- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Megjött az új BIOS a Maximus VII Hero alaplaphoz is.
MAXIMUS VII HERO BIOS 2304
1.Support 5th-Generation Intel Core Processors
2.Support USB 3.1
3.Support NVMe -
ÁdiBá
veterán
Nálam is SSD van a rendszer. De annyiszor megszivatott már a Raid0 hogy belefáradtam. 3x2Tb van most nekem. Nyilván ugy akarom őket használni hogy egyről játszok másikra letöltök harmadikon csak tárolok. Raid0 nagyon gyors volt. De hogy havonta feláldozom a munkámat már kezdem unni.
-
ÁdiBá
veterán
Nekem most lett teli a tököm a Raid0 inkább szét szedem őket. Maradnak simán függetlenek. Mindig valamiért elszállnak Raid0ban. Mindenre érzékenyek.
-
ÁdiBá
veterán
Valaki tud bármilyen őtletet a Raid0 hogyan lehet visszahozni?
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek megéri kockáztatnom egy BIOS frissítést?
Nálam minden egyes bios frissítés után elszállnak a RAID köteteim.
Jelenleg minden dokumentumot azon tárolok így azoknak a hiánya komoly problémához vezethetne.
Arra gondoltam mi lenne ha lehúznék először is merevlemezeket és az SSD-t az alaplapról, majd beállítanám a BIOS teljesen alapra majd azután frissíteném fel.
Szerintetek így is elfog szállni a RIAD0?
Mindig azt írja mikor frissítem hogy az egyik merevlemez úgymond lecsatlakozott a rendszerről... -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Ha én azt szeretném beállítani az alaplapomon a BIOS-ban (ASUS MAXIMUS VII HERO), hogy a processzor ne tudjon egy bizonyos Watt teljesítmény fölé menni terhelt állapotban, azt hogyan tudom kivitelezni?
Mit mire kell állítanom?Én ezt a Long Duration Package Power Limit funkciót néztem amit 1-4096 skála közé állítható be.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Szerintetek hogyan tudom úgy frissíteni az alaplapi BIOS-t hogy ne szálljon el a RAID beállításom? -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
BIOS letölt internetről, frissítettem szépen az ASUS EZ update program segítségével amit az alaplaphoz kapok, windows alól.
A frissítés befejezte után újra indítja a számítógépet, a BIOS beállítja alapra, teljesen alapra így bele kell mennem beállítani.
Utána beállítás után újra indul a számítógép és írja hogy RAID FAILED!. -
ÁdiBá
veterán
válasz
szallasi007 #283 üzenetére
Eddig semmi bajom nem volt vele, hosszú távon sem.
A RAID0 úgy állítom be hogy beállítom a BIOS-ban hogy RAID legyen, majd CTRL+I és bejön a RAID menü a biosban, összefűzőm őket és kész.
Az előző MAXIMUS VI EXTreme lapomnál bios frissítés után nem szált a RAID0, ez sajnos meg is hasal.
Lehet jobban járok ha bios frissítés előtt lehúzom a vinyókat a gépről.
Én rengeteg nagy BD50 filmet mozgatok a merevlemezeken, és számomra számít hogy mennyi idő alatt másol át ekkora fáljokat. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek az mitől van, hogy minden egyes BIOS frissítés után szét esik a RAID0 tömböm.
Három darab WD SATAIII BlackCaviar 2TB 64MB vinyókat használok összefűzve RAID0-ba. Ahogy kijön egy új BIOS az alaplapomra felszoktam rakni, de azt vettem észre, hogy ennél a Z97 HERO II alaplapnál minden egyes frissítés után újra kell állítanom a RAID0 mert hibát ír ki, így elvész minden adatom is róla.
Szerintetek?! -
ÁdiBá
veterán
Szia. Mindjárt beszélek vele, Iponba rakatta kompletten össze a gépet.
MSI GTX770 / i7 4770k / ASUS Z97-A
Fel is volt neki telepítve a windows 7.
Belement a biosba, valamit átállított azt mondta, de nem biztos és az történik hogy dobálja be a BIOS-t azonnal ujra indítás után.
Ha kikapcsolod a CSM vagy autóra rakod, valami hibát ír ki. Meghajtók rendesen elsődlegesre van állítva.
SSD.
Eljutottunk odáig hogy azt a hiba üzenetet kapjuk missing os system, gondoltuk újra kell biztos telepíteni.
Újra telepítésnél mindig megáll a windows 7, több telepítővel próbálva. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Cimborámnak van egy olyan problémája az új gépével hogy megállás nélkül dobálja be a BIOS-t.
ASUS Z97-A. Bármilyen BOOt állítunk be csak a BIOS képernyőt dobja be a rendszer magától.
Mi az ötletetek? -
ÁdiBá
veterán
Z97 Deluxe.:
Ez alapján én azt értem hogy tudnia kell, támogatnia kell az i7-i5-i3 családod a Broadwell esetében is.
Intel® Socket 1150 for the 5th/New 4th/4th Generation Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® processzorokRemélem ez nem marketing fogás...
Amit nem igazán értek hogy ha maga a processzor nincs kész, gondolok itt a 4 magos Broadwell központi egységre.
Hogyan lehet rá lapok készíteni?!
Tervez az intel egy Z97 lapkészletet és azt mondja fiúk ebben menni fog majd az is, és ennyi? -
ÁdiBá
veterán
De az információk szerint, és az alaplapgyártók szerint, a 5. generációs IGPU kell tartalmaznia az új szériának.
Ezt nehezen tudom elképzelni az intelről, hogy ő egy pentium processzorba belerakja az új 5. gen igpu...
Mindenesetre találjanak rá megoldást, azért nagy pofára esés lesz az emberek részéről hogy megvásárolták a drága Z97 lapokat, legyen az 25 ezres vagy 100 ezres deszka.
A felhasználók abban a tudatban élnek hogy a következő generációs új intel processzor is probléma mentesen üzemel benne, vagyis lemerem írni, én személy szerint az i7 5770K miatt vásároltam ezt, mert gondolom az fog érkezni ebbe a Z97 deszkába.
Ha az intel felültetett marha pipa leszek.
Persze az már megint más kérdés hogy addig három másik alaplapom is lesz, kitudja. Meglehet.
De első célom az 5770K volt. -
ÁdiBá
veterán
Gondolkodom kipróbálom a Z97 Deluxe lapot, szerintetek Wifi miatt érdemes alaplap váltáson gondolkodnom?
Főleg a Wifi és a DP port számít nálam...
Amúgy nem tudom hogy ha veszek egy pcie wifi kártyát, ha kapok olyat, gondolom biztosan kapok, ugyan úgy fog e teljesíteni az alaplapomban mint egy Z97 Deluxe lap wifi csatija.
Hero-t meg feldobom PH-ra, és kipróbáltuk ezt is... -
ÁdiBá
veterán
Sziasztoj. Az Asus maximus 7 hero találhato integrált jó minőségű hangkártya felér egy creatve x-Fi titanium hd kártyával? Jelenleg csak filmre használom a gépet illetve játék. Csak gondolkodom milyen lehet az integrált cucc rajat?
Eduardo89 Én személy szerint a Herot választanám. Egyszerű kellemes Bios. Könnyen megtalálok mindent amire szükségem van... nem beszélve a jo pofa extra funkciókról. Ami hiányzik az az integrált wifi és a Dp port hiánya... de amugy nagyon jó deszka. Csak ajánlani tudom neked. -
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #179 üzenetére
Stabilabb?
Tudnék neked mesélni a rengeteg ROG deszkával kapcsolatban mert úgye én már rengeteg rog lapot kipróbáltam és sajnos volt olyan széria hogy nem győztem vissza hordani, hiába volt rajta minden extra...
A hiba lehetőség biztos hogy nagyobb egy rog deszka esetében, ez tuti.
Régen volt értelme nagyon komoly alaplapot venni a processzorok alá, de úgy hogy már mindent a processzorban raknak bele, bele integrálni, északi hídtől kezdve minden vezérlőt, így az alaplapnak semmilyen, szinte semmilyen befolyása nincs a tuningra, csak inkább a szolgáltatásokra...
Lehet hogy stabilabb, sőt biztos vagyok benne, de nem víz és léghűtés mellett hanem L2N mellett... ahol már rendesen kell feszültség illetve hozzáértés, most az hogy hétköznapi szinten mennyire van arra szükséged, szerintem semennyire.
De ez persze az egyéni véleményem.
Én is ugyan úgy fogok még extrém alaplapot vásárolni ahogy eddig is tettem, mert az tetszik. -
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #170 üzenetére
LLC9 értéken ha én 1,20V ra állítom fixálva a feszültséget akkor 1,20V ad neki a magnak nonstop.
Terhelés alatt viszont picit többet ad neki 1,22V-1,21V.
De én csak fix feszültséggel próbáltam, jelenleg egy pentium dual core processzort használok mert az i7 4770K kinyírtam, így várok CinkElek válaszára hogy javítható-e avagy jó lesz nyakláncnak
Mellesleg egy i7 4790K vagy 4690K tervezek utódnak természetesen ha nem sikerül a javítás... Ha sikerül és megfelelő LiquidUltra pasztát rátudom kenni a processzor magra utána egy kicsit magasabb feszültséggel is bátorkodhatok elérni némi plussz sebességet. Így igazából fölösleges a 4790K számomra.
De, várjuk ki a végét.
Kicsit pesszimista vagyok a javítást illetően, de sokan meséltek sok jók már CinkElek-ről. -
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #168 üzenetére
Nem mondtam hogy hülyeség hogy azon 16 fázis van, csak szerintem nem a tuning teljesítménye miatt kapta ő sem a deluxe jelzőt hanem mert van rajta wifi stb... stb... dual lan ilyenek.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #163 üzenetére
Mellesleg ASUS VII Hero.:
Extreme Engine Digi+ III :
- 8 + 2 fázisú tápellátás
- NexFET™ Power Block MOSFET
- 10K Black Metallic kondenzátorok
- 60 amperes ferrittekercsek
- ESD Guard-ok a LAN, audio, KBMS és USB3.0/2.0-csatlakozókon
- DRAM-ok túláram elleni védelme
- 10K Black Metallic kondenzátorok
- Rozsdamentes acél I/O hátlapZ97 Deluxe.:
- ASUS DIGI+ VRM - 16 fázisú digitális tápellátás
- ASUS továbbfejlesztett DRAM-túláram elleni védelem – a rövidzárlatok okozta károk megakadályozása
- ASUS ESD Guard – Továbbfejlesztett ESD-védelem
- ASUS Csupa 5000 órás szilárdtest-kondenzátor – 2,5-szer hosszabb élettartam, nagyszerű tartósság
- ASUS rozsdamentes acél I/O-hátlap – 3x tartósabb, korrózióálló bevonat
- Iparágvezető, 16 fázisú digitális tápellátás
- CPU-táp segédprogram
- DRAM-táp segédprogram
- Iparágvezető, 2 fázisú, digitális DRAM-tápellátásÉn ezt kicsit marketing fogásnak érzem hogy egyik lapnál ezt sorolják fel előnyben másiknál amazt....
Közben mind a két alaplap mögött ugyan azok a kondik találhatok, illetve FET-ek... -
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #160 üzenetére
Nyilván mert nem is az volt velük a cél. Ha szükséged van minden funkcióra ajánlatos várni az Extrémre, de ki is fizetteti veled az ASUS annak a kellékeit, a rengeteg kábelt és egyebet...
Mellesleg véleményem az hogy ha a processzor nem megy tuningba te hiába rakod bele bármilyen alaplapba...
A jó isten nem fogja azt tuningolni...
Ez miatt teljesen mindegy szerintem hogy egy 30 ezres lapban van a procid, illetve egy 130 ezres lapban. -
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #158 üzenetére
Attól függ hogy ki mire használja illetve milyen funkciókat részesít előnyben az alaplapon... Deluxe az nem egy rog lap, teljesen más a BIOS ebben a tekintetben rengeteg rog funkciót el kell felejteni.
Ha az ember nyilván használni akarja a 4WAY SLi és 12-10 Sata csatlakozót akkor célszerű ilyen lapot venni, de teljesítményben nyilván egy jóval szerényebb alaplappal is hozni lehet azt az értéket...
Ezért is váltottam én is személy szerint ROG EXtrémről el, mert nem kell extrém lap a tuninghoz...Mindenesetre felszereltség kérdése mire van igényed olyan lapot kell alá választanod...
Én végig néztem a Delux deszkát most, de tizedét nem használnám ki megint ahogy az extrémnek se, azért minek fizessek többet?Mellesleg hogy hogy megválsz a 4930K - tól egy egyszerű 4790K ért?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #156 üzenetére
Hogy hogy nem ROG?!
Tudomásom szerint te inkább rog extrém lapokat részesíted előnyben mind dizájnt illeti, én a helyedbe várnék pár hetet a Formulára vagy Extrémre, mindenesetre jól jársz ezzel az alaplappal is.
Processzor esetében is várnod kell még tudomásom szerint, bár kitudja ha külföldön be tudod szerezni.Én is szeretettel csatlakozom a társasághoz egy ASUS MAXIMUS VII Hero alaplappal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest