Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YarisTS
csendes tag
Igen, nem ad képet egyáltalán ugyanazzal a TB3 meg HDMI kábellel, amivel a Steam Deck meg a Dell laptop igen. Hozok majd haza Dell dokkot vagy beviszem munkába kipróbálni azzal.
Mindenféle kombinációban dugdostam össze, hogy először melyiket, de nem ment, nem ismerte fel. Az USB-t látta, arra pendrive-ot dugtam.
-
válasz
YarisTS #1195 üzenetére
Nem tudom mennyire igaz, de a ilyen alza poweres dolgokra sokan panaszkodnak.
Nekem egy ilyenem van, és ezzel tökéletesen működik, de nem tudja a 65W-ot, így csak a performance módban megy. (De van egy DELL dokkolóm azzal szépen működik, de az más árkategória)
-
YarisTS
csendes tag
válasz
kissbill #1194 üzenetére
Bocsi, valószínűleg az appból szöveggel együtt nem csak linket sikerült tegnap másolni.
Ez a típus:
AlzaPower H100 Docking Station + PD Charge 74W feketeAz Ally-ról amúgy egész jó véleménnyel vagyok. Tavaly az Extreme-nél még sok szoftveres szenvedésem volt. Ennél a sima Z1-nél már jóval simább az élmény, gondolom sokat dolgozott rajta az Asus. A GTA IV is egész simán elindult rajta és meglepően jól fut. Már közel a végén járok 20+ óra után. Lego Skywalker Saga pörgött még rajta már jó pár órát.
Próbáltam a Legion Go-t is par hónapja, az akkor tartott nagyjából azon a szinten, mint tavaly ősszel az Ally. Pl fejjel lefelé indult el az Ori and the Blind Forest rajta.
A Steam Deck meg lassan 2 éve megvan, azt is szeret(t)em.
-
YarisTS
csendes tag
Sziasztok, vett esetleg más is ebből a dokkolóból a múltkori 7.790 Ft-os akcióban? Pont az Ally-t dokkolnám néha, de azzal nem ad képet. A Steam Deck meg a céges laptop simán ad képet vele. Egy TB3 kábellel próbáltam, szóval kéne bírnia.
Sima Z1-em van most, a Z1E-t meg nem dokkoltam tavaly.
-
icemad
nagyúr
Sajnos nem tudok.
Hollandiában élek, itt van egy Action nevű áruházlánc. Kb, mint otthon a 100 forintos bolt, tele van kínai kacatokkal, de olcsó, helyben van és mindenre van garancia. (action.nl oldalon lehet nézelődni, ha érdekel, talán ott fent van a toll is)
A tollat lefotózom, ha hazaérek.Szerk. : közben megtaláltam.
[link] -
A hardvert és az élményt tekintve inkább PC/laptop mint konzol, így értettem.
Steam Deck egyértelműen a konzolosabb élmény, bár ott is előfordul, hogy egy-egy almenübe is be kell lépi.
Ilyen cikkazért nem született, mert mem szar a cucc.Azt amúgy remélem tudod, hogy a jobb oldali "gomba" tudja a kurzort irányítani?!
SD és a Go rendelkezil touch paddel, en azokat preferálom, de ezzel is meg lehet oldani amit kell. -
icemad
nagyúr
válasz
eldiablo #1180 üzenetére
De most ezt az ally-t tudnád laptop helyett használni? Vagy mire gondolsz? Mert laptop élmény sincs vele, csak annyi, hogy ezzel is szenvedni kell. Főleg így, hogy a laptop élményhez is kell minimum egy egér. Azt meg nem is értem, hogy miért nem született erről sehol egy olyan cikk, ami kerek perec leírja, hogy ez úgy szar, ahogy van.
-
-
icemad
nagyúr
A makró +fel gombbal valóban elő lehet hozni a billentyűzetet, de a beviteli mezők között váltani már nem lehet sehogy.
Egyébként meg valami roncsderbis játékkal akartam játszani. Abból van ez, meg a wreckfest. Az elmúlt 10 évből.
Szerintem meg pont, hogy a régebbi játékokkal kellene pöcc-röff működnie, mert az újakhoz kevés. Retrózni talán még jó lehet.
Steam deck azért nem jött össze, mert a Switchtől akartam szabadulni, minél kevesebb bukóval. Ezt ajánlották cserébe. Teszteken persze ez is jó, meg youtube videókon, IRL meg kb használhatatlan. Ugyanúgy szoptam meg ezzel is, mint a Switch V2-vel is. Az is agyondícsért szipiszupi a videókon, ha meg az ember meglátja a kijelzőjét sírva fakad. Arról meg kb egyetlen egy tesztben, egyetlen egy szót sem írnak. Még a külföldi tesztekben sem! -
affli
tag
Van baja a gépnek, de az pont nem a gép hibája, hogy egy ezer éves játék problémásan indul... Egyébként a makró gombbal elő lehet varàzsolni a virtuális billentyűt.
Mivel windows fut az allyn, számítani lehetett rà, hogy lesznek nehézségek, nem is értem miért nem a steam decket választottad, steam os-en elvileg minden pöcc-röff
-
icemad
nagyúr
válasz
zolee1988 #1171 üzenetére
Az úgy derék... Én pár napja cseréltem erre a Nintendo switchet. 2 óránál többet sosem bírt ki. És még nem is játszottam vele, csak a telepítések mentek. Azért van baja a gépnek rendesen. A switchet is utáltam, ez még arra is rátesz. Ez nem kézi konzol, ez kézi PC. Annak minden nyűgével együtt. Steames játékoknál gondoltam pöcc-röff megy. Hát a túrót... Bornout paradise ultimate el sem indul, mert belépni sem lehet valami accountba. Egyszerűen nem lehet beírni az adatokat, semmilyen módon. Vagyis de, Bluetooth egérrel és billentyűzettel. Hát kösz.
-
Bonx
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy az alig 2 hónapja vásárolt ally-mnak most a bal oldali ventillátora daráló hangot ad, és hol megy, hol pedig nem. Mindent frisstettem, a legerősebb játék a NFS most wanted volt rajra turbo modba nem is használtam kb. Szerintem a ventinek annyi, csupán megerősítést kérek ( esetleg valami frissítés miatt). Euronicsbe vásároltam, kezdjem a gariztatást ott, vagy egyből az asusnal? Asus reg megtörtént. Válaszokat előre is köszönöm.
-
zolee1988
tag
Sziasztok!
Nyilván nektek régi motorosoknak nem tudok újat mondani, de így két hét használat után leírom a tapasztalataimat.
Első pár nap orrvérzésig telepítettem a játékokat, próbálgattam mit tud a gép. Ugye a kezdeti fellángolás. De most már kialakult a használati szokásom.A sok játék sok helyet foglal. 512GB SSD kevés lehet, várni a letöltésekre se kevés idő.
Nekem van Game Pass Ultimate előfizetésem. Xbox Series X-em van mellette (meg van egy Xbox 360 Kinect-tel is). Xbox-on addig játszok egy játékkal, amig majdnem minden achievementet meg nem szerzek, de azért nem veszem véresen komolyan, ha valami nem sikerült, akkor az kimarad. Mostanában nem volt konkrét játék előttem, így kollégám javaslatára a Fallout 4-gyel kezdem játszani, régen az 1-2 megvolt, anno próbáltam a 76-ot, de valamiért félbehagytam. De a 4-gyel elvagyok, tetszik ez a mászkálós gyűjtögetős dolog, Minecraft, Subnautica kipörgött. Az első "csalódás", hogy a Fallout 4 nem Play Anywhere cím, nem tudom egyszerre két helyen vinni a mentést. Innen jött a felhőalapú játék, az Xboxos mentésemet viszem tovább, és mikor az Xbox elé ülök, ugyanott folytatom. Nem kell telepíteni, nem foglal helyet. Silent módban van az Asus, de max fényerőn, nem tudtam még lemeríteni egyhuzamban, csak pár órát játszok.És innen alakul ki, hogy alig van fizikailag telepítve pár játék (csak olyan, amit offline is lehet játszani), mindent az Xcloud-ból játszok.
Bekapcsoltam az akku kímélést, 80%-ra töltöm csak. Így az én használati szokásommal 2 naponta kell töltenem hétköznap, felhőből játszom csak, reggel meg este. Napközben néha előveszem pár perce.
A felhős játék előnye, hogy azok eleve kontrollerre vannak beállítva. Próbáltam pár PC-s Game Pass-os játékot, de többsége igényelte a bill+egér kombót. Valahogy mindig elfelejtem, hogy egy PC van a kezemben, nem minden játék támogatja a kontrollereket.Összességében nem bántam meg a vételt, nagyon jó kis gép.
-
gho0st
csendes tag
Azt mondtam , hogy egy chipre van szükségem , nem mondtam , hogy ebbe az eszközbe kell csak azt , hogy ebben van. Egy Asus zenbook 14-hez kell és kb. beszerezhetetlen a cucc. Egyébként , ha vízkáros simán b@szhatod a garit
De ha meg tudsz dobni egy darab CS35L51X-el, akkor nagyon szívesen fogadom -
gho0st
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinél nem kallódik hibás gép vagy alaplap? Egy audio chipre lenne róla piszokmód szükségem.
-
icemad
nagyúr
Köszi srácok, úgy néz ki hogy megoldódott. 6 wifi hálózat van itthon, és rosszra csatlakoztam első körben.
Most sem egy villám a cucc, de kb 40-50 giga lejön egy óra alatt. Ez már sokkal jobb eredmény, mint ami eddig volt.
-
affli
tag
Ha van dokkoló és lehetőség, ki kellene próbálni utp-vel, kábellel is lassú-e. Első körben nekem is a wifi jutott eszembe (2.4ghz-et bezavarják, wifi 6 hiánya, szolgáltató béna). De ja, az sem kizárt, hogy olykor túl vannak terhelve az áruházak...
Vezeték nélküli egér/billentyű/hangszóró is bekavarhat, ha nagyon közel vannak az allyhoz.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. A lassú letöltésre mi lehet a megoldás? Steamen, epicen is jelentkezik.
-
Mrdevil
addikt
Hogy lehetne a legegyszerűbben megmondani neki, hogy pl turbóban küldje fel jobban a ventiket?
Nézegetem ezt a manual op módot..... -
affli
tag
válasz
kissbill #1148 üzenetére
Nálam működnek a gog-os gémek, némelyik régebbi játêknál utána kell nézni, van e hozzá valami patch esetleg, amivel újabb hardveren is hajlandóak elindulni.
#1147: Szia, a Baseus Blade 100w tudja a turbo 30wattot az egyik usbc porton, olyan 30-35 ezerért vesztegetik, vagy az anker737 140watt 55ezer körül. A 65wattos baseus nem tud csak 45wattot leadni maximum egy ágon, ahogy elnéztem... (65watt kell a turbó módhoz).
-
kissbill
tag
Van esetleg vki, aki gog-os jatekkal jatszik rog-on ? Most tettem fel az appot es egy jatekot belole, de nem hajlando elindulni es semmi hiba uzi nem ugrik fel.
-
Norbes54
csendes tag
Asus oldalán elindult a pre-order az X-re.
379k+tok+charger. -
Mrdevil
addikt
válasz
Peaceliker #1139 üzenetére
Hát jah, de ez mondjuk nem megoldás szerintem, hogy így szét süttetik a kis gépet. Felőlem inkább ordítson tényleg.
-
Mrdevil
addikt
Most utána olvastam gyorsan és igen, redditen is írjak durva hőfokok repkednek nekik is néha az új biostól, van aki vissza rakta a régit inkább. Pár óra cyber punk turbóban és ilyen 98fokokat lát a srác. Bravó.....
-
Mrdevil
addikt
válasz
sirarcheer #1134 üzenetére
Jéé majd figyelgesd azért, egy idő után turbóban lekapcsolgat ahogy kB mozgatom a gépet, tényleg olyan mintha kontaktos lenne az usbc csati. Még arra is gondoltam, hogy olyan forró maga az usbc fém vége, hogy az nem tetszik neki. ( kilágyul, vagy bármi) Volt, hogy kihuztam gyorsan megfogtam és nagyon forró volt.
Consono: nem is tudom az, hogy van, meg akkor levesz jócskán a teljesítményből gondolom.
-
sirarcheer
senior tag
Én is felraktam a legfrissebb Biost, de nem tapasztaltam ilyet. Most resident evil 4-el játszom ( jó lett a szinkron), nem felhőben és Turbó módban.
-
Mrdevil
addikt
Nem is tudom mit kellene csinálni, valahogy vissza aprikálni a régi biost, így szétsül az egész, főleg nekem aki csak turbóban nyomatja.
Jövőhéten jön a kánikula, az plusz nem tesz jót a dolgoknak. -
Mrdevil
addikt
válasz
kissbill #1129 üzenetére
Nekem is ez van dettó, ezért írtam mikor kiderült a bios dolog, hogy most meg fel fog így forrni. Viszont tényleg halkabb turbóban, de minek.
Ostoba barmok ezek.... Bár nekem mintha előtte is csinálta volna ezt, én is kontaktra gyanokadtam. De ha megnézi az ember, és oda rakja a kezét brutal forró levegőt nyomat most ki csóri. -
kissbill
tag
Valaki szinten felrakta mar az uj BIOS firmwaret ? Ami a fan curve-t rakja halkabbra ?
Mostanaban tapasztaltam, hogy jatszok kabelen, Turbo 30W es egyszer csak elszall a toltes es akksirol megy tovabb a jatek .
Eloszor kontakt hibara gondoltam, de ujra inditva a gepet, siman toltott szo nelkul, barhogy birizgaltam a tolto kabelt .
Aztan megint jatszani kezdtem rajta Turbo 30W es bumm megint elszallt a toltes, itt mar felmerult bennem, hogy az alacsony venti sebesseg es az ezzel jaro ho emelkedes a ludas, ilyen ±95 fokos volt a gep kb amikor gyorsan megneztem a toltes kikapcsolas utan.
Szoval igazabol a kerdesem az, hogy van egy safety kapcsolo , adott hofokra [100 C ? ] ? Tudtok errol valamit ?
-
LeventeV
senior tag
válasz
ZsoltGoku26 #1127 üzenetére
Elvileg június 28, vagy amíg a készlet tart.
-
paulka
tag
válasz
ZsoltGoku26 #1125 üzenetére
Damn, az nem rossz vétel akkor.
-
paulka
tag
válasz
ZsoltGoku26 #1118 üzenetére
Hmm, az nem a non extreme verzió?
-
zolee1988
tag
válasz
kissbill #1120 üzenetére
nem minden nap játszok ám. csak vannak nehezebb napok, amikor jó lenne kikapcsolni az agyam. amúgy van olyan sorozat, amit közösen nézünk, sőt, fél szemmel a Vármpírnaplókat is nézem, miközben mondjuk a telefont pörgetem vagy könyvet olvasok, és bele-bele pofázok és kommentelem a történéseket
szóval nem vagyunk elzárva közben, figyelünk a másikra, minden happy -
kissbill
tag
válasz
zolee1988 #1112 üzenetére
bocsi elore is, hogy belepofazok
.... de miert nem felvaltva csinaljatok, egyik este a sorozat, amit o akar, masik este kozos couch coop jatek ?
csak azert batorkodtam beleokoskodni, mert tobb baratom szivta meg mar igy, hogy parhuzamosan elnek egymas mellett a parjaval, aztan evek multan egy 'vadidegen' mellett ultek es szetmentek !
ha ez csak a kitalacio barmely nemu veletlenszeru egyezese akkor total ignorald a fenti agymenesemet es elvezd az uj kezi handle-t !
-
Sundesz
addikt
válasz
ZsoltGoku26 #1118 üzenetére
Én akkor vettem, de a ventilátora idegesítően kerregett (biztosan hibás volt). Inkább elálltam tőle mint 2 hónapig szervízre várjak. Pedig de jó ár is volt az érte.
-
zolee1988
tag
Sziasztok, a mai napon én is vettem egy ilyet. Múlt héten kolléga vett egy Steamdecket, és rájöttem, hogy nekem is kell egy kézikonzol. FB marketplacen akartam használtat venni, költséghatékonyság miatt, mert mi van ha nem jön be. Pénteken egy SD-ről csúsztam le, tegnap reggel egy Asusról, délután megint egy SD-ről. Aztán tegnap este vacsi után miután feleségem leült a tv elé, amire az Xbox Series X van kötve, megvilágosodtam, nem szabad ennyibe hagynom, nem muszáj minden este Vámpírnaplókat néznem, ha játszhatnék is, így nem szabad további időt vesztegetnem a megfelelő használt konzol keresésével, ezért ma megrendeltem egy újat. Elvileg holnap érkezik, még szabit is vettem ki
az Xbox miatt van GPU előfizetésem, így nem fogok unatkozni.
-
kissbill
tag
válasz
Mrdevil #1110 üzenetére
Lehet ez a cel, utana veheted pont az Ally X-et
.
De nekem ez a silent fan curve nagyon varos volt .
Red dead redemption toltam:
-Performance mode , csendes 27-30 fps kb,
-Manual 18W , 45 fps , de cserebe eddig ugy zugott mint egy repulo jet es 60 C korul volt a homerseklet --> most 18W , semmi hangja es kb 70 fokos a gep . -
kissbill
tag
Na, vegre jott ki uj BIOS frissites a Fan curve-re , lejjebb ment a dB-a a turbo es performance modoknal , es a custom fan curve-nel is alacsonyabb venti RPM-re rakhato !
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1104 üzenetére
koszi, kb ezt az egy review t nem neztem ( biztos a cim miatt
) de most potoltam.
megertem teljesen a csalodottsagot, engem mondjuk nem erintettek a hibak, a gyenge uzemido miatt adtam el, - igy kb felesleges volt mert mindig tolton logott itthon - de azert nem tudtam haragudni, mert ugy voltam vele, h itt tart a technika, ha AAA-t akarok 60fps el..
de azert megmondom oszinten engem nagyon meglepett h ilyen rovid ido alatt kijottek a "facelift"-tel, es ekkorat sikerult ugrani akksi teljesitmenyben.
meglatjuk mire lesz ez eleg mennyire tudjak "kikoszorulni a csorbat"
-
válasz
VincentVG #1103 üzenetére
Linus szerintem elég jól meg tudja "jósolni": [link]
Engem bosszant, hogy az Ally tulajokat cserben hagyta az Asus.
Kaptunk egy sorozathibás alaplapot, használhatatlan XGM csatit, gyenge üzemidőt. Ezekre nincs megoldás és nem is lesz, helyette, megvehetem a jóval drágább javított változatot, ha ez zavar.Nem csalódtam az Asusban, pont ugyan olyan trágya a supportja, mint amit tapasztalhattam az elmúlt kb. 10 évben. Ha nem lenne 1-2 top terméke és unofficial supportja, biztos hogy soha többé egy vasat sem adnék ki a termékeikért.
-
VincentVG
senior tag
válasz
ZsoltGoku26 #1102 üzenetére
hat ez nem lett olcso. mondjuk ha azt nezzuk h egy uj iphone is 7-800USD, akkor egy top windows handheld-ert realis valahol. sajnos.
erdekes h nagyon kerulik hivatalosan h mit is jelent a nagyobb akksi uzemidoben, de majd lassan jonnek az elso igazi tesztek.
aztan ha jo meg kell venni egy ev mulva leertekelve
ez is egy nagyon erdekes kerdes lesz milyen utemben veszit az arabol, azert az Ally nagy csalodas volt sok embernek es eleg nagy bukoval is inkabb tovabbpasszoltak, gondolom erre is reagalt az Asus anno.
-
ZsoltGoku26
tag
Új Asus rog ally X-t nagy valószínűleg 799 dollár kerül USA boltba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia