- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #1998 üzenetére
jah vágom. megnézem term de majd csak holnap. visszaraktam már a másikat de az nem megy ennyire úgyhogy holnap megint kioperálom azt hadd szóljon
-
subaruwrc
félisten
-
Anthony28
őstag
Valaki használja innen az új Béta biost P5K-E Wifi-hez ami az Asus honlapján is fent van?
Mennyire lehet gond tuning szempontból a Béta Bios? -
forguet
senior tag
Kedves szakértők!
Segítséget szeretnék kérni:
A következő beállításokkal nem hajlandó beindulni a windowsom:
E6600, fsb 400x9, ram 800mhz-en (kipróbáltam, megy 878-on is a ram, úgyhogy nem ő a para)
north bridge voltage 1.4, pll voltage 1.5, vcore 1.4500
A hűtés ok (Big Typhoon), 9x366-on (@3300) Orthos alatt CPU 42, cpu-magok 50 fokosak (nemtom melyik a mérvadó).
A kérdés a következő: lehet, hogy a CPU-m ilyen korán elérte határait?
Esetleg segítségemre lehet, ha lejjebb veszem a szorzót és feljebb az FSB-t (pl 8x439 @3500)?
Előre is köszi -
Eagle16
addikt
Sziasztok!
Az Asus P5K-SE nevezetű lap csak abban különbözik a sima P5K-tól, hogy nincs rajta Crossfire? (2db PCI-E) -
Anthony28
őstag
Itt egy tuning teszt angolul:
http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p5k-deluxe-overclock.html -
ent
őstag
deluxe deszkája van vkinek (p5k). Tényleg nincs S3 mod?
Elég érdekesre sikeredett ez a tesz: [link] -
ent
őstag
válasz
M_zolee #1981 üzenetére
Tuningra mindkettő jó, "hosszabb" távra a C jobb. (aláírás
)
Mod: és a teszt
-
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok és nem tok dönteni.
Szerintetek melyik alaplapot érdemes megvenni, ha tuningolni is szeretnék egy cseppet
P5KC vagy P5KE
Ha valaki tud nekem adni egy linket p5k-e tesztről azt nagyon megköszönném! -
ent
őstag
Szerintetek, ha lecserélem egy P5KC chipset hűtőbordáit jóval nagyobbra, akkor a hőmérséklet csökkenésével lesz hatással a táp ventijének rpm csökkenéséhez?
Lehet kapni ilyen chipset bordákat?
-
Anthony28
őstag
Király ez az új Prime95!
Nem kell bonyolítani a 2 teszt elindítását mert elindítja magától annyi példányban ahányban akarom!
-
Anthony28
őstag
Hát...a stress cpu&ram az együtt nézi a ramot és procit.Annyira nem vágom de ha külön jó a proci is és a ram is akkor nincs szükség közös tesztre?
ui:egyébként regisztráltam a cpu2ning.extra.hu-ra...
rövidesen jönnek a félelmetes eredményeim, ahogy a tesztek is azt mondják hogy stabil minden!
-
Anthony28
őstag
Én is olyasmire gondolok hogy az orthos stress cpu&ram teszt bárhogy állítom a memókat hibázik a teszt 20p belül.Proci jó, stress cpu hibátlanul fut.Viszont a prime95 large FFT 1 órán keresztül nem jelzett hibát, ami ugye hasonló a stress cpu&ram teszthez.Szóval ez az orthos nem valami megbízható sztem.Én is ilyesmire gondolok hogy nem minden gépen 100%-os az orthos.
-
reset
senior tag
-
Soak
veterán
válasz
Anthony28 #1968 üzenetére
Hogy érted ,hogy faszán megy? Az egyik hibázik? biztos mások a beállitások, az egyik magasabb prioron fut (ami jobban terheli a procit) esetleg az egyik small FFt és nem blend
mondjuk probáld meg a legujabb primeot V255 ha emlékeim nem csalnak
. MErt az orthos van olyan konfig amin hibázik akkro is ha stabil a cucc
-
Zoli329
addikt
Ez az Eist most nézegettem, 280as fsb-ig megy. Elég gáz. Utána már nem veszi vissza a feszt a lap. Addig is csak auto fesz esetében. De az még nem lenne gond, mert az Rmclock-al tudnám szabályozni. Úgyhogy marad a szimpla C1E.
-
Anthony28
őstag
Prime95 kiválthatja e az Orthos-t, vagy másképp tesztel mind a 2 ?
Fasza hogy 3720Mhz-n megy a proci csak jelenleg a ramokat nem tudom belőni. -
Overlocker
veterán
LOOOL
Amúgy tényleg jó lenne ,ha valaki tudná hol is adták le..
-
keIdor
titán
LOL sok unatkozó ember
-
szacsee
nagyúr
Most olvasom a P35-ös cikket:
"Egyrészt itt van a Transaction Booster, melynek pontos jelentésére egyelőre nem jöttünk rá, de a tuningban igencsak jártas Achilleus fórumtársunk szerint a maximális FSB eléréséhez Autón kell hagyni, a maximális teljesítmény eléréséhez viszont kapcsoljuk 1-es fokozatba."
Achi: Médiasztár lettél!(de elírták a neved (Achill3uS)
-
reset
senior tag
Hali!
A config az aláírásból látható...mellyel az alábbi pár light-os tuningot csináltam:
360x8@ 2880 MHz, 375x8@3000 MHz
400x7@2800 MHz,(jelenleg ezzel nyomulok) és 420x7@2940 MHz.
A BIOS-ban a CPU-V = 1.2 V RAM = 2.1 V
PCI-E freki = 100
Spread Sp. = disabled
Static Read Control = disabledEzeken a paramétereken kívűl csak az FSB és a CPU freki értékeit állítgattam a fentiek szerint. NET-ezés közben a CPU 20 C fok körül, a MB 35 C fok körül / legalábbis a PCProbe II. alapján. Pár órás Bf2 játék alatt és pár órás szörfözés alatt semmiféle probl. nem volt...
Nemigen akarok komolyabb nyúzásokat, ezt is inkább csak azért kreáltam, mert a c2d már reklamált: elvárja a keményebb bánásmódot...! -
Anthony28
őstag
-
bossvico
senior tag
Azé köszi, jó felhúzták magukat egyesek ezen a dropon, de máskor a káposztástészta topikban kérdezem meg, ott hátha nem ilyen túlhúzott idegrendszerűek vannak.
Köszi. -
bigdigit
addikt
inkább linkelnétek már 1 új biost mert idegesit hogy az öszes vinyóm sata 150-be megy csak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest