Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
nem akarom az asus-t védeni, de a beta bios azért beta, mert nem hivatalos, és nem biztos garantálják h tökéletesen müködni fog vele a lap, ezért is nem adják rá az áldásukat, szóval benne van a pakliban h valami gebasz lesz..
bigdigit: kezd unalmas lenni, h hetek óta itt agonizálsz és irogatod h milyen szar az asus meg most már minden lap mostanában, nem lehet h veled van a baj egy csöppet?
-
Achill3uS
nagyúr
Asus P5K pencil vpll mod
nesze Soak -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2097 üzenetére
nice bro
-
Achill3uS
nagyúr
annak az smd-nek a tetejét 2B-s vagy nagyobb cerkával, ahova irtam h P5KC pencil vdroop
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
bigdigit #1887 üzenetére
te meg nem érted a lényegét
én inkább olvasok ilyen hsz-eket pl, mint hogy jajj milyen lapot vegyek a neonos kis házikómba ami jobban mutatna? ds3arprpaor vagy p5kaaksdakk, jaaj és miért nem müxik a hang? nálatok is szar?? ect ect, sztem meg ez a dögunalmas.
már milliószor elmondtam, hogy a droop nem csak annyi hogy 1.60-ot állítasz és 1.55-öt ad a lap, hanem hogy TERHELÉS ALATT tovább esik a fesz, mondjuk 1.52-re, aztán ha leállítod a prime-ot megint vissza 1.55-re. valóban így aztán lehet tuningolni
pont ezaz egyik dolog amitől egy proci kb 100mhz-el megy kevesebbet mint amennyi még benne lehet (Quad-ra hatványozottan igaz) továbbá azt hiszed egy 50k-s lap nem droopol? droopol csak max nem akkorát mint egy 30k-s. aki tuningol ez fontos neki.
-
-
Achill3uS
nagyúr
ez nem vcore mod, amit bios-bol állítasz annál többet nem tudsz satírozni semmiképp.. eseleg terhelésnél fölécsúszhat 0.01v-t de az a maximum..
abban viszont igazad van, hogy multiméter nélkül jobb ha neki se áll az ember szórakozni vele, cpu-z kb pontos, de nem lehet rá teljesen hagyatkozni, mert néha csal szépeket.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
bigdigit #1688 üzenetére
nem beszólásnak jött le, csak nem ismersz
azért mert sokmindent kitesztelek, és a leggyorsabb beállításokra törekedek énis használom mindennapi dolgokra a gépet
24/7 primestabil beállításaim:
9*445fsb / 1067mhz 4-4-4-4-4-25-4-4-4 2T boost: 1
ja és már pci-e vga-val tesztelek jóideje, nem láttam még XS-en se senkinél PCI-E 1x bugot még P5K lapnál, de screenshotot még tőled se -
Achill3uS
nagyúr
válasz
X Factor #1554 üzenetére
7*500 csak a procidtól függ, először a 6*500-as boot-ot javaslom, ha bejön minden és stabil, akkor fsb wall nincs, tehát onnantól kezdve már csak a 3500hoz szükséges feszt kell megtalálnod.. az 1000mhz 4-4-4-12 1T-ben sztem nem fog menni, de egy próbát megér, énis csak 2T-ben használom a ramokat, 1T ha megy is nagyon instabil, nem igazán arra van kitalálva a ddr2. de a fent említett órajel/időzítés sztem 2.3v alatt stabil lesz. próbálj inditani 2.2-vel, aztán ha nem birja feljebb, de figyelj mert lehet, h az fsb a ludas majd, szóval 1.55v chipset fesz, aztán hadd szóljon a prime95 v orthos.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
X Factor #1552 üzenetére
örülök
annyit még igazítanék rajta, hogy a ram suboknál a 4-25-4-4-4 jobb választás mint a 3-30-3-3-3 mert a 3-masokkal nem gyorsul annyit mint amennyit stabilitásból veszít, de ezért nem irok ujat, kb érthető sztem mindenkinek, ugyis kitesztelitek majd stabil-e, csak gondoltam szólok.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #1537 üzenetére
azt hittem már meg sem írod
nice job!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #1528 üzenetére
anélkül elég nehéz lenne
-
Achill3uS
nagyúr
azt hogy a procinak mennyit kéne mennie nem te döntöd el sajnos..
vannak szarabb és jobb pldányok is, könnyen lehet, hogy a 3.4GHz-hez az a vcore kevés neki, mert ez egyértelmüen instabilitás jele amit irtál, miért nem teszteled prime95-tel mielött minden napra igy használnád? egyből ki derül ha nem birja.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
aboriginal74 #928 üzenetére
gyerek az nagyon pro
nézegeti a pll-t miaz miaz, á hagyjuk alapon
-
Achill3uS
nagyúr
persze, Super Pi 1M-hez nekemis elég, de mondjuk ráküldesz egy prime-ot elég hamar behal sztem, azonkivül a g0-s procik főleg a Quad-ok stabilitásába elég erősen beleszól a pll és az nb fesz, szeretik ha egy kicsit magasabb. főleg a pll, és mivel kb 0.05v-t droopol belőle, az 1.7-et sztem alap h meg kell adni.
ehh, soha senki nem irt még pci-e 1x bugról ezeknél a lapoknál
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
jaaa bakker miért nem azzal kezded
melyik nem megy? 32M? mert az nagyon érzékeny a mem beállításokra, jobban mint a prime, lehet, hogy valami subtiming nem tetszik neki..
milyen oprendszert használsz? mert ha Vista-t akkor ne csodálkozz, nekemis bugzott a Pi-vel anno, néha el se indult, meg kidobálta ott ahol még bőven stabil volt.. -
Achill3uS
nagyúr
ha maxxal se mentél többet akkor igazán érdekes, mert ha 500 körül fsb wallos hogy a fenébe nem stabil 400 fölött.. ramok gondolom 1:1-be mentek.. én még1x megnézném mondjuk 6-os szorzón fsb fel feszek fel, és 6x400-on prime-olva, aztán 450 és igy felfele.. a ramokat cl5-be hogy tuti ne zavarjanak, pll 1.7v -t siman birja, mch 1.55, fsb term 1.50v, vcore passz valahol 1.4v körül bőven elég lesz..
-
Achill3uS
nagyúr
jo legyen ahogy akarod
de ha annyira abitos vagy miért nem jo nekd az ip35?
már hogy ne érne a fet bordával semmit? a fenti körülmények között (Quad@3.6@1.45v) ventivel fujatva közel 60 fokos volt a pwm a p5kc-n, szted egy borda + venti nélküli ds3-ban ez hány fokos lenne? de mind1 alapvetően egyik se quad-hoz való lap.
amugy kezd hidegen hagyni mit vesz pistike a nagyi gépébe, nem érdekem, hogy az asus több lapot adjon el, sztem neked se a giga, mindenkinek azt ajánlom ami szerintem jobb, szerintem meg a giga nem az, akármit is irhatsz ugyse győzzük meg egymást
az enyémben biztosan, egy full gyáriban nem valószinű. -
Achill3uS
nagyúr
reggelt kacsa
persze hogy magambol indulok ki ha valaki az én véleményemre kiváncsi valaki nem mondom hogy te vedd a ds3-mat mert Gorneck aszongya hogy az a jobb
-ez megint olyan lesz kipróbálod gigásként a p5k-t és leirod milyen szarkösz, nem vagyok rá kiváncsi
-attol még a lap tudja.
-márpedig ér. ha nem is sokat, a semminél jóval több, továbbra is várom a hőfokjaitokat Quad procival.
-nekem attól gagyinak hat, neked meg a sárga szin, ez van.
nem kell érvelnem, hogy egy full átlagusernek mitöl jobb a p5k, ezt ő maga is el tudja dönteni milyen felszereltségre van szügsége, mi számit és mi nem. tény hogy a giga olcsóbbb tuningban pedig GYENGÉBB ennyi. miért miről van szó? kinek mi a fontos, kinek a szemszögéből mi a jobb lap, kinek melyiket ajánljuk. -
Achill3uS
nagyúr
ez oké, de ha valaki idejön és megkérdezi melyik a jobb, akkor sem fogom a ds3-mat mondani, mert ha kis is huzom a listámról a vmodot (ami mellesleg mindekinek egy fontos dolog lenne, mert ha nem is tuningolsz mondjuk nem ártana ha a proci stabilan kapná a feszt) és a 600fsb*-t is a p5k nyer nálam, ha pedig vki a véleményemre vagy Gorneck-ére kiváncsi kapásból szubjektiv érvekre bízza magát.
(*-egyébként mindenki azt hiszi, hogy a 600+ fsbhez szét kell küldeni a lapot + nitro meg ilyenek, egy egyszerü moddolatlan p5k simán megy annyit, csak mondjuk léggel 100-ból talán 1 proci tudja ezt, és ramból se árt valami keményebb gmh-s példány)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest