Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
bitfarkas #1176 üzenetére
''Nem is értem, hogy akkor a félprofi szerkesztő rendszerekhez miért nem minidv-t adnak megjelenítő eszközként? ''
Pedig adnak. Nem minidv-nek hívják ugyan, hanem pl. Canopus ADVC-nek, aminek ugyanaz a lényege. A DV bemenetén érkező jelet kiteszi analógra (ill. digizni is tud, az analógon érkező jelet DV-re továbbítja)
Az, hogy én eddig kamerán keresztül csináltam egy spórolás és jó trükk, mert nem kell megvenni a fenti dobozt, viszont tudnia kell a kamerának DV IN-t, és egyben valósidőben, kazira való felvétel nélkül ki kell tudni tennie az analógra. Ez még a mai kameráknál sem alapvető dolog..
''Az mpeg2-re tömörített kép, amit az asztali dvd on line produkál, pláne nem lehet jobb ''
Ne beszéljünk el egymás mellett, én nem állítottam ilyet!
A kamerán keresztüli dolog esetén sehol nincs szó mpeg2 tömörítésről, és továbbra is tartom az álláspontom, hogy ez a legjobb módszer a félprofi kategóriában, ill. a canopus.
A dvd írón keresztül már lehetséges mpeg2 tömörítés, de ezt nem tudom, mivel még nincs ilyen íróm. (valószinü ezért irtam ide a fórumba..)
De hallottam már olyat is, hogy az író a felvételi minőségnek megfelelő jelet teszi ki tv-re (XP, SP...), és olyat is, hogy a beérkező jelet rontás nélkül kiteszi, majd lemezre már persze tömörítve írja.
''A szinekre meg a safe areara vonatkozó megjegyzéseket nem is értem, hiszen mindkettő a tv-re szabottan állítható a Matroxon''
Hát ez az, hogy ÁLLÍTHATÓ! Miért? A kamerás esetben nem állítható, mert nincs mit állítani, azt szabvány szerint kell elvégezni. Jóhogy nem majd én nyúlok bele hogy mekkora terület látszódjon a tv-n és milyen szinrendszert használjon.. Aztán a kedves ügyfél meg csodálkozik, hogy nála nem ugyanaz látszódik a tv-jén, és a szinek is fakók.. -
neduddki
nagyúr
válasz
bitfarkas #1151 üzenetére
HI!
Kizart dolog mer nem tudom:- )))
A Pana ragaszkodik a szabjjokhoz /fene dogat, de eszt mar letragyaltuk egy parszor/, probalni nem ropobaltam de kepviselettol szarmazo informacio egy joizu rohoges volt es rakerdeztek hogy igy ismerem -e a panat? mire aszonta probakozni csak lehet:- )))
udv
neduddki
p.s. nagyon jo a duam ami itt fojjik:- ))) csak agyaon vki egy ksi ido tatolvasni fijjuk csak igy tovabb elobb utobb lesz idom olvasni:- ))) -
erdoke
titán
válasz
bitfarkas #1158 üzenetére
Az első HDD-re másolás akár a szabványon belüli, mondjuk 9800 kbps CBR MPEG2 is lehet (+ 256 kbps 2.0 hang), amit aztán a kiválasztott minőségnek és méretnek megfelelően tol át 2 menetben VBR-be. Vagy lehet a szabványosnál nagyobb bitrátájú MPEG2 is, a lényeg, hogy ő maga tudja kezelni, abban a formában úgyse kerül ki lemezre.
Így első blikkre leginkább akkor van értelme, ha nem a legmagasabb minőségben veszel fel rögtön DVD lemezre (márpedig HDD-s recorderrel miért tennéd?). Ekkor a második tömörítés után hasonló minőségben, de jóval kisebb méretben tudod az anyagaidat DVD-re tolni. Pl. ami korábban csak XP módban felelt meg az igényeidnek, az a két menetes VBR-ben már lehet alacsonyabb átlagos bitrátájú, a ''sűrű'' részek úgyis megkapják, ami nekik kell. Sőt, ebben az esetben a vízszintes sorfelbontást is hatékonyabban lehet csökkenteni, akár 350 sor környékére. Ezzel a trükkel akár 3 óra is felmehet elfogadható minőségben egy DVDR5-re ~400 soros vízszintes felbontással.
Majd kipróbálom, és jövök a gyakorlati tapasztalatokkal.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1158 üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, néhány anyag alapján, hogy a HDD-re viszonylag kis bitráta változással vesznek fel a gépek kvázi VBR-ben, az átlagos bitráta a felvételi minőséggel meghatározásra kerül. Csak a HDD>DVD másolásnál van bitsebesség optimalizáció/igazi VBR. Próbáljátok ki: a HDD-ről áttömörítés nélkül kiírt és ugyanazt áttömörítve kiírt anyagot összehasonlítani. Láthatóan nagyobb a VBR tartománya a felvevőn áttömörített anyagnak az eredeti HDD-n lévőnél. Ezzel csak helyet spórolunk/ráfér 1 dvd-re, de ettől nembiztos, hogy jobb lesz. Szerintem ez olyan, mint a pc-s videoszerkesztők: van egyszerűbb, ahol van ugyan VBR, de csak az átlag érték határozható meg, és van olyan (ez a drágább
), ahol a min. és max. érték adható meg VBR kódolásnál. Ráadásul a szoftverekben van olyan, ami nem 2 menetben optimalizál, hanem választható 2-nél több menetes analízis a tényleges kódolás előtt. Ezt valósidőben egyik felvevő sem tudja. Szerintem az asztali felvevőktől nem várhatjuk azt a minőséget, mint egy több szászezer forintos szoftvertől, akármi is van a dobozra írva.
-
erdoke
titán
válasz
bitfarkas #1138 üzenetére
Szerintem újrakódolja VBR-ben, mert az eredeti, VBR-nek hívott, de egyébként arra kevéssé hasonlító tömörítés sokkal inkább hasonlít a CBR-re. Van nálam egy JVC brosi, ebben szép kép is vana különbségről, megpróbálom feltúrni a neten és belinkelni.
Addig is bepötyögöm a kép alatti szöveget:
''A bitsebesség-optimalizáló elemzi a tartalmat, mely a merevlemezen rögzítésre került, majd intelligens módon meghatározza az optimális bitsebességet – alacsony értéket az egyszerű jelenetekhez, magasat a bonyolult képekhez –, így a lehető legjobb képminőséget állítja elő a lemezkapacitás figyelembevételével.''
Az ábrán van egy ''Hagyományos változó bitsebességű felvétel'' görbe és egy ''Bitsebesség-optimalizálóval készült felvétel'' görbe. Utóbbi jóval nagyobb tartományban váltakozik mint az előbbi. -
Márton
nagyúr
válasz
bitfarkas #1149 üzenetére
A DV bemenetes
-Hitachi rx7000
-Panasonic ES20
-Sony GX210
dvd irok kozul, melyik tudja bemenetén fogadni a pc dv jelét is?
Tehat egy videoszerkeszto program kepet szeretnem latni az iron
keresztul egy hagyomanyos tv-n. DV IN-es kameran keresztul mukodik a
dolog, de most szeretnem ha az iro vasarlasaval kikuszobolheto lenne a
kamera hasznalata.
Amit biztosan tudok, hogy a JVC irok tudjak ezt, a Daewoo-k pedig nem.
A fenti 3-rol nincs informaciom.
Ha esetleg valakinek... -
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1142 üzenetére
Megnéztem az LSI
[link] oldalán mit írnak a saját ''lovukról'':
''CBR encoding for recording and time-shifting capabilities. Advanced single-pass and multi-pass VBR encoding for video-quality optimizations in DVD video and DVD recordable applications.''
Tehát támogatja a CBR-t és a VBR-t is, akár 1 pass, akár multipass üzemmódban, bár én azt szűrtem le, hogy time-shiftnél CBR-ben dolgozik. Mivel nekem HDD nélküli a felvevő, csak RAM-mal tudok ts-elni, de majd megnézem pc-n, milyen is a bitráta.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1138 üzenetére
Ezt én is felvetettem a DVD center fórumán:
''Tehát amikor lemezre vagy HDD-re veszünk fel egyből, akkor ugye nincs idő a kétmenetes kódolás első menetére, az elemzésre. Ekkor nagyjából konstans bitrátával rögzít. Namármost, ha a HDD-n lévő anyagot megvágjuk és/vagy át kell tömöríteni akkor hogyan lesz kétmenetes a tömörítés, hiszen ezt az áttömörítést is valósidőben végzi (mivel ekkor nincs gyorsmásolás). Ez most marketing, mert a rögzítést és az átkódolást (tévesen) eladják kétmenetesnek? Vagy ennyire gyorsak a mai kóder áramkörök, hogy előre elemeznek néhány GOP-nyi anyagot, elteszik memóriába és onnan kódol VBR-be a chip? PC-n a kétmenetes VBR MPEG2 tömörítés nem igazán valós idejű, pláne nem rögtön DVD struktúrába. Az nem lehet, hogy a HDD-re felvett anyagot egyből elemzi és eltárol hozzá egy project fájlt, amit esetleg késöbb használhat a szerkesztésnél? El tudom képzelni a gyártókról ezt is, lehet ezért sem olyan egyszerű simán áttenni pc-be a HDD-t.''
Ott olyan választ kaptam, ami el is fogadható, hogy a HDD-re rögzített (eredetileg nagyjából CBR MPEG2) anyagot a HDD>DVD másolásnál közel valós időben VBR átkódolja. Ehhez célchip kell, mivel még a pc sem bírja ezt a tempót
[Szerkesztve] -
MMSZoli
tag
válasz
bitfarkas #796 üzenetére
Helló!
Értem amit mondasz, de még mindig nem értem, hogy a 250 és 400GB-os merevlemezek és az ugyanekkora HDD-vel felszerelt asztali felvevők korában mi a létjogosultsága a RAM-nak?
1) meg vagy kötve azáltal, hogy csak a cartridge-os RAM-ot kezelő cuccot veszel
Ráadásul már olvastam olyan DVD-RAM-os asztali íróról, ami csak a cartrige nélküli RAM-t támogatta (személy szerint nekem is szimpatikusabb a tokos megoldás, de ha már így alakult, hogy a DVD-szabványnál nem írták elő, megyek a szabvánnyal, kukába vele)
2) Valóban nem tudod kölcsönadni, ki kell írni egy másik lemezre
3) Kapacitásában sem nagyobb, mint egy +/- R/RW lemez (DL-t is beleértve)
Az egyetlen előnye volt a HDD-s felvevők megjelenéséig: a dupla sávszélesség és a timeshift, hogy egyszerre tudtál felvenni és visszanézni felvételeket. Ez az előny most elolvadt.
A legegyszerübb HDD-n megszerkeszteni a DV-ről átjátszott anyagot, és kiírni +/- R/RW-re, amit akár kölcsön is adhatsz, de tárolhatsz is a polcodon.
Hol van itt a helye a RAM-nak? mi értelme?
Nálam most egy 250GB-os felvevő van timeshift-el, baromi kényelmes megszerkeszteni a cuccot HDD-n (nincsenek lassú lemezes műveletek), és a kész ''alkotást'' egyszerűen kiírom egy +RW-re (sajnos ezen átméretezés nincs, tehát ügyelem kell a felvételkor a hosszra is)
A karcállóságról: ha a Blue-Raynek megfelel (márpedig ott most nem sajnálják a tőkét a fejlesztésekre), nekem is biztosan jó lesz a +R/+RW-re -
neduddki
nagyúr
-
MMSZoli
tag
válasz
bitfarkas #788 üzenetére
Hi,
Mit össze nem görcsöltök ezen a cartridge-on, hogy utána ''szökenőállón'' meglegyen a 20 éve készült VHS felvételetek.Na jó, legyen DV...
Mert biztosan nem sárgakörös TV-elvételért aggódtok ennyit...
De azért ajánlanám figyelmetekbe az extra kemény felületü toknélküli lemezeket, lehet, hogy olcsóbb, mint mindenféle multikonverterekbe befektetni, ha már ennyire féltitek a gyerekkori 8mm-est. Egyébként ez a jövő, nem a cartridge. Én is szerettem a Commodore16-om, de azért nem azon írom ezt a mailt sem.
DVD-lemezek (TDK Scracthproof):
[link]
Blue-Ray TDK Durabis:
[link]
Mielőtt bárki felhördülne az áron: ezt csak akkor kell megvenni, ha NAGYON fontos egy felvétel időállósága. Egyébként lehet nyomulni occccsóval. A cartrige-al meg folyamatosan szenvedni kell... -
neduddki
nagyúr
válasz
bitfarkas #781 üzenetére
HI!
Sajan a Pana LF-E821-en kivul masrol nem nagyok tok hogy tudan tokot:- (((
Az meg ugye picit graga:- ))) ugy 60 korul meg is van:- (((
DE arult itt vki 321-est az aproban...
A nec tyud, DE hozzaertok szeritn csak 5*-tol, de tok nelkul
Koszono a bizalmatde nem szolgatam ra...
Amugy epp ma beszelgettubnk hogy vajjh mijjen dvd irto kene venni??? meg a vegen ha tele lesz a tokom akkor veszek egy 821-et, na akko raszem szp harc lesza 621-eseme /56nakker netto volt masfel eve!!!!:- )))/ a pana-tol ha gepbe valo ne vars smmi blikvangot, de ami spec aszt nagyon tugya /alloitom hogy egyetlen ir sem ir ugy -os lemeszt a nalam jartak kozl mint a 621-es:- )))/
hat sajan ezek nem jo hirek voltak...
udv
neduddki -
Tibi24
csendes tag
válasz
bitfarkas #654 üzenetére
Szerintem ebben az esetben nagyon is fontos lenne az oda-vissza töltögetes PC-re. Gondolj csak bele mennyi lehetőségre nyílna alkalom.
Én valami Ír hirdetést láttam erről a típusról kb. 260 Euróért (kb. 67000 Ft.), ez már azért egész kellemes ár lenne. De vajon melyik multi hírdette itthon 80k-ért?
[Szerkesztve] -
emtyyy
tag
válasz
bitfarkas #649 üzenetére
hát szerintem is hülyén hangzik, meg semmi értelme, de tudod soha nem lehet tudni
sok hülye dologgal találkoztam már életem során...
thx a választ
ja azt elfelejtettem megkérdezni hogy ezek az írók kompatibilisek a hdtv felbontással vagy ezeknek mindegy? /nem értek hozzá/
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
válasz
bitfarkas #634 üzenetére
Csak minimális különbségek vannak állítólag. Pl. a 100-as gyorsabban lezárja a lemezt, jobban kinyílik a tálcája. Gyanítom, hogy más a drive benne. Talán a ''Loading error'' bug okát is megszüntették. Az M10-eseknél sokra volt panasz emiatt, bár sokak szerint inkább csak az USA verzióknál, és csak egy bizonyos időtartományon belül készülteknél.
Én biztos ami biztos, az enyémen is alakítottam (bár más típus, és erre nem jellemző) a hűtésen, nehogy úgy járjak, hogy vissza kelljen küldenem emiatt Fr. O-ba.
Eléggé melegedett standby állapotban. -
erdoke
titán
válasz
bitfarkas #631 üzenetére
Igazából nem vagyunk az a mindent_kamerára_veszünk típusú család, de a gyerekekkel még így is szépen gyűlik az anyag. A DV AVI meg horror helyet bír megenni, különösen ha a szerkesztési/tömörítési fázisokat is beleszámoljuk.
Nem áltatom már magam, ezért is váltok asztali íróra. -
erdoke
titán
válasz
bitfarkas #627 üzenetére
Nézd, én eladtam a Canopus digitalizálómat, és a szoftveres DVD AVI vágás se tetszik, mert nincs rá időm. Éppen ezért nekem jobb lenne egy asztali, amie a kameráról áthúznám HQ-ben az anyagot, aztán tárolnám DVD-n. Ugyanis az 1 TB HDD-m se elég a sok DV AVI tárolására.
Így pedig majd egyszer megszerkesztem a DVD-ket, ha lesz időm. Ha nem lesz, akkor is nézhetők bárhol egy DVD lejátszón vágatlan rendezői változatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest