- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjany
tag
Nos nem sikerült teljesen leküzdeni a PCI-E 1x bug -ot.
Lehet, hogy a deszka már öregecske, beteges.....
Az HD 3870 -es karival csak, alapórjelen él 16x a PCI-E, megpróbáltam mindent, talán még többet is [BIOS friss., fesz. emel., PCI-E freki szintén emel, stb.] de 20% OC mellett, kizárólag csak PCI-E 1x.
Ami meglepő, hogy ma visszament az én 8800GTS -em, és már az sem hajlandó 16x - ban müködni...de ezt a karit jobban szeretheti a lap, vagy a mindenható, mert elég ha északon fix 1,45V ra viszem a feszt -igaz ez már halovány piros érték-, lehet nyugodtan tulhajtani a C2DE8200 -at akár 400 fölé is, a PCI-E Busz akkor is marad 16x
...No megint tanultam valamit.
THX Guruk ! -
kjany
tag
Óriási köszönet sysrq, fórumtársnak aki felhivta a figyelmemet, és a googlenak aki segitett megtalálni ADAM1337 nagyszerű bejegyzését az Intel 965P/P35 pci-e bug -ról.
Mostmár értem ...mindenről a tuning tehet.
Alaphelyzetbe helyreállt a PCI-E 16x Busz.
[ GPU-Z, Everest ]...de most akkor hogyan tovább itt van ez a lap, meg egy jó kis C2DE8200 és használjam alapbeállitásokkal....neeeeee
-
kjany
tag
Sziasztok !
Egy kis segitségre lenne szükségem.
Eddig egy 8800GTS (G80) kártyát használtam a gépemben, minden hibátlanul ment, de ma átmenetileg 1-2 napra hozzám került egy Sapphire 3870, szeretném kipróbálni tesztelgetni, hátha megtetszik.
...de a PCI-E Busz 16x helyett, csak 1x [ GPU-Z, Everest ]Nem vagyok a téma nagy szakértője nem szoktam nagyon elmélyülni az ilyen dolgokba, valószinü csak egy apró beállitási hiba van ami elkerüli a figyelmemet, azért is kérek segitséget.
Egy P5B Deluxe lapban, egy C2DE8200@3200MHz -en megy, a 3870 kari mellett.
Hogyan lehetne elérni a 16x PCI-E -t ??? -
kjany
tag
Nézz be a ASUS Bios Downgrade fórumba.
-
kjany
tag
válasz
SalvadorLynx #6104 üzenetére
P5B- VM / Specification / Storage"
Southbridge
4 xSATA 3 Gb/s ports
JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
1 xUltraDMA 133/100/66/33 for up to 2 PATA devices
1 xInternal SATA 3.0 Gb/s port
1 xExternal SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
Support RAID 0,1,JBOD"A 3 Gb/s megegyezik a sata2 szabvánnyal.
-
kjany
tag
válasz
szabifotos #6100 üzenetére
Minden gond nélkül....
Szinte bármilyen Intel procit belerakhatsz, még a 45nm -es Woli' -t is.
Ha uj kiadásu lap akkor gond nélkül kezel bármit, ha használtan veszed és régebbi Bios van rajta, akkor egy Bios Update szükséges lehet ! -
kjany
tag
válasz
Winner_hun #6083 üzenetére
Nem feltétlenül adnak az alaplap mellé SLI, vagy CrossFire hidat. Álltalában opcionálisan adható, és nagyrészt csak a drágább, pld. deluxe kivitelek mellé jár, és nem csak alaplaphoz, hanem ugyanigy a felsőbb kategóriáju VGA karik mellé is csomagolnak hidat (pld. 4870 mellet is van)
-
kjany
tag
válasz
Winner_hun #6083 üzenetére
Ha mindenképpen ragaszkodsz a SLI -hoz, nVidia chipes alaplapra lesz szükséged (Asus P5N-E SLI, vagy magasabb árkategóriában Asus P5N32-E SLI).
Az Intel chipes lapok CrossFire -ba müködtetnek 2 VGA -t. -
kjany
tag
Ha uj a lapod akkor már valószinü uj BIOS van rajta, ami már támogatja a 45 nanométeres (Wolfdale) procikat, akkor nem lesz gondod.
Ha régebbi akkor BIOS Update.
Az idén két P5B -t vettem az egyik nagykerben, az elsőt még év elején, az még csak 65 nanos CPU -kat támogatott, (legalább is a dobozra irt adatok alapján), egy másikat néhány héttel ezelőtt vettem, annak a dobozán már nagybetükkel virit az 1333FSB, és a 45 nanométer felirat.
...ja és az árak, hogy esnek 4-5 hónap alatt, az első még közel 20.000 volt, most meg már 13 valamennyiszáz. -
kjany
tag
bocs
le ne cserélj egy ilyen tápot !
Hááát itt már megáll a tudomány, röviden annyit jelentene az a sor, hogy olyan tápra van szükséged amin a +5VSB áramkör legalább 1A szuflát ad [link]. A tápok oldalán az utolsó adat szokott lenni, viszont ezt már egy Codgen' -nek is tudnia kőn, a Corsairod biztos képes ilyenre... -
kjany
tag
Power Key beállitásnak csak akkor van értelme, ha van a billentyüdön Power gomb, az én Logitechemen nincs olyan igy nem is tudom használni ezt a beállitást.
A legtutibb a Ctrl-Esc kombináció, igy kizárt, hogy egy véletlen mozdulattal (pld. az asszony portörlés közben) be vagy ki kapcsolja a gépet, egy billentyünél ez könnyebben megeshet, főleg, hogy pont a Space az, ami a legnagyobb méretű gomb.... -
kjany
tag
válasz
#61771008 #6012 üzenetére
P5B alaplapnál érdemes frissiteni !
1333FSB-t akár frissités nélkül is el lehet érni.
De régebbi (pld. 1004) BIOS -al, nem fog beindulni a gép ha Wolfdale CPU -t szeretnél használni.
Egy Update (minimum 1226 BIOS -ra), és bármit kilehet hozni ebből a nem mai, de még mindig tökéletes deszkából. -
kjany
tag
Sziasztok !
P5B Deluxe -ba C2DE8200 procival próbálkozhatok ?
bocs a buta kérdésért....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- DOMINATOR TITANIUM Fin Accessory Kit (Feles) INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest