Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
eldiablo #1487 üzenetére
Ezt a Steel Nomad benchmarkot hogy kell futtatni? Letöltöttem, elindítottam, de nekem 3311 pontot 24.53fps-t dobott, ami irreálisan magas a 780M eredményedhez képest. Lehet babrálni, hogy milyen beállításokkal futtassa? Ha igen, milyen beállításokat használtál?
Btw nálam a bal felső részen lévő zöld eredményjelző fölött nem azt írja, hogy Steel Nomad score, hanem hogy Steel Nomad Light score.
-
imre687
tag
Sziasztok mivel nem találtam ilyet megpróbálkozom itt.
Nem lenne valakinek egy Z1 Extreme-s gépe 145e környékén? -
robi222
senior tag
Szervizben lett és az asus nyilatkozta, hogy memória cserekor nem veszíti el a garit. 2TB a cserélt vinyo. A gyári 500gb
-
robi222
senior tag
Én eladom a gépemet mert nem használom, ha valakit érdekel színte teljesen új. Kb 10 órát használtam:
https://hardverapro.hu/apro/elado_asus_rog_ally_z1_extreme_2_5_tb_memoriaval_u/hsz_1-200.html -
Aprón van egy Asus XG Mobile RTX 3080 16GB, ha esetleg valakit érdekel.
Én hónapokig vadásztam Ally-hoz anno, de sehol nem volt. Most hogy AllyX-re van TB4-es eGPU nyilván felbukkant egy.
egyenlőre 1080Ti-al raktam össze. Melóban maradt a 2. pár 8 pines tápcsati. -.-
-
VincentVG
senior tag
Tudnatok ajanlani jo " extra low latency wireless" fulhallgatot? Apple Airpods 2- vel probaltam, es bar bevallom annyira nem volt rossz, azert csuszik a hang kicsit.
-
Semin
őstag
Indul a buli : STEAMOS TÁMOGATÁST KAP AZ ASUS ROG ALLY
(Hivatalosan a valve által megerősítve) -
kissbill
tag
válasz
ZsoltGoku26 #1484 üzenetére
Hmm, meg korabban ajanlottam neked, hogy ne alvo modot hasznald, pont emiatt, hanem a hibernaciot. Akkor azt mondtad, hogy jo ez igy neked, akkor megsem ?
Tanacsom hasznalj hibernaciot alvo mod helyet
-
válasz
eldiablo #1485 üzenetére
780M:
RTX 3080 Ti:
CP2077 fHD, max minden beállítás, Ray Tracing-el 45-50FPS. Path Tracingel kb. 30. GPU 80-90% kihasználtságon.
Nagyobb felbontás nyilván jobb lenne, de most csak ilyen screen van kéznél.Próbáltam pár Ai képgenerálást: 3.9 it/s, Juggernaut XL v10, 1024x1024 (7950X3D+7900XTX 3.0/3.1 it/s).
-
Hozzá csaptam egy eGPU-t az AllyX-hez.
Meglátjuk hogy muzsikál. -
ZsoltGoku26
tag
Sziasztok! Szeretném segítséget kérni hogy amikor bekapcsoltam alvó módot, majd néha 5-10mp-ig ventilátorok forognak utána mégis magától alvó módban válik de hol lehet beállítani megfelelően h ne legyen alvó esetén ventilátorok forog?
-
Kapott a 980 Pro egy kis hűtést:
Eddig olyan 90-95C° körül volt...Filléres Axagon borda került rá. A gyári "O" gyűrűket én még megtámogattam egy kis kapton fóliával.
Előtte vettem Arctic M2 Pro-t de az túl vastag, nem lehet rendesen össze rakni a gépet.
-
apollo12
veterán
Hali mit kell beálitani hogy a win ki irja mennyi idő van hátra az aksiból
?
-
Mrdevil
addikt
Volt már itt kérdés, de nem találom, hogy a legjobb egy gyári beállítást vissza rakni alapra pl eladáshoz?
Van valami biosbol is, meg valahol winben? -
válasz
eldiablo #1430 üzenetére
Tegnap volt egy hete, hogy megérkezett az AllyX, röviden egy hét tapasztalatai:
Minden szempontból jobb a cucc.
Gyorsabb és több memória, dupla kapacitású akku, 2280-as SSD és a sokkal jobb, biztosabb fogás együtt már egy egészen más felhasználói élményt adnak mint a fehér Ally.Mindenből pont egy pici hiányzott. Pici plusz RAM, dupla üzemidő, picit jobb fogás, több USB port...
Ally mellet folyamatosan nézegettem a Deckeket, mert az tényleg igazi smooth érzés volt. Kézbe vettem, ment és kész. Pont mintha a kezembe öntötték volna.
Az AllyX most elérte azt, hogy már nem nézegetem aprón a Deck hirdetéseket.
Persze ezeket erősen beárnyékolja az ára, de ebbe sajnos azt is bele kell kalkulálni, hogy MINDEN drágább lett (ha nem, akkor meg összement mint a Big Mac).Még valami amit nem sok helyen említettek meg, az AllyX-re nem 24 hanem 36 hónap a jótállás.
Egy izgalmas hír, hogy a Steam hivatalosan kommunikálta, hogy futni fog a SteamOS az Ally-on: [link]
Ez adhat egy kis plusz lökést az Ally-nak. -
YarisTS
csendes tag
Írtam a múltkor, hogy nem működött az alzás dokkoló.
Megjött a 2500 Ft-os AliExpress dokkoló, azzal meg ad képet az Ally.
-
hito
nagyúr
válasz
kissbill #1466 üzenetére
Teljesítményben hoz némi pluszt, de nekem nem az volt a lényeg, mert a 7840U + 780M is elég erős az én igényeimnek. Az enyém egyébként Intel Ultra 7 155H változat. Az volt a fontos, hogy a lehető legnagyobb képernyőméretű gép legyen levehető joy-okkal. Ebben márpedig egyedurakodó a Onexplayer sajnos. Legion Go is kicsi, mert tabként, munkaeszközként (itt fontos a keyboard, tehát Legion megint kiesik), konzolként használom. Rog Flow Z13-am volt, szerettem, de az üzemidő nem az igazi és nincs hozzá detacheable controller.
Elvileg az Intel Ultra gyorsabb Premiere Pro renderben, ami megint csak fontos számomra. Ha ennél is jobban ráfeküdne az Intel a driverekre, akkor játékokban is lenyomhatná a 8840U-t is, mert benchmark-okban erősebb. Mondjuk játékokra használom a legkevésbé (most is GT5, GT6-ot tolom RPCS3-on), úgyhogy annyira nem lényeg számomra. Nehéz elengedni az AMD-t, feléjük húz a szívem, de mondjuk erre az új Intel chipsetre se lehet egy rossz szavam se.
A 64GB rammal fingom sincs, hogy mit lehet/fogok kezdeni (64GB/4TB változat), még 32GB is sok lenne nekem
Ami még nagyon tetszik benne és szempont volt a választásnál: windows hello kompatibilis IR webkamera (ujjlenyomatolvasó is van), full size USB (na erről most már többet nem szeretnék lemondani), jól kalibrált és kellően magas fényerejű panel (elmondhatatlanul jó ez a kijelző), a jó hangszórók, billentyűzet háttérvilágítással, Oculink, jó üzemidő.GPD Win Max 2 volt még versenyben és ha itthon lett volna belőle eladó (ezt itthon vettem), valószínűleg azt választom, de ez helyben volt és nem tetszik annyival jobban a GPD hogy kintről rendeljek és azon remegjek, hogy mit kapok kézhez. Bár ebay-es vásárlásnál még nem égettem meg magam. Mindenesetre nem bántam meg, csorgott rá a nyálam már megjelenéskor is és az igazság az, hogy jobb is mint amire számítottam, pedig nagyon rá voltam pörögve és ilyen esetekben általában túl nagyok az elvárások, aminek többé-kevésbé csalódás a vége
-
hito
nagyúr
Na ez már valami
-
válasz
kissbill #1458 üzenetére
Akku időt nem kapni pluszban, mert a PWR limit ugyan annyi marad, az egy szálra eső teljesítmény nő meg vele. Régebben csináltam egy rövid tesztet a teljesség igénye nélkül: [link] és [link] .
Játékonként változhat, hogy melyik hogy reagál a kevesebb, de gyorsabb magokra. Nekem a Diablo 4 pl. kifejezetten jól reagált a 4/8 beállításra. Megszűntek a random akadások. AllyX-en nem próbáltam még.
#1459 VincentVG,
Remélhetőleg nem kell fél évet várni, mire az Asus engedélyezi majd. Első lépésnek kell hogy legyen belőle végleges változat ami hivatalosan is támogatja a 780M-et, mert jelenleg ez nem áll fenn:"AMD Software: Adrenalin Edition does not include support for handheld gaming devices. Users should check with the OEM for device specific drivers."
Extra widgetet nem tudom fog-e kapni.
imre687, nincs mit.
-
válasz
imre687 #1456 üzenetére
Easy peasy:
nyomj a startra és kezd el gépelni hogymsconfig
konfig oldalon boot/rendszerindítás majd speciális beállítások:tik boxba pipát verd be és állítsd be a kívánt "processzor számot:
HA kiválasztottad ok, kérni fog egy restartot.
Visszaállításhoz ugyan ez, csak akkor vedd ki a tik boxból a pipát.
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1450 üzenetére
koszi a GTA4 tippeket, checkolom majd. igen tudom h rosszul optimalizalt, sztem meg a 4090-es desktopon is "rosszul" fut. sajnos a moddingolashoz ki kell majd pakolnom monitorra az Ally-t..kulonben kifolyik a szemem - bar itt van olyan info is h a GTA6 elott 2024-ben meg jon egy GTA4 remaster - hatha optimalizaljak.
de a kerdesem meg mindig az
, hogy GPU-t mennyire erdemes allitani ( Ally X )? vagy ez teljesen game fuggo, es erdemes vele mindig probalkozgatni? ( ugyanez a kerdes CPU boost-ra is )
szerencsere nagyon szep fps-szamokat hoz az X, azt kaptam amit vartam, - egyelore nagyon elvezem h csak bekapcs., es performance modban is, minden GPU/ventilator profil/egyeb mokolas nelkul szuper 60fps-eket hoz fullHD-n. +++ es a lenyeg, nem kell toltore pakolnom vegre orankent.
zsenialis kis gadget lett - megkerik az arat -- de nem bantam meg.
-
AllyX markolatának a textúrája:
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1444 üzenetére
GPU kerdessel jonnek. en per p. hagytam az alap 8Gb-on, mikor erdemes novelni? pl GTA4 nel nem tudja mindig tartani a stabil 60fps-t , neha meg azzal is van stutter ( ha megvan a 60) , hiaba vsync vagy nelkule vagy fps limit-re allitom..
de a HUD alapjan max 80%-on van terhelve a GPU. sry a lama kerdesert, de nem az a logikus h 90-100% GPU terhelesnel "fogy csak el a power"?
hogy erdemes hasznalni?
-
-
consono
nagyúr
Jön a hivatalos SteamOS az Ally-ra?
[link] -
Alzában ki van állítva az AllyX, ha valaki szeretné tapogatni.
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1430 üzenetére
akkor megjott neked is
en kicsit sajnalom a fekete szint, feherben sokkal utosebbnek ereztem. gyari tokkal nem laza, de en is ugy latom nem tul szuk, nincs benyomodva egyik kar/gomb sem bezart allapotban.
nekem tegnap megvolt az elso "mobil" nap vele ( vonatozas ). nyilvan tokre nem mervado, de kb 2 orat hasznaltam 80% performance es 20% silent modban. eleg magas fenyeron.
mire hazaertem 59% on volt az akksi.
na ez az erzes ami elkepesztoen hianyzott nekem az originbol. teljesen ossze is zavart h nem kell felraknom azonnal toltore..btw ti 80%-ig toltitek? erdemes full lemerulesig hasznalni akksi vedelem miatt? vagy ezt elengedhetem es hasznaljam ugy ahogy jolesik..?
-
válasz
Roland861010 #1441 üzenetére
Amúgy elég frankón fut. Játszottam vele egy keveset.
-
válasz
Roland861010 #1439 üzenetére
Nem csodálom, hogy nem ment. 21GB kellett neki...
-
válasz
Roland861010 #1437 üzenetére
Nagyon szívesen kipróbálnám, de nincs meg egyik sem.Most nézem, 175GB a Cold War. Több mint a ME Legendary, ami 3 játék egyben...
Megvettem a Cold Wart, most le van árazva.
-
Roland861010
veterán
válasz
ZsoltGoku26 #1435 üzenetére
Ezt a mondatot nem értem?
Egy mini pcben nem cserélhetek SSD-t mert elvesztem a garanciát?
Miért is?
Ha nincs plomba akkor kizárt dolog...Diablo: nincs meg véletlenül a cold war? Vagy bármelyik mostani CoD? Ha igen kipróbálnád hogy fut-e rendesen?
-
válasz
ZsoltGoku26 #1435 üzenetére
Nem vésővel meg késheggyel kell szereln és akkor nem veszik észre.
Egyébként laptopokat szerelek bő 10 éve, szóval benne van a rutin a kezemben. A plombát leszedem sértetlenül és vissza rakom, bár azt még jóval a laptopok szögelése előtt tanultam meg. -
Be is csattintottam egy 2TB-os 980 Pro-t.
Nagyon szellős a belseje a gépnek. Később veszek valami szép lamellát az SSD-re.Gyári tok kicsit szűkös, de be lehet húzni a zipzárt.
Átraktam az Ally-ból az SSD-t, de sajnos az Armoury Crate miatt nem működik. Letöröltem, majd újra telepítettem, akkor jó lett, de a következő újraindításnál újra boot loop lett, ezért elengedtem. Most húzhatok át kicsit több mint 1TB adatot.
W11 csak úgy szárnyal a gépen. Minden azonnal megnyílik, még úgy is, hogy a háttérben megy az adat másolás. Gyorsabb és több a RAM, ez alapból dobhat rajta, de szerintem a normális, 2280-as SSD is dob rajta.
-
Megérkezett.
Chonky boy.
Érezhetően jobb a fogása. Átmenet az Ally és a számomra etalon Steam Deck között. Ez már a simán jó kategória. -
ZsoltGoku26
tag
válasz
juliensorel #1427 üzenetére
Myasus-ban az benne van ha megtalálsz
-
juliensorel
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #1425 üzenetére
Koszi! Akkor ezert nem talaltam sehol az alap account feluleten ilyesmit. Amugy ez miert korulmenyes vajon….
-
axlfsi
veterán
Erről a powerbankról mi a véleményetek?
Most (elvileg) jó áron van, azzal a 100W PD3-mal több, mint elég és a 40000mAh sem kevéske...
AlzaPower Metal 40000mAh Fast Charge + PD3.0 (100 W) - fekete -
ZsoltGoku26
tag
válasz
juliensorel #1424 üzenetére
Jelezni kell supportnak termékregisztráció eltávolítására.
-
juliensorel
őstag
Hali!
Asus fiokombol hogyan tudom levalasztani a gepet? -
törölt tag
WD19-et mennyiért éri meg használtan 180W-os táppal?
Gyorskeresőt használva csak arra jutottam, hogy apróról féláron kijön más dokkolókhoz képest.
Találtam willhaben-en egy használtat a közelben 75€-ért (30e huf), aprón ennyiért lehet kapni újat is. Illetve postázással találtam 50€-ért (20e huf), bár olyat még nem csináltam ott. Egyelőre "hunglish"-sal próbálkozom kisebb-nagyobb sikerekkel -
válasz
Roland861010 #1419 üzenetére
Igen, olyan lesz mint az új.
-
válasz
Roland861010 #1415 üzenetére
Ez nem tudom mennyivel másabb, de én a BIOS, cloud recovery-t nyomtam rá.
-
Roland861010
veterán
válasz
juliensorel #1416 üzenetére
Köszi!
-
juliensorel
őstag
válasz
Roland861010 #1415 üzenetére
-
Roland861010
veterán
Helló
Hogy tudom 0-ba rakni a gépet?
Vissza akarom teljesen állítani a gépet. -
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1413 üzenetére
koszi. kozben ugy latom forumokban a fifa masnal is kuzdos.. vannak vele problemak.. fura mert ugy megnyilik ha online egyszer belepek utana offline-ra atrakom + airplane. de ha ujrainditom a gepet ugyanugy nem engedi... de a masik EA game indul.. lehet h valami fifa anti.cheat szxxakodas kavar be..
mas: tesztelgetem en is az FMF-et. van ahol azert nalam latszik - mondjuk ez meg nem a FMF2 -de pl GTA4 - nel messze jobb megoldas, minden barmi mas.
pl nekem erre is nagyon jo az Ally, GTA4-et nem tolnam mar vegig nagy tv-n , akarmilyen moddinggal is azert... 2008as ez a grafika, de maga a jatek szuper, es ebben a meretben fullHD-n minden jol nez ki.. -
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1409 üzenetére
nekem sajnos a game boy seria kimaradt -- en jo nagy ugrasal a PSP vel "tertem vissza". imadtam. nalam USA legelso szeria..., az angoltanarommal hozattam be
imadtam, itt pihen a fiokban karcmentesen dobozaban.. es azota csak az Ally volt. most az X nekem nagyon hozza a PSP feelinget 2024es szinten.
es egy kis ON: azert ezzel az offline jatekkal meg boven van benazas. mondom a peldamat: FC24 electronic arts, steam-en vasarolva. szeretnem offline ariplane mode-ban inditani. elotte szepen mindenhol engedelyeztettem az offline inditast ( még wifi alatt ahogy kell) - nem indul.
elkepzelem ahogy pl egy switch tulajnak azonnal elmegy a kedve egy ilyen kor utan:
1. Armoury Crate = nem indul
2. Steam alol = nem indul ( bar ablak fel pop-upol h valami tortenik)
3. Win Desktop Icon klikkre nem indul
4. EA app - raklikk = szinten nem indulsemmi hibauzenet, vagy visszadob steam ablakba, vagy csak semmi sem tortenik..
azert ezt igy vegigbohockodni mondjuk ha van fel orad es jatszanal egy gyorsat... haaaat nagyon windows "elmeny". valszeg az EA app a ludas, mert a tobbi game ( game pass alol vagy steam alol indul offline )
-
Sapphi
aktív tag
Szeretnék majd egy Asus ROG Ally X-et és gondolkodom rajta, hogy esetleg majd vásárolok hozzá egy eGPU-t, de szomorúan tapasztalom, hogy nincsenek igazán jó megoldások (vagy csak én nem találtam?).
Amit találtam az a Razer Core X Chroma, ami magában egy dokkoló és ez nálam egy fontos szempont. Sajnálatos módon már nem lehet kapni és nincs utódja sem.
Ennyire nem ment ez az eGPU piac? Vannak hasonló megoldások, amik működnek az Ally X-el?
-
válasz
VincentVG #1408 üzenetére
Én is végig jártam a "handheld" szamárlétrát. Van is egy kisebb gyűjteményre való is itthon. Classic Game Boy, GB Advance, 2db DS, rengeteg játék, eredeti, első szériás japán belpiacos PSP (PSP-1000)...
Amikor gyerek voltam, édesanyámmal felváltva nyomtuk a Warioland-et GameBoyon. Évekkel később meg öcsémmel PSP-n a Loco Roco-t.
Most meg megy a ME Legendary, de a fiúcskám még kicsi hozzá. Neki még 0 a kijelző ideje. -
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1407 üzenetére
nagyon helyes
kell egy kis moka az elethez.
nalam a handheld resze / a meret ami miatt lenyugoz , jo kis "kvarcjatekos" multtal
jovok - amikor ez volt a top ( casio flip / western bar ) - mindig ilyesmirol almodtunk...
-
-
VincentVG
senior tag
-
ETA Prime: AllyX + RTX 4090
Az RTX 4090 overkill ez nem kérdés, de egy kisebb GPU-t azért simán alá lehet tenni.
-
válasz
VincentVG #1401 üzenetére
7" 720p kb láthatatlan a difi, de kipróbáltam desktopon is és ott sem láttam semmi jelentőset. Biztos van az a szitu ahol ha nagyon figyelem láthatok képhibát, de eddig semmi bántó.
Múlt év végén, idén év elején kipörgettem a TLoU-t Ally-on. Akkor még az FSR3 fram gen modd-al játszottam. Ott vannak látható képi hibák, de cserébe 3440x1440-ben is ~50fps-t tudott low beállításon 30W módban az Ally.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- EAFC 26
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Macska topik
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD