- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #37581 üzenetére
Attól én is félek amúgy: Áramlöket, túlfesz, áramingadozás
Nagy épület, több iroda van, gépek vannak, nagy nyomtató, Wifi stb - Fel van ugyan készítve az épület külön betáp nagy gépeknek, külön bizti táblák, minőségi panel stb. De volt hogy egyszerre ment mindenhol minden (klímák is), és néhány helységben irodában nem bírta a hálózat. Ilyenkor én is féltem a laptopom és inkább lehúzom. Persze van aki ezen nevet, de nekem sok a 350-400 ezer is. Van akinek nem. Elméleti síkon ezek már mindentől IS védve vannak, úgy láttam minőségi kondik is vannak, de akkor is.
Gyakorlatilag beszéltem szervizessel, és ő is megerősítette, hogy a belső áramingadozások, vagy hirtelen áramfelvételektől a gépet a saját tápja tökéletesen védi. Pontosan ez a feladata, hogy a gép felé úgy továbbítsa a szükséges áramforrást ahogy kell neki. Ezt nem én állítom, hanem szakember. Ugye volt korábban kérdésem, hogy céges hálózatba, céges aljzatba bedugva pici apró szikrácska. Otthoni minőségi túlfeszvédős Belkin/APC aljzatokba dugva semmi szikrácska!! SenemSeNincsen! Nyilván otthon más, és tudom a fapad elosztó (sima low end fehér) nem olyan mint a profi Belkin. Stimm..
Ettől független azt mondták no para.
Egyébként szvsz aki kertesben lakik, sokkal jobban félhet egy villámcsapástól, minthogy fapad elmegy az áram. Semmi jelentősége ami a laptopot illeti, hiszen saját áramforrása van, megy tovább. Cégnél is amikor volt áramszünet, ment tovább a laptop, és ennyi. Kizárt, hogy egy fapad áramszünettől tönkremenjen egy ilyen gép. Miért menne?
Ami utána történik mondjuk nagy irodaházban, egy hirtelen nagy áramfelvétel, amikor beindul minden, én attól jobban félek, hogy az okoz "valami sokkot" egyszer a gépnek. Szerencsére ilyen ritkán van. Évente 1-2, főleg kánikulában, fő szezonban. De maga a fő épület is kaphat áramszünetet bármikor, ez MVM oldalról akármikor lehet.
Szerencsére ritka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- Jó állapotú Dell Precision 7740 i9-9980HK, 32GB RAM, 512GB SSD, RTX 3000, FHD kijelző laptop eladó
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- Lenovo ThinkPad T480 - i5 8350u/8GB/256GB SSD/HUN SZép állapot!!!Á++
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad L570 billentyűzet
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest