Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Vagy itt egy aluházas, hasonló:[link]
10 pénz -
bitfarkas
őstag
Itt egy acélházas usb 2.0 és firewire külső keret egyben: [link]
11 pénz -
-
bitfarkas
őstag
Nem is értem, hogy akkor a félprofi szerkesztő rendszerekhez miért nem minidv-t adnak megjelenítő eszközként?
Az mpeg2-re tömörített kép, amit az asztali dvd on line produkál, pláne nem lehet jobb egy profi kártyánál, mint ahogyan azt a gyakorlatban látom is. De gondolj akármit. -
bitfarkas
őstag
válasz
Lebowski #1159 üzenetére
Való igaz, hogy nem képesek az asztalik olyan minőséget produkálni, mint amire egy drága szoftveres, vagy célhardverre épülő szoftveres megoldás hosszadalmas eljárással, vagy többmenetes kódolással képes.
Viszont feltétlenül nyerő a közepes, 30-80 ezer forintba kerülő, szoftveres megoldásokkal szemben, különösen ha a kódolás időszükségletét is figyelembe vesszük.
Lekódoltattam a panámmal azt a filmrészletet, amit a 3,2 gigán futó P4 három és félszeres idő alatt sem tudott jól érzékelhető kódolási hiba nélkül megcsinálni. Ez sem volt tökéletes, de szinte alig lehetett felfedezni az előzőnél jelzett hibát.
Mindkét esetben 8 mbit cbr volt az eljárás eszköze.
(Bár a Panánál ezt csak gondolom, hisz itt az egy órás időtartam miatt nincs értelme a lazább részeknél visszavenni, mivel a bitráta a kényesebbeknél sem növelhető lényegesen, mert kilóg a speciből. Az asztali nem vinyós, rögtön ram-ra írta.)
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Ha csak nézni akarod a szerkesztő képét a Tv-n, arra jobb megoldás egy rendes videokártya (na nem egy játékbajnok, egy jó kari)
Ha a megvágott filmet egyenest kódolni és lemezre akarod írni, arra biza kellene a pc-s kapcsolat. Igaz, ha meg firnyákos dvd menűt akarsz csinálni, akkor megint vissza kell hoznod az anyagot a pc-be.
Én a panámmal a köztes megoldást választottam. Az utivideómat (ahova valszeg nem jutok vissza, tehát nagyon vigyázok rá) szerkesztett állapotban visszaírom kazira, aztán a kamkorderről megy a kódolás. Nem túl elegáns módszer, de mit csináljunk. Meg kellene hekkelni a fw karit, hogy álcázza magát minidv-nek -
bitfarkas
őstag
válasz
Lebowski #1147 üzenetére
Én a Nero Vision Expressel (3.ver) pucolom ki a felvételt. A film ramról történő bevitele is ezzel a progival történik, felismeri a formátumot (attól függetlenül, mi a kiterjesztése)
A film szerkesztése fejezetnél nem a vágás eszközt alkalmazom, mert nehezen kezelhető, hanem a film kettéosztása eszközt, aztán a szükségtelen darabot kitörlöm. Nem kódolja újra az anyagot, igaz csak GOP határon lehet vele vágni. -
bitfarkas
őstag
válasz
mr_ricsi #1141 üzenetére
Ez nem zárja ki, amit Lebowski mond. Ugyanis (és most megpróbálok saját kérdésemre válaszolni) akár egy-két másodperces késleltetéssel két külön egységben követheti egymást az elemzés és kódolás. Így a 1 pass értékeit nem is kell rögzíteni, csak továbbítani a hasznos jel azonos elemét éppen akkor megkapó kódoló egységnek. (vagy valami hasonló
)
-
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #1110 üzenetére
Csak ne nagyon üdvrivalgj az új digitális világ miatt! Voltam a matávkábel, vagy t-kábel
ügyfélszolgálati irodáján. Egy rendes méretű plazmán fututtak a digi csatorna műsorai. Nem montad volna meg, hogy ez analóg, vagy digi csatorna. A műsorok ugyanis ugyanabból a fiókból jönnek, és már a rögzített anyag minősége korlátozza a rendszert.
Nem beszélve arról, hogy a kábelszolgáltatók műholdról veszik az adást, és mivel keményen spórolnak a transzponder sávszélességével, agyon vannak tömörítve a műsorok. Mozgóképnél szinte teljesen hiányoznak az apróbb részletek, (pl. a fociközvetítéseknél, ha svenkel a kamera) és a fűcsomók csak akkor rajzolódban ki, ha megáll a kamera mozgása. -
bitfarkas
őstag
válasz
mr_ricsi #1103 üzenetére
Igen, ezt én is nehezményeztem. A fennmaradó helyet menűkészítésre tartja tartalékban. Így aztán a 2 órás felvételi program helyett az időzített felvételt használom, a műsoridőre optimált tömörítéssel, ami a legtöbbször kevesebb, mint 2 óra, hacsak nem telireklámozott filmről van szó.
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #816 üzenetére
Nem akarok venni, de gondoltam a srác eladni akar, mert ez volt az első üzije a fórumnak. Ha valaki vesz valamit, és meg van vele elégedve, az nem ebben a stílusban ír: '' A jukebox funkció az egy apró figyelmesség a japcsiktól: audio cd-ket lerippel a vinyóra 256kb/s minőségben ..... Most arról már nem is beszélek, hogy nagy testvér az 530-as 2005/2006 Eisa díjasa.'' Ki a bánatot érdekel, hogy amit vettem, annak ki a nagytestvére?
[Szerkesztve]
-
bitfarkas
őstag
válasz
andzsinszan #813 üzenetére
És melyik üzletetekben lehet kapni?
-
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #804 üzenetére
Persze, hogy lehet kezelni a csupsz ramot, de úgy megtetszett a tokos
Meg úgy is írót kellene cserélnem, mert csak egy egyoldalas 2*- 4*+ om van, gondoltam veszek olyat - na sag schon - dupla árért, mint egy nec 4550. De hogy ezér 4*annyit kell leperkálni, ezt nem gondoltam volna.
Van egy dvd-m, dv-ről készítve, amelyiken betonépület függőleges lamelláin schwenkelt végig a kamera. Na azt semmiféle mozgás előrebecsléssel, meg egyéb slusztrükkökkel nem volt képes a szoftveres tömörítő (8mbit cbr) kezelni. (A feléig még bírta, de aztán elkezdett kockásodni) Kíváncsi vagyok, a pana mit kezd majd vele, mert dv-re is vissza van mentve a film. Csak ezzel még várni kell - karácsonyig. -
bitfarkas
őstag
Ugye a dvd-s asztali cuccokról firewire csatin lehet a pc-be áttölteni az anyagot?!?
Mert ha nem, csak az a szerkesztési lehetőséged van, amit a felvevő tud. (ez a jobb videoszerkesztőkhöz képest édeskevés), vagy kiírod a durván összevágott anyagot egy RW-re, beolvasod a PC-be, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Így meg a HDD-nek nincs sok értelme. Ezért döntöttem a HDD nélküli író mellett, csak sajna nem tudtam, hogy a rammal ilyen ''nehézségek'' lesznek.
Így aztán a tervezett üzemmód: egyszer nézett anyagoknál ramról helyben szerkesztés, (feleslegek elejéről-végről és reklámok kivágása) megőrzendőknél csupasz ram, vagy RW, ami aztán megy a PC-be utómunkára.
A kamkorder felvételek pedig beolvasva a PC-be, szerkesztés, hangosítás, trükkök, visszaírva szalagra, dv in bemeneten asztali felvevőn írás dvd lemezre.
Remélem legalább is, hogy képes real time olyan minőségben kódolni, mint a szoftveres kódolók 4-5*ös időtartam alatt 3 gigahertzen.[Szerkesztve]
-
bitfarkas
őstag
Nem a 20 éves videofelvételekről van szó, hiszen azt ''hozzáértő'' fogja csinálni.
A felvevő alapfunkciója, hogy olyan műsorokat - ami sokszor nem is film - rögzítsen, amit valami ok miatt nem tud az ember online megnézni. Ezek közül jó néhánynál - életszerű a dolog - felmerül az igény, meg kellen őrizni, kölcsönadni, stb.
Erre a dvd ram nem a legolcsóbb Ráadásul kölcsönözni is csak olyat érdemes, amit normál dvd-vel is le lehet játszani. Tehát az adott anyagot pucolást követően sima +, vagy - os lemezre kéne írni. Ez viszont normálisan csak úgy tehető meg, ha a PC-beli munka biztosított. A lemez állandó kivadászása és visszatételea tokba nem járható. Ezért kell a spéci olvasó.
Az meg érdekes lehet, hogy egy mégoly karcálló dvd lemez is hogyan néz ki 100 szori újrafelvétel, meg hurcolászás után. -
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #779 üzenetére
Na, rád hallgatva ma megvettem az ES20-at a Panától. (Persze az asszonynak lesz karácsonyi ajándék.
)
Első ránézésre, mert csak keveset tudtam vele játszani, mert meglepi lesz, nem bántam meg. A hülyeazértnemvagyoknál árulták 53-ért, a 10-est viszont érdekes módon drágábban.
Mivel Dvd-rammal eddig nem volt dolgom, most már értem miért tartottad fontosnak a tokos verzió használatát. Szőkenőálló.
Így aztán a pc-ben is cserélnem kell a DVD írót, mert a véglegesen maradó filmeket azért pucolás után +R - re teszem majd át. Kérdés csak, a NEC 4550-es dobozán miért nincs feltünteve a Ram írás-olvasás, miközben a honlapjuk szerint erre képes.
Második kérdés, vajon fogadja-e ez az író tokosan a ramot. Lehet ez hülye kérdés, de mivel nem tudom, segítsetek. -
bitfarkas
őstag
szerintem a katalán és az orosz piac is erősebb a mienknél. Ha nálunk egyébként sok ilyen asztali írót vennének, de a Phillips nem fogyna, hamarosan megjelenne a magyar menűs cucc. Ugyanis ezek a cégek nem a nemzeti öntudatot figyelik, hanem azt, hogy térül-e az adott verzióba befektetett költségük.
-
bitfarkas
őstag
válasz
Tangerine #660 üzenetére
Ezek szerint nem érdemes (legalább is LG) vinyósra hajtani. Ha a vágás után újrakódol, megette a fene az egészet. Akkor már inkább a dvd RAM-ra író, pc-ben teljes frémeknél megvágva, összeillesztve, ujrakódolás nélkül lemezre írni. Amit meg az ember nem akar szerkesztgetni, az meg mehet egyenesen +- ra.
-
bitfarkas
őstag
Igaz, sok logikátlan dolog van az életben.
Megint csak logikai alapon tudok válaszolni. Valószínűleg nem, hiszen a nem DVD-s jelforrások is csak most kezdegetnek elterjedni. Az enkódernek sem mindegy, milyen bemeneti jelet használ, és a HDTV felbontása mellett a real time enkódolás nem gagyi hw-t igényel.
Igaz a Sony nemrég tette piacra valódi 16:9 kameráját, ami ugyanolyan sávszélességet használ, mint a 720*576 DV, és ezt mpeg 2-es tömörítéssel érte el. De ez még mindíg nem HDTV! A kamkorder ára egyébként közelíti a millát. -
bitfarkas
őstag
Nagyon eseménydús életed lehet, ha már ilyen fiatalon terrabytokat írtál tele.
Ne áltasd magad, ha most nem szakítasz rá időt, később se lesz hozzá, de főként kedved nem.
Én nem a Dv anyagok miatt keresem a megoldást, mert az jó minőségben megoldott. Premiere, szerkesztést követő szoftveres kódolás, iccaka van módja a 3 gigás procinak módja elbajmolni vele. Ezért cseréltem gépet is, mert untam a 4-5szörös kódolási időt. Most megint ott tartok, mert a megnőtt étvágy miatti minőségi munkához megint annyi idő kell.
A tv-beli műsorokból, nem elsősorban komplett filmekből szeretnék megőrizni a nem is olyan késői utókornak dolgokat, itt a minőségben kisebb kompromisszumokra is hajlandó vagyok. Csak hát a kábelen levő csatornák nem mindegyike adja azt a minőséget, ami majd tömörtés után is elfogadható, ha nincs tisztességes szűrési lehetőség. -
bitfarkas
őstag
Én is asztali vételén törtem a fejem, és egy másik, létező mini topicban meg is akartam osztani veletek a meditációimat, de Moderátor ide irányított.
Tegnap így elolvastam a teljes topicot és ma már másként látom a helyzetet.
Offként muszály vagyok elmondani, közben rettentően szenvedtem Ambrotól, majd reinkarnációjától. Volt szerencsém a pacákkal egy másik fórumon találkozni, ahol meghatározó személyiség volt és egyébként kigyomlálással fenyegetett ellenvéleményem miatt. Ha még egyszer ugyanebben a stílusban felüti itt a fejét, részletesen leírom tündöklése és bukása történetét. Nem fenyegetés
Témára visszatérve, kényelmesek az asztaliak, de az egyszerű utólagos szerkesztést lehetővé tevő vinyós változatok még ugyancsak húzós árúak. Neduddki ugyan vinyó nélkülin ram-ról szerkesztget, de végleges lemez egyszerű, egymenetes írása nem igazán ficsör ezeknél.
Ezért gondoltam egy külső, hardveres Mpeg2 kódolóra, mondjuk erre:[link]
Bonyolultabb a használata, mert a felvételhez is kell a szgép, de a továbbiakban ez a megoldás a király, ráadásul az egyszerű asztalikhoz mérve is óccsó.
A kérdés csak, hogyan viszonyul a minősége az asztaliakhoz? Mennyire jók, hatékonyak az ebben levő szűrési lehetőségek? Van valakinek ebben tapasztalata?
Persze jó lenne egy olyan asztali író is, aminek van firewire, vagy USB2 kimenete, és az mpeg folyamot pc-n fogadni lehetne, láttam is a JVC honlapján egy iLinkes kimenetűt, de gyanítom, hogy a ''kimenet'' szó sajthiba.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Yettel topik
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest