Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
andzsinszan
csendes tag
a válasz egy másik topikból:
''Ha esetleg ON-ba állítanátok a ''Seamless Playback'' funkciót ami a Pioneer készülékek esetében a Playback menüpontnál található. Ahhoz, hogy lejátszáskor ne akadjon meg a lejátszást ezt ON-ba kell állítani (a gyári default beállítás az off).
Egyébként meg mindenkinek javaslom, hogy olvassa végig a készülékhez mellékelt magyar vagy angol kezelési doksikat mert ezek a beállítások mind mind benne vannak.
Az asztali felvevőknél a vágásnál megjelenő akadás két dologra vezethető vissza amit soha ne keverjetek össze. Az egyik a szerkesztett anyag gyorsmásolása DVD-re ami azt eredményezi, hogy a GOP-ok nem lesznek újrakódolva ami lejátszáskor képkimerevedést okoz. A másik az, hogy nem állítjátok be a készüléket mielőtt elkezditek használni és pont emiatt kimaradnak bizonyos funkciók bekapcsolása. Ilyen pld. a ''Seamless Playback'' ami arra való, hogy zökkenőmentesen játszon le szerkesztett állományokat (VR módban szerkesztett play listát).
És végezetül mindenkinek egy jó tanács amit ha megfogadtok akkor soha nem lesz akadás a szerkesztési pontoknál.
A lényeg, hogy ha nem szeretnétek, hogy megakadjon ha kivágtok egy részt akkor mindig újratömörítéssel rakjátok DVD-re mivel csak így lesznek újrakódolva a GOP-ok (asztali felvevőknél kockapontos vágás esetén GOP határon történő vágásnak az eltalálására igen kicsi az esély). Továbbá törekedjünk arra, hogy a vágás lehetőleg mindig képtartalom váltásnál történjen mivel így a vágást követő jelenet első 15 képkockája garantáltan új GOP-ba kerül aminek az eredménye, hogy a kész anyagon nem lehet megállapítani a vágás helyet (persze újratömörítés után).
Abban az esetben ha így szerkesztitek az anyagot a felvevőkkel akkor garantáltan akadásmentes lesz a végeredmény (ha egyéb képi tartalom nem utal arra, hogy egy darab kivágásra került akkor lejátszás közben észre sem lehet majd venni). -
andzsinszan
csendes tag
Jelenleg minden topic ezzel van tele, hogy mindenkinek ez a baja, hogy kimerevedik a kép. Mindegyik típus ezt csinálja. Három dolgot mondtak erre: gop határon vágás, realtime tömörítés dvd-re (állítólag egyik sem müxik) a sicher pont a PCs vágás ott nincsen ilyen probléma.
-
andzsinszan
csendes tag
válasz
TudorVigyor #846 üzenetére
Jé ezt nem tudtam. Ott is gyártják az USÁban nem???
-
andzsinszan
csendes tag
Sohase fogom megérteni miért kell gagyi dvd-re írni. Meg gagyi cd-re. Ha az ember archivál általában azért teszi, hogy hosszú ideig megőrizze az állományokat a lemez. Akkor meg nem kell sajnálni a + forintokat egy TDK-ra vagy egy Verbatimra. Persze hogy lehet attól, hogy xar a lemez.
-
-
andzsinszan
csendes tag
Felvételi minőségben különbség nincs, csak az a gáz, hogyha nem kétrétegű az íród, akkor Xp-ben egy órát tudsz rögzíteni, az meg mire elég. mire kicseréled a lemezt, már eltelik fél perc. Ha meg nem vagy otthon, akkor az aranyhalak cserélnek lemezt?
Egyébként meg nagyon kényelmes, hogy semmi dolgot nincs, csak benyomni a ''Rec'' gombocskát és kész. Meg hát jóval egyszerűbb szerkesztgetni a vinyón és seccperc alatt kész van és már dobható is lemezre a cucc.
-
andzsinszan
csendes tag
Hát én ebben a stílusban írok, ez van. Minden lényegi infót össze akartam foglalni. Az Eisa díjat meg azért írtam le, mert egy plusz érv a Pio mellett, hogy a szakmai zsűri is ezt a szériát díjazta. Ennyi.
-
andzsinszan
csendes tag
Én 1 hónapot nyűglődtem azon, hogy mit vegyek. Mindenki aki ilyet vesz alaposan gondolja át mire kell neki az író. Aztán olvassa át a magyarországi fórumokat (index, dvdcenter, terminál és ezt). Töltse le a manualokat. Nézzen meg egy-két nyugati fórumot, ha ért angolul (avs, videohelp.) Ezek után bátran döntöttem
Bár alapvetően a szívem és Matsushitából vanés adott volt egy 100-as keret, mégsem a Panát választottam, hanem a Piot. Minden összevetve jól döntöttem. Sokat vaciláltam a HDD-n. Aztán meggyőztem magam. +30eft nem a világ. És én kényelmes ember vagyok. Nem kell a lemezekkel szórakozni. Az ember csak megnyomja a gombot és mehet a felvétel vég nélkül. A Pioban nagyon egyszerű mindenféle szerkesztés, vágás, pontosan, precízen csinálja. Egy két órás SP-s anyagot 5 perc alatt kiírt DVD-re, és még 5 perc a finalizálás. Minőségromlás nulla, sőt a xar Matávkábeles minőségen még javít is a készülék. Nagyon halk, a PC-n megszokott hűtő- és vinyózúgás egyenlő a nullával, ezen elképedtem. A VHS-s felvételek paraméterezhetők vagy 9-féle manuális beállítási lehetőség van a fényerőtől a telítettségig, aki meg nem akar vele tökölni a két alap gyári preset közül választhat. A jukebox funkció az egy apró figyelmesség a japcsiktól: audio cd-ket lerippel a vinyóra 256kb/s minőségben aztán lehet rendezgetni, listákat csinálni..etc. Szal nagyon meg vagyok vele elégedve. A Pio mellett az alábbi érvek döntöttek a Pana (EH-50) ellenében: DV in, 3 év garancia, paraméterezhető VHS-felvétel és általában a fórumok ajánlásai, amelyben szinte mindenhol a 433-at említették első vagy második helyen. Most arról már nem is beszélek, hogy nagy testvér az 530-as 2005/2006 Eisa díjasa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest