Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
neduddki #2698 üzenetére
Még mindig TV-knél maradva: az milyen hülyeség, hogy az 1366x768 natív felbontású TV a DVI vagy a HDMI csatin csak 1280x720 jelet fogad? (Meg néhány kisebbet)
"a ketcsucs deinterlanced es upscalert mogotti minoseget kapod"
Tehát ha a TV-ben benne van, akkor nem kell addig új DVDfelvevőt vagy DVDlejátszót vennem, amíg el nem terjednek a kék lemezek?"legitolso hfp-t"
Mi az a hfp? -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért jó nekem, ha a TV-mben benne van valakinek a farúdja?
(Valami DCDi funkciót ir az manualja.) -
szki
őstag
Nekem Sony HX780 van, ami nem sokban különbözik a HX650-től (pl USB). De nem tömörít kétszer!Én is használom HI8-as kameráról archíválásra (S-Video). És VHS-ről is veszek át (Scart).
Nem csak 9,hanem húszon féle bitrátávaltud felvenni,így optimálisan kitölthető egy DVD lemez, haismert előre a műsor, vagy felvétel hossza -
tothbe
addikt
válasz
Negative #2692 üzenetére
sztm a Pana, már csak a tartósság és a kezelhetöség meg a sokoldalúság miatt is, bár inkább az 58 lett nagyon sokoldalú, mert ott már van usb is.
Ráadásul a sony-nál ha vinyóra mented elöször, majd utána lemezre, akkor kétszer tömöriti újra, függetlneül attól, hogy nem állitasz minöséget, mig a Pana csak egyszer, mikor behúzod, utána high speed mode-ban simán kiirhatod újratömörités nélkül is. -
Negative
tag
Hello!
Kinéztem két felvevőt és képtelen vagyok dönteni. Ti melyiket ajánljátok? Régi VHS kazettákat kéne DVD-re másolni és a DV kamerával felvett anyagokat DVD-re kitolni lehetőleg minél jobb minőségben.
Panasonic DMR-EH57
Sony RDR-HX650Szerintetek melyiket?
Üdv.
Neg -
virtual
tag
Létezik olyan asztali DVD felvevő, amivel nem csak 2 audió sávot lehet rögzíteni a videó mellé?
-
palz
csendes tag
-
palz
csendes tag
Sziasztok!
Egy merevlemezes asztali dvd-írot szeretnék venni, ami írja a RAM-os lemezt, és divix- xvideo formátumot újraírható dvd(cd) lemezről (CD-RW, DVD-RW, DVD RAM) lemezről lejátszik.Ezek a fő szempontok. Nem hátrány ha van USB csatlakozója vagy SD kártyaolvasója, de ez nem lényeg. Szívem szerint Panasonic, vagy Sony terméket vennék,de nem találtam megfelelőt.Kérem aki tud segítsen ebben.
Előre is köszönöm.Zotya
-
_voodoo_
tag
"A számok természetesen 16:9 képaránynál érvényesek, SD alatt a hagyományos televíziós felbontást, HD alatt pedig a fullos 1080-ast kell érteni. Jól látható, hogy (a pixelek kisebb mérete miatt) a nagyobb felbontású készülékeknél kisebb távolságból is jól élvezhető a kép."
Csak ebből gondoltam... -
bwoay
nagyúr
válasz
_voodoo_ #2681 üzenetére
Nem, írja, hogy a felbontásról van szó.
Meg a végén is van egy mondat
"Viszont ne feledjük, hogy ha normál felbontású (SD) programot nézünk nagy felbontású (HD) kijelzőn, összességében az SD értékek az irányadóak! Köztes felbontások esetén a két érték között van az igazság." -
bwoay
nagyúr
válasz
_voodoo_ #2679 üzenetére
Azért ez a táblázat így utólag elég komikus,
mert miközben ahhoz próbál segítséget nyújtani,
hogy adott TV mérethet mi az optimális nézési távolság,
külön kategóriába sorolja az SD meg a HD anyagokat.
Ezt egyfelől meg tudom érteni, nyilván ennek függvényében változik a távolság,
viszont a gyakorlatban nehezen tudom elképzelni,
hogy valaki megvesz egy TV-t, és a nézett anyag felbontásától függően
tologatja hátra meg előre a fotelt, jobb esetben kanapét -
bwoay
nagyúr
válasz
_voodoo_ #2677 üzenetére
küldhetek képet, hogy mekkora 82-esen, vagy 94-esen.
utóbbi lenne a mérvadó, az áll legközelebb a TV-d képmagasságához.
de akkor miért nem azt mondod, hogy egy kép kellene?
link - 37 coll - 94 cm -
_voodoo_
tag
Uf bocs, a táblázatot nagyon benéztem
Senkit nem akartam minősíteni, elnézést ha igy érződött volna, egyébként is teljesen szubjektív, hogy ki milyen messziről nézi az adott tévét, lehet hogy csak így szoktam meg...
Illetve pc-ről ugye simán növeltem a betűt, valszeg ezért nem tűnt fel...
A legjobb az lett volna, ha valaki tett volna fel egy fényképet, hogy x tv-n mekkora a felirat és akkor tisztán láttam volna
Sry még1x -
bwoay
nagyúr
válasz
_voodoo_ #2675 üzenetére
Közülünk valszeg senki nem fog elkeseredni,
elvégre ez a te problémád, és lényegében dolgozod fel,
ahogy akarod. Viszont egy apróságra azért szeretném felhívni a figyelmed!
Az általad linkelt táblázat nem cm-ben, hanem collban adja meg a TV-k méretét.
Márpedig a korábban említett 4:3-as képarány miatt
nekem kezdetektől fogva úgy tűnik,
hogy míg te 72 cm-es képátlójú televizióról beszélsz,
addig nagy büszkén a 72 collosra vonatkozó adatokkal akarod bebizonyítani,
hogy mindenki más hüje. Nos 72 collhoz valóban nem sok a 4 m.
Viszont ha ekkora készüléket nézel 4 m-ről,
és nem látod jól a feliratot, akkor azonnal sipirc a szemészetre!
Amennyiben mégis nekem lenne igazam,
és 72 cm-es, 4:3-as készülékről beszélünk, akkor
1. téged a táblázat (felülről) második sora érint: HD anyaghoz 150 (!!!) cm, SD-hez 300,
tehát a 4 méter kurva sok, akár(tizena)hány éve is nézed így
2. korábban leírtam, hogy próbáld ki, mielőtt vennél egy EH58-at,
mert túl messziről nézed. aztán ugyanezt leírta más is. Most megint leírom.
Ha úgy érzed, hogy ettől nem lettél okosabb,
akkor nagyon sajnálom, mert ettől meg én érzem úgy,
hogy olyan embernek írok, akinek már kész válasza van az általa feltett kérdésre,
és csak megerősítést vár: "igen, jó lesz az, vedd csak meg".
Ezzel pedig nem szolgálhatok.
3. Zoom: ezt a TV-nek kellene tudnia, azt pedig te használod, te ismered.
Amúgy többnyire ezt fordított okból szokták használni: 16:9-es megjelenítőn
4:3 képarányú anyag széthúzására. Ha 4:3-as TV-n zoomolnád fullscreenre
a 16:9-es képet, akkor pontosan a plusz széleket vágná le.
Ezáltal nem is tudom, hogy 4:3-as TV-ken ez mennyire jellemző feature. -
_voodoo_
tag
-
Skynet258
veterán
Szerintem sem kicsi a felirat EH57-esen. Szintén 82-es lcd-m van, mint Bwoay kollégának, kb. két méterről nézve teljesen kényelmesen elolvashatók a feliratok...
A kollégának, aki 4 méterről nézi a tévét, azt tudom javasolni, hogy üljön közelebb, mert akkora képmérethez a 4 méter k*rva sok...Egyébként köszi a vásárlás előtti segítségeket (főleg neduddki kollégának)
valóban jó kis eszköz ez a Pana gépezet.
-
jeffo
tag
Az előbb kipróbáltam a múlt pénteken vásárolt Pana ES15-ösön a feliratos divx-et, működik és nekem is kicsinek tűnnek a betűk, 55-ös Philips tévém van. Egyébként örültem neki, hogy tudja a feliratot, a korábbi ES35V típus úgy rémlik mintha nem vitte volna, vagy lehet, hogy olyan fájllal próbáltam, ami más szerkezetű volt (pl. .sub).
Mondjuk nem sűrűn szoktam tévén nézni divxet, dvdt se, nem vagyok egy házimozizó típus, inkább számítógépen nézem, ha úgyis be van kapcsolva. Olykor belegyorsítok a filmekbe, tetszik a Powerdvd program ezen funkciója, asztalin ez nem kivitelezhető, a felvevő is csak az 1.3x-os sebességet tudja, azt is dvd-ram lemezeknél. -
_voodoo_
tag
Valaki EH57/58/67 tulaj írja már meg nekem pls hogy a szélesvásznú divx-et lehet-e zoomolni 4/3-as tv-re?
-
cimbi66
csendes tag
Helló !
A Panasonic EH57 v EH67 után érdeklődnék. Az érdekelne , hogy divx-et +R DVD -ről lejátszik-e? A forumot olvasva nem egyértelmű "NEM". Ha átállítjuk a book type-t DVD-ROM-ra akkor sem olvassa?
Alapvetően nem értem, hogy -R DVD -ről miért igen, +R DVD-ről miért nem?Az új EH58 -nál mi a helyzet ?
Aki tud, kérem szépen, segítsen!
Előre is hálás köszönet!!! -
Breki
veterán
Az EURONICS-ben most akciós a SAMSUNG DVD-HR753 160 GB-os vinyóval
van erről a típusról vkinek tapasztalata?
-
bwoay
nagyúr
válasz
_voodoo_ #2667 üzenetére
Én sosem értettem ezeket a panaszokat,
gond nélkül el tudtam olvasni az ES15 feliratait a 82-es TV-mről 2.5-3 m távolságról,
de szerintem te nagyon messziről nézed azt a TV-t
Mondjuk a 72-es 4:3-as képe nagyobb (legalábbis magasabb),
mint a 82-es 16:9-esé, tehát a betűk nagyobbak lesznek,
ettől függetlenül én mindenképpen tennék a helyedben egy próbát
vásárlás előtt. -
_voodoo_
tag
Sziasztok!
DMR-EH58 megvételét tervezem, és lenne pár kérdésem.
1. A leirásban nem találtam rá utalást, és érdekelne hogy szélesvásznú film 4:3 tv-n való nézésekor bele lehet-e nagyítani a filmbe, úgy hogy teljes képernyőn menjen?
2. Olvastam hogy a DMR-EH57 divx felirat betűi kicsik, gondolom ezen is azok, de mennyire?
Nagyon gáz? 72-es tv-n kb 4m-ről még olvasható lehet?Thx
-
z67
őstag
Kedves Hölgyek, Urak!
Rettentő módon lekötelezne valaki, aki segítene beszerezni Thomson DVD-mhez a
A4ZNEU_S5.09 számú firmware-t.Örök hála:
zoltán
-
jeffo
tag
Na, megvan a Pana DMR-ES15, szerintem kezelésre ugyanaz, mint az ES35V-nél, külön pozitívum, hogy ez magyar menüs. Mintha gyorsabban kezelné a lemezt, gondolom mivel ez direkt dvdre van kihegyezve, a másikban vhs videó is volt.
Sajnos nem sikerült megjavítani az ES35V-t a külföldi fórumos trükkel, hogy a fejet a tartó sínen hátrafele löktük, ráadásul kinyílt a tálca is és valahogy kimozdult a helyéről, utána már nem nyílt ki rendesen miután visszatoltuk a helyére (rosszul toltuk volna vissza vagy megakadt valahol?). Nem tudom, mennyire fognak ennek örülni a szervízben, bár talán még apám próbálkozik vele és helyre tudja hozni, ő jobban ért az elektronikus eszközök szereléséhez. Azonban szerintem az U61-es hiba nem fog eltűnni, valami elektronika mehetett ki, mert ahogy láttuk a szétszerelt driveban, nem tudja pozicionálni a fejet. A készülék indításakor tesztelni szokta a lézerfejet, és a tartó sínen teljesen hátra, majd előre, a lemez közepe felé tolja. A mi esetünkben nem tudta hátra tolni, hiába toltuk manuálisan hátra, mikor bekapcsolt, előre tolta a forgó rész felé, de utána nem tudott hátra menni teljesen, oda-vissza mozgott kis tartományon belül.
Hát ez van, 2 év intenzív használat után úgy tűnik megadta magát. Régebben a pc-s dvd íróim se bírták 2 évnél tovább, legalábbis az LG típusok, bár most már 1 éve Pioneer van, az állítólag tartósabb, majd kiderül.
-
jeffo
tag
Úgy tűnik, ES15 lesz az újonnan vásárolt, a városbeli műszaki boltban jelenleg csak ez típus van, ráadásul egyetlen darab. Ára: 40000 Ft.
Ahogy nézegettem webkeresőben, mindenhol drágább ennél.
Ma a szabadnapomon nem igazán van kedvem szaladgálni a távolabbi városokba egy drágább készülékért, ráadásul csak hitelre tudnám megvenni azt is. 13 órára meg jó lenne már valami, mert lenne felvétel. -
Setlur
csendes tag
Sziasztok!
Mint sokan, én is író vásárlást fontolgatok. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
tudja valaki, hogy a Philips cuccokban milyen gyártmányú a HDD???
Aki tud, kérem szépen, segítsen!
Előre is hálás köszönet!!! -
bwoay
nagyúr
nekem pont ez a kettő van, DMR-EH57 és ES15.
A minap nézelődtem a neten, utóbbi árát kerestem,
hogy majd jót röhögök, mennyire leesett.
aztán nem röhögtem, mert mindenütt kb annyiért láttam,
mint amennyiért még én vettem anno.
Így marhára nem rúg labdába az EH57 mellett. -
jeffo
tag
Ah, és ráadásul nem vett fel semmit a mai beprogramozott felvételből.
Ezt már tényleg nem hiszem el, nagyon nem hiányzott most ez. Grrrrr. -
jeffo
tag
Nos, 2 év után úgy tűnik megadta magát a Panasonic DMR-ES35V dvd felvevőm, legalábbis nem lehet bekapcsolni rendesen, kiad egy U61-es hibakódot. Talán közrejátszott az is, hogy ma kétszer volt áramszünet, de egyébként sokat is volt használva, bár főleg felvételre, dvd lejátszást másik készülékkel intéztem.
A kézikönyve alapján a Power gomb 10 másodperces lenyomását alkalmaztam, így kikapcsolt rendesen (mert egyébként korábban a tálca nyitva maradt mindig), majd ezután vártam 1 percet, de nem változott a helyzet. Most várok hosszabb időt, meglássuk javít-e rajta.Keresgéltem közben google-ben, több külföldi fórumban is említenek egy megoldást, ami szerint le kell venni a készülék tetejét, és a lézerfejet hátrafelé kell nyomni.
Lásd: [link]Asszem 1 év garancia volt rá, de még nem kerestem elő a papírjait, csak a magyar nyelvű kézikönyvet találtam meg.
Azt hiszem ideje lenne egy tartalék készüléket venni, itt a városbeli műszaki boltban, legalábbis a honlapját nézve az alábbiakat találtam:
Panasonic DMR-EH57
Sony RDR-HX650S
Sony RDR-HX750S
Aztán majd holnap derül ki, hogy melyik van ténylegesen a boltban.
A Panasonic szimpatikusnak tűnik, googleben keresgetve erre nem írta a fenti hibakódot, vagy ugye mert új, 2007-es típus. Gondolkoztam olcsóbb hdd nélküli megoldáson, a Pana DMR-ES15-ön, de arra is van ilyen hibakód jelentgetve, meg lehet, hogy már nem is nagyon kapható. -
Skynet258
veterán
Szerdán gyön a Pana EH57-es, ha nem lesz jó, balhé lesz
-
GameOver
aktív tag
Üdvözlet az uraknak!
Szeretnék felvenni számítógépes játékokból videót, amit már szinte minden lehetséges módon próbáltam, de egyik sem volt az igazi. Most arra gondoltam, hogy a TV-kimenetes videókártyámból kivarázsolnám a képet a TV-re (ez már sikerült), amit aztán egy ilyen asztali DVD-íróval felvennék. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1) Értelemszerűen nekem egy olyan DVD-író kellene, ami képes felvenni a TV-n látható képet, ami a számítógépről került oda. Vagy ezek mind olyanok, hogy bármit felvesznek, ami a TV-n megjelenik, függetlenül attól, hogy honnan került oda a kép? Ha a számítógépről érkező kép rögzítésére csak spéci DVD-írók képesek, akkor megköszönném, ha valaki ilyet tudna nekem ajánlani.
2) Milyen formátumban rögzítenek ezek a kütyük? A lényeg az lenne, hogy az így felvett videót aztán letudjam játszani számítógépen és tudjam azt szerkeszteni.
3) Olyan DVD-író kellene, amivel egyszerre tudom rögzíteni a számítógépről a TV-re érkező jelet, ugyanakkor ezzel egy időben más tudja nézni a TV-n a rendes csatornákat, vagy akár egy DVD filmet.Elsőre ezek lennének az igényeim.
Max. 85.000 Ft-ot gondoltam rászánni. Ennek ismeretében tudnátok nekem egy olyan írót ajánlani, ami megfelel a fenti feltételeknek? Előre is köszönöm!
-
bwoay
nagyúr
válasz
Don Vittorio #2649 üzenetére
fogalmam sincs, nem volt időm próbálgatni,
de egy ES15-öm már van, gondolom ugyanolyan,
csak winyóval meg HDMI-vel... -
Degeczi
nagyúr
tudja vki, h ebben a Pana EH57-ben van-e Time base corrector?
régi, rossz minőségű VHS szalagok digzéséhez jó lenne - de sehol nem találok erre egyértelmű utalást, még a Panától letölthető kezelésiben sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest