- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pippo76
tag
válasz Kicsirics77 #838 üzenetére
Semmilyen hatranyod nem fog szarmazni. A Red es a Purple is ajanlott lemez a nasokba. A linkelt lemezek nasba felejtosek. Van hdd topic is ott is segitsegedre lesznek ill. megerositenek. [link]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #840 üzenetére
A leírások szeirnt a Purple nem tartalmaz automatikus hibajavítást, mert csak stream a feladata, abban is a folyamatos írás 7/24-ben.
NAS-ba való mind2 -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #862 üzenetére
Nincs particionálás.két lemezes vagy, két lehetőséged van (vagy három).
RAID 0, 1 és single.RAID0 - egyberakja a két lemezt, az össz kapacitás a kettő együtt (egy lemez ugrik, minden ugrik)
RAID1 - tükrözés, két egyforma lemezzel megy, kapacitás az egy lemeznyi (egy lemez tönkremehet, a másik megoldja)
Single - egyenként, külön külön vannak, bármi tönkremegy, a volume-nak annyi rajta.Kikapcsolt állapotban berakod a lemezeket (mondjuk hot swap, lehet bekapcsolva is).
Indítod a NAS-t, initializálod a lemezeket és kiválasztod, hogy legyenek kezelve (felhasznállástól függ).Regisztrálni max myasustor ID-t kell, az is a távoli eléréshez kell csak. Megy a NAS-ból is asszem.
Ajánlott az admin felhasználót nem használni, hanem egy másik, admint csinálni amivel ügyködsz iletve továbbiakat egyes feladatokhoz, hogy esetleges támadás esetén ne férjenek hozzá mindenhez. Pl nálam a backup és a media lejátszás és a kamerák külön accounttal mennek.
Van ADM Defender app, az geo szűrést is lehetővé tesz (Geo IP) és ki lehet kapcsolni pl h EU-nkívülről hozzá lehessen férni az eszközhöz.
De még így is sok a behatolási próbálkozás, arra jó az Auto Blacklist.Hogy ne zárd ki magad, a White List-hez add hozzá a helyi hálózatod IP tartományát, vagy azt a fix IP-t amit a géped használ (ha fix), így te otthonról mindig hozzáférsz.
Az én NAS-omon, naponta 3-5 belépési kísérlet van különböző protokollokon, 1-3 rossz próba után megy a tiltás, forever.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #869 üzenetére
TM-et nem tudom, a NAS-hoz vannak mobil appok Androidra és iOS-re is.
bejelentkezésnél ne IP-at adj meg, hanem a myasustor.com id-t -
őstag
válasz Kicsirics77 #869 üzenetére
A transmissiont a play store, vagy App Store-ból ha letöltöd, akkor csak be kell állítani neki a publikus ip címed és a transmission portját (9091 ha nem módosítottad) és a felh./jelszó párost, aztán működik is. Látod a futó torrenteket ugyanúgy mint a gépen és hozzáadni is tudsz. Egyébként meg gratula a 3102-hőz
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #881 üzenetére
Az UPC modem sincs benne sztem, de megy az EZ-Connect.
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #884 üzenetére
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #885 üzenetére
Ha pl nem EZ kompatibilis, akkor sincs baj, mert csak be kell menni a routerbe és manuálisan beállítani, hogy a helyi IP x portját tegye át a public IP y (vagy x) portjára és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #887 üzenetére
Hát nem asuscomm.com a vége, hanem http://xyz.myasustor.com:8000 a Manual connectnél és http://xyz.ezconnect.to az EZ-Connectnél
-
őstag
válasz Kicsirics77 #890 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb engedélyezni az upnp-t? Az megcsinál mindent. Én azt tettem addig amíg beszélgettek egymással (a upc connect box és a nas), aztán utána ki is kapcsoltam.
Főleg, hogy neked is connect boxod van, akkor végképp javasolom a upnp engedélyezését a haladó menüpontban.
Most néztem a fotókat... Minek nálad a a DHCP szerver? Nálam ilyen nincs... Manuálisan adtál neki ip címet? + különbség, hogy nálam a 8001-es port is nyitva van ADM-nél.
DDNS pl. nálam nincs aktiválva, nálad? Szerintem egyértelmű, hogy a porttovábbítással van gondod, mert részlegesen működik, vagyis vannak portok amik már nyitottak. Gondoltam Bp-i vagy, de sajna nem Max felugortam volna hozzád a 7végén, ha alkalmas lett volna."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #895 üzenetére
Simán lehet, hogy a hálózatot összetettségéből ered a baj.
NAS-router-ConnectBox... -
őstag
válasz Kicsirics77 #897 üzenetére
Igaza lehet Gawamatsunak, de én nagyon a routeredre gyanakszom...
Nálam a cb-re van csatlakoztatva a pc meg a nas kábelesen, wifin pedig egy chromecast, egy ewelink okos kapcsoló, 3 vagy 4 telefon, egy tablet és néha laptop is, de egész jól bírja router üzemmódban Igaz, hogy az elmúlt hetekben volt egy kis gebasz és box csere történt, de nem nálam volt a gond, viszont a upc-s srác nyilván nem mondta a konkrét okot..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Kicsirics77 #899 üzenetére
Igen, a cb-ben is kell nyitogatni a portokat és én arra az időre kapcsoltam be az upnp-t amig kinyitogatta, aztán utána ki is kapcsoltam az upnp-t. Asustor id-d rendben van? Registration menüpontnál látható az email címed? Továbbá az EZ-Connect menüpontnál is csekkold le hogy stimmeljen minden... Ha nem működik az asustor, akkor is el kellene érd kívülről a publikus ip címeddel és mögé a :8000 ha a default portot hagytad... Publlikus ip címed az a whatismyip.com oldalon ami látható, nem a belső hálón lévő. Ezek után már fog működni sztem.
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #901 üzenetére
vissza kellett állítani a NAS-t gyári állapotba,és előről kezdeni mindent,mostmár elérem kintről,szépen megy minden a cb-ben az upnp kikapcsolva,mostmár csak a voda miniázist kell működésre bírni,a router meg sztem AP-ként fog üzemelni ezután.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
őstag
válasz Kicsirics77 #902 üzenetére
Na végreeee És igen! Van Isten Tuti erre gondoltál Ha valamin még elakadnál, akkor jelezd és akinek van ötlete, javaslata az tuti segít neked. Gratula! Sok hibamentes üzemórát kívánok
-
őstag
válasz Kicsirics77 #906 üzenetére
S nem volt otthon pálinka??? Milyen ház az ahol nincs egy kupica pálinka Tiszta gyógyszer kis mértékben. Nem voltam pár napig, csak hirdetések miatt néztem fel néha.
AP-t beállítottad? EZrouterben a portokra gondolsz? Ott az adm web service portjai és a sima web ami kell, mert az összes többi az attól függ, hogy miket telepítesz. Az alkalmazások amelyeket telepítesz, azok gondoskodnak a port nyitásokról, tehát majd automatikusan megjelennek a listában. A nasra nagyon nagy alap dolgok nem szükségesek... Igazából én ezt a ClamAV antivirust raktam fel és a disk doctorban beállítottam egy havi teljes merevlemez átvizsgálást olyan nap délelőttre amikor tudom, hogy mindketten dolgozunk párommal és nem idegesítő a kerregés Könyvtár csatolásnál mire gondoltál? Az asztali gépedről elérni a NAS mappáit windows-os környezetben? Letöltési sebesség az én előző Qnapemhez képest itt is fényév"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #908 üzenetére
ClamAV jobb, mint az Avast ami volt (különben ugyan úgy néz ki, csak nem kel lregisztráció és más az ikon).
De jobb ha be-mappeled a hálózati meghajtónak a NAS share-jeit ideiglenesen és rányomsz egy igazi full scant a gépről.
Gyorsabb és lehet csinál is valamit. -
Dr. Akula
félisten
válasz Kicsirics77 #937 üzenetére
Azt hittem legalább offlineban lehet kezdeni ezzel valamit. Jó kérdés milyen IP címet kap, a router DHCP-jében 4 címet látok, egyik az én gépem, a másik 3-ra meg nem hajlandó kapcsolódni. Nincs ezeknek valami gyári default, amit előbb ki kéne ütni? Más: mennyi idő ennek megformázni egy 8 terás vinyót ext akárhányra? Az lehet esetleg hogy amíg nem végez, addig még kommunikálni se hajlandó?
-
Dr. Akula
félisten
válasz Kicsirics77 #939 üzenetére
Sehogy. Simán csak bekapcsoltam, pörgeti a vinyót, villog a zöld lámpa, gondolom formázza. Vagy még azt se, csak pörgeti ész nélkül?
-
Dr. Akula
félisten
válasz Kicsirics77 #941 üzenetére
Találtam a router menüjében egy "hálózati felderítés" menüpontot, ahol szép kis ábrát rajzol hogy melyik portján mit lát rákötve, hát azon amin a NAS van, pont semmit. Szóval a maradék IP címek gondolom a tévé meg egyéb pc-khez tartoznak, a NAS meg baszik bármit is csinálni. A Quickstart Guideban van egy ilyen mondat: "NAS működésre kész, amint a zöld státusz jelző LED villogásról állandóra vált". Namost én még folyamatos zöldet ezen nem láttam (csak a kéket), csak villog. Nem kéne laza 1 óra után abbahagynia a villogást?
-
Dr. Akula
félisten
válasz Kicsirics77 #943 üzenetére
Ezek megvoltak, a többi csak extra, de még így se. Elvileg van ezen valami hálózatjelző LED, a felső kéken és az alatta levő zöld villogón kívül én még mást nem láttam felvillanni, szóval szerintem itt nuku hálózati kapcsolat. De ez a zöld villogó zavar, csak nem akar folyamatosra váltani, pedig a kézikönyv szerint kéne.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Kicsirics77 #947 üzenetére
Ezek a ramok egy régebbi notimból pottyantak ki, csak nem adtam el őket, így itt porosodtak a polcon. Nem azért raktam a NAS-ba ennyit mert ez alatt nem működik, hanem mert ennyi van, és inkább a gépben menjen üresjáratban (ha meg kell, akkor nyugodtan használja), mint a polcon. Azért a 2 gigánál csak kéne több, de most ingyen ramok helyett vadászhatok valami mást. Gyanítom a 2133 a kulcs, mert ugyanz ment a Synology topikban is, ráadásul az még a régebbi Apollo Lake procis (ez meg már Gemini), és az is kezel 16 gigát annak ellenére hogy az Intel szerint csak 8-at. De csak az egyik modullal se indul, ezért gondolom hogy a freki a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #1039 üzenetére
Kültéri vagy beltéri?
Nálam beltérre 2db Foscam C1 van, 720p (1280*720) felbontás, LAN és 2.4GHz Wifi, PoE támogatással. Micro USBvel is tölthető. Már kifutott, utódja a C2 1080p felbontással.
Kültérre egy darab Foscam G4P lett, ez 4MP (2560*1440), LAN és 2.4GHz Wifi, 6x digit zoom, WDR/HDR. A tápja 12V/1A DC. HA szar a hálózat, csökkentheti a felbontást, minőséget, automatikusan (NAA)
Mindhárom kamerába tehető microSD, van bennük infra, amit automatikusan is tud kapcsolni, H.264-es szabvánnyal rögzít, H.265-öst nem találtam megfizethető áron.
Mind ONVIF-et követő kamera, a C1-ek a Surveillance CEnterrel támogatottak, a G4P még nem, de már levelezek a Foscam-mal és az Asustorral, hogy csinálják meg. Új Surv.Centerrel már lesz támogatás azt ígérték.
Sajnos ONVIF-ként sem megy vele, mert sosem fejezi be a konfigurációt, de FTP célként simán rögzít a NAS-ra.Foscam-ek előtt próbáltam DLing DL932-t, de az csak egyszer ment fel a UPC Wifi hálózatra. A beállításkor, aztán sohase. Így a NAS-os röhgzítésig el sem jutottam vele.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #1041 üzenetére
-
félisten
válasz Kicsirics77 #1084 üzenetére
Nagyon köszönöm, ez nekem is nagyon jól jön!
Egyébként érdemes így (alul a hatodik, két láncszemes ikon):
https://eu.dlink.com/hu/hu/products/dcs-932l-day-night-cloud-camera
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
csatti2
csendes tag
válasz Kicsirics77 #2018 üzenetére
Nálam frissül. Tegnapi volt a dátuma, mikor pedig rányomtam a linkre leszedte a mait sikeresen.
-
imis
senior tag
válasz Kicsirics77 #2149 üzenetére
-
imis
senior tag
válasz Kicsirics77 #2156 üzenetére
Köszi,
Plex-et lekapcsoltam, SMB-t átállítottam és rescan.
Most jó lett. -
donat_sz
senior tag
válasz Kicsirics77 #2353 üzenetére
az asustor control centerrel el tudod érni?
Milyen szolgáltatások vannak bekapcsolva vagy letiltva?
Írtad, hogy a gép címe engedélyezve van, de van amit tiltottál?kellene több infó, mert sok féle képpen ki tudod magad zárni.
-
gekkoXT
senior tag
válasz Kicsirics77 #2357 üzenetére
Kezdd előről szerintem!
tutorial -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #2439 üzenetére
Szint úgy, most akartem betenni.
Nem tudom reset legyen e.Gyógymód a 0,03 BTC-n kívül ami nem garancia van?
-
donat_sz
senior tag
+ Gawamatsu is
ejha, sajnálom, hogyan realizáltátok? van valamilyen tűzfal ami mögött ül a NAS? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #2445 üzenetére
A vicces, hogy az enyémet csak az EU-ból lehetett elérni.
Btw, hogy léptél be?
Tökre mindenen keresztül deadbolt lockot kapok. -
donat_sz
senior tag
válasz Kicsirics77 #2445 üzenetére
lokalizációs blokkolás biztos segít. a https alapkövetelmény. routeren csak manuálisan nyitott portok a legszükségesebb feladatokra. én főleg ebben bízom, hogy megvéd.
hogyan realizáltátok, hogy bekaptátok a támadást?
@Gawamatsu a többszörös mentés / külső mentés most "életet" ment!
a nas nálam is tele rengeteg médiával, de a legnagyobb része újra letölthető a miatt egy percig nem aggódok. a fontos tételek meg egy vidék nas-ra lementve.bár most pont azon gondolkodom, hogy a napi mentésnél akár a ransomware-t is át tudom vinni? jó-e ha naponta mentek?
hogy milyen mélyen van az egy jó kérdés, amíg erről nincs infó, nem is biztos, hogy kezdenék visszaállítani. félnék, hogy a mentés és korrumpálódik.
-
donat_sz
senior tag
válasz Kicsirics77 #2449 üzenetére
kemény..
-
őstag
Nem semmi... Nálam még minden ok, de csak Magyarország van engedélyezve, semmi más.
Másik kérdés. Nálatok be volt kapcsolva a két lépcsős? Egyébként hogyan terjed, helyi hálón valamivel leszedve, vagy milyen metódus?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #2452 üzenetére
EZconnect eddig se ment, mert UPC/Vodafone letiltotta a modemjében. Azóta port forward volt/van.
Majd nem lesz, csak Plex. -
őstag
válasz Kicsirics77 #2455 üzenetére
Köszi Itt is upc/voda modem módban, de az asus routeremben bekapcsoltam minden tűzfalat meg hálózatfigyelőt, hátha megvéd... Meg is nézem a router logját mindjárt.
Most per pill belépni se merek"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2458 üzenetére
Hát igen, reméljük valamit kiokoskodnak holnapra vagy a napokban. Nekem 6 Tb van amiből pótolhatatlan kb 1 - 2, de azokról van biztonsági mentés két különböző helyen is.
Kíváncsi vagyok hányan nyaljuk be a topikból és mi lehet a közös még ezconnect-en kívül."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #2460 üzenetére
Mi az ami nélkülözhetetlen port? Ha már az Ez-Router nem megy, nem ment és nem is az számított.
- FTP-re mentettem kamerákkal, arra volt FTP és SFTP engedélyezve
amihez volt TFTPServerservice és FTPservice
- DownloadCenter
- Plex Media szerver
- Webservice
- appwebservice
- WebDAVserviceEnnyi.
Ebből nem tudom mi purgálható. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #2467 üzenetére
De ha már elkezdte a titkosítást, ez nem segít.
Ki kell lőni a processzt is, de arra írják, hogy sérülhet a titkosított állományé nem lehet visszaállítani ha lesz rá mód vagy valaki fizet. -
őstag
Én most letiltottam az smb-t és a netről leszedtem, de csak a forgalmat tiltottam a router segítségével, tehát lokálban elérem és megvan mindenem szerencsére...
Ha beütne a krak sem hallanám, mert másik helyiségben van fizikailag."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
thboxx
aktív tag
Basszus... hát ez rohadt jó... Nekem EZ connect ment, de mostanság nem is nagyon használtam. Filmeket meg kodival smb serveren keresztül osztottam meg... Miért nem NFS-en keresztül...
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2472 üzenetére
Igen, teljes mértékben igazad van, egyetértek. Ha jön vmi fix és működik is, akkor majd visszakapcsolom, addig smb-t, de ezconnect-et sem.
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2477 üzenetére
Pillanat, dobom is. Konzultáljunk priviben melyekre gondolsz, hogy ne tereljük el a témát a topikban.
-
maxisama
tag
válasz Kicsirics77 #2510 üzenetére
Jogos és amúgy ez sem nyilatkozat volt hanem a support válaszolt. Nem tudom h a technikusok tudnak e bármit kezdeni a már encryptelt tartalommal de kíváncsian várom h mit tudnak. Amúgy részemről az, h a Synology órákkal korábban reagált az eseményekre mint az Asus, nagyon elszomorít.
-
imis
senior tag
válasz Kicsirics77 #2513 üzenetére
nos, nekem volt már sajnos ilyen vírus, ott az átkódolt meghajtót eltettem, és kb 1 év múlva került ki progi, amivel vissza tudtam állítani a fájlokat.
Most 2 hdd van a nasban (3-3 TB), kb felén találtam kódolást, de lekapcsoltam, mert nem volt időm vele foglalkozni. Volt rajta onedrive, azt most skerült visszahozni a felhőből tegnapira állapotra, azon voltak fontos doksik.
Talán mivel a z Asus érintett, több esélyünk lesz a kárelhárításra, de így nem merem bekapcsolni, amíg nincs hova mentenem a még épp adatokat.
igazán jó lenne tudni, hogyan lehet akadályozni az átkódolást, azután pedig menteni az adatokat.Aztán újra telepíteni a nast. Gondolom most erre fogunk kényszerülni. -
imis
senior tag
válasz Kicsirics77 #2522 üzenetére
elvileg be tudtam lépni a nasra weben is még reggel, utána kapcsoltam le. szóval konkrétan hogyan tudom, mert nem biztos, hogy fut rajta shh.
Szóval valami bővebben kifejtenéd, kiicsit laikusnak is érthető módon. -
Danex
addikt
válasz Kicsirics77 #2534 üzenetére
saját domainnel az ezconnect az akkor kikapcsolható lenne. Onnantól kezdve marad az ADM, de arra meg szükség van minden alap asustor alkalmazáshoz (photogallery, aidownload) nem?
Tehát akkor egy 3rd party gallery mehetne, de ott meg megint ugyan úgy megvan az esély erre.
Az a baj, hogy ha az ADM fekszik, akkor hiába van mondjuk időzítve biztonsági mentés egy másik diszkre ami rá lenne kötve, a hozzáféréseket ugyan úgy tudják elvben módosítani és akkor a backup is elérhető. -
félisten
válasz Kicsirics77 #2547 üzenetére
Pótolhatatlan anyagok nekem sincsenek az Asustoraimon, bár olyasmi azért akad, ami (bár nem túl értékes) történetesen a három Asustoronom volt elhelyezve, máshol nem.
Egyelőre viszont jóval kisebb kényelmetlenséget jelent várni, mint amit az adatvesztés okozna -- még ha úgy is néz ki, hogy 3/3 arányban megúszom...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest