírtam.
ui.: egyre inkább úgy érzem hogy te csak kötekedni jársz ide.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49538 üzenetére
A filmes topikban az egyik fórumtárs úgy ajánlott filmet, hogy meg sem nézte a végéig az alkotást. Teszem hozzá egy olyan filmről volt szó (Zodiákus), aminek minden perce fontos.
- mozi bolondéria -
-
Pazolini
senior tag
válasz Mezga Aladár #49520 üzenetére
Én nem keresem, hál'isten mind a mesterszalagok, mind az LP-k jó minőségben le vannak digitalizálva, s elérhetőek, attól még a formátum létezik.
-
Pazolini
senior tag
válasz Mezga Aladár #49518 üzenetére
Az 50-es években fejleszették ki a sztereót, a 70-es években Alan Parsons, a PF hangmérnöke a quadrophonic soundot.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #49472 üzenetére
Képzeld magad a mikrofon állvány helyére...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #49446 üzenetére
Nem megy hiaba minden, valoszinu en benazom...
Most viszont hiretelenjebe a 32-es pendrivombol sikerult egy 973MB-ost csinalnom es hiaba formazom vissza nem az eredeti meretet kapom. Dugjam vissza a popiba?
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #49440 üzenetére
Remelem egyet ertunk azon, h elinditottam, Ha belelepek akkor azt latom, h SMB fut/mukodik szoval azt gondolom, h igen. Tevednek es mashol kellene elinditani?
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #49437 üzenetére
Toroltem mindent. ahogy mutattad, betettem egy uj pendriveot es ujbol elkezdtem mindent az elejerol. NMT programok, telepitese... A windowsrol egyszeruen nem enged be: Bejelentkezesi hiba: ismeretlen felhasznalonev vagy rossz jelszo.
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #49433 üzenetére
Ervenytelen bejelentkezes hibauzenetnel vajon mit rontottam el?
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #49420 üzenetére
MI lenne a menete ennek ha szabad kerdezni? (A laptopra is kell v.mi progi vagy egy kulon meghajtokent elerheto lesz?)
Igazan erdekelne mert ujabban megorulok, miota behallt a HDD-m es egyenkent kell a sorozatokat masolgatnom... ill utolag a feliratot ha kell.
-
bacinus
csendes tag
válasz Mezga Aladár #49351 üzenetére
En leirtam amit akartam, annyi a tanulsaga, hogy nem kell mindent elhinni amit a forumon olvasunk barmilyen temaban, probalja ki mindenki sajat maga ha van lehetosege, oszt kesz, az a biztos... reszemrol ennyi.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #49351 üzenetére
Nyugalom.Amikor újonc voltam még az első fórumomban én is nagy vehemenciával vetettem bele magam a dolgokba.Aztán felnőttem a feladathoz.
Ez egy szakmai topik tegyük meg hogy nem bántjuk egymást és ha javaslunk valamit akkor ne reagáljuk túl. -
bacinus
csendes tag
válasz Mezga Aladár #49345 üzenetére
Nem gyanus, egyreszt mert regebbi modellek tapasztalatai itt nem szamitanak, masreszt sajat tapasztalatom alapjan irok es inkabb hiszek a sajat szememnek, mint forumhozzaszolasoknak.
Vagy tamogatja vagy nem tamogatja, olyanrol meg nem hallottam, hogy csak reszben (nem 100%-ban) tamogatja az adott formatumot.
De tkp azt irsz amit akarsz, nem fogsz rola meggyozni h nem jo nalam se, ha egyszer latom h jo -
bacinus
csendes tag
válasz Mezga Aladár #49332 üzenetére
Nem zavar, mindenki azt ír be, amit akar.
Popcorn VTEN-em van, én nem tapasztaltam problémát VC-1 mkv lejátszással (magasabb bitrátával). Ezért szálltam vitába azzal az általános érvényűként tett kijelentéseddel, hogy nem boldogul az említett formátummal.
A200, A400 modellekre való hivatkozások ebből a szempontból teljesen érdektelenek.
"Liszenszelési trükk" sem valószínű, akkor nálam se ment volna, ha valaki hibát tapasztalt, annak más lehetett az oka, pl. vmi szoftverhiba, amit esetleg azóta javíthattak. Azt nehezen tudom értelmezni, hogy csak kicsit támogatja. Az enyém meg akkor nagyon támogatja? -
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49136 üzenetére
Na a külföldi fórumon is panaszkodnak a VXP által okozott villogásra, úgyhogy sajnos jól láttam:
Same here with VXP on even settings 1/1 notice background images not stable. First noticed on Spectre full bluray. 1080p 24Hz. Set to 0/0 and its perfect. Something is wrong with VXP.
[link] -
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #49335 üzenetére
Persze,nem azt mondom hogy ez így normális sőt dühítő amikor az ember szembesül ezzel a problémával mikor neki készül.....
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #49335 üzenetére
100500% egyetértek!
Nekem sok koncert BD lemezem (mind gyári, mind iso) is pont vc1-ben van. Annó örjöngtem is egy sort amiatt, hogy az A410-sem ezekre "fanyalog" -
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #49332 üzenetére
Minden típusnak megvan a maga hülyesége.
-
bacinus
csendes tag
válasz Mezga Aladár #49324 üzenetére
Én nem tapasztaltam hasonló problémát, személyesen kipróbáltam, így ítéletemet nem befolyásolja, hogy ki mit olvasott róla különböző fórumokon.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #49324 üzenetére
Semmi extra nincs ebben az állományban. Dune szépen lejátssza.
-
bacinus
csendes tag
válasz Mezga Aladár #49296 üzenetére
Ne tedd hozzá, mert nem igaz. A VTEN-nek nem fekszi meg a gyomrát a VC-1 mkv konténerben.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49225 üzenetére
Ahogy írtam is, valószínűleg még nem játszottam le vele olyat. Nem kerestem tudatosan ilyen mkv-t.
djnice : Sok ilyen kódolású MKV van? (Most nem tudok belenézni a gyűjteményembe.)
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49214 üzenetére
Ha a VC1 mkv konténerben van, a VTEN-nél is akadozik a kép, Dune-nél jó volt. Továbbá a kerek 24 fps-es anyagok is megdöccennek néha, a 23.976 az tökéletes. A Dune-nél ez sem volt hiba.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49203 üzenetére
Nekem meg egyszerre van tulajdonomban az A400 és a Dune. És? Nem jelent semmit, attól az összehasonlítás simán lehet szubjektív, nálam is, nálad is. Vagy a két lejátszó más beállítása is bekavarhat, vagy a tévé bemenetei is lehetnek más paraméterűek, stb. Annyiféle oka lehet egy ilyen tapasztalásnak.
Ezért jó adalék a HDMI-capture, mert az biztosan objektív.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49194 üzenetére
"A probléma az h., az a400 és a vten képe nem ugyanolyan."
Mitől ne lenne ugyanolyan? Szerinted mi a különbség közöttük "szerkezetileg"?
(#49196) gadjoe66
Hogy tesztelted? Azonos megjelenítőn váltogatod a pontosan egyformára beállított bemeneteket?
" lehet , hogy más alkatrész is bejátszik a képminőségbe?"
Akármilyen alkatrész játszik be, a HDMI-capture a lejátszás utáni képminőséget mutatja, tehát ami kijön a lejátszóból konkrétan.
(#49193) djnice
Köszi! Lehetséges szerinted, hogy az A400 képe más legyen, mint a VTEN-é? Ha igen, akkor elpostázom hozzád az én A400-am, ha vállalod a HDMI-capture-t.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49194 üzenetére
Nem gondolnám, hogy egy licenszelt eljárás egy későbbi modellben máshogy működne, de mindenki azt hisz/lát amit akar. Mindenesetre én nagyot csalódtam a VTEN képében.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49191 üzenetére
1080p24:
Dune HD Connect
Popcorn Hour VTENNézheted akár 8x-os nagyításban is, akkor sem látni különbséget.
DVD:
Dune HD Connect
Popcorn Hour VTENA DVD felkonvertálás pedig sajnos rosszabb minőségű mint a VXP nélküli SoC..
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49191 üzenetére
Amit látok, az nem feltételezés. Gondolom nehéz elfogadni, hogy semmi előrelépés nincs képben a régihez képest. Ezt hamarosan bizonyítom is raw hdmi capture-el.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49180 üzenetére
Itt írják, hogy minimalizálták a funkciókat: [link]
Az meg egyértelmű, hogy azok maradtak meg amelyeket állítani lehet. -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #49155 üzenetére
VXP igaz értelme pontosabb minőségű felskálázásban rejlene, ha működne, azaz SD/720p>1080p. Nyilván nem bedőlve a megjelenéskor hangoztatott BD minőségű képnek. Ha a blokkosodás, zaj és moszkitó zaj csökkentés csak felskálázáskor, illetve nagyon gyenge anyag upscale esetében működne, az sem volna katasztrófa. I-s anyagok minőségibb megjelenítésére való törekvés sem ördögtől való, azonban minden további feature felesleges és szükségtelen. Valljuk be, mai szemmel a korábbi Sigma soc-ok (bizonyos értelemben, pontosabban igény feletti minőségi követelményt támasztva az összes mai is) nagyon rondán skáláznak, de ez a hardveres korlátok miatt megbocsájtható.
-
djnice
veterán
Utánanéztem, az SMP8911-ben amiket jelöltél, nincsenek is benne, ahogy a VTEN-nél sem. Az SMP8910 bugos volt tőle és kiszedték.
Ezek szerint sok embernél működött a placebo, mert progresszív forrás esetén semmivel sem jobb a képük mint a régi sigma prociknak.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49153 üzenetére
Pont android hostnál volt probléma, tudja a különböző képkocka sebességet de nem tud váltani automatice.
Kiemelnéd ezt a rész belőle, mert átnéztem vagy 2x de nem találom mire gondolsz pontosan...???
-
dh66e
veterán
Azaz egy szoftveres csinnadratta az egész.(jujj most tuti kiverem a biztit egyeseknél,de állok elébe )
Egyébként a popiban ez jobban paraméterezhető még így is mint az új dune-őn. Ott még erősen tanulmányozzák ezt a lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #49149 üzenetére
Tényleg nem tudom....Nem volt Himedia-m soha csak a szoftverét használom (bfs 4km) amitől nem vagyok elájulva.
Értem itt az imprex áldásos..... nem tudom vxp semmivel nem rosszabb igaz azt csak egy órácskát bambultam
Ezek a képjavítók nálam a tévék kép javítóival egyenértékúek,ezért nem releváns a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49140 üzenetére
Majd kivágok egy részt a filmből ahol csinálja és felteszem ide.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49138 üzenetére
Nálam is. A TV-n minden képmódosító dolog kivan kapcsolva.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49136 üzenetére
VTEN + Toshiba 46TL938, és olyan a jelenség mint amikor a csúszkát állítgatom.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49123 üzenetére
Én látom jó minőségű források esetén is, pl Spectre, de most néz a fiam animációs filmet, ott is észrevehető. Mindegyik remux és 3-mas állásban van az adaptív kontraszt.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #49100 üzenetére
Mit is kérdőjeleztem meg? Tudod idézni? (Ez itt egy másik topik, ne felejtsd el!)
BBéla : Azoknak vagyok "ördög", akik a s@ggnyaló bólogatójánosokat kedvelik, mert velük könnyű dolguk van. De te nem ilyen vagy, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #49100 üzenetére
Inkább maga az ördög.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dota1
aktív tag
válasz Mezga Aladár #49073 üzenetére
Ne is foglalkozz..., nem mindenkinek van lehetősége rendes megjelenítőn a képet kiértékelni... Az hogy az újabb vxp-s sigmák
lemossák a régit az tény. Nem véletlenül használ/használt a fél mozis topik 400/410-et.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #49091 üzenetére
Mennék én, csak kicsit messze van tőlem Amúgy volt nálam a kockával, jó kis készülék, az biztos
Amúgy most épp a frontok továbbfejlesztésén dolgozom: tegnap elhoztam az új TL dobozokat a Sonido frontok új mélyfrekis részéhez:
De nem tudom, mikor lesz időm összerakni az új hangfalt (pedig már nagyon "viszket a kezem" hogy megtapasztaljam, hogy fog szólni az SCW300 (30 cm) mély párban a mostani SFR175-sel (17,5cm). Természetesen hangváltóval vannak összehangolva, nem is olyan rossz alkatrészekből (Mundorf Evo Oil kondik, Jantzen Superior ellenállások, légmagos tekercsek stb.).
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #49088 üzenetére
Csak irigykedsz
-
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #49088 üzenetére
"A házimozi topikban?"
Igen mert ott a hangzás terén többen értenek a témához mint itt és valószínű nagyobb a tapasztalat is.
Ne kötekedj Tee. -
BBéci
legenda
Szerintem egyértelmű. Valami olyasmi, ami eléggé messze van attól a kategóriától ami képminőség vizsgálatra, összehasonlításra alkalmas. Liszi műszerrel kalibrált, 65 colos Panasonic plazmája már hitelesebb.
Amikor én hasonlítgattam az említett lejátszókat, VT60 volt nálam és ismerősnél SIM2 C3X 1080/Stewart kombón nézegettük a különbségeket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djnice
veterán
Lcd.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49067 üzenetére
46"-on néztem, de kb 1 méterről. De mindegy, a hdmi capture-el majd kiderül pontosabban.
-
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #49051 üzenetére
Így van, a Dune HD sorozat azért nem éri el a Popi 400 szintjét. Viszont a 2x0-től azért jobb.
Más kérdés, hogy egy akadozós, fagyogatós használatú P400 akkor sem kéne ha a világ legjobb képét produkálná.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #49042 üzenetére
Ha az eredeti árát nézzük akkor persze jó lehet a 40k, de a tudás alapján ennyiért lehet jobb vétel is még talán újonnan is.
-
arcitec
addikt
válasz Mezga Aladár #49036 üzenetére
Gratula, itt van egy szakértő ....
Akkor már 2+ az A-400-nak mivel folyamatos lassú lejátszás is van és kockánkénti is, most teszteltem ..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #49033 üzenetére
A Dune lassan bootol, egy perc simán kell ahhoz, hogy a távirányító bekapcsoló gombjának megnyomása után megjelenjen a források képe. Na és? Nem sietünk sehová, nem hajt a tatár.
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #48799 üzenetére
Jó, majd ha ráérek.
(#48800) c4
Két különböző típusú, 55 colos UHD TV volt nálam tesztelésen, a tapasztalataim alapján írtam az előbbi hozzászólásokat (is).[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48779 üzenetére
A magyarországi helyzet pont olyan, mint az x264 idején volt. A nemzetközi helyzet kissé más, mivel én sorozatokat nem csak nézem, gyűjtöm is (akár le is kódolom magamnak), nem mindegy, mekkora fájlméretet kapok egy-egy kódek alkalmazásával. De mindegy, itt sosem az a kérdés, mit szeretne az adott egyén, inkább megpróbáljuk rákényszeríteni - ha butaság, ha nem - a saját szokásainkat a másikra. Na erre én nem vagyok vevő, küzdjetek egymással. Azért szép lassan bajba is kerültök, ha minden nívósabbnak elfogadott gyártó átáll a 4K h265 HDR támogatottság készülékekre, de majd akkor is azt írhatjátok, nézelődjön a használt Med8-ak közt, az faxa lesz neki.
És ezzel én be is fejeztem.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48672 üzenetére
Ami eddig biztos bug.
-Android még beta állapotú nem elérhető(4.4 verzió később állítólag megkapja a 6-ost)
-DVB-C nem működik kis hazánkban( már felvették hibára)
Vannak még további problémák,de nem lehet tudni hogy user error vagy valóban bug így azokról nem nyilatkoznék.(#48674) robi-k
Kár volt ezt így kiadni szvsz,de a piac diktál.Nekem van kínai dobozom töredék áron ami működik első perctől fogva legalábbis amit a gyártó igért,de persze olyan baja is van ami engem meglepetésként ért.
A HDI Dune-ök tényleg jók!Sajna már nincsen az a vonal.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48670 üzenetére
Na jah....
Próbálok képben lenni olvasom a fórumokat és megosztani ezeket,másra sajna nincs lehetőségem. -
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48423 üzenetére
Nem szóltam le. Jobb képminősége van a Q5-nek. Bocs, ha beletapostam valakinek a lelkivilágába.
Atmost már akkor is tudta, mikor nálam volt... papíron. Ne írj semmit, ha nem tudsz semmiről. Ott a beszámolóm, olvasd el.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48421 üzenetére
Egy darabig követtem a topikjában az eseményeket. Miután nagyjából kenterbe veri a Q5, azért annyira nem érdekel, hogy percre kész legyek a Popcorn aktuális hibáin. Bár az még mai napig nem tisztázódott talán, hogy most akkor a TrueHD (Atmos) megy-e, nem megy-e, vagy csak a core megy rajta, esetleg csak dekódolva... Költői kérdés... A Q5 Pro-ra várakozók számát növelem.
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48419 üzenetére
Volt VTEN is, igen, 2 Dune után. Azóta se sokkal jobb az a szoft szerintem.
-
szaby72
tag
válasz Mezga Aladár #48380 üzenetére
Mint írtam a Popcorn c200 tudta játszani...
De mindegy majd keresek másik demo felvételt,vagy lejátszót. -
szaby72
tag
válasz Mezga Aladár #48367 üzenetére
Szia.
Így kezdtem az egészet..."Az olyan Bd iso amiben sok kis rész van(demo disc) nem tudja rendesen játszani..."
Persze lehet hogy a fájl nincsen jól szerkesztve,de mint mondtam a Popcorn c200 megjelenítette legalább a
cím listát és onnan tudtam választani... -
szaby72
tag
válasz Mezga Aladár #48365 üzenetére
Igen van ahol működik (filmeknèl) de a demo verziónál nem.
[ Szerkesztve ]
-
szaby72
tag
válasz Mezga Aladár #48363 üzenetére
Most nem vagyok otthon de este kipróbálom... Elvileg tegnap végig nyomkodtam és nem sikerült elöcsalni!
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48356 üzenetére
Nem. Mind a Dune, mind a Popcorn, illetve a Sigma Designs 8672/8673 chipsetre épülő készülékeket érintheti. A 3 az egyben Avatar jó tesztanyag lehet erre a hibára.
(#48354) szaby72:
Értem. A több m2ts fájlból álló filmek okoznak ilyen hibát, a váltáskor megtorpan a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48259 üzenetére
Elhozod a Popcornodat és saját szemeddel megláthatod. Annak csak hiszel.
Ez a hitetlenkedés ment anno a VLS tápos Dune lejátszóval is...[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz Mezga Aladár #48257 üzenetére
A Pocornnál még több éves modellek esetén sem beszélhetünk jó szoftverekről... A Dune annak idején ezért volt lényegesen népszerűbb.
Nem sokat szívtam a Q5-el, miután rájöttem, hogy kell a hálózatot beállítani.
És az a bibi, hogy ha valaki megtudja rootolni a BFS 4KM-es gépét, 20 ezerért jobb képminőséget kap, mint amit a VTEN tud. És nem lesz rosszabb a szoftver sem, mint a Pocornné...[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #48233 üzenetére
Ámen, akkor legyen újratömörítés!
Ahogy megfigyeltem, vannak szerencsésebb példányok és szerencsétlenebbek is. Nekem az utóbbi jutott, neked az előző, aminek örülök egyébként. Bár jobban örülnék, ha mondjuk Kodi futna az A400-on.
A képminőséggel kapcsolatban pedig nem vitatkozok, mert teljesen egyetértek azzal amit leírtál, főleg vásznon.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #48095 üzenetére
Az AC Wifi azért kritikus feature, ha valaki nem tudja bekábelezni a lakását.
Én pl. sokáig gondolkodtam az ATV4-en, mert ma kb. az az egyetlen megfizethető kategóriájú lejátszó, ami támogatja az AC wifi-t.
Végül a kadencia problémák miatt lemondtam róla és egy med600x3d-t vettem egy ac wifi bridge-el amire a lejátszó lan-on csatlakozik, igy a rendszer most:
nas->lan->router(asus ac56u)->wifi->ac wifi bridge->lan->med600x3d
Ezzel a konfiggal a bd50 iso-k röccenés nélkül mennek a nasról, mig n-es wifin folyamatosan akadoztak.
Ha tehát a lejátszó eleve rendelkezik ac wifivel, akkor a bridge kihagyható a sorból, ami min. 25-30 ezer forintos spórolást jelent. -
balisz
senior tag
-
dota1
aktív tag
válasz Mezga Aladár #48110 üzenetére
Képminősegben akkor még mindíg jobb a400,410? Mit láttál, képben miben volt rosszab az új VTEN?
-
balisz
senior tag
válasz Mezga Aladár #48110 üzenetére
Nem olyan megbízható mint a Mede8er, én mindkettőt használtam. Nem vészes a VTEN sem, de azért néha kiakad Blu-ray töltés közben, esetleg nem tölt be bekapcsoláskor és akkor lehet újraindítani, de ezek már az A-210-emnél is megvoltak, szóval nem zavar engem sem különösebben. A Mede8er viszont iszonyat stabil, nem csak a VTEN-hez, hanem gyakorlatilag bármi máshoz képest is.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz Mezga Aladár #48095 üzenetére
Neked vagy nekem lehet hogy felesleges, de könnyen lehet hogy ezek miatt lesz sikeres.
Én inkább amiatt fázok kicsit, hogy szoftveres problémák lesznek az elején, a VTEN is gyakorlatilag mostanára lett frankó sokadik FW update után.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48023 üzenetére
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48021 üzenetére
Szerintem értetted amit mondani szerettem volna.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #47977 üzenetére
Az érdekes mert a Pi képe teljesen transzparens, egyáltalán nem nyúl bele a forrásba. Majd csinálok hdmi capture-t ha lesz rá időm.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #47974 üzenetére
Nincs semmi különbség, ugyanaz a Broadcom Videocore IV GPU van mindkettőben, hasonló a képük mint a VXP nélküli Sigma SoC-oknak.
-
envagyok
veterán
válasz Mezga Aladár #47860 üzenetére
Semennyire (én nem láttam)
Viszont gyorsaságban (menü, filmindítás,scraper) nagy különbség van (b+ vs 2B)[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47812 üzenetére
Ezek az adatok többnyire gyári lejátszóra vonatkoznak, MrMC (Kodi), Infuse Pro-val sokkal több is kihozható és sokkal többmindent ki is hoztak, full SMB, NFS, DLNA támogatás, van DTS, DTS-HD, DD és Dolby True HD is.
Hálózati lejátszásra kíváló, írhatsz bármit, sokáig én sem vettem, mert semmit nem tudott, most, hogy némileg nyítottak a rendszeren így lehetséges különböző app-okat is telepíteni és így már egy nagyon kezes lejátszó valamint ha engedélyezik a 24p-t is akkor verhetetlen lesz. Hardveres korlátja nincs, veszett gyors így is a lejátszó a többihez képest.A kérdezőnek válaszoltam és ajánlottam, pontosan arra írtam, hogy melyik lejátszó alkalmas és nem általános médialejátszónak ajánlottam, mivel semmit nem lehet hozzá csatlakoztatni valamint ISO-kat sem kezel egyeőre, de ezeken s dolgoznak.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47810 üzenetére
Könyörgöm, elolvastad, hogy mit szeretne? iPad/iPhone képét tükrözni, iTunes-t szeretne használni, erre válaszoltam, semmi másra.
ui:
Látom, rossz napod van, de ne rajtam vezesd le, nehogy megbánd.
Ott vagyok ahol akarok, te is mehetsz a Popi topikba.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47808 üzenetére
Nincs sehova sem emelve, higgadj le, relax.
Majd ha egyszer kipróbálod és használod megtudod, hogy milyen. A tv-m képes visszafejteni 24p-re az anyagot innentől kezdve nincs rángatózás és nem interpolációval csinálja.
Az utolsó momdatodat meg nem kommentálom.
3 médialejátszóm van (Dune Duo, Twix 6500 és ATV4), nem azért írom azt amit, mert magasztalni akarom. Az ő feltételeinek egyetlen eszköz sem fog megfelelni, nem támogatják az ATV4-en kívül az Aitplayt. Nem fogja tükrözni sehova a képet. Szóval nem kell ennyire kiakadni és sem írom, hogy nem magasztald a Popi A400-adat, egy bugos romhalmaz.
Egyébként meg azt írok amit akarok, nem te fogod megmondani, hogy mit szabad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Külpolitika
- World of Tanks - MMO
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Linux haladóknak
- Padavan firmware
- Filmvilág
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok