Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovács84
aktív tag
válasz Gizmo94 #3999 üzenetére
ASUS A3Ac 5013H ilyet találtam
Itt 1,3-as kamerának írják, az lenne a jó, hogyha megnéznéd, hogy mi van a gép aljára írva A3AC... és akkor talán találunk ó drivert. -
Gizmo94
veterán
Igen, ezzel a hárommal próbáltam,ezeket hozta hozzá az Asus oldal. Sejtelmem sincs sajnos,hogy melyik cam van az enyémben, mert azonkívül,hogy ismeretlen eszköz, semmit nem tudtam meg róla,akárhogy faggattam a gépet.
Lehet,hogy hiányzik neki még valami,sajnos gyári lemezt nem kaptam hozzá, az Asus oldaláról meg minent leszedtem és felraktam hozzá ami csak volt. Még ilyen gamefacelive progit is, amit tudtam,hogy nem kell, csam gondoltam hátha akkor életrekel.. De nem.
Megpróbálom azt az A6000U drivert, hátha.. És köszönöm a segítséget addigis. -
Gizmo94
veterán
válasz Kovács84 #3996 üzenetére
Az Asus weboldalán ezt a gépet Ac-nek nevezi, és a 3000-es sorozaton belül van. A többi drivert is einnen szedtem ezalól a típus alól és minden működik. Megy a kártyaolvasó, wifi,power4gear,mailchecker,vga, lan, minden tökéletes lenne,de ez a kamera nem akar jó lenni sehogysem. Már amikor a chipset utilityt raktam fel, az is isemretlen eszköznek észlelte a többi usb-s között. Az xp sp2-es, most frissítettem fullra a microsoft updateről, még valami drivert is leszedtem éppen ilyen ismeretlen eszközhöz valót,de nem éled a cam.. Fogalmam sincs,hogy milyen cam lehet benne, mert nincs semmi papírom a gépről és mivel nem isemrte fel a camet így persze adatot sem tudok lekérni sem eszközkezelőből, sem máshonnan. Van azonosítója, de az valami érthetetlen hieroglifa Hiába sp2-es az xp, az egyik camprogi azt javasolja,hogy updateljem sp1-esre!! vagy 2-esre..
Megpróbálom amit mondtál,hogy az A6000U camdriverét leszedem, mert sejtelmem sincs, hogy hány megapixeles ami ebben a gépben van.
Köszi a segítséget addig is. -
legenda
válasz Gizmo94 #3995 üzenetére
gondolom ezekkel próbáltad; BisonCam, Primax, D-MAX
ha egyik sem megy fel - vagy ha konkrétan tudod, hogy a te notidban melyik van, és az nem -, akkor vélhetően hiányzik még neki valamilyen más (alapvetőbb) driver...
ellenőrizd a drivers és az utilities részben, hogy mi hiányozhat még!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Kovács84
aktív tag
válasz Gizmo94 #3995 üzenetére
Nos és az Asus weboldalán nem találtam kimondottan A3000A-s notit, sztem elnézted, van AC/E/stb... stb... Ha nincs meg a gyári telepítő cd, akkor próbáld meg az megnézni, hogy ki csinálta a webcamot, utána ha megvan akkor nézd végig az Asus weboldalán a széria gépeit és próbáld szép sorban telepíteni az összes webcamdrivert hátha valanelyik mükszik. Ja remélem SP2-es win van a gépen nehogy olyan legyen a helyzet mint tegnap. Ja és ha így gyorsan kell tippelnem akkor hasraütésszerűen azt mondom, hogy abban a notiban BISON webcam van, persze csak ha 0,35 megapixeles, és az A6000U letöltőoldalán megtalálod. EZ a hiba ugyanis akkor szokott jelentkezni, ha nem a megfelelő drivert telepíted a notinak tehát a 0,35-ös webcamnak felpakolod az 1,3-ast.
-
Gizmo94
veterán
Sziasztok!
Mst vettem egy Asus A3A notit a 3000-es szériából. A papírjai szerint 2005-ös modell. Nem valami új járgány az tény, de nekem munkára megfelel és ezért választottam.
Meg is lennék vele elégedve, mert 1 giga rammal és az 1.73-as dothan procival jól megy,amire nekem kell arra tökéletes.A problémám a következő: mivel új xp-t húztam rá , az Asus oldaláról letöltöttem minden drivert és utilityt, nagy nehézségek árán minden működik is rajta, kivéve a beépített webcamet. Azt csinálja a gép,hogy berakta ismeretlen eszköznek az usb eszközök közé, és akármit csinálok, nem tudom telepíteni a kamera drivereket. hármat szedtem az asustól, egyiksem települ. Az xp feltelepítette ismeretlen eszközként és ha eltávolítom, majd újra megtalálja, akkoris egyből felrakja mint ismeretlen eszközt, ami használatra kész.
Inkább már én vagyok kész ettől de rendesen, ha valaki tudna segíteni azt szépen megköszönöm.
Üdv: Gizmo -
-
sksporky
tag
Egy Li-ion akksi 1,5-3 évig (közel)max kapacitást tud leadni ha feltöltöd,mondjuk ennek nem itt a helye csak gondoltam leírom,ha már Asus notebook akkor megkérdezném hogy milyen a szervízes tapasztalatotok Asuséknál?Csak mert nemolyan vészesen drága gépek és 2+1 év akksi gari az elég jó.
-
-
ben11
őstag
Lenne egy kérdésem,és előre bocs ha láma vagyok!
Az everest-ben bóklásztam,és a megjelenítőknél találtam egy ilyet:
nVIDIA ForceWare Clocks:
Standard 2D GPU: 100 MHz
Low-Power 3D GPU: 350 MHz
Performance 3D GPU: 425 MHzAmikor meg a túlhajtást nézem a vga-nál ezt látom:
GPU órajele 100 MHzMost ez mit jelent?A GPU órajele lehetne 425 MHz is?Vagy magától állítja be az órajelet?
-
Csigger
őstag
milyen progival tudom megnézni, hogy hány százalékon van az akkueljasználódás?
kíváncsi vagyok rá!Apple and Android user
-
shteer
titán
válasz Kovács84 #3980 üzenetére
jó neked, enyém 41%-os elhasználódást szenvedett 1 éves korára, igaz ki is cseréltettem még gariban ami gáz, h egy 3%-osat kaptam helyette, ami vadiújnak néz ki - ez lehetséges?
egy pirospont az NSE-nek, mert ügyesen, szépen és korrekten javították a gépem
szerintem jónak tűnik..
-
Elrontho
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy ASUS A3H5035-ös notebookom van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. A gép már lassan kettő éves. Az akkut kb. 70%-ig tölti fel gép az XP szerint, ami szerintem teljesen normális a korához képest. Ami a problémám, hogy állandóan megy a töltés. Megpróbáltam a bios-ban lévő recalibrate funkcióval újrakalibrálni az akkut, hogy a gép a 70%-os kapacitást vegye a maximumnak. A recalibrate-et egy egész éjjel hagytam futni (kb. 8 órat), de nem sikerült elvégeznie, ezért reggel lelőttem a folyamatot. Szeretném megkérdezni kb. mennyi ideig tart egy recalibrate folyamat, és nem okoz-e problémát, hogy a gép állandóan tölti az akkut?
-
Han4o
csendes tag
Emberek megoldottam a problémát a PCI device-al kapcsolatban.
Ha XP van telepítve a gépre le kell ölteni a SP2-t már akinek alapból nincs beleintegrálva a windowsába.
Ha gondot jelent a letöltés egy 'patcher-Windows Validation Crack' megoldja a problémát.
Köszönöm mindenkinek ki egyébként segített.
Kellemes napot! -
Tonyk
veterán
pedig ott van az, néz jobban szét!
2 lehetőség is van
1. a programban cpu speed fül - cpu settings - leső legördülő menü
2. a tálcán lévő ikonon jobb gomb (ha ezek nem látszanak, a programban Settings fül - show advanced NHC settings - Tray iconsbár ha nem tudja a steppinget a proci...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Kovács84
aktív tag
Azért pontosíthatnád, sok cipelés, több multimédia funkció, kicsi, nagy, akkuidő stb.
ASUS F3SC-AP228C
ASUS F7SR-7S087
ASUS F9E-2P071C -
Enjoy
addikt
250-300k körül melyik típust ajánljátok?
Nem játékra kell...► més que un club ◄
-
Kovács84
aktív tag
-
Han4o
csendes tag
Sziaszok!
Asus f3m-es géppel angondom!
PCI device - nem tudom telepíteni
Illetve nem megy a kártyaolvasó valamiér
Ha valaki tud kérem segítsen
KöszönömBocsi ez kétszer került fel
[ Szerkesztve ]
-
Han4o
csendes tag
Sziasztok még új vagyok itt.
Elöször is Boldog Új Évet Mindenkinek.
Másodsorban egy Asus f3m-es géppel van problémám
PCI device illetve nem akar működni a kártyaolvasója
Ennyi lenne. Nagyon megköszönném ha valaki tudna valamiérdemi információval szolgálni. -
Kovács84
aktív tag
válasz spyduck #3953 üzenetére
Halvány lila dunsztom sincs, viszont az tény, hogy nekem asszem 94, vagy 95-ös van, sem a bioszban, sem az nvidiánál nem lehet a drivert állítani, viszont elvileg úgy vettem, hogy max 256 mega, ennek ellenére 512-t ír minden program.
Ja szétkaptam az enyémet, mert majd írok róla egy ismertetőt és meglepődtem, hogy Seagate Monumentusszal szerelik -
Csigger
őstag
sziasztok!
bár nem igazán ide tartozik, de mégiscsak Asus notim van hátha tud vki segíteni:
adott egy netgear wgr614es wifis router, mindent ráköttöttem már, beállítgattam a lan/wlnat.
Lanos hálón keresztül minden gép mindenkit lát, wlnanon pedig a wifis sugároz, mellette van a laptopom és be szeretnék jelentkezni wlanon kersztül, a lptop fel is ismeri a hálózatot, ki is írja h x db-el sugároz, de egyszerűen nem tudok csatlakozni, rákattintok a csatlakozásra, molyol egy darabig aztán semmi!
mit tok csinálni vele? please help me!!!Apple and Android user
-
hzcs
senior tag
Valahol lehet külön touchpad-et venni? Mert az enyém kezd néha furcsán működni. Csak az a kis panel kéne, amihez hozzáér az ujj.
-
spyduck
nagyúr
válasz Kovács84 #3951 üzenetére
Jöv7-en veszem a notit az ipon-nál de még mindig azon vaccilálok, hogy F3TC-AP074 vagy F3TC-AP092!
Az AP074-ben van a 9cellás akksi az AP092-ben meg 6 cellás! Összességében 1 órával többet bír az AP074-es azt is választanám emiatt mert sokat utazok!
De olyat olvastam, h max128mb a VGA memória míg az AP092-ben max256mb!
Viszont amikor itt a fórumon rákerestem azt írták, h 256mb a max!
Usanotebooknál az AP074-re azt írják integrál go7300 az AP092-re meg, hogy dedikált, de viszont az ipon meg az usanotebook eltérően adja ugyan azt a típust!
Most ezt elírták vagy mi a szösz??????[ Szerkesztve ]
-
Kovács84
aktív tag
válasz spyduck #3950 üzenetére
A processzor teljesítménye jobb, mint a 2200Mhz-s turioné, viszont a 2300-as videokari gyengébb. a 60. helyen áll a notebook check benchmarklistáján (3288 pontot szerzett 3dmark03-al), míg a Geforce 7300-as az 56. helyen áll. Viszont az F5-ös széria anyagkidolgozás rosszabb (billentyűzet, anyaghasználat), mint az F3 sorozaté. Mivel a proc. jobb ezért FPS-ek biztos szebben mennek rajta, mint az enyémen, hátránya lehet, hogy erős terhelés alatt (játék) az intelek jobban melegednek, mint a Turionok.
-
Csigger
őstag
válasz Kovács84 #3936 üzenetére
Everest Ultimate Edition 4.2 volt a progi amivel néztem!
És ezt a Notebook Hardware Control envű programot hol találom meg? Ez vmi Asus-os cucc vagy vmi független program?
Körülnézek hátha megtalálom azér!
Ez vmi olyasmi mint a Power4 Gear, mer momentán nekem most az van fenn, és eddig bevállt![ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Tonyk
veterán
Akkor most értelmezzünk amit látunk:
"Starting Windows XP preinstallation Environment"
Azaz parasztfordításban: Preinstallációs környezet elindítása. Ez nem arra vonatkozna, hogy betölt egy felületet, host alakalmazást, futtatkörnyezetet, OS-t -ahogy tetszik - amivel majd a preinstalled xp-t pakolja helyre. (ami ugye az első installkor véglegesedik, egy pár infó kitöltésével, és esetlegesen már aktiválva is vagyon). Remélem érzed a Preinstallation és a Preinstalled közötti halvány vonalat
mert ugye a preinstalled cd nem drivert telepít...hanem ez egy előtelepített oprendszer, amiben minden driver benne van már rég.
Ha még nem ismered ajánlom figyelmedbe a xp telepítő cd-n ismegtalálható ( \SUPPORT\TOOLS\Deploy.cab) sysprep nevű gyöngyszemet.
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
-
Veno
csendes tag
Még annyit, hogy a gép oprendszer nélküli volt, de nekem úgy tűnik, hogy ezen a rejtett területen valami preinstallok lehetnek mert amikor bennehagytam a gyári asusos cd-t akkor valami egészen más winxp kezdett volna el futni ill. települni.
-
Veno
csendes tag
Hi! Vettem egy Asus F5R-AP265 típusú laptopot. 160gigiás vinyó van benne de az xp telepítésekor, amikor a partíciókat létre kell hozni ~20gigával kevesebbet látok csak. A winben a köteteknél azt mutatja, hogy ez a ~20G szabad de sehol sem tudok hozzáférni. Gondolom, hogy ez egy gyári rejtett partíció lehet, nem tudom. Hogyan tudok ehhez a területhez is hozzáférni?
-
Kovács84
aktív tag
-
Csigger
őstag
sziasztok!
megnézegettem everesttel a noti hőmérséklet adatait és ilyeneket kaptam:
CPU 60 fok
Cpu dióda 52 fok
Gpu 64 fok
Vinyó 36 fokCPU ventillátor sebesség 2500 RPM
ez egy F3M-től nem sok egy kicsit? amúgy érezni is szoktam hogy elég meleg a jobb kezem alatt meg a touchpad alatt a noti! nem hűtene rendesen a cucc? vagy jók ezek az értékek?
Apple and Android user
-
Csigger
őstag
hááát, ha ugyanolyan alaplapot raknak bele akkor nem biztos, de windowséknál jobb ha bebiztosítod magadat és lemented az adataidat vmire!!! mer ha nem ugyanolyan lapka kerül bele akkor drivereket újra mindenképp fel kell raknod, ahhoz meg nem árt egy format C és windows reinstall!!
Apple and Android user
-
swarz
csendes tag
Sziasztok!Érdeklődnék ha laptopnál alaplapcsere történik kell a windows-t újra telepíteni?Mert ha igen akkor gyorsan mentenem kell mert holnap viszi a futár a szervízbe.
-
őstag
Ezt nem értem, nem lehet hogy valami gond van nálad? Nálam eddig minden ment, igaz csak a módosított Inf-el.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
akockas
csendes tag
Sziasztok!
Asus A6U -m van. A burkolata tropa. Érdemes a cseréjén gondolkodnom? Esetleg garanciával? (még van rá) Ha nem, akkor mennyibe kerülhet?
Bármilyen tanácsot szivesen fogadok. -
dzsagon
csendes tag
Hellósztok!
Az X51R széria külső megjelenésben és strapabíróságban (burkolat, billentyű stb) egyforma, függetlenül attól, hogy 120 vagy 190 ezerbe kerül?
-
ML320
senior tag
válasz Kovács84 #3913 üzenetére
Az Asusnál is, meg több gyártónál is elkezdtek lejönni az árak. Amit decemberben 104.900-ért kaptam, az most pl 98.900,- Az Acer is kezd lefelé jönni, és a többi is követi. Nagy úr a piac...
A karácsonyi szezonban mindent el lehetett adni, ami felnyitható volt, és működött A nagyker és a kisker egyaránt fentartotta az árat, elvitték így is. Ha meg nagyon pattogott valaki, kedvezmény belefért, lehetett csitítani.
Szerintem a laptoppal a februárt még érdemes megvárni. Tisztul a a helyzet. IMHOEmber tervez, Isten perverz...
-
Tonyk
veterán
hááperszeeee!
Esetleg annyit lehetett volna csinálni, hogy megnézni, mi is van a rejtett partíción. Ha image esetleg nyitja-e valami, ha meg előtelepített cucc, akkor kimásolni dvd-re és úgy bepróbálkozni. Ezekkel mondjuk az a baj, hogy régi driverek vannak benne (a mai állapothoz képest), ezt meg ki lehet kiszübölni egy nlite-os cd-vel (+ term. unattendant, hogy ne kelljen még csak rá se nézni)
-
Tonyk
veterán
Igazából annyi volt, hogy betettem a cd-t és elindult a visszaállítás, azért ment a visszaállítás a rejtett partícióról, mert közben a cd meg se mozdult.
Aktív móddal pedig sokat nem segítesz rajta . igazából ezeket az egységsugarú usernek találtak ki, beteszi a cd/dvd-t oszt jóvan. Ennek nem kéne túl hardcore dolognak lennie.[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
1 valamit én se értek (tudok):
amikor újraraktam még régen a gépet, mondom visszarakom arról a partícióról, ami rejtve van. Igenám, de akárhogy próbáltam, nem indult el. Adtam neki aktív módot, láthatóvá tettem, de semmi. Ezért mentettem el és töröltem le a partíciót, mert nem tudtam sehogyse működésre bírni, 2 giga meg 2 giga
A mai napig nem tudom hogyan kellett volna. -
Tonyk
veterán
1 CD és DVD van hozzá, cd-ről a prg. fut. Nem néztem a DVD-t mi van rajta, mert az nem kellett, ment winyóról . Meg most nem is tudom megnézni, mert minden lapító személyes használatra ment és a kollégáknál van. (céges). Hogy ez most előtelepített vacakot másolja fel, vagy egy clone-t nyom vissza a winyóra passz. (bár ebből a szempontból lényegtelen is hogy melyik)
Van 15 db Toshiba is, az tuti az előtelepített xp másol fel.
-
L4mie
veterán
Egy gyors kérdés:
Várható, hogy így karácsony után csökkenni fognak a laptopok árai??
Votlam iponban kérdezgetni, de elszomorítottak, hogy idén csak drágulni fog mindenDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
hzcs
senior tag
és az 1 darab dvd-n van?
Viszont azt hozzáteszem, hogy nekem microsoft xp-s csomagolásban van. Valószínűleg ezért xp visszaállító. Ha nem lenne benne, elképzelhető, hogy csak a rejtett partíciót állítja vissza, de kíváncsivá tettél, hogy a hp-s visszaállító lemezen mennyi adat van.
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
Első cd-t berakom, arról indítom a gépet, megkérdezi, hogy msdos prompt, elsődleges partícióra, egész vinyóra, vagy egyész vinyóra 2 partícióra akarom-e visszaállítani a gépet, majd elkezdi. Menet közben kéri a második cd-t. Ha kész, berakom neki a driver cd-t, arról indítom a gépet, saját maga felpakolja a drivereket (tehát nem windowsból kell egyenként), és következő újraindításnál kész az a rendszer, amivel elhoztam a boltból.
Ehhez sok időre és 3 cd-re van szükség.Remélem kielégítő volt a válasz, most nem futtattam le, mert jó ez a rendszer ami van. De már csináltam, úgyhogy tudom, hogy az én esetemben hogy zajlik. De ha nekem az xp visszaáll 2 cd-ről, akkor nem hiszem, hogy az 1 dvd-n csak annyi lenne, hogy a vinyó legelejéről állítja vissza.
Egyébként mielőtt én letöröltem azt a rejtett partíciót, lementettem. Vagyis ha nagyon kell, megvan. -
Tonyk
veterán
nem a csillivilli progikra kell gondolni ám...
nem mondod, írtam is valamit erről, de nem ismétlen önmagam.
De miért kötsz mindig belém? Vagy te is azt hiszed, hogy a visszaállító dvd a vinyó rejtett partíciójáról állítja vissza a wint?
Neked ez kötözködés akkor sajnállak, mert csak megkértelek, hogy írd már le mit csinál, mert, -ahogy ezt is írtam- a HP-től kapott recovery disk biza a rejtett partícióról állított vissza. mert a cd-n semmi más nem volt.
részemről ennyi, hogy te mit képzelsz mögé, az a te bajod.
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
nem a csillivilli progikra kell gondolni ám...
A mostaniak lehet hogy nem férnek el, de kpzeld, van egy kislemezem, amin a ghost fut. Saját maga hozta létre, szóval azt se lehet mondani, hogy én ügyeskedtem össze.
Mindjárt megnézem mit csinál a visszaállító cd (sajnos csak ezt tudom megnézni, mert nekem cd-t adtak, de mint tudjuk, a cd éd a dvd között csak méretbeli különbség van, ami jelen esetben számít).
De miért kötsz mindig belém? Vagy te is azt hiszed, hogy a visszaállító dvd a vinyó rejtett partíciójáról állítja vissza a wint? -
Csigger
őstag
válasz spyduck #3899 üzenetére
szerintem is adnak az F3 szériás laptopokhoz egeret, meg táskát, mert azt az Asus csomagolja hozzá! mondjuk gagyinak nem nevezném a kis Asus egeret, ugyanis ha megfordítasz bármilyen Asus rágcsálót elég márkás gyártó van ráírva, névszerint: Logitech.
(Halkan megjegyezném, hogy azér az új Asus G2-höz ráadásul még MX-518 jár, ami köztudottan az egyik legjobb gamer egér!)
Ők meg azér gagyit nem igazán gyártanak.
Amúgy ezekről a kellékekről nemigazán tudok mondani semmit, mert én kaptam a notimhoz egy Hama notebooktáskát, ami elég pöpec cucc, és az Asus ajándéktáskát odaadtam tesómék notijához, de amúgy nem tűnt rosz tatyónak. az egeret meg már használtam, szntem a célnak tökéletesen megfelel, és a görgő odalirányba is görget, amit nem mindegyik laptopegér tud! (persze ez egyeseknek hasznos, mást meg nagyon nem érdekel)[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Tonyk
veterán
te nagyon jó tömörítő progit használhatsz hogy egy ghost szerű izé (az újabbak, nem a régi!!!) elférnek egy kisfloppyn , na de flame off, viszont azért mester leírhatnád mit is csinál egy visszaállító DVD, csak hogy okosodjunk !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest